Ako povedat rodicom ... ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako povedat rodicom ... ?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Unkown napísal: No a druhého bratranca vykopli tesne po osemnástke, takže tam zákon tiež nezmôže nič.
Zakon pomoze, kedze pokial tam ma trvaly pobyt tak ho len tak vykopnut nemozu. Darmo ze je dospely a uz nestuduje.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Ako vravím, nebolo to také jednoduché, ako by to bolo tu. Oni sú to, čo sa ti v hlave vybaví, keď počuješ "typická dedinská rodina". Čo povie rodič, to je zákon. Nikoho ani len nenapadlo riešiť to súdnou cestou. Bratranec sa presťahoval do vedľajšieho domu k babke a je tam doteraz. To sme ale priveľmi OT.

Čo som tým všetkým chcel povedať. Ak má niekto rodičov ako Mani, zbytoče mu budeme radiť postupy platiace pri diskusii s normálnymi rodičmi. On to musí vyriešiť radikálne, inak to jednoducho nejde.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ja som ale naražal iba čisto na tu vetu o zakone, že ten nič nezmôže. Čo je omyl.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Unknown: Samozrejme, že áno. S tým, že to treba riešiť radikálne súhlasí snáď každý. Na druhú stranu, určite bude niečo na tom, že si to mnohí z nás nevedia predstaviť.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Tak teda k radikálnym riešeniam. Niečo som načrtol už vyššie, ale možností je omnoho viac. Otázka je, čo všetko si schopný podstúpiť a aké riziko dokážeš niesť. Ja, čo by starý praktikant extrémnych riešení, by som im jedného krásneho dňa nechal na stole list opisujúci situáciu a na pár dní by som sa zašil u kamaráta/kamarátky/deda/babky/strýka. Dotyčná osoba by to pochopiteľne musela hrať s tebou. "Prepáčte, ale vášho syna som nevidel. Mrzí ma to, dúfam, že sa nájde. Môžem nejako pomôcť?". Snáď ale nemusím zdôrazňovať, že sa pri tom môže pokašľať x vecí. Každopádne sa však niečo zmení, otázka je čo a či to bude pre teba prospešné. Je na tebe, či to chceš a dokážeš urobiť a či ti to vôbec stojí zato.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nebol v nejakej Súdnej sieni na JOJ jeden extrémny prípad kde foter aj syn boli magori a syn vysúdil u fotra zákaz približovania sa na definovanú vzdialenosť ? :hehe: Ale nechcel by som zažiť. :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Paradoxne toto:
mahony222 napísal:Alebo možno by im dohovoril farár
by mohlo byt riesenie. Zalezi od konkretneho knaza ale takeho kto by chcel mat v kostole neveriaceho ktory je tam nasilu som este nestretol. Ono argumentov preco to nie je dobre je aj z krestanskeho hladiska mnozstvo (Boh dava slobodnu volu, vela svatcov na iste obdobie svojho zivota stratilo vieru, moze sa to povazovat za ruhanie (ako spomenul Mek), atd.). Od teba vsak neprijmu ani jeden. Od knaza ako duchovnej autority by mohli.

A to chodenie von len do osmej. Ako napisal Grim - chrania ta. Az prilis...

V kazdom pripade nehovor/nerob nic cim by si mohol len v najmensom vzbudit dojem rebelie. Inak dosiahnes presny opak toho co chces.
Napísať odpoveď