HDD do PC & externý HDD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

HDD do PC & externý HDD

Príspevok od používateľa rados915 »

Ahojte,

chcel by som kúpiť nejaký HDD do PC a aj externý. Požiadavky na disky sú nasledovné:

HDD do PC:
- využitie bude predovšetkým na dáta, ale budem tam mať aj nejaké hry, keďže všetky sa mi nezmestia na dva SSD, ktoré mám)
- kapacita 1000GB bude stačiť (ak by bolo viac, nebudem mať nič proti)
- rozhranie SATA III (mám síce MB iba so SATA II, avšak keď budem robiť upgrade PC, určite kúpim dosku so SATA III, tak aby disk už mal SATA III)

Externý HDD:
- veľkosť 2,5"
- kapacita ako u HDD do PC, teda 1000GB bude akurát
- rozhranie USB 3.0

Čo sa týka ceny za oba disky, tak chcem, aby som sa zmestil do 150 eur. Už je jedno koľko bude ktorý stáť, ak to bude do tých 150 eur.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: HDD do PC & externý HDD

Príspevok od používateľa heker »

WD Blue, WD Red alebo nieco od Segate z tych novych rad. U externeho napriklad WD Essential.
heker
Redeemer
Redeemer

Pardon, Elements som myslel. Essential je vonavka od Lacoste :)
nika147
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nika147 »

Zdravím. Chcela by som sa poradiť ohľadom Externého HDD. Potrebujem niečo veľké, aspoň 1,5 TB, síce som zatiaľ hľadala len 2TB. Cenovo tak do tých 80-90€. Ak bude mať USB 3.0 nepohnevám sa. Rozhodovala som sa hlavne nad týmito:
http://pevne-disky.heureka.sk/samsung-d ... x-d201tdb/
http://pevne-disky.heureka.sk/seagate-b ... ca2000200/
http://pevne-disky.heureka.sk/seagate-e ... bv2000200/
http://pevne-disky.heureka.sk/western-d ... 0hbk-eesn/

Tých recenzií veľa nieje (až na ten WD), tak neviem veľmi ohodnotiť, ktorý by bol naj, ale zatiaľ sa mi pozdáva Seagate Expansion a ako druhý ten Samsung. Môžte mi poradiť ktorý by bol naj, prípadne nejaký iný ak sa nájde. Využívať ho budem pravdepodobne len pri stolnom PC, tak nemusí byť ani najmenší a celkovo dizajn nehrá žiadnu rolu.
Ďakujem za rady.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Prvy a druhy su 3,5 palcove disky, to znamena, ze su o dost vacsie a potrebuju na pripajanie externy adatper do zasuvky. Sice boli uz niektore tieto disky napajane aj cez USB, ale treba pozriet radsej specifikaciu. Dalsie dva su 2,5 palcove disky, su malicke, mozes ich vopchat do vrecka, su napajane cez USB a tak nepotrebujes okrem disku a maleho kabla nic, nie je problem to hodit do kabata ci kabelky a preniest. Vybral by som si urcite z tych dvoch (teda treti a stvty odkaz). Preferujem znacku WD, takze by som siel do WD, mam doma aj ja (sice starsi model) WD Elements..., ale ak kupis aj ten Seagate, tak neurobis chybu. V tomto pripade si myslim, ze mas jedno, co kupis, aj tak to bude externy disk, ktory nebude bezat tak casto ako disk v pocitaci...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...pripájam sa k hojkovi, určite sa radšej pozeraj po 2,5"...mal som niekoľko externých diskov, všetky od WD, a všetky stále fičia nonstop odkedy som ich kúpil...ten najstarší má nabehaných už 37000 hodín...takže jednoznačne by som si zobral ten posledný 2,5" WD...
Sorko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorko »

Samsungu aj Seagatu sa vyhni, ich disky nepatria kvalitou k najlepším na trhu. WD disky sú super, mám ich doma niekoľko a všetky fungujú bez najmenších problémov. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sorko: Usudil si na zaklade coho???
Sorko
Light Expert
Light Expert

Na základe osobných skúseností.. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cize nicnevypovedajuca hodnota.
Sorko
Light Expert
Light Expert

Pre teba možno áno, ja sa budem Samsung a Seagate diskom do konca života vyhýbať. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kolko si mal tych Samsungov a Seagatov, ktore sa pokazili a co za modely to boli???
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...hojko...ja som mal jeden Samsung a odišiel po 15 000 hodinách...každý WD, ktorý mám, má nabehané viac ako 15 000 hodín a funguje bez problémov...a mám ich 4 ks...
Sorko
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Kolko si mal tych Samsungov a Seagatov, ktore sa pokazili a co za modely to boli???
Neboli moje ale mal som skúsenosť s niekoľko desiatkami kusov a väčšina odišla. Išlo väčšinou o modely 7200.12 a Spinpoint F3. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Niekolko desiatok kusov, to ako keby tu uplink argumentoval. Teda robis v servise s pc?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Grim: Do servera hojko.com isli prevazne WD disk, odisiel ako Raptor, tak aj WD RE4, dalsi WD RE4 a to su RE4 disky, ktore sa predavaju uz po otestovani a nabehani 10 tisic hodin. Aj tak mali coskoro chybne sektory. Ale nerobim z toho vedu a neodpisujem cely WD len vdaka tomu, ze 3x odisiel disk WD. Aj doma mi svojho casu odisiel pred par rokmi WD zo serie YS, ktora mala 5 rocnu zaruku a tiez si nic z toho nerobim, ani nenadavam na WD, skor by som povedal, ze som jej zastanca a upradnostnujem znacku WD. Ale odpisovat napriklad Samsung preto, lebo ti odisiel jeden disk, to mi nepride prilis fer.
Sorko
Light Expert
Light Expert

heker napísal:Niekolko desiatok kusov, to ako keby tu uplink argumentoval. Teda robis v servise s pc?
No áno, aj tak sa to dá povedať..
nika147
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nika147 »

hojko napísal:Prvy a druhy su 3,5 palcove disky, to znamena, ze su o dost vacsie a potrebuju na pripajanie externy adatper do zasuvky. Sice boli uz niektore tieto disky napajane aj cez USB, ale treba pozriet radsej specifikaciu. Dalsie dva su 2,5 palcove disky, su malicke, mozes ich vopchat do vrecka, su napajane cez USB a tak nepotrebujes okrem disku a maleho kabla nic, nie je problem to hodit do kabata ci kabelky a preniest. Vybral by som si urcite z tych dvoch (teda treti a stvty odkaz). Preferujem znacku WD, takze by som siel do WD, mam doma aj ja (sice starsi model) WD Elements..., ale ak kupis aj ten Seagate, tak neurobis chybu. V tomto pripade si myslim, ze mas jedno, co kupis, aj tak to bude externy disk, ktory nebude bezat tak casto ako disk v pocitaci...
Ale veď všetky tam sú 3,5". A ten disk chcem využívať takmer stále, keďže ext ktorý mám mi už nestačí a mám dosť malú bedňu, kde sa mi už ďalší interný nezmestí. Mám v pláne ho mať nonstop pripojený k PC. S tým, že sa nezmestí do vrecka rátam, mám doma jeden 2,5" tento nosím so sebou. A aj to, že 2,5" sú nad 100€.
Keby som si mala vybrať medzi tým seagate a wd, asi skôr seagate. U wd som čítala v recenzií, že sa dosť prehrieva a to plastové telo je zaliate v kope, čiže ak niečo odíde, tak nemám šancu si ho vymeniť/hodiť do iného obalu. A za takmer rovnakú cenu má seagate už USB 3.0 A asi ani jeden z nich nemá tlačidlo na vypínanie, čo?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha, to som si nevsimol. Bol som v tom, ze Elements su len 2,5 palcove a aj foto tomu napovedala, pretoze vyzera rovnako ako moj. Ale ked tak teraz pozeram, tak skutocne su vsetky, ktore si dala 3,5 palcove. Prakticky si si teda odpovedala aj sama a aj vybrala, takze ak sa prehrieva, tak kup teda Seagate. Pochybujem, ze budu mat tlacitko na vypinanie.
Napísať odpoveď