Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:Boh už nie je vševediaci?

aká reakcia nastáva po smrti? Nože, vysvetli mi to

Ozaj Jozef, koho budeš voliť?
No Fica určite nie
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Toto venujem našim cteným veriacim.
Prílohy
jesus.jpg
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Vieš, ono fyzikálne zákony platia len niektoré. A aj to nie vždy, keď im to nevyhovuje, tak ten zákon na chvíľu platiť prestane. :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jozef Koval napísal:
My vieme vysvetliť skoro všetko len nie tak ako by ste vy chceli.
Škoda že sa tohto nikto nechopil. Je mi jasné, že to pozerať nebudeš, ale ak by si náhodou, tak si pozri toto:
po nejakú 40. minútu, potom ide ďalšia časť ktorá sa už náboženstva netýka. A teraz mi teda vytkni jednu jedinú vec z toho dokumentu, ktorá je nepravdivá a daj pravdivé vysvetlenie keď dokážete všetko vysvetliť. Vysvetli mi ten súvis s toľkými bohmi, a pohanskými náboženstvami, toľké plagiáty, toľké súvislosti s bežnou austrologiou. Určite bude v tvojej odpovedi spomenuté slovo diabol, a niečo že kto neverí tak neuverí. Ale prosím ťa, daj normálnu odpoveď na to čo sa tam hovorí, ukáž jedinú vec ktorá nie je v tom dokumente pravdivá. Jedinú zmienku o ježišovi inú ako bibliu (historikov v tej dobe žilo dosť, o tom sa tam tiež hovorí), jediný bod čo iné náboženstva nemajú, hocičo čím to dokážeš spochybniť. V tom dokumente je asi 50 ak nie viac dôkazov spochybňujúcich kresťanstvo. Vyvráť jeden jediný z nich a podlož svoje tvrdenie faktami
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Ja by som im venoval toto, ale aby som nebol kompletne off topic tak pridám aj zaujímavý link :)
http://www.cracked.com/article_18948_5- ... e-ass.html
And, lo, suddenly there came forth from the cave many dragons; and when the children saw them, they cried out in great terror. Then Jesus went down from the bosom of His mother, and stood on His feet before the dragons; and they adored Jesus, and thereafter retired.
aneb keď sa cirkevníci rozhodovali, čo dajú do biblie a čo nie, rozhodli sa, že túto časť s drakmi tam nedajú :(
Prílohy
tumblr_m9qa8fCjzH1qzihzto1_500.jpg
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

audiotrack
Fajn dokument. Ja som od Zeitgeist pozeral niečo iné o tomto som nevedel. Je to super.
Jozef Koval určite si to pozri.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Ok ja si to pozriem a vy si pozrite: brazílsky Ján od Boha je to človek ktorý lieči chorých prostredníctvom svätých nikto nevie vysvetliť ako to robí ani doktori ani vedci čo vy nato? Som zvedavý ako to vyvrátite aj keď sa to vyvrátiť nedá. Stále ku nemu chodia tisícky ťažko chorých ľudí a on väčšinu z nich vylieči.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

link?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:link?
Není presne jeden link je tam toho viacej použi google.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

okej, kym budem hladat, odpovies mi na moje 2 predchadzajuce otazky, ktore si odignoroval?
vladenko007
VIP
VIP

Pozri keď brazílsky Ján nieje ochotný sa zúčastniť sa výskumu asi ťažko niekomu niečo dokážeš.
Už bolo kopec fanatikov ktorý sa tvárili že niekoho pod plachtou operujú a že mu vyberajú nádor. A potom sa prišlo na to že to bol podvod. Vieš keby som to skutočne ja dokázal nemám dôvod si zakrývať ruky plachtou.
Žiadny lekár ktorý lieči, liečbu netají. Aj sochy krvácajú a prečo ich neposkytnú na skúmanie? Lebo by sa mohlo dokázať že ide o podvod? Preto?
Napríklad také zjavenia v medzugoriu či kde. Moja mama mi hovorí: Ale vlado veď to je prevda, veď to církev overovala a potvrdila to. To je ako keby si sa ty súdil z kamarátom a sudca bol tvoj rodinný príbuzný.
Ja hlavne verím veciam ktoré potvrdia obe strany nie iba jedna.
Ako náhle nie je dovolený nezávislý výskum, je veľmi pravdepodobné že ide o blud.
Jozef daj sem ten link. Rád si to pozriem a zhodnotím.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal: Škoda že sa tohto nikto nechopil. Je mi jasné, že to pozerať nebudeš, ale ak by si náhodou, tak si pozri toto:
po nejakú 40. minútu, potom ide ďalšia časť ktorá sa už náboženstva netýka. A teraz mi teda vytkni jednu jedinú vec z toho dokumentu, ktorá je nepravdivá a daj pravdivé vysvetlenie keď dokážete všetko vysvetliť. Vysvetli mi ten súvis s toľkými bohmi, a pohanskými náboženstvami, toľké plagiáty, toľké súvislosti s bežnou austrologiou. Určite bude v tvojej odpovedi spomenuté slovo diabol, a niečo že kto neverí tak neuverí. Ale prosím ťa, daj normálnu odpoveď na to čo sa tam hovorí, ukáž jedinú vec ktorá nie je v tom dokumente pravdivá. Jedinú zmienku o ježišovi inú ako bibliu (historikov v tej dobe žilo dosť, o tom sa tam tiež hovorí), jediný bod čo iné náboženstva nemajú, hocičo čím to dokážeš spochybniť. V tom dokumente je asi 50 ak nie viac dôkazov spochybňujúcich kresťanstvo. Vyvráť jeden jediný z nich a podlož svoje tvrdenie faktami
No poviem ti že som si to pozrel a žasnem ako sa neveriaci hocijako snažia všetko vyvrátiť. Takže začnem zo všetkých náboženstiev. Ľudia sa od pradávna klaňali všelijakým Bohom ale jediný a pravý Boh dal o sebe vedieť prostredníctvom Abraháma lebo sa nemohol pozerať ako ľudia uctievajú falošných Bohov čiže démonov áno démonov neber to tak že som fanatik tak to skrátka je kto sa klania iným Bohom klania sa démonom. Diabol tak isto ako Boh pozná budúcnosť a vedel že ak do mnohých falošných náboženstiev pred kresťanstvom pridá prvky kresťanstva ľudí to potom zmetie a mnohí ako vy tomu prestanú veriť tu je presný príklad ako nám satan klame. To čo sa týka hviezd a ostatných veci sú len obyčajne zhody náhod ktoré neveriaci fanatici nejako dopasovali ku kresťanstvu aby ho mohli vyvrátiť. A čo sa týka kríža absolútne nechápem ako môžu toto vyvracať lebo v obdobý keď žil Ježiš bolo ukrižovanie bežný trest smrti.

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2014, 19:17)
vladenko007 napísal:Pozri keď brazílsky Ján nieje ochotný sa zúčastniť sa výskumu asi ťažko niekomu niečo dokážeš.
Už bolo kopec fanatikov ktorý sa tvárili že niekoho pod plachtou operujú a že mu vyberajú nádor. A potom sa prišlo na to že to bol podvod. Vieš keby som to skutočne ja dokázal nemám dôvod si zakrývať ruky plachtou.
Žiadny lekár ktorý lieči, liečbu netají. Aj sochy krvácajú a prečo ich neposkytnú na skúmanie? Lebo by sa mohlo dokázať že ide o podvod? Preto?
Napríklad také zjavenia v medzugoriu či kde. Moja mama mi hovorí: Ale vlado veď to je prevda, veď to církev overovala a potvrdila to. To je ako keby si sa ty súdil z kamarátom a sudca bol tvoj rodinný príbuzný.
Ja hlavne verím veciam ktoré potvrdia obe strany nie iba jedna.
Ako náhle nie je dovolený nezávislý výskum, je veľmi pravdepodobné že ide o blud.
Jozef daj sem ten link. Rád si to pozriem a zhodnotím.
No podvod? To že bolo a je veľa podvodníkov s tým súhlasím ale k nemu chodia tisíce ľudí z celého sveta to mi chceš povedať že všetci s ním spolupracujú? Ale nebuď naivný. Ja som si tiež zo začiatku myslel že ide o podvod čítal som to v časopise enigma a preklepol som si to na internete a zistil že to podvod byť nemôže. A on nelieči pod plachtami lieči pred všetkými bez plachiet dokonca pritom sú aj doktori a nevedia to pochopiť ani vysvetliť. Ja ti neviem dať jeden link prečítaj si o tom na google alebo daj na youtube Jan of God.
A čo sa týka Medžugorie nedávno tam bolo zjavenie ktoré fotili tisícky ľudí a všetky fotoaparáty sa pokazili. Aký výskum by si k tomu ešte chcel to je jasný dôkaz. Ak sfotíš slnko nič sa nestane ale ľudia to fotili s najlepšími objektívmi a ani jeden nevydržal pokazil sa po prvom odfotení.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Ok ja si to pozriem a vy si pozrite: brazílsky Ján od Boha je to človek ktorý lieči chorých prostredníctvom svätých nikto nevie vysvetliť ako to robí ani doktori ani vedci čo vy nato? Som zvedavý ako to vyvrátite aj keď sa to vyvrátiť nedá. Stále ku nemu chodia tisícky ťažko chorých ľudí a on väčšinu z nich vylieči.
aj keby to bol zázrak, nevyvracia to tie stovky argumentov o tom, že kresťanstvo je plagiát egyptského náboženstva, astrologie a pohanskych zvykov a žiaden ježiš nikdy neexistoval.

Pozrel som tento dokument: a prečítal si 3 zahraničné články o ňom. Nikde som sa nedočítal že by urobil jediný zdokumentovaný prípad. To znamená diagnostika pacienta moderným zdravotníctvom pred a po liečbe. Dokonca som sa dočítal zaujímavé vyhlásania, ako:
...two are making either slow progress or none at all, one is worse, and one is much better
(pre neanglicky hovoriacich: z piatich opýtaných pacientov po nejakej dobe 2 pozorovalý slabú alebo žiadnu zmenu, jednemu sa prihoršilo, a jednemu prilepšilo)
De Faria tells people not to stop taking their medicine and says not everyone he serves will be cured
(hovorí svojím pacientom, aby neprestali brať lieky a že nie každému sa musí polepšiť)

to je teda riadny liečiteľ, keď naďalej musia brať lieky. Po roku sa im polepší, ale ani náhodou to nie je tými liekmi, že nie? :D Každopádne, pozrel som si to a naštudoval dopodrobna. Teraz a vyjadri ty k tomu videu čo som ti dal. Lebo to čo si napísal nie je odpoveď. Nevyjadril si sa k tým plagiatom mnohých náboženstiev, nevyjadril si sa ako tie náhody môžu byť v každom náboženstve rovnaké, prečo nie sú žiadne záznamy o ježišovi.. v podstate si si vybral dva body

k tým pokazený fotoaparátom poprosím zdroj. Nič také som na nete nenašiel
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal: aj keby to bol zázrak, nevyvracia to tie stovky argumentov o tom, že kresťanstvo je plagiát egyptského náboženstva, astrologie a pohanskych zvykov a žiaden ježiš nikdy neexistoval.

Pozrel som tento dokument: a prečítal si 3 zahraničné články o ňom. Nikde som sa nedočítal že by urobil jediný zdokumentovaný prípad. To znamená diagnostika pacienta moderným zdravotníctvom pred a po liečbe. Dokonca som sa dočítal zaujímavé vyhlásania, ako: (pre neanglicky hovoriacich: z piatich opýtaných pacientov po nejakej dobe 2 pozorovalý slabú alebo žiadnu zmenu, jednemu sa prihoršilo, a jednemu prilepšilo)
(hovorí svojím pacientom, aby neprestali brať lieky a že nie každému sa musí polepšiť)

to je teda riadny liečiteľ, keď naďalej musia brať lieky. Po roku sa im polepší, ale ani náhodou to nie je tými liekmi, že nie? :D Každopádne, pozrel som si to a naštudoval dopodrobna. Teraz a vyjadri ty k tomu videu čo som ti dal. Lebo to čo si napísal nie je odpoveď. Nevyjadril si sa k tým plagiatom mnohých náboženstiev, nevyjadril si sa ako tie náhody môžu byť v každom náboženstve rovnaké, prečo nie sú žiadne záznamy o ježišovi.. v podstate si si vybral dva body

k tým pokazený fotoaparátom poprosím zdroj. Nič také som na nete nenašiel
K tým fotoaparátom zdroj? Veď to bolo nedávno a bolo to asi v každých správach. Iný zdroj o Ježišovi okrem biblie? Turínske plátno. Ešte si zisti o eucharistickom zázraku v Lanciane bolo to aj vedecký skúmané. Čo sa týka liečiteľa napísal som že vylieči skoro každého nie každého. Aký by si chcel iný záznam o Ježišovi okrem biblie? Po jeho smrti sa snažili farizeji zničiť všetky dôkazy takže sa toho veľa nezachovalo. Čo sa týka kríža nechápem ako to môže niekto spochybňovať lebo v dobe keď žil Ježiš bolo ukrižovanie bežný trest smrti tu vidno ako sa ateisti hocijako snažia vyvrácať niekedy to až nedáva zmysel. Čo sa týka plagiátov už som ti to vysvetlil ak to neberieš tvoj problém.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jasné, kríž je kresťanský symbol. Kríž s kruhom je pohanský a má základ v zverokruhu. A práve s takýmto krížom s kruhom za hlavou sa ježiš zobrazuje na niektorých vyobrazeniach. To že bol ukrižovaný nikto nespochybňuje. Ani to, že je to znak kresťanstva. Nepozeral si to pozorne

Turínske plátno nie je dôkaz existencie ježiša. Iba je to plátno na ktoré sa údajne otlačila tvár (i keď podľa nových tvrdení to ani nie je tvár, iba náhodná škvrna. To nejdem riešiť) ale mohol v ňom byť zabalený ktokoľvek. To je asi tak "silný" argument ako tie kúsky dreva z jeho kríža, z noemovej archy, či ježišových jasličiek. Ale nikto netuší ako na to prišli že je to práve z toho, proste je. Okrem toho pravosť turínskeho plátna je veľmi otázna.
V skutočnosti nikdy nejestvoval dobrý dôvod myslieť si, že Turínske plátno vzniklo akýmkoľvek iným spôsobom, než šikovnými rukami umelca. Plátno totiž prepadá v kľúčových testoch pravosti. Ako v knihe „Looking for a Miracle“ sumarizuje Joe Nickell, skúsený výskumník záhadných a „paranormálnych“ javov:

- neexistuje žiaden náznak, žeby tento objekt existoval pred 14. storočím
- jeho vznik výborne zapadá do historického vývoja umenia - v tomto čase totiž prekvital žáner umeleckých zobrazení a napodobením pohrebných plátien Krista
- pri detailnejšom pohľade vyzerá vyobrazenie konzistentne s náboženskou ikonografiou 14. storočia, nie ako ľudská bytosť
- katolícky biskup zo 14. storočia usúdil, že plátno bol „ľstivo namaľovaný“ podvod – a objavil umelca, ktorý sa priznal k jeho vytvoreniu
- na podvrh poukazujú aj chemické analýzy - potvrdili prítomnosť červeného okru a iných maliarskych pigmentov
rádiouhlíkové datovanie stanovilo v roku 1988 čas vzniku na obdobie medzi rokmi 1260 a 1390 nášho letopočtu
- testovanie podozrenia, že datovania priniesli skrelené výsledky kvôli kontaminácii oxidom uhoľnatým, v roku 2008 potvrdilo pôvodné výsledky
Nájsť dôveryhodnú zmienku o existencii plátna, do ktorého bol údajne zabalený Ježiš Kristus skôr ako okolo roku 1355 nie je možné. Prvou takouto zmienkou je až Memorandum z roku 1355, v ktorom biskup z Troyes Pierre d´Arcis hovorí o existencii Ježišovho pohrebného rúcha. Vtedy totiž plátno bolo objavené v chráme Panny Márie vo francúzskej obci Lirey. Historici preto hľadali zmienku o plátne aj v Biblii, tá však podľa všetkého existenciu samotného plátna popiera. Biblia totiž hovorí o tom, že mŕtveho Spasiteľa si u rímskeho prefekta Piláta Pontského vyžiadal tajný Ježišov učeník Jozef z Arimatie, ktorý ho spoločne s Nikodémom sňal z kríža.

Evanjelista Ján o tom píše toto: „...vzali telo Ježišove, a obvinuli ho plachtami s tými vonnými vecami, ako je obyčaj u Židov pri pochovávaní...“ Z toho teda vyplýva, že nešlo o jedno plátno, ale o niekoľko plátien, k čomu sa prikláňajú aj odborníci na Bibliu. Biblický text totiž jasne hovorí o jednotlivých kusoch látky, nie o jednom. Jasne totiž bolo uvedené, že Ježišove telo bolo zavinuté do kusov látky s vonnými esenciami. Otázne preto je, koho obraz to je na plátne vytlačený, ak to nie je Ježiš Kristus.
k tým foťákom, keď to bolo všade tak nemôžeš mať problém nájsť mi odkaz na to tvrdenie, že nie? :) Lebo pokiaľ viem, žiaden foťák sa nikomu nepokazil. Našiel som nejaké vyžarovanie sochy, čo žiaden foťák nebol schopný odfotiť. Ale nie že by sa pokazil. A že to nie je schopný odfotiť nie je zázrak, iba nedokonalosť techniky. Foťáky neodfotia veľa vecí, čo ľudské oko vidí. A zase naopak, cez foťák vidíš napr. infračervené svetlo ktoré okom nevidíš (nasmeruj dialkový ovládač od telky do foťáku a pozeraj sa na display fotoaparátu. Uvidíš diodu zablikať. Bežným okom ale nič neuvidíš). Je to obmedzenie techniky. Zober si foťák a odfoť v noci nočnú oblohu s hviezdami. Budeš mať čiernu fotku bez jedinej bielej bodky. Zázrak, boh nám nedovolí fotiť hviezdy
vladenko007
VIP
VIP

A najlepšie že pri fotke napíšu:
“Priateľ mi povedal, čo sa deje a ja som sa išiel pozrieť. Bolo asi 22 hodín. Socha Panny Márie svietila, ale pri pokuse fotiť, nie je toto svetlo vidno. Dnes tu je okolo tisíc prítomných“ , “uviedol minulý týždeň pre Dnevnik.hr Mateo Ivanković z Medžugoria.
zdroj: http://www.magnificat.sk/2013/09/medzug ... rettyPhoto
A pod textom je fotka

A tiež neviem aké správy toho boli plné. Asi na LUXE. Tuto len píšeš aby sme použili google namiesto aby si dal odkazy. Ak sa niečím oháňaš daj aj odkaz.

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2014, 20:18)
niektoré diskusie je radosť čítať :smt059
Prílohy
Vicka.jpg
Snímka obrazovky (20).png
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

ľudia uctievajú falošných Bohov
Táto fráza ma vždy dostane na kolená :D :lol: "Hádame sa, pričom ani jeden z nás nemá dôkaz, ale ja mám pravdu!" :lol:
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zaujímavé vy viete prekrútiť fakt všetko.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

my sme prekrútili nesprávne odpovede založené na viere na správne odpovede založené na dôkazoch. Takže radšej takéto prekrútenie, ako nezodpovedanie a vyhýbanie sa odpovediam z tvojej strany
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

hughito napísal:Toto venujem našim cteným veriacim.
6370865_460s.jpg
1010785_691233590921090_416075644_n.jpg
Napísať odpoveď