Android volanie php scriptu z backgroundu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Android volanie php scriptu z backgroundu

Príspevok od používateľa Emkej »

Zdravím, potreboval by som trošku poradiť s jednou časťou appky, na ktorej pracujem. Je to moja prvá appka takže som fakt len začiatočník.
Ide o toto: appka zatiaľ funguje tak, že sa na začiatku treba lognúť, login údaje sa overia na servery a ak sedia užívateľa to posune na main aktivitu, kde sa mu zobrazujú nejaké údaje z db, to asi ale nieje také podstatné.
Potreboval by som spraviť nejaký background service niečo, čo by sa spustilo po logine a bežalo v pozadí aj ak by bola appka minimalizovaná.
Tá background činnosť by mala robiť nasledovné: skontrolovať či je má telefón prístup k netu a ak áno každých x minút pustiť nejaký php script, ktorý bude uložení na servery, ak nie tak sa ten background proces zastaví.
Je možné také niečo spraviť? Za každú radu vďaka :)
S-player
Light Star
Light Star

Re: Android volanie php scriptu z backgroundu

Príspevok od používateľa S-player »

No veď už si sám napísal ,že aplikácia má bežať v nejakom background service tak kde je problém?

http://developer.android.com/reference/ ... rvice.html
http://stackoverflow.com/questions/2775 ... 89#2779589

Ak potrebuješ spustit nejaký PHP script normálne pošli požiadavku na server.

http://developer.android.com/reference/ ... lient.html
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

problém bol v tom, že som nevedel či to tak bude možné spraviť a či by to bolo najlepšie riešenie, ale vďaka za odpoveď
S-player
Light Star
Light Star

No ťažko ti povedať či to je najlepšie riešenie keď ani nieje jasné čo robíš.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak ide o to, žeby sa po spustení appky každých dajme tomu 15 min pustil skript, ktorý skontroluje či má telefón prístup k internetu, ak nie tak sa nič nedeje a skript sa už viac nebude púšťať, ak prístup k internetu má tak sa pustí php skript, ktorý užívateľovi pripíše do db nejaké údaje
S-player
Light Star
Light Star

To si už viac menej napísal mňa skôr zaujímala tá časť o zapisovaní údajov. Môžeš o tom ešte niečo napísať? Ako často sa to bude riešiť, aké údaje...?
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no malo by sa to zapisovať každých 15min, zapisovať sa budú 2 hodnoty, čas zápisu a povedzme nejaké kredity, čas zápisu je jasný a ku kreditom sa pripočíta nejaká konštanta
S-player
Light Star
Light Star

No tak to nemáš bohvie ako veľa alternatív ako to spraviť. Fungovať to bude určite. Spraviť to môžeš tak ako je popísane vyššie tz. mať nejaký background service s timerom prípadne ďalšou alternatívou je toto http://stackoverflow.com/questions/1042 ... ce-adivice tz. že aplikácia nebude bežať na pozadí neprerušene ,ale spustí sa každých 15 minút -> vykoná akciu -> nastaví čas ďalšie spustenie / zruší sa.

Čo ma ešte napadá je ,že miesto klasických HTTP požiadaviek by si mohol použiť sockety čiže zariadenie by bolo celý čas pripojené na server, zasielalo by požiadavky a keby došlo k nejakému prerušeniu (Vyhodila by sa nejaké výnimka) tak buď by si zariadenie opäť skúsil pripojiť alebo by si to bral ako stratu spojenia (Žiadne internetové pripojenie) a zrušil daný proces.

Je na tebe čo si vyberieš. Ja by som šiel pravdepodobne do druhej alternatívy tz. tej kde sa používa Alarm Manager.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vďaka, tiež mi to príde ako najlepšie riešenie, to neustále spojenie cez sockety by asi žralo o dosť viac baterku ako alarm
Napísať odpoveď