Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Najviac ma udivuje ako kresťania budú mať radšej človeka, ktorý dajme tomu kradol, lúpil atď. ale potom sa dal na božiu cestu. Ako takého kto v boha neverí, ale napriek tomu žil lepšie ako lupič.
A to je myslím trošku na hlavu.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal: Mám radosť z toho že viem že Boh existuje a že ma miluje tak ako ostatných samozrejme sa aj bojím lebo každý môže skončiť v pekle ale viera je o radosti báť sa už musíme pre svoje skutky.
Teda ak Ta teda chapem spravne, za vsetko dobre moze Boh a za vsetko zle si mozeme sami ?
strapaty napísal: nepochopil si ze to bolo o Jobovej vernostia viere ... ??? a ze ked vytrval tak ho boh odmenil 100 nasobne??? cize nech pridu akekolvek prekazky a ty vytrvas budes mnohonasobne odmenenny
Tento vyklad som pocul aj v kostole, to ma motivovalo si to precitat. Ale jedna vec co mi silno utkvela v pamati je to ako jednoducho satan vyprovokoval Boha k tomu aby mu vydal Joba na pospas. Dovolil mu zobrat vsetko okrem jeho zivota. A to len preto aby sa pochvalil pred satanom akeho ma verneho sluzobnika. Co ti potom zaruci ze to Boh nespravi aj tebe ? A vies si byt isty ze vo viere zotrvas ? A ked nie ? Co ti spravi potom ?

btw myslim ze jeho majetok zdvoj alebo ztrojnasobil, presne si to uz nepamatam, ale bolo to menej ako 100x

edit:
vladenko007 napísal: Najviac ma udivuje ako kresťania budú mať radšej človeka, ktorý dajme tomu kradol, lúpil atď. ale potom sa dal na božiu cestu. Ako takého kto v boha neverí, ale napriek tomu žil lepšie ako lupič.
Co ta na tom udivuje ? Ved sam Jezis ich to v podstate naucil ked hovoril podobenstvo o marnotratnom synovi.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

[quote="Steju"][/quote]

steju preco tie urazky ... ja som schopny pochopit co pises.... len mam iny nazor a inu skusenost ... tvoja snaha indokrinacie je dost niekedy otravna ...

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 19:26)
reagoval som na toto Neschopnosť pochopiť písaný text ma fakt udivuje...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Perfektný článok ale myslíš že to týmto najmúdrejším ľuďom pomôže? Určite napíšu že ten človek potreboval psychiatra alebo že je to rozprávka alebo niečo podobne urážlivé.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty: To nie je urážka, to je pozorovanie. Zjavne schopný nie si, keď si kľudne znova napíšeš "ja nemam co stratit ... ked mas pravdu ty nic sa nedeje ... horsie to bude ked mam pravdu ja", pričom je to nezmysel a už sme to tu nespočetnekrát dokázali, aj keď si tu prispieval ty. Proste ako keby sme tu 15x napísali a dokázali, že citrón je žltý, a ty tu prídeš a suverénne napíšeš že citrón je predsa modrý. Ako inak sa dá na niečo také reagovať? A že to nie je jediná téma, pri ktorej to robíš (robíte).

A vidím že si sa naučil nové slovo, 'indoktrinácia', ešte by si sa mal naučiť, čo to znamená :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Jozef Koval
nemyslim si ze si to pisal s umyslom odsudit ho ... aj ked fanaticky ateista je dost tvrde na to ze ho nik z nas nepozna ... ale ked to porovnam ze mi sme rozpravkari analfabeti otroci doktriny dementi ktory nie su schopny slobodne uvazovat tak je to len slaby odvar ... ale mozno keby zazil vsetko co ty bol by s enho mozno zaritejsi veriaci ako ty ... a naopak... komu bolo viac dane od toho sa bude viac vyzadovat ... komu menej od toho menej ... :) ale tesim sa ze si tu je to niekedy otrava citat len tie ateisticke "nazory":D

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 19:37)
Steju
pre mna je len nepodstatne ci je citron zlty ci modry ...ale ze je kysly ... neviem ci chapes co sa snazim povedat....
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Steju napísal:strapaty: To nie je urážka, to je pozorovanie. Zjavne schopný nie si, keď si kľudne znova napíšeš "ja nemam co stratit ... ked mas pravdu ty nic sa nedeje ... horsie to bude ked mam pravdu ja", pričom je to nezmysel a už sme to tu nespočetnekrát dokázali, aj keď si tu prispieval ty. Proste ako keby sme tu 15x napísali a dokázali, že citrón je žltý, a ty tu prídeš a suverénne napíšeš že citrón je predsa modrý. Ako inak sa dá na niečo také reagovať? A že to nie je jediná téma, pri ktorej to robíš (robíte).

A vidím že si sa naučil nové slovo, 'indoktrinácia', ešte by si sa mal naučiť, čo to znamená :)
Silné slová od niekoho kto tvrdil že sa rozprával s padlým anjelom ale to som ti už písal.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

http://files.myopera.com/stupidsaber/al ... _e1_e1.jpg myslim ze je krasny

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 19:39)
dokonca si homzes aj kupit http://bylinne-caje.heureka.cz/bio-modr ... hrpou-50g/
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:Jozef Koval
nemyslim si ze si to pisal s umyslom odsudit ho ... aj ked fanaticky ateista je dost tvrde na to ze ho nik z nas nepozna ... ale ked to porovnam ze mi sme rozpravkari analfabeti otroci doktriny dementi ktory nie su schopny slobodne uvazovat tak je to len slaby odvar ... ale mozno keby zazil vsetko co ty bol by s enho mozno zaritejsi veriaci ako ty ... a naopak... komu bolo viac dane od toho sa bude viac vyzadovat ... komu menej od toho menej ... :) ale tesim sa ze si tu je to niekedy otrava citat len tie ateisticke "nazory":D

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 19:37)
Steju
pre mna je len nepodstatne ci je citron zlty ci modry ...ale ze je kysly ... neviem ci chapes co sa snazim povedat....
Veď to aj ja som rád že tu nie som sám veriaci proti tejto svorke (ak by to niekto zlé pochopil tak pre istotu týmto vás NEODSUDZUJEM).
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007
lebo taky clovek si zivot zachrani ...
zijes dobre ked nasledujes krista ... ak tak robis a veris v neho si aj ty zachraneny... ale vacsinou pycha cloveku nedovoli zit dobre .... pycha cloveku nedovoli nasledovat krista ... pycha mu nedovoli uverit

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 19:46)
ako jeden kazatel povedal ....v nebi najdete vsetky hriechy ... okrem jedneho pychy ....
a v pekle najdete vsetky cnosti okrem jednej pokory...
laska pychu nenavidi a miluje pokoru .. tieto dve sa nikdy nestretnu ...

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 19:49)
Jozef Koval
:DDDD tak teraz trochu tej pychy:DDDD ako pastierov vas posielam medzi vlkov::D to na margo tej svorky :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:
Najviac ma udivuje ako kresťania budú mať radšej človeka, ktorý dajme tomu kradol, lúpil atď. ale potom sa dal na božiu cestu. Ako takého kto v boha neverí, ale napriek tomu žil lepšie ako lupič.
Je ťa škoda lebo ak hovoríš že žiješ dobre a si dobrý človek chýba ti úplne málo k spaseniu po smrti (Ježiš) ale je tam jeden problém PÝCHA pre ktorú nechceš prijať Ježiša za svojho spasiteľa to ti zaslepilo oči dúfam že raz príjmeš Krista aby si aj ty mohol byť spasený.

strapaty

:D To si vystihol. :D
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Takže kradnutie a ozbrojené lúpeže sa dajú oľutovať tak, že ma Boh privíta s otvorenou náručou, ale pýcha je neprekonateľný hriech? Osobne niesom fanúšikom konšpiračných teórii, ale toto mi už naozaj pripadá tak, že vyšší kresťanskí hodnostári chcú vychovať poddajné, ľahko ovládateľné stádo. Veď si verte v čo chcete, ale aspoň pri tom používajte mozog. Kto napáchal viac zla? Pyšný človek, alebo zlodej?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Nemôžem ho prijať. Logika mi totiž vraví niečo iné. Napriek tomu že by bolo možno fajn keby sme po smrti boli niekde v nebi. Lenže práve logika (nie diabol) mi vraví že tade cesta nevedie. :(
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

vladenko007 napísal:Nemôžem ho prijať. Logika mi totiž vraví niečo iné. Napriek tomu že by bolo možno fajn keby sme po smrti boli niekde v nebi. Lenže práve logika (nie diabol) mi vraví že tade cesta nevedie. :(
Logika je diablová hračka... To ma ale privádza k otázke, ako Boh dokázal stvoriť niečo také zložité ako je vesmír, keď jeho vyznávači tak krvopotne popierajú logiku?

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 20:09)
Tak ma napadlo...Zastávať sa svojho názoru bez ohľadu na okoľnosti je vlastne pýcha... Pripíšte si to do zoznamu náboženských pokrytectiev.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Unkown napísal:Takže kradnutie a ozbrojené lúpeže sa dajú oľutovať tak, že ma Boh privíta s otvorenou náručou, ale pýcha je neprekonateľný hriech? Osobne niesom fanúšikom konšpiračných teórii, ale toto mi už naozaj pripadá tak, že vyšší kresťanskí hodnostári chcú vychovať poddajné, ľahko ovládateľné stádo. Veď si verte v čo chcete, ale aspoň pri tom používajte mozog. Kto napáchal viac zla? Pyšný človek, alebo zlodej?
kazdy hriech vychadza z pychy ... aj kradez aj vrazda .... ja ja ja ... ja to mozem vziat ... mne nik nebude rozkazovat ... ja som panom nad svojim zivotom ...
Non serviam... nebudem sluzit ... pycha ... nedostatok lasky ...
kde je pycha nieto lasky ... kde nelubis/nezalezi ti na inych preco by si im neublizil a sebe "nepolepsil"

vsetky hriechy vychadzaju z pychy ... ako vsetky cnosti vychadzaju z pokory...
bez pychy nieto ziadneho hriechu ... pycha je prvy a hlavny predpoklad k hriechu
lucifer ... ja som lepsi ako boh ... nebudem sluzit
eva a adam ... budeme ako boh .. budeme poznat dobro aj zlo
kain... moja obeta bola predsa vacsia ... mna musi boh milovat nie abela ... ked nebude abela bude boh milovat mna ...

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 20:16)
Unkown napísal: Logika je diablová hračka... To ma ale privádza k otázke, ako Boh dokázal stvoriť niečo také zložité ako je vesmír, keď jeho vyznávači tak krvopotne popierajú logiku?

Tak ma napadlo...Zastávať sa svojho názoru bez ohľadu na okoľnosti je vlastne pýcha... Pripíšte si to do zoznamu náboženských pokrytectiev.
ten nazor vznikol osobnym zazitkom a skusenostou .. ktora sa vsak vedecky dokazat neda... nemozem preniest na teba moj zivot s bohom ...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal:Takže kradnutie a ozbrojené lúpeže sa dajú oľutovať tak, že ma Boh privíta s otvorenou náručou, ale pýcha je neprekonateľný hriech? Osobne niesom fanúšikom konšpiračných teórii, ale toto mi už naozaj pripadá tak, že vyšší kresťanskí hodnostári chcú vychovať poddajné, ľahko ovládateľné stádo. Veď si verte v čo chcete, ale aspoň pri tom používajte mozog. Kto napáchal viac zla? Pyšný človek, alebo zlodej?
Takže kradnutie a ozbrojené lúpeže sa dajú oľutovať tak, že ma Boh privíta s otvorenou náručou, ale pýcha je neprekonateľný hriech?
Presne tak aj pýcha sa dá oľutovať.

Kto napáchal viac zla? Pyšný človek, alebo zlodej?
Pýcha stojí za všetkým zlom.

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 20:27)
vladenko007 napísal:Nemôžem ho prijať. Logika mi totiž vraví niečo iné. Napriek tomu že by bolo možno fajn keby sme po smrti boli niekde v nebi. Lenže práve logika (nie diabol) mi vraví že tade cesta nevedie. :(
Nie logika ale diabol aj keď tomu neveríš no nádej zomiera posledná možno ho ešte niekedy príjmeš.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ja som pán, tvoj Boh! nebudeš mať iných bohov okrem mňa!
To mi príde tiež ako pýcha nemyslíš? Prečo chce aby nikto nemal iného Boha okrem neho? Egoizmus Boha?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal: Logika je diablová hračka... To ma ale privádza k otázke, ako Boh dokázal stvoriť niečo také zložité ako je vesmír, keď jeho vyznávači tak krvopotne popierajú logiku?

My nemáme nič proti logike pokiaľ logika nepopiera Boha. To že si niekto myslí že je nelogické že Boh existuje ešte neznamená že naozaj neexistuje.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

To, že si niekto myslí, že Boh existuje ešte neznamená, že naozaj existuje :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal: To mi príde tiež ako pýcha nemyslíš? Prečo chce aby nikto nemal iného Boha okrem neho? Egoizmus Boha?
Lebo on nás stvoril a je pánom všetkého tvorstva jemu všetko patrí on je alfa a omega jeho slová sú pravda aj keď sa to niektorým nepáči. Ak by Boh bol taký ako ho opisujete nedal by nám slobodnú vôľu ale všetko by nám diktoval a my by sme to museli robiť. Lenže on chce aby sme ho prijali z vlastnej vôle a nie z nútenia.
Napísať odpoveď