Sadenice (Rajčiny)
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Sadenice (Rajčiny)
Rozhodol som sa, že tento rok si vypestujem na balkone, resp. sa posnažím vypestovat rajčiny. kupil som semienka, a substrat, zožral som cottage, a jogurty aby som mal kelimky. Ale k veci, potrebujem ten substrat zmiešat aj s hlinou? alebo ich možem nechat vkuse vtom substrate?
Re: Sadenice (Rajčiny)
A nemajú sa tie semiačka dať najprv do mokrej vaty nech vyklíčia?
Dedo pravidelne na jar vyzdobí okná klíčiacimi paradajkami. Pokiaľ viem, do obyčajnej zeme dá semiačko a zalieva to. Substrát by mal mať viac živín, takže asi nemá veľký zmysel miešať ho so zemou. A ako spomínal kolega, skús ich zopár nechať vyklíčiť vo vate. Keby niečo....
Po poriadku chlapci.
Substrát zmiešaj s hlinou a do toho daj semiačka. Umiestni na dobre slnečné a teplé miesto. Čiže ideálne niekde pri radiátor (nie zase úplne pri ňom) a k oknu.
Každý deň aspoň raz všetko poros rozprašovačom, nie veľmi ale tak aby vrchná vrstva bola vlhká. Keď sa objavia klíčne listy už neros, ale nalievaj vodu priamo do kelímkov. Všetko primerane. Good luck.
Takto vyzerajú moje:
Substrát zmiešaj s hlinou a do toho daj semiačka. Umiestni na dobre slnečné a teplé miesto. Čiže ideálne niekde pri radiátor (nie zase úplne pri ňom) a k oknu.
Každý deň aspoň raz všetko poros rozprašovačom, nie veľmi ale tak aby vrchná vrstva bola vlhká. Keď sa objavia klíčne listy už neros, ale nalievaj vodu priamo do kelímkov. Všetko primerane. Good luck.
Takto vyzerajú moje: