zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa gogo956 »

Forsaken

skus mierne obmedzit prijem tukov a uvidis ci to nieco nespravi. Tiez by nebolo zle nejaku dobu si davat tabletkovy komplex B vitaminov /kedysi som mal ten isty problem naviac s mastnymi vlasmi s tvorbou lupin a teraz je to uz dlhodobo uplne ok/ nakolko maju priamy vplyv na metabolizmus,mimoriadne uzitocny je konkrektne B5.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Koznym mazom mas na mysli akne ?
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

gogo956 napísal:Forsaken

skus mierne obmedzit prijem tukov a uvidis ci to nieco nespravi. Tiez by nebolo zle nejaku dobu si davat tabletkovy komplex B vitaminov /kedysi som mal ten isty problem naviac s mastnymi vlasmi s tvorbou lupin a teraz je to uz dlhodobo uplne ok/ nakolko maju priamy vplyv na metabolizmus,mimoriadne uzitocny je konkrektne B5.
tak ako tuky jem syry, a pijem mlieko, uz velmi to nemam ako obmedzit, prestal som jest klobasy salamy...
dost som zacal jest cesnak, pomarance, a tuniaka, sardinky.

nechcel by som do seba sypat tabletky vo forme Bkomplexu / B5, cim to nahradit ako stravou ?
energy00 napísal:Koznym mazom mas na mysli akne ?
nie mam namysli tvorbu kozneho mazu a mastenie pokozky, resp. "tuku ktory sa tlaci von cez pokozku"... akne mam v norme...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

B vitaminy myslim ze su celkom hojne obsiahnute v drozdi (kvasnice) :D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Sú tu nejakí vegáni?

Ja som od malička mal alergiu na laktózu, a mlieko mi ani nikdy nechutilo, vždy som mal z neho nevolnosti atď .. už pár mesiacov som iba na komplet veganskej strave.

Nepoznáte nejaké podniky v BA kde robia vegánske jedlá? Poznám len veganbar a bioland ..
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Ešte sú tu lovci a zberači ? (rozumej paleo stravníci 8) ) . Idem Paleo už 2 mesiace a 21 dní, a zatiaľ - 13 kg, samozrejme rátam zo stratou nejakej svaloviny. Posledné dni som už zaradil aj kardio, tak som zvedavý. Čo ma ale dnes trošku rozhodilo, je článok z AKV (I. Bukovský): http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... ew&id=1015. Niektoré veci tam vysvetluje dosť logicky, až som sa musel nad celým Paleom zamyslieť ešte raz :roll: Ako ste natom ?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

DEVZYO1G napísal:Sú tu nejakí vegáni?

Ja som od malička mal alergiu na laktózu, a mlieko mi ani nikdy nechutilo, vždy som mal z neho nevolnosti atď .. už pár mesiacov som iba na komplet veganskej strave.

Nepoznáte nejaké podniky v BA kde robia vegánske jedlá? Poznám len veganbar a bioland ..
Skus veglife http://veglife.sk/index.php/en/
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hezo napísal:Ešte sú tu lovci a zberači ? (rozumej paleo stravníci 8) ) . Idem Paleo už 2 mesiace a 21 dní, a zatiaľ - 13 kg, samozrejme rátam zo stratou nejakej svaloviny. Posledné dni som už zaradil aj kardio, tak som zvedavý. Čo ma ale dnes trošku rozhodilo, je článok z AKV (I. Bukovský): http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... ew&id=1015. Niektoré veci tam vysvetluje dosť logicky, až som sa musel nad celým Paleom zamyslieť ešte raz :roll: Ako ste natom ?
V dobe internetu som este nevidel ani jednu teoria, ktoru by ina teoria uplne nevyvracala, pricom obe dve zneju logicky spravne. Paleo na tom nebude inak.
gogo956
Redeemer
Redeemer

dost dolezite je vediet, ze nech clovek je akukolvek zdravu stravu, tak pokial nema dostatok pohybovych aktivit a je tucny,tak pre jeho telo je to velmi zle.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

plus geny nezabijes. stvrtroka som byval s dvoma vegankami. jedna z nich vsade chodi na bicykli, nezastavi sa no je "krv a mlieko" a nepomoha ani to ze je len klicky, parenu zeleninu a podobne. ta druha je tenka ako trieska a aj keby sa niekedy vratila ku jedeniu masa, tak pochybujem ze by to na nej bolo vidiet...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

DEVZYO1G napísal:Sú tu nejakí vegáni?

Môžem odporučiť Huy Vege pri námestí SNP, Kolárska 8. Ja tam veľmi rád chodím aj ako mäsožravec. Fakt super varia.

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2014, 14:11)
hezo napísal:Ešte sú tu lovci a zberači ? (rozumej paleo stravníci 8) ) . Idem Paleo už 2 mesiace a 21 dní, a zatiaľ - 13 kg, samozrejme rátam zo stratou nejakej svaloviny. Posledné dni som už zaradil aj kardio, tak som zvedavý. Čo ma ale dnes trošku rozhodilo, je článok z AKV (I. Bukovský): http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... ew&id=1015. Niektoré veci tam vysvetluje dosť logicky, až som sa musel nad celým Paleom zamyslieť ešte raz :roll: Ako ste natom ?
Treba sa pozerať na argumenty. Mne "paleo" moc nevonia a Bukovský to riadne odrovnáva.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

DEVZYO1G napísal:Nepoznáte nejaké podniky v BA kde robia vegánske jedlá? Poznám len veganbar a bioland ..
fajn podniky sú ešte Veggie (vegetariánsky s označenými vegan options), Veg Life (tože), Lucy's (vegan, sugarfree, gluten free) a Bemba (striktne raw vegan, nevšedný zážitok), pizza s vegan syrom sa dá objednať skrz Rýchlu Rotu :) a neodporúčam Góvindu na Obchodnej, vraj fanatici do kravského mlieka, ako je u krišňákov zvykom :lol:
anyway
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa anyway »

Waagbistritz69 napísal: a neodporúčam Góvindu na Obchodnej, vraj fanatici do kravského mlieka, ako je u krišňákov zvykom :lol:
a to len na zaklade tejto domnienky? pravda, nie je to uplne vegenska restika (obcas maju v dennej ponuke nejaky salat v jogurte), ale vacsinou tam vidim len rastlinnu stravu. Osobne sa tam chodim stravovat casto, velmi mi chuti, a este lepsie travi. Pre mna najlespi pomer cena/strava u vegetarianskych restik.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak zo dva razy som počul z pre mňa kredibilných zdrojov že tam dakto prišol, vypýtal si niečo, ale že bez mliečnych výrobkov (kam btw spadá napríklad aj ghí, to maslo na ktorom vyprážajú) a začali mu tam horlivo vysvetľovať aké je vegánstvo nezdravé :roll:

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 15:19)
OT: aj by ma zaujímalo ako na svojich farmách získavajú mlieko bez odoberania teliat ako vo veľkochovoch
DEVZYO1G
Addict
Addict

tak dneska som bol vo Veggie na obchodnej a musím pochváliť :) už zbieram pečiatky :D
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

čo za pečiatky? dávno som tam nebol
DEVZYO1G
Addict
Addict

za každých 5€ čo platíš dostaneš jednu pečiatku do tej vernostnej karty (nenazval by som to práve vernostnou kartou, kedže ju dostaneš hneď aj ako nový zákazník :D ) .. ak máš 20 pečiatok , resp. zaplnenú celu tu kartičku tak máš jedno to HOT COMBO alebo nejaky wrap zadarmo.

takže ak sa tam naješ za 100€ .. tak máš jedno denné menu zadarmo. Keď si vezmeš že jedno posedenie tam ťa vyjde tak na 10€ priemerne, tak sa to celkom oplatí ..
gogo956
Redeemer
Redeemer

do Govindy som kedysi sem-tam zasiel, ale potom mi zacalo trochu vadit ze je to tam velmi stiesnene a tiez sa cpat kazdy den zeleninou nie je uplne dla mojho naturelu. Pozrel som si http://www.veggie.sk/ a musim uznat ze je to velmi dobry biznis: 3deci karfiolovej polievky za 3€,15dega mrkvoveho kolacika 2,5€,Spring wrap ktory obsahuje akurat trochu nejakej zeleninky 4,80€len take fukoty..Asi navstevnikom tychto podnikov nikto este neprezradil ze aj v centre Ba existuje normalne podniky ktore maju all you can eat ponuky kde za 5-6€ moze clovek zjest cokolvek v akomkovlek mnozstve,vratane zeleniny na rozne sposoby. :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

neviem aká je priemerná cena obedového menu v BA, ale 6,90 za menu mi nepríde ako nejaká závratná suma .. s tým že tam máš vegan / vegetarianske / bezlepkové jedlá a fajn atmosféru.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To teda je závratná suma, keď sú bežné menu aj za 4 evry.
Napísať odpoveď