SFZ a cely slovensky futbal

O športe...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: SFZ a cely slovensky futbal

Príspevok od používateľa mirak2 »

ked sa na futbal neda pozerat, aspon sa "fanusikovia" zabavia pyrotechnikou
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

guess.whoo napísal:je schvalne tak zle postavena aby sa vytvorili okienka pre delobuchy
konečne čosi aj chápem, ale nesúhlasím, lebo prečo by AFS, ktorej snaha o analýzu a kritiku represívnej novely zákona najviac utrpela zrovna incidentom na spomínanom zápase Slovan - Ruža (+ ďalšie z množstva prípadov v ten víkend), mala vytvárať okienka pre delobuchy? o ktorých som si teda neni istý, či by - even hypoteticky - mohli nejako spadať do prípadných stanovených pravidiel "bezpečného používania pyra na dotváranie motivačnej atmosféry," ktoré sa tam požadujú
mirak2 napísal:ked sa na futbal neda pozerat, aspon sa "fanusikovia" zabavia pyrotechnikou
nič proti semienkarom, ale prečo majú obsedantnú potrebu každého iného označovať za "fanúšika?"
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

lebo.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

uplatňovať princíp kolektívnej viny viem aj ja
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak mi z toho videa vytyc jednotlivca

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2014, 23:32)
ci zle vidim ze bordel tam robili viaceri?
a znova sa pytam aka je bezpecna vzdialenost od sektoru ultras? pokial dohodia?
citujem sportove spravy na nova sport: "viacero ludi zacalo opustat stadion zo strachu o svoju bezpecnost a o bezpecnost svojich deti"...jasne ze pridu aj nabuduce, vsak vzruso musi byt ze ;)
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

ja som jednotlivec, ak ste si nevšimli nefandím Baníku/Katowiciam/Trnave ani Sparte/Widzewu/Nitre/VSS a že nácek niečo hádže po náckovi, to mi je ukradnuté, skúste lepší príklad.. teda ak sa v sektore Sparty niečo stalo komusi nekonfliktnému alebo rodine na výjazde alebo čo, tak sorry samozrejme.. ak začal dakto zdrhať sa ani nedivím, ale zato v Žiline (možno ste počuli ako dopadli Žilinskí Fanatici) tie kvantá rodín s deťmi ani po dvoch rokoch bojkotu ŽF furt nejak nechodia, ani v Nitre keď toj zase prestali chodiť ultras, tak návštevnosť niekedy dosiahne aj závratné číslo necelých tisíc ľudí :wink:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a povolenie pyra by ludi prilakalo spat na stadiony hej..napriklad na slovane uz dlhsie funguje spolupraca so skolami v okoli ked maju deti vstup zdarma. na zapase s Trnavou aj DS bola viac ako slusna navsteva na nase pomery a aj na ten futbal sa dalo pozerat.
Cestou ako dostat ludi na stadion je prave vytvorenie podmienok, medzi nimi je priatelne vstupne, bonusy pre deti, rozne atrakcie alebo akcie pred zapasom a pod. a nie povolenie delobuchov a vytvaranie pody pre delikventov
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale nikto netvrdil, že povolenie pyra a pod. priláka ľudí. Tu sa hovorilo o represii proti tým posledným fanúšikom na SK, ktorá fandia a robia atmosféru. Žilina je dokonalý príklad, tam sa to robilo na klubovej úrovni a ten klub šiel úplne dole, dokonca aj herne. Nitra detto a pod. tempom pôjdu aj ostatné.

Tu nejde len o pyro: to je často zámienka na širšiu represiu. Si prečítajte ten zákon a a jeho uplatňovanie v posledných kolách.

To čo sa stalo v Čechách, to mal byť argument proti čomu? Keby to bolo pyro zakázané (a však ono zrejme aj je v Čechách, nie som si istý), tak čo by sa stalo inak? Čo spravíš, keď sa stovka chuligánov z Poľska rozhodne na takúto akciu?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

spravim to, ze im nepovolim vstup pokial maju nejaky exces na konte. presne ako to maju spravene v UK.
Akoze proti comu to mal byt argument? tusim je tam zakazane pyro a aj tak sa to stalo, tak si predstav co by sa dialo keby bolo povolene. Ano je to v teoretickej rovine, ale co je viac pravdepodobné? Podla mna by sa takychto pripadov vyskytovalo viac.
hughito
Redeemer
Redeemer

tusim je tam zakazane pyro a aj tak sa to stalo, tak si predstav co by sa dialo keby bolo povolene.
To je tvoj na ničom podložený teoretický predpoklad, ktorý sa nezakladá na realite. Keby bolo povolené pyro, tak čo by stalo? By ti fanúšikovia povyťahovali z vačkov pyro a pridali sa k poľským chuligánom?

Zákaz drôg nerieši ich neužívanie, ich dekriminalizácia neznamená nárast ich užívania, skôr opačne (viď. Portugalsko). Podobne analógia s potratmi, ktorú som už spomínal.

Stále platí to o kolektívnej vine. Ja tento princíp nikdy nebudem uznávať, neuznávam ho ani v iných sférach (debata o cigánoch). Nemožno kvôli 100 výtržníkom z Poľska (celkovo sa takáto udalosť udeje raz čas v porovnaní s tým, kedy sa nič pod. nedeje). Toto sa dá riešiť napr. tak, že sa na rizikové zápasy zosilní ochrana, riadne sa oddelia sektory a preventívne sa bude proti takýmto prípadným veciam zasahovať. Nevidím zmysel v kolektívnom postupe: zakážeme všetko, z fanúšika spravíme potenciálneho teroristu, ktorý zachviľu bude hádam očipovaný, aby sa dostal na zápas. Kde je nejaká osobná integrita, ochrana osobných údajov? Posledné info od nás: chalanov na základe "holej hlavy," predpokladanej príslušnosti k ultras a pod. nezmyslom, včera po zápase s Nitrou, odcychátavali už po zápase mimo štadióna fízli, legitimovali, zapisovali, čo majú oblečené a pod. Úplná buzerácia. Nevraviac o tajnom KRIPO, ktoré každý zápas "nenápadne" sliedo pri sektore, kameruje a fotí.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ok no a co hovoris na ten system ktory je v UK? nevies sa spravat viac si neskrtnes. Keby to bolo takto nemal by s pyrom nikto problem.Pouzivalo by sa kontrolovane a bezpecne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Neviem aké sú detaily systému v UK, ale kamerové systémy (asi určite menej dokonalé) máme aj dnes na slovenských štadiónoch. Čiže ak sa niečo závažné vykoná (ničenie štadióna, svetlice na ihrisko, prípadne čosi pod., čo sme videli Ostrava-Praha!, tak nech sa trestá konkrétny jedinec, resp. jedinci.

Ešte raz: ono keby aj tí ultras pocítili nejakú pozitívnu odozvu, tak by začali fungovať aj samoregulovacie mechanizmy. Určite by to nebolo tak, že: povolí sa pyro a začne apokalypsa. Skôr naopak, bolo by to organizované, dovolené, v réžii ultras skupín. Samozrejme, možno predpokladať, že nejaký exces by sa stal, tomu sa nevyhneme proste nikdy, jedine, že by sa hral futbal bez divákov. :wink:

Inak napísal som, že bolo povolené pyro vo Švédsku, pomýlil som sa, bolo to Nórsko.

http://ultras.sk/nori-povolili-pyro-na- ... edohladne/
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Vo vačšine prípadov provokuje polícia preto sa spravajú tak ako správaju. Policajti robia vačšinou nadprácu a buzerujú fanúšikov pred zápasom mimo štadióna, tak sa fanúšikovia im takto vyburcuju ked sú frustrovaný
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jasnee lebo oni sa potrebuju dostavat do bitiek a pod. :D netrep prosim ta.
na margo tych kamerovych systemov - su zavedene, ale v praxi nefunguju. asi minuly rok o tom bola reportaz. mali na kamere "fanusika" ktory nieco vyviedol (okolnosti si uz nepamatam), ale napriek tomu, ze mu bolo jasne vidno do tvare ho nevedeli identifikovat a zosobnit mu skody (alebo ujmu na zdravi). Prislo mi to vtedy ako uplne absurdne ked som videl tie zabery. Takze kamery su aj u nas, ale sluzia zrejme len na okrasu
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Famine napísal:Vo vačšine prípadov provokuje polícia preto sa spravajú tak ako správaju. Policajti robia vačšinou nadprácu a buzerujú fanúšikov pred zápasom mimo štadióna, tak sa fanúšikovia im takto vyburcuju ked sú frustrovaný
Ja navrhujem, aby bol podmienkou registrácie na fóre IQ test, aby sa naň tupelá ako ty v budúcnosti nedostali.

K téme: Ak aj po tom, čo ste videli v Ostrave, stále presadzujete legalizáciu pyro, musíte byť chorí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Zase ignorantský nábeh do témy bez prečítania posledných príspevok a len kopnutie si. Škoda reagovať.

guess.whoo: Heh, tak o takom prípade neviem, ale príde mi to dosť absurdné. Veď čo môže byť lepší dôkaz ako kamerový záznam. Síce, na SK je možné hocčo, ale to už asi bude chyba aj niekde inde.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

velmi sa to rozoberalo a niekto z vedenia vtedy na kameru povedal, ze napriek tomuto systemu nie je mozne odhalit pachatela :D to ma dorazilo. Zrejme to boli kvoli tomu, ze tie vstupenky nie su na meno a preto je tazke legitimovat divakov
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak ako to je jasné, že samotná fotka, pokiaľ nepoznajú identitu, nestačí. To by musela nasledovať aj nejaká skutočná policajná práca. Na druhú stranu sa to však určite dá a deje sa to, o hentom príklade čo spomínaš neviem, ale určite to nie je ukazovateľ všetkých ostatných prípadov. Poznám ľudí, ktorých doma navštívila kriminálka pre pyro, náš sektor je z veľkej časti za tie roky zmapovaný policajtmi, poznajú mená, majú fotky slušného počtu ľudí.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak jasnacka, to bol len pripad. Preto je dobre mat vstupenky na meno. Nechapem preco sa na to Trnavcania tak stazovali v zapase proti Slovanu teraz. Je to uplne bezne a sluzi to ako opatrenie ktore nic nestoji a sluzi dobre ako prevencia.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ale stoji, vela casu pri vstupe, tvoj obcansky si pozera dement so zakladnym vzdelanim, resp ozran z 1 krcmy od stadiona a koli jednomu zapasu, kde som bol, nic som nerobil som nespolahlivy pre jeden nas urad, robim pre spolocnost ktora sa spoveda jednej institucii a ta si to cez ten urad moze overit (ak ta to zaujima viac info ti mozem poskytnut cez SS... )

http://www.futbaltour.sk/sk/blog/zakaza ... recommends
Napísať odpoveď