Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
my si to nemyslime ...my tomu verime ...
boh musi byt jediny lebo jedine na nom mozes byt zavisly ... akakolvek ina zavislost ta zabija ... boh ta ozivuje...
boh musi byt jediny lebo jedine na nom mozes byt zavisly ... akakolvek ina zavislost ta zabija ... boh ta ozivuje...
Tak týmto si to krásne zhrnulJozef Koval napísal:My nemáme nič proti logike pokiaľ logika nepopiera Boha.
strapaty: a to je ten rozdiel medzi nami, nás totiž zaujíma to, čo ja naozaj pravda. Vy si pred pravdou zatvárate oči
a nahrádzate si ju tou, ktorá sa vám viac páči.strapaty napísal:pre mna je len nepodstatne ci je citron zlty ci modry
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ako vieš? Čo ak mu to dovolil len jeho vyšší boh? Hovorí sa v Biblii priamo, že neexistuje iná božská bytosť?
Toto napríklad nasvedčuje tomu, že môžu existovať aj iní bohovia.
2 Ja som Hospodin, tvoj Boh, ktorý som ťa vyviedol z Egypta, z domu otrokov.
3 Nebudeš mať iných bohov okrem mňa!
-
Jozef Koval
Medium Star
Tak týmto si to krásne zhrnulSteju napísal:
Áno zhrnul som to lebo je skôr nelogické tvrdiť že niečo neexistuje a pri tom nato nieje ani jeden dôkaz. Neviem či to pochopiš alebo zase dačo zapotíš.
-
94jakub
Guru wannabe
Naozaj? Ty žiadaš dôkaz? Nemáš ani najmenšie právo žiadať od nás dôkaz.Jozef Koval napísal:Áno zhrnul som to lebo je skôr nelogické tvrdiť že niečo neexistuje a pri tom nato nieje ani jeden dôkaz. Neviem či to pochopiš alebo zase dačo zapotíš.
Nelogické je tvrdiť, že dačo existuje pokiaľ to nedokážeš preukázať niečím iným ako tvojím pocitom z tvojho elektrinou ovládaného mozgu.
nie je to krasne ...Steju napísal: Tak týmto si to krásne zhrnul![]()
strapaty: a to je ten rozdiel medzi nami, nás totiž zaujíma to, čo ja naozaj pravda. Vy si pred pravdou zatvárate oči a nahrádzate si ju tou, ktorá sa vám viac páči.
preco silou mocou chces aby sme neboli stastny ... mas svoju pravdu naplna ta robi ta stastnym ... maj jej este milon krat tolko ... objav vsetko na svete ...maj vsetku mudrost sveta ... ak ta to naplna ...
mna naplna boh a viera v neho ... robi ma stastnym ...
co nevies na tom pochopit ???
mozok aj tak raz zhnije v zemi to je jedina 100 percentna pravda ...
ale medzi tym ako zhnije je zivot a ja ho chcem zit stastne a naplnene ...
-
Jozef Koval
Medium Star
Čo ti tu nasvedčuje? Hospodin je Boh sú to len rozdielne slová.94jakub napísal:Ako vieš? Čo ak mu to dovolil len jeho vyšší boh? Hovorí sa v Biblii priamo, že neexistuje iná božská bytosť?
Nebudeš mať iných Bohov okrem mňa tým sa myslí že sa nebudeš klaňať diablovi alebo nejakým vymysleným Bohom lebo Boh je len jeden kto sa klania niečomu inému klania sa diablovi alebo že nebudeš závislí na nejakej veci lebo ak si závislí napríklad na alkohole a nevieš bez toho žiť je to tvoj Boh.
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 20:46)
A vy máte právo žiadať dôkaz od nás?94jakub napísal:Naozaj? Ty žiadaš dôkaz? Nemáš ani najmenšie právo žiadať od nás dôkaz.
Nelogické je tvrdiť, že dačo existuje pokiaľ to nedokážeš preukázať niečím iným ako tvojím pocitom z tvojho elektrinou ovládaného mozgu.
-
vladenko007
VIP
Jozef Koval napísal: Tak týmto si to krásne zhrnul![]()
Áno zhrnul som to lebo je skôr nelogické tvrdiť že niečo neexistuje a pri tom nato nieje ani jeden dôkaz. Neviem či to pochopiš alebo zase dačo zapotíš.
Jožko už ti bolo viac krát povedané.
Nedokazuje sa neprítomnosť ale dokazuje sa prítomnosť.
To znamená mi ateisti nemusíme tebe dokázať že boh neexistuje, ale to že vy veriaci musíte dokázať že existuje.
94jakub
ale ani ty nevies dokazat ze je to len jeho pocit z jeho elektrinou ovládaného mozgu.
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 20:51)
a to ze nevieme dokazat pritomnost neznamena automaticky nepritomnost ... moze to byt aj neschopnost testujuceho alebo nezvolenie spravneho testu ...
tak isto ako ked nevyvratis nepritomnost neznamena automaticky pritomnost ... moze to byt len nedostacujuci pocet pokusov
ale ani ty nevies dokazat ze je to len jeho pocit z jeho elektrinou ovládaného mozgu.
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 20:51)
to si odkial zobral taku blbost ... podla man sa dokazuje bud pritomnost alebo nepritomnost .... vzdy mozu by dva vysledky testu ... ci u teba len jeden ????vladenko007 napísal:
To znamená mi ateisti nemusíme tebe dokázať že boh neexistuje, ale to že vy veriaci musíte dokázať že existuje.
a to ze nevieme dokazat pritomnost neznamena automaticky nepritomnost ... moze to byt aj neschopnost testujuceho alebo nezvolenie spravneho testu ...
tak isto ako ked nevyvratis nepritomnost neznamena automaticky pritomnost ... moze to byt len nedostacujuci pocet pokusov
-
miki690
Medium Professional
Na druhej strane to ze nieco nieje dokazane neznamena, ze to neexistuje. Takto veda tiez nefungujevladenko007 napísal:
BTW Jozef Koval mozem Ta poprosit o odpoved na poj polsedny prispevok ked som sa ta nieco pytal? Rad by som vedel Tvoju odpoved.
Na margo dokazovania, po izbe mi poletuje okrídlený fialový pomaranč. Dokážte mi, že to tak nieje.
A k pýche "Budeme lepší, ako ateisti! My budeme poznať pravdu!" Čo je toto ak nie pýcha?
A k pýche "Budeme lepší, ako ateisti! My budeme poznať pravdu!" Čo je toto ak nie pýcha?
-
Jozef Koval
Medium Star
94jakub
Ešte doplním áno mozog je nabitý elektrickými impulzamy ja si som vedomý z čoho sme ale duša je neviditeľná tú dokázať nemôžeš.
Ešte doplním áno mozog je nabitý elektrickými impulzamy ja si som vedomý z čoho sme ale duša je neviditeľná tú dokázať nemôžeš.
-
vladenko007
VIP
Ateizmus je absencia viery. Nie viera.
-
Jozef Koval
Medium Star
No ak vy ste si takí istý že Boh neexistuje tak dajte dôkaz že neexistuje nemáte ho tak ako my nemáme hmotný dôkaz že existuje tak čo potom riešiš?vladenko007 napísal:
Dôkazom neexistencie je neexistencia dôkazu existencie. Tak, ako s pomarančom, čo som písal vyššie.
-
94jakub
Guru wannabe
Čo ak je Diabol ďalším bohom na rovnakej úrovni ako Boh? Vysvetľovalo by to, prečo s ním Boh neurobí.Jozef Koval napísal:Čo ti tu nasvedčuje? Hospodin je Boh sú to len rozdielne slová.
Nebudeš mať iných Bohov okrem mňa tým sa myslí že sa nebudeš klaňať diablovi alebo nejakým vymysleným Bohom lebo Boh je len jeden kto sa klania niečomu inému klania sa diablovi alebo že nebudeš závislí na nejakej veci lebo ak si závislí napríklad na alkohole a nevieš bez toho žiť je to tvoj Boh.
Nebudeš mať iných Bohov lebo "tomuto" národu vládnem ja. V Ázii možno prišiel iný boh, ktorý vládol zase tam.
Ty tu vytváraš teóriu o Bohu, tak ju podlož dôkazmi. Potom je možné začať uvažovať nad tým, či je daná teória platná. Stačí však nájsť jeden kontrapríklad a tvoja teória neplatí.Jozef Koval napísal:A vy máte právo žiadať dôkaz od nás?
Stačí do mozgu pichnúť elektródy a hneď bude jasné, či je to jeho pocit alebo niečo viac.strapaty napísal:ale ani ty nevies dokazat ze je to len jeho pocit z jeho elektrinou ovládaného mozgu.
-
Jozef Koval
Medium Star
Teda ak Ta teda chapem spravne, za vsetko dobre moze Boh a za vsetko zle si mozeme sami ?miki690 napísal:
Tak ešte raz viera je radosť z večného života po boku Boha kde nebude smrť hlad smútok plač a všetko zlé. Strach je z toho že pre svoju pýchu a hriechy sa k Bohu nedostaneme.
Allah dammit, tak my tu celé strany diskutujeme, a to najlepšie s čím prídete je, že máme dokazovať neexistenciu a že ateizmus je viera...
ateizmus je asi taká viera ako je nezbieranie známok hobby. A neexistencia sa dokázať nedá, dokazuje sa vždy a zásadne len existencia, a keď nechápete takéto elementárne základy neviem o čom sa tu vlastne bavíme
-
Jozef Koval
Medium Star
Diabol je Boží protivník ktorý bol porazený Ježišovou smrťou na kríži teraz len súperí s Bohom o ľudské duše.94jakub napísal: Čo ak je Diabol ďalším bohom na rovnakej úrovni ako Boh? Vysvetľovalo by to, prečo s ním Boh neurobí.
Nebudeš mať iných Bohov lebo "tomuto" národu vládnem ja. V Ázii možno prišiel iný boh, ktorý vládol zase tam.
Ty tu vytváraš teóriu o Bohu, tak ju podlož dôkazmi. Potom je možné začať uvažovať nad tým, či je daná teória platná. Stačí však nájsť jeden kontrapríklad a tvoja teória neplatí.
Stačí do mozgu pichnúť elektródy a hneď bude jasné, či je to jeho pocit alebo niečo viac.
Ja som toto fórum nezaložil len som nemohol pozerať ako nadávate na Boha a robíte si z neho srandu cítil som povinnosť opraviť tie strašné názory.
môžeš pichať do mozgu aj neviem koľko elektród s telom si môžeš robiť čo chceš ale s dušou nie.
-
audiotrack
VIP
Cize veris aj v jednorozce, bigfoota, lochnessku priseru, ufo,.......? A ak nie, tak preco? O ich neexistencii tiez nie su dokazy. Preco tam akceptujes ze ak nie je jediny dokaz, tak je to blbost a pri rovnakej veci o bohu uz nie?Jozef Koval napísal:
No ak vy ste si takí istý že Boh neexistuje tak dajte dôkaz že neexistuje nemáte ho tak ako my nemáme hmotný dôkaz že existuje tak čo potom riešiš?