Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa gogo956 »

moje otazky pre veriacich:
1/viera je v prvom rade o pocitoch a emociach. A ludia ktori sa z nejakych dovodov dostali do stavu ze ich ovladaju viacej emocie a pocity ako rozumne uvazovanie sa nachadzaju tu: http://www.pnpp.sk/
Ako mam tomu chapat?

2/Kristus vraj vykupil hriechy sveta tym ze bol ukrizovany. Denne ale zomieraju ludia ovela krutejsou smrtou, nespocetne vela ludi bolo za tu dobu co je svet svetom umucenych ovela beštiálnejšie a tryznivejsie ako on. Pritom on bol uznany bozim synom a preco nie aj tie zastupy ktore to mali este horsie ? /to ze na mnohych tychto ohavnostiach sa podielala priamo cirkev ani nebudem spominat/
Ako mam tomu chapat?

Apropo,nemozem sa zbavit silneho pocitu /na zaklade svojich skusenosti/, ze drviva vecsina veriacich je veriacich iba ucelovo,podla toho ako im to vyhovuje. Vsimol som si jednu zaujimavu vec a to,ze ked sa ludia stanu rodicmi,tak mnohi sa uplne "zazracne" zmenia z "hriesneho priemeru" na mimoriadne aktivnych krestanov obiehajucich vsetky mozne púte- podla mna to vobec nie je iba poza pred svojimi detmi :D
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

gogo956 napísal:
Apropo,nemozem sa zbavit silneho pocitu /na zaklade svojich skusenosti/, ze drviva vecsina veriacich je veriacich iba ucelovo,podla toho ako im to vyhovuje. Vsimol som si jednu zaujimavu vec a to,ze ked sa ludia stanu rodicmi,tak mnohi sa uplne "zazracne" zmenia z "hriesneho priemeru" na mimoriadne aktivnych krestanov obiehajucich vsetky mozne púte- podla mna to vobec nie je iba poza pred svojimi detmi :D
To má cirkev len takú bájku. V skutočnosti keby mal niekto trpieť za všetky hriechy na svete tak by trpel tisícky rokov nie takým lacným mučením ktoré predviedli na "Ježišovy"
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Trpiet budeme my v pekle ;-)
vladenko007
VIP
VIP

audiotrack napísal:Trpiet budeme my v pekle ;-)
No neviem či sa dá nekonečná žúrka nazvať utrpenie. :D :lol:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

vladenko007 napísal:
Ako povedal jeden komik: Chcem ist do pekla, pretoze tam budu vstky baby, ktore sa mi pacili.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

lukas9206 napísal:Keď mi viera pomôže zbohatnúť, tak z radosťou vymením prácu za sedenie v kostole. :-)
Viera nie je len o tom že sedíš v kostole samozrejme treba pracovať aj mať rodinu my robíme skoro všetko čo vy len trochu z mierou a vierou.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:05)
vladenko007 napísal:
Ako si mohol byť ty kresťan? Veď o tom nič nevieš.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:11)
harrison314 napísal: Ako povedal jeden komik: Chcem ist do pekla, pretoze tam budu vstky baby, ktore sa mi pacili.
Áno v pekle sú sex drogy a rockenroll tak uvažujú malé deti. Po smrti už duša nemá hormóny takže sex tam už nieje si veľmi naivný keď tomu veríš. V pekle nie je možné s nikým nikdy komunikovať a ďalej ani nepíšem lebo by si sa ma spýtal ako to viem žite si v tom že v pekle je dobre budete mať veľmi tvrdé prebudenie lebo také utrpenie ako je tam sa na svete nedá ani pochopiť je to nepredtaviteľná hrôza. Vieš aká je bolesť keď horíš? No tu aspoň po chvíli zomrieš ale tam to nikdy neprestane a to je len jedna vec nehovorím o ďalších mukách a o psychickom utrpení a agónii.
vladenko007
VIP
VIP

Ako si mohol byť ty kresťan? Veď o tom nič nevieš.
Ale veď ja nechcem som povedal.
1. Neverím že existuje.
2. Ak áno nesúhlasím s tým ako sa chová. Teda "boh"

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:19)
Áno v pekle sú sex drogy a rockenroll tak uvažujú malé deti. Po smrti už duša nemá hormóny takže sex tam už nieje si veľmi naivný keď tomu veríš. V pekle nie je možné s nikým nikdy komunikovať a ďalej ani nepíšem lebo by si sa ma spýtal ako to viem žite si v tom že v pekle je dobre budete mať veľmi tvrdé prebudenie lebo také utrpenie ako je tam sa na svete nedá ani pochopiť je to nepredtaviteľná hrôza. Vieš aká je bolesť keď horíš? No tu aspoň po chvíli zomrieš ale tam to nikdy neprestane a to je len jedna vec nehovorím o ďalších mukách a o psychickom utrpení a agónii.
Hovoríš ako by si tam bol. :) Teda všetko čo tu píšeš, si počul, čital od ľudí ktorý tam nikdy neboli.
Cirkev si to vymyslela ako keď rodičia strašia dieťa bubákom. Potom sa dieťa bojí a poslúcha. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Cirkev a veriaci velmi oblubuju aj relikvie. Su to casti osoby ktora bola vyhlasena za svatu,najcastejsie ulomky kosti. Modlia sa k nej a veria ze ma liecebne a ine nadprirodzene vlastnosti. Dla historickych zaznamov roku 800 korunoval papez Lev III. Karola Velkeho za cisara a pri tejto prilezitosti mu ten daroval z vdacnosti Jezisovu predkožku. Nasledne bola uchovavana v Lateranskej bazilike.
Jozef Koval, aj ty uctievas Ježišovu predkožku?
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal: Áno v pekle sú sex drogy a rockenroll tak uvažujú malé deti. Po smrti už duša nemá hormóny takže sex tam už nieje si veľmi naivný keď tomu veríš. V pekle nie je možné s nikým nikdy komunikovať a ďalej ani nepíšem lebo by si sa ma spýtal ako to viem žite si v tom že v pekle je dobre budete mať veľmi tvrdé prebudenie lebo také utrpenie ako je tam sa na svete nedá ani pochopiť je to nepredtaviteľná hrôza. Vieš aká je bolesť keď horíš? No tu aspoň po chvíli zomrieš ale tam to nikdy neprestane a to je len jedna vec nehovorím o ďalších mukách a o psychickom utrpení a agónii.
Ale ja by som chcel vediet na zaklade coho nas taku jasnu a konkretnu predstavu o pekle. Zjavil sa ti Pan a sam Ta pozval na exkurziu ?

A ked mas takuto hrozostrasnu predstavu o pekle. O mieste kde mozes velmi jednoducho skoncit. Staci aby si spravil nieco co sa vsemocnemu Bohu nepaci a bum, si tam na vacnost. Ako mozes tvrdit, ze zijes stastny zivot ? Niesi v konstantnom strachu pred tym, ze pojdes do pekla ? Ked nahodov nepojdes v Nedelu do kostola a nestihnes sa potom vyspovedat ? Vacsna bolest a utrpenie ? A ak aj zijes dobry a spravodlivy zivot podla bozich prikazani, nebojis sa, ze raz pride za bohom satan a boh Ta mu vyda na pospas, len preto aby dokazal satanovi akeho ma verneho sluzobnika? A kto vie co s tebou spravi ak by si v tom momente stratil vieru ?

edit: btw tvoj prispevok ni pripomenul toto :) :
Spoiler
Ty mávneš rukou, tak je to, že smrť je ešte ďaleko,
a možno blízko ako je od Blavy, Brno
V pekle nebudeš pred telkou, vykladať si nohy na stôl
a lúskať to tvoje deratizačné zrno
Neteš sa, že si nadránom dáš featuring so satanom,
takých ako si ty je milý synu plno
Z pekla sa ti domov stane, cyankáki na smotane,
peklo nie je tmavý odtieň raja, ty chruňo
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

vladenko007 napísal:
Ale veď ja nechcem som povedal.
1. Neverím že existuje.
2. Ak áno nesúhlasím s tým ako sa chová. Teda "boh"

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:19)

Hovoríš ako by si tam bol. :) Teda všetko čo tu píšeš, si počul, čital od ľudí ktorý tam nikdy neboli.
Cirkev si to vymyslela ako keď rodičia strašia dieťa bubákom. Potom sa dieťa bojí a poslúcha. :)
Jasné aj Ježiš vyháňal počas svojho života démonov z posadnutých ľudí. Ježiš bežne hovoril o pekelnom ohni a satanovi a hovoril že v pekle budú ľudia horieť v neuhasiteľnom ohni a je tam len plač nárek a škriepot zubami.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:39)
gogo956 napísal:Cirkev a veriaci velmi oblubuju aj relikvie. Su to casti osoby ktora bola vyhlasena za svatu,najcastejsie ulomky kosti. Modlia sa k nej a veria ze ma liecebne a ine nadprirodzene vlastnosti. Dla historickych zaznamov roku 800 korunoval papez Lev III. Karola Velkeho za cisara a pri tejto prilezitosti mu ten daroval z vdacnosti Jezisovu predkožku. Nasledne bola uchovavana v Lateranskej bazilike.
Ty si neskutočný kretén.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:41)
miki690 napísal:Ale ja by som chcel vediet na zaklade coho nas taku jasnu a konkretnu predstavu o pekle. Zjavil sa ti Pan a sam Ta pozval na exkurziu ?

A ked mas takuto hrozostrasnu predstavu o pekle. O mieste kde mozes velmi jednoducho skoncit. Staci aby si spravil nieco co sa vsemocnemu Bohu nepaci a bum, si tam na vacnost. Ako mozes tvrdit, ze zijes stastny zivot ? Niesi v konstantnom strachu pred tym, ze pojdes do pekla ? Ked nahodov nepojdes v Nedelu do kostola a nestihnes sa potom vyspovedat ? Vacsna bolest a utrpenie ? A ak aj zijes dobry a spravodlivy zivot podla bozich prikazani, nebojis sa, ze raz pride za bohom satan a boh Ta mu vyda na pospas, len preto aby dokazal satanovi akeho ma verneho sluzobnika? A kto vie co s tebou spravi ak by si v tom momente stratil vieru ?

edit: btw tvoj prispevok ni pripomenul toto :) :
Spoiler
Ty mávneš rukou, tak je to, že smrť je ešte ďaleko,
a možno blízko ako je od Blavy, Brno
V pekle nebudeš pred telkou, vykladať si nohy na stôl
a lúskať to tvoje deratizačné zrno
Neteš sa, že si nadránom dáš featuring so satanom,
takých ako si ty je milý synu plno
Z pekla sa ti domov stane, cyankáki na smotane,
peklo nie je tmavý odtieň raja, ty chruňo
Ach jaj kt tomu sa ani nevyjadrujem.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:44)
Ešte k tomu peklu ako o tom viem? Ježiš vyháňal počas svojho života veľa démonov z posadnutých ľudí, Satan Ježiša pokúšal na púšti a v Getsemanskej záhrade Ježiš často hovoril o satanovi a o ľuďoch ktorí nekonajú vôľu jeho otca že budú horieť v neuhasiteľných plameňoch ďalej Ježiš hovoril o večnom náreku plaču škriepotu zubov a večnom smäde.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Inkvizicia:Inscenacia zaverecneho aktu inkvizicneho procesu sa volala autodafe-po portugalsky akt viery.
Po prvy raz ho pouzili v Parizi roku 1242 ako oznacenie specialnej svatej omse na ktorej sa vyhlasuje inkvizicny rozsudok. Vykonanie rozsudku nasledovalo ihned po skonceni omše.Tento postup sa zauzival s pribudajucim poctom odsudenych aby nebolo potrebne vyhlasovat rozsudky jednotlivo. Veriaci teda kazdu nedelu prichadzali do katedraly aby sa v ramci zbožného rozptýlenia i na vystrahu pozreli na zastup odsudenych kacirov v kajucnickych koseliach a spicatych ciapkach, chorych a vyhladovanych dlhorocnym vazanim. Kaciri vystupovali na javisko vybudovane osobitne na tento ucel a na znak zmareneho zivota drzali v rukach zhasnute sviece.Ucastou na slavnostnej svatej omsi v zboznom a kajucnom rozjimani mohli veriaci po smrti ziskat skratenie pobytu v pekelnom ohni o 40dni. Taketo bohosluzby trvali aj niekolko hodin,pretoze po kazni inkvizitora prisli na rad notari ktori obradne citali podorbne priznania odsudenych tu museli nasledne priznat sovje viny a mali poslednu moznost vzdat sa bludnej viery. Nasledovalo vyhlasenie rozsudku.Hoci byvalo nestastnikov niekedy aj vyse sto, kazdy prisiel na rad osobitne,najprv lahsie pripady naostatok najtazsie-vecsinou recidivisti ktorych bolo potrebne odovzdat do ruk svatskej moci. Rozsudky smrti sa nevyhlasovali v kostole aby nedoslo k znesvateniu Bozieho pribytku.Poprava na hranici sa uskutocnila az nasledujuci den aby sa zvrhlici mohli este kajat. Svetske majetky popravenych cirkev prijimala s radostou,pravdaze, vyhradne na zbozne ucely.
Cierna kniha katolickej cirvi, Michael Hebeis

Jozef Koval
vies nam prosim vysvetlit preco si reagoval tak ako si reagoval ked som sa Ta pytal na zalezitost ohladom Jezisovej predkozky? pretoze ide o historicky podlozeny fakt, tak naozaj nechapem Tvoju reakciu, cakam dychtivo na Tvoju odpoved.
vladenko007
VIP
VIP

Jožko povedzme si otvorene. Ktoré 2 veci musíš použiť na masy ľudí aby si ich mohol ovládnuť?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

audiotrack napísal: ... okrem porazenia satana
satan je uz davno porazeny ... no zavidi ludom a nenavidi ich ze neduchovne bitosti mozu vidiet boha a on nie preto ich pokusa ...

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 22:03)
beardie napísal:a preco to teda nespravi? vsetkym tym ateistom by konecne ukazal
tri roky chodil kristus po zemi a robil zazraky ... fakticky by tu uz 2000 rokov nemali byt neveriaci ... jedine na co im to bolo tak aby mali dovod ho zabit ... skus si pozriet podobenstvo o bohacovi a lazarovi a ich dialog v pekle ...

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 22:06)
Unkown napísal:Takže keď neverím a chcem dôkaz, nedostanem ho, lebo neverím... A keď verím a chcem dôkaz, nedostanem ho, lebo "pokúšam pána". Povedz mi, kedy ten zázrak teda uvidím? :D
najjednoduchsim dokazom je zivot sam ....

a zlato taka zbytocnost jedina vec pre co si ho cenim su jeho vysoka vodivost a nizky odpor...

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 22:11)
94jakub napísal:Fajn, takže po vzkriesení mal svoje fyzické telo. Prečo po tom keď bol "povolaný do neba", tak je to opísané ako, že sa jeho telo vznieslo do neba?
Veď nebo je len pre dušu a nie fyzické telo. Prečo jeho telo jednoducho neodpadlo a nezostalo na Zemi?
na konci sveta budu ludia spaseny aj s oslavenym telom ... clovek to je dusa a telo ... vskriesenie bude uplne ... ale telo nikdy nezomrie ako to bolo za cias adama a evy.. az tym ze sa odvratili od boha prisli o vecny zivot...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal: Ach jaj kt tomu sa ani nevyjadrujem.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 21:44)
Ešte k tomu peklu ako o tom viem? Ježiš vyháňal počas svojho života veľa démonov z posadnutých ľudí, Satan Ježiša pokúšal na púšti a v Getsemanskej záhrade Ježiš často hovoril o satanovi a o ľuďoch ktorí nekonajú vôľu jeho otca že budú horieť v neuhasiteľných plameňoch ďalej Ježiš hovoril o večnom náreku plaču škriepotu zubov a večnom smäde.
Preco sa k tomu nevyjadrujes ? Boli to normalne otazky na ktore ma zaujima tvoja odpoved. Priklad s tym, ze ta Boh vyda satanovi na pospas - tam som napriklad narazal na knuhu Jób, kde Boh toto presne spravil. A tiez ma zaujima ako mozes pri tvojej viere nezit v konstantnom strachu, lebo "nevies dna ani hodiny".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007 napísal:[quote="
Počúvaj Jožko a nebolo by viac logické dobrých odmeniť a zlých potrestať namiesto toho že pošlem syna na smrť????? To ale uznaj strašná kravina.
otec a syn su jedno .... Boh sam prisiel na svet aby za nas zomrel a vykupil nas ....
BOh nikoho netresce a neodmenuje .... najvacsia odmena je bozia pritomnost .... najvacsi trest je bozia nepritomnost ... ked sa odvratime od boha alebo je medzi nami prekazka(hriech ) o sami sa trestame ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

strapaty

trojjedinost Boha nie je vobec az taka samozrejma vec ako sa nam to teraz zda,v zaciatkoch krestanstva bolo viacero prúdov ktore ju neuznavali /napr Ariáni ktori boli znicení hlavnym prudom/. Ono v podstate skoro vsetky cirkevne dogmy su relativne mladeho dáta ako vysledky roznych koncilov kde si vselijaki zvlastni ludia poschvalovali co v tej chvili sa im hodilo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956 napísal:Cirkev a veriaci velmi oblubuju aj relikvie. Su to casti osoby ktora bola vyhlasena za svatu,najcastejsie ulomky kosti. Modlia sa k nej a veria ze ma liecebne a ine nadprirodzene vlastnosti. Dla historickych zaznamov roku 800 korunoval papez Lev III. Karola Velkeho za cisara a pri tejto prilezitosti mu ten daroval z vdacnosti Jezisovu predkožku. Nasledne bola uchovavana v Lateranskej bazilike.
je lepsie byt retard bezvladny ako tak arogantny ako ty... lepsie by sa ti stalo ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ziadam o vysvetlenie, preco som zo strany tychto "nabozenskych" ludi osocovany a urazany len preto ze poukazujem na doložené historicke skutocnosti.
Stale cakam na odpoved ohladom predkožky, plus by ma tiez zaujimal ich nazor na skutocnost ze v roku 725 daroval papez kralovi Pipinovi Kratkemu Jezisove sandale. Tiez katedrala v Trevire obsahuje udajne rucho Kristovo,je ale dost zaujimave ze prve zmienky o tejto relikvii su az od roku 1512.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Po smrti už duša nemá hormóny
Nuž nerád ti zase robím dieru do rozprávok, ale večného utrpenia bez hormónov sa veľmi nebojím, keďže bez nich nebudem vnímať totálne a absolútne nič.

Btw ja už sa ani nesnažím vypisovať siahodlhé odpovede. Je jedno koľko toho napíšem, on aj tak odpíše blbosť a ja sa zasmejem. Veď preto som aj tu.
Napísať odpoveď