Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty napísal:moja svokra aj s jej sestrou videli na puti zjavenie ... poskakujuce slnko ... a ludia v vybielenych ruchach v ten den to tam videlo vela ludi ....
bohuzial nik z nich tam nemal meraciu techniku kotra by to vedela zaznamenat ... ved ludia sa tam chodia modlit .... a cloveku sa to stane asi tak raz za zivot ...
a bol tam aspoň aj nejaký ateista ktorý to videl a potvrdil? Alebo je to všetko tvrdenie jednej zaujatej strany? Jááj, ja viem. Ateisti tam nechodia lebo sa nechodia modliť, a aj keby, tak by to nevideli lebo nie sú hodní vidieť boha :psssst:

pripomína mi to vládu mečiara, kedy sa babky bili za to aký je super, ako každému pomáha, neklame a nikomu nechce zle. Ale nikto iný to netvrdil, iba jeho babky ktorým dvihol dôchodok. Takéto zaujaté tvrdenia nemôžu obstáť, lebo všetci čo to tvrdia sú veriaci. Na jednej lodi, a chcú zvestovať o zázrakoch. Nechcú ich vyvracať a zisťovať čo sa stalo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

audiotrack
u mna viera nie je otazka dvokazov .. ale aky vplyv ma na kvalitu mojho zivota ... moj zivot je pre mna najlepsi dokaz.....
moj zivot je teraz uplny a naplneny ...neptrebujem nic viac(sice to popiera ludsku prirodzenost)... nepotrebujem skumat dalsie nabozenstva a hladat nekonecnu pravdu ...
staci mi mojich 42 :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:otazka pre vsetkych ... aky dokaz by ste akceptovali ze boh existuje .... a zmenili by ste svoj vlastny zivot a zacali nasledovat jeho ucenie ..
Stačilo by...dôkaz. Nejaký ale dôkaz.
To však neznamená, že budem nasledovať jeho učenie. Aj Stalin existoval a neznamená, že nasledujem komunizmus a totalitu.
strapaty napísal:stale sa dozadujete dokazu ... ale problem je ze vy nie ste ochotny ziadenuznat ... totiz by ste museli zmenit svoj zivot a to je pre vas nepredstavitelne ... vyliezt zo svojej ulity... obetovat svoje pohodlie
Ja som ochotný prijať akýkoľvek dôkaz. Lenže žiadne náboženstvo doteraz nebolo schopné žiadny dodať.
O vyliezaní z ulity hovor s tými, ktorí celý život veria jednej báchorke o deduškovi na oblakoch. Ja som svoj život zmenil, keď som pochopil, že nemienim žiť podľa nejakej rozprávkovej knihy.
strapaty napísal:moj zivot je teraz uplny a naplneny ...neptrebujem nic viac(sice to popiera ludsku prirodzenost)... nepotrebujem skumat dalsie nabozenstva a hladat nekonecnu pravdu ...
Niekomu stačí na naplnenie života rezeň so šalátom. To ale neznamená, že existuje všemocná misa zemiakového šalátu, ktorá riadi naše životy.

Jozef Koval napísal:Nehovorím že ich všetci mali pravé ale napr. taký Páter Po mal pravé alebo František z Assisi a čo sa týka že krv bola ľudská jasne že bola ľudská čo si čakal? Ježiš bol človek a aj on mal krv ako my.
A čo ak to bola krv, človeka, ktorý deň pred tým zomrel a farár mu odobral krv a mäso aby sa jeho farnosť stala slávnou?
Máme vzorku mäsa a krvi. Prečo ich prisudzuješ hneď Ježišovi? To aj každú kosť nájdenú archeológom pripisuješ Ježišovi?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:moja svokra aj s jej sestrou videli na puti zjavenie ... poskakujuce slnko ... a ludia v vybielenych ruchach v ten den to tam videlo vela ludi ....
bohuzial nik z nich tam nemal meraciu techniku kotra by to vedela zaznamenat ... ved ludia sa tam chodia modlit .... a cloveku sa to stane asi tak raz za zivot ...
vela omsoveho vina a slniecka?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Je smutné keď dospelý človek potrebuje imaginárne postavy na to, aby si zlepšil kvalitu života... myslím, že zdravý, vyspelo, logicky a kriticky rozmýšľajúci človek to zvládne aj bez toho, veď máme occamovu britvu
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
"To však neznamená, že budem nasledovať jeho učenie ..."
tak to je absolutne jedno ci veris ci je alebo nie ...

ukaz mi jedinu stat kde sa pise o nejakom deduskovi na oblakoch .... tvoje vedomosti o krestanskom nabozenstve su tak ubohe ze moje doktrinovane 4 rocne dieta vie o bohu a cirkvi viac
beardie
inu odpoved som ani necakal... aj keby to niekto natocil tak budes tvrdit ze je to filmovy trik ... ale ako spravne podotkol audiotrack zjavenia su osobna milost je urcena konkretnym ludom na upevnenie ich viery ... takze ostatny to nevidia ... aj tu bude niekedy niekto tvrdit ze je niekde zjavenie (napr svietiaca socha ktorej svetlomoze vidiet kazdy tak je to na 99 percent vymysel podvod a turisticka atrakcia ) iba ak by sa blizil koniec sveta ... to budu vidiet vsetci ... ale to zas budu pre ateistov prirodzene javy takze ziadne obratenie nebude.... ale ono boh posobi podla zakonov ktore sam uzakonil cize cez prirodzene zakony ... obcas ich porusi aby povedal "hallo skutocne som to ja" a v tedy hovorime o zazraku ...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapaty napísal:otazka pre vsetkych ... aky dokaz by ste akceptovali ze boh existuje .... a zmenili by ste svoj vlastny zivot a zacali nasledovat jeho ucenie ..
tu som sa ťa pýtal http://www.hojko.com/post2074936.html#p2074936

A na tvoju otázku: už som raz písal a napíšem zas. Ak Boh existuje a príde ku mne vynadám mu za to ako sa chová. Ako nevinných tresce a naopak. Ako zabíja deti. A radšej budem milion rokov v pekle z kamarátmi ako v nebi z takým bohom čo nevie čo robí. Jeho rozhodnutia (nie skutočné len tie čo majú v hlavách veriaci a ktorým veria teda žiadne) nemajú hlavu ani pätu. Ja ho ani uraziť nemôžem lebo neexistuje.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju
presne je to v tom zdravý, vyspelo, logicky a kriticky rozmýšľajúci človek.... stale je to rovnake ....
a zrazu cim viac veris a odovzdavas sa Bohu tym viac sa ti zivot zlepsuje .... je to ako keby zdravy vyspely logicky kriticky clovek robil to iste co predtym len predtim po tme a teraz po svetle... a clovek zacne prehodnocovat priority..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty: dve veci -
prvá: prečo si myslíš že je absolútne jedno či uverí alebo nie, keď nebude nasledovať jeho učenie? Ak by ste to vedeli všetko dokázať, uverím že boh existuje, uverím že bol ježiš, a že robil zázraky. A budem argumentovať každému kto neverí a predkladať mu dôkazy, na základe ktorých som uveril ja. Určite to nie je jedno, aspoň vám nie, či hovoríme "s vami" alebo "proti vám". To či sa stotožňujem s ježišovími názormi a budem nasledovať jeho učenie je už nie otázka viery, ale presvedčenia. Ty tiež veríš že existuje satan, a nenasleduješ jeho učenie.

druhá vec: prečo má boh potrebu pripomínať sa "halo, to som ja"? Ak niekto potrebuje zázrak na to aby uveril, nie je to už proti biblii? Ten neveriaci tomáš čo sa tam spomína? Nie je viera o tom, že veríš aj bez dôkazov?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Keď môžu všetci vidieť zázraky a celá Biblia byť napísaná symbolicky v metaforách, prečo ja nemôžem použiť prirovnanie deduška v oblakoch?
Ale je milé, že je to to jediné, čoho sa z príspevkov chytáš. Aj o tebe bol asi ten výskum, ktorý som tu postol.
BTW skús sa spýtať toho tvojho 4 ročného ako sa píše indoktrinácia. Možno to bude vedieť lepšie ako ty.
vladenko007
VIP
VIP

Inak zaujimavý výskum čo sa týka IQ. Minulý týždeň som bol na psychotestoch pri prijatí do nového zamestnania. Už viem prečo som ja ateista. :D :D Celkom dobrý výsledok som dosiahol čo sa IQ týka. :D
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007
je to dost komplexne na nejake forum ale skusim to zhrnut ...
... vzdy som veril v Boha ... ze existuje ... ale bol som asi taky krestan ako audiotrak a zvysok z vas ... cize ziadne sviatosti 2x do roka do kostola ... ale ja som si rozhodoval co je spravne a co spravne nie je ... sak mi nebude rozkazovat nemoderna stara cirkev .... este k tomu neviem kolko krat skorumpovana ... a ktohovie co vetko je tam pravda a co vsetko si dam pambecari dopisali aby ovecky posluchali ....
.... casom ako som si zalozil rodinu a zacal som mat deti som si zacal uvedomovat ze cim viac zivot menej zalezi menej odomna a od mojich ramien ... zacal som kvoli detom chodit do kostola aby mali dobry priklad:D ... a tam zacal posobit vo mne duch svaty ... zacinal som si postupne uvedomovat pismo v konfrontacii s mojim zivotom ... postupne som sa zacal zbavovat mojich zavislosti ako fajcenie ... (s ktorymi som pred tym dlhe roky bojoval... a nedarilo sa mi nech som robil cokolvek )... a zacal sa mi skvalitvnovat aj zivot s manzelkou a citil som ze Boh naplna cloveka laskou tak je ovela lahsie ju rozdavat ... zacal som sam citat pismo a zacal som chapat suvislosti ...
... keby som to mal popisat komplexne bol by to asi roman na pokracovanie ... samozrejme ze toto moze prezit aj neveriaci ... ja citim a verim ze mi stym pomohol boh ... a hlavne ma naplnil pokojom ...

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 15:43)
audiotrack napísal:strapaty: dve veci -
prvá: prečo si myslíš že je absolútne jedno či uverí alebo nie, keď nebude nasledovať jeho učenie? Ak by ste to vedeli všetko dokázať, uverím že boh existuje, uverím že bol ježiš, a že robil zázraky. A budem argumentovať každému kto neverí a predkladať mu dôkazy, na základe ktorých som uveril ja. Určite to nie je jedno, aspoň vám nie, či hovoríme "s vami" alebo "proti vám". To či sa stotožňujem s ježišovími názormi a budem nasledovať jeho učenie je už nie otázka viery, ale presvedčenia. Ty tiež veríš že existuje satan, a nenasleduješ jeho učenie.

"kto uveri a bude ma nasledovat bude spaseny".... jedine to sa pocita... zvysok je marnost ...aj satam veri ze boh existuje (vlastne on to vie ...pozna ho zoci voci)

druhá vec: prečo má boh potrebu pripomínať sa "halo, to som ja"? Ak niekto potrebuje zázrak na to aby uveril, nie je to už proti biblii? Ten neveriaci tomáš čo sa tam spomína? Nie je viera o tom, že veríš aj bez dôkazov?
ked veriacemu k utvrdeniu a k jeho konecnej spase chyba uz len dokaz pan mu da tu milost a posle mu ju ... preco nie vsetci ??? "ti ktori viac dostanu od tych sa bude viac ziadat , ti co menej dostanu o tych sa bude menej ziadat" toto zarucuje kristus kazdemu
vladenko007
VIP
VIP

Ja sa napríklad nemodlím vôbec a po 18 rokoch fajčenia mi prestať fajčiť trvalo cca 5 sekund.
Prišiel som do práce na nočnú, vzal som Marlboro light krabičku do polovičky prázdnu a hodil do skrinky. Od vtedy nefajčím cca 3-4 roky. Mám pevnú vôľu aj bez boha. Pretože na takéto rozhodnutia musíš byť silný ty. Z bohom to nič nemá spoločné.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Dosť bolo logiky, rozumu, argumentov. Keď sa mi do hodiny moja klávesnica premení na zlato, uverím v Boha...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

audiotrack napísal: píšeš ako sa ti hodí. Inde si zase písal že nebol človek, ale boh. Keby bol človek, jeho telo podlieha zákonom ako každé iné ľudské telo (a teda by napríklad nevstal z mrtvych, nebehal po vode...)

a ako sa dokazujú pravé stigmi? Videl niekto ako mu vznikali? Je to zaznamenané na nejakom videu?
Ty si fakt taký blbí? Ježiš je Boží syn ktorého tu Boh poslal aby sa obetoval za nás hriešnikov aby sme mohli byť spasení. Ak by sa Ježiš neobetoval nikto by nemohol byť spasený ani neviem aký dobrý človek a Ježiš to urobiť nemusel ale on sa chcel obetovať lebo nás neskutočne miluje. Ježiš bol na zemi ako normálny človek z mäsa a kostí to že robil zázraky robil prostredníctvom Boha a to že vstal z mŕtvych porazil smrť Boh ho vzkriesil čo tu stále pletieš že by nemohol vstať z mŕtvych Bohu nič nie je nemožné. Niekedy nechápem ako môžeš o tom diskutovať veď o tom nevieš nič.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:Ja sa napríklad nemodlím vôbec a po 18 rokoch fajčenia mi prestať fajčiť trvalo cca 5 sekund.
Prišiel som do práce na nočnú, vzal som Marlboro light krabičku do polovičky prázdnu a hodil do skrinky. Od vtedy nefajčím cca 3-4 roky. Mám pevnú vôľu aj bez boha. Pretože na takéto rozhodnutia musíš byť silný ty. Z bohom to nič nemá spoločné.
to bola božia milosť, že ťa zbavil toho neduhu, len o tom ešte nevieš. Má s tebou veľké plány, teraz musíš iba začať veriť :smt098

strapaty: prečo máte potom potrebu dokazovať pravosť zázrakov a podobne? Prečo vám nie je jedno že ich vyvraciame a neverím im, keď o dokázanie boha a ježiša tu vôbec nejde, ide o to či budeme nasledovať jeho učenie?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Unkown napísal:Dosť bolo logiky, rozumu, argumentov. Keď sa mi do hodiny moja klávesnica premení na zlato, uverím v Boha...
Presne podobné zázraky chceli farizeji od Ježiša ale on im neukázal nič lebo mu neverili.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:... Bohu nič nie je nemožné...
... okrem porazenia satana
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Keď mi viera pomôže zbohatnúť, tak z radosťou vymením prácu za sedenie v kostole. :-)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Jozef Koval napísal:
Presne podobné zázraky chceli farizeji od Ježiša ale on im neukázal nič lebo mu neverili.
Jáj aha...Takže ak niečo také bude chcieť veriaci, tak mu do hodiny bude na stole ležať kilo zlata? :D
Napísať odpoveď