Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Jozef Koval
Medium Star
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Stále sa tu oháňate vedou ale my máme viac dôkazov o Božej existencii ako vy o jeho neexistencii. Vy si len neviem z akého dôvodu nechcete priznať že je tu aj posmrtný život. Možno sa toho bojíte neviem ale uznajte si aspoň čo ak existuje čo si myslíte kde by ste išli do pekla alebo do neba? A neoháňajte sa tu vedou lebo veda nemá ani jeden dôkaz že Boh neexistuje. Prečo myslíte že je vesmír nekonečný? Lebo na jeho konci je posmrtný svet do ktorého živý človek nemôže vstúpiť.
Seriózne, mám pocit že diskutujem s dvoma opicami v zoo, a nie, toto nie je urážanie, toto je záver vyvodený z dlhých strán diskusíí, a vy sa tu prejavujete čím ďalej tým primitívnejšími pseudoargumentami. Mali by ste zvážiť svoje pôsobenie v tejto téme, lebo to čo tu predvádzate je naozaj na úrovni 5. triedy základnej školy. Ale k veci:

Nikto tu nehovorí o žiadnej neexistencii. Neútoč na niečo, čo nikto netvrdí. To je jeden zo základných logických nezmyslov. Najprv prosím zapni mozog, a potom píš.strapaty napísal:a neviem dokazat sice existenciu boha ...ale viem vyvratit vase tvrdenie o jeho neexistencii
Takže 1. ukáž mi tie dôkazy o jeho existencii a 2. vesmír je podľa teba nekonečný a na jeho konci je... seriously?Jozef Koval napísal:Stále sa tu oháňate vedou ale my máme viac dôkazov o Božej existencii ako vy o jeho neexistencii. Vy si len neviem z akého dôvodu nechcete priznať že je tu aj posmrtný život. Možno sa toho bojíte neviem ale uznajte si aspoň čo ak existuje čo si myslíte kde by ste išli do pekla alebo do neba? A neoháňajte sa tu vedou lebo veda nemá ani jeden dôkaz že Boh neexistuje. Prečo myslíte že je vesmír nekonečný? Lebo na jeho konci je posmrtný svet do ktorého živý človek nemôže vstúpiť.
My sa nebojíme, my akceptujeme smrť ako fakt, konečnú, posledný súd, spravodlivosť, niečo, čo neminie nikoho, čomu sa nik nevyhne. To vy sa bojíte prísť sami o seba, preto sa držíte myšlienky, že tu ostanete aj po smrti. Osobne si neviem predstaviť nič horšie ako večný život. Život má cenu práve preto, že je obmedzený, že jedného dňa pominie. Akú cenu by pre mňa mal, ak by som žil večne?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Toto len dokazuje, že o logike nevieš skoro nič. Ja to tvrdím preto, že ty si tvrdíš, že si ich požičal ale očividne to nevieš nijako podložiť. Ešte aj prezumpcia neviny hovorí, že musíš dokázať, že si mi ich ty požičal.strapaty napísal:a neviem dokazat sice existenciu boha ...ale viem vyvratit vase tvrdenie o jeho neexistencii
pozical som vám 100€,sice ich nevidite a nemiate a budete tvrdit ze som vam ziadnych 100€ nepozical,toto vase tvrdenie dokazuje ze som vam tych 100€ pozical,inak by ste netvrdili ze som vam ich nepozical...
Tolko k logike dokazovania viery ateistu v Boha jeho popieranim...
Veď ich už konečne poskytnite. Ani si nevieš predstaviť aký by som bol šťastný ja a všetci vedci, keby si dokázal aspoň časť z toho, čo tvrdíš.Jozef Koval napísal:Stále sa tu oháňate vedou ale my máme viac dôkazov o Božej existencii ako vy o jeho neexistencii.
Vesmír je nekonečný(pravdepodobne) a dá sa to dokázať na základe fyzikálnych výpočtov. To, že sú tie výpočty pre niekoho zložité a bolí ho hlava len keď ich vidí, nezmení na tom nič. Ale chápem, že pre niekoho je ľahšie ísť si oddýchnuť od toho do kostola ako sa snažiť vede pochopiť.Jozef Koval napísal:Prečo myslíte že je vesmír nekonečný?
nikdy si nepriznaju ze ich vlastne zmysli ich mozu klavat ... ze to co overia a zmeraju nemusi byt pravda ...Jozef Koval napísal:Stále sa tu oháňate vedou ale my máme viac dôkazov o Božej existencii ako vy o jeho neexistencii. Vy si len neviem z akého dôvodu nechcete priznať že je tu aj posmrtný život. Možno sa toho bojíte neviem ale uznajte si aspoň čo ak existuje čo si myslíte kde by ste išli do pekla alebo do neba? A neoháňajte sa tu vedou lebo veda nemá ani jeden dôkaz že Boh neexistuje. Prečo myslíte že je vesmír nekonečný? Lebo na jeho konci je posmrtný svet do ktorého živý človek nemôže vstúpiť.
vezmi si taky vesmir ... najlepsie dalekohlady dovidia do vzialenosti 13 miliard svet rokov daleko cize vidime realitu s pred 13 miliard rokov ... cize s urcitostou nie je ten stav co vidime ... vacsina tych hviezd uz ani neexistuje ... cize ako dokazeme aky je vesmir je velky .. ked nikdy nedovidime na koniec vesmiru ... vzdy vidime len minulost vesmiru.. ....
ked chcu dokazat ze boh existuje nie je to mozne ... lebo ked je boh vsade je vacsi ako cely vesmir ... cize ak je vsade okolo nas je to pre nas tak bezny jav ze mu nevenujeme ziadnu pozornost....
veriaci clovek vie ze je to uplne jedno .. jeho zivot je naplneny aj bez tejto vedomosti
-
Jozef Koval
Medium Star
Pôsobenie v tejto téme by si mal zvážiť ty mali ste si dať názov fóra ateisti a neboli by sme tu lenže pokiaľ viem toto fórum je na diskusiu z oboch strán tak netrep.Steju napísal:Seriózne, mám pocit že diskutujem s dvoma opicami v zoo, a nie, toto nie je urážanie, toto je záver vyvodený z dlhých strán diskusíí, a vy sa tu prejavujete čím ďalej tým primitívnejšími pseudoargumentami. Mali by ste zvážiť svoje pôsobenie v tejto téme, lebo to čo tu predvádzate je naozaj na úrovni 5. triedy základnej školy. Ale k veci:
Nikto tu nehovorí o žiadnej neexistencii. Neútoč na niečo, čo nikto netvrdí. To je jeden zo základných logických nezmyslov. Najprv prosím zapni mozog, a potom píš.
Takže 1. ukáž mi tie dôkazy o jeho existencii a 2. vesmír je podľa teba nekonečný a na jeho konci je... seriously?
Myslel som si že to nepochopíš vesmír je nekonečný pre smrteľných ľudí ako sme my.
Dôkazy tu už boli písané 100x ale dám ich ešte raz
1. eucharistický zázrak v Lanciane
2. zjavenia v Medžugorii
3. veľa obrátených neveriacich ktorí sa vďaka zážitku s Bohom obrátili a otvorili sa im oči
4. zázraky
a mohol by som pokračovať ďalej ale je to zbytočné lebo vy neuveríte pokiaľ neuvidíte.
strapaty, strapaty, že ty ani netušíš, ako si se*ieš do huby.. ja viem že nie, to bola len rečnícka otázka

Veda nepoužíva zmysly, keďže my veci vieme dokázať pomocou presne meraných veličín, nemusíme sa spoliehať na oklamateľné zmysly. Na druhú stranu výlučne na zmysly sa predsa spoliehajú veriaci, že?strapaty napísal: nikdy si nepriznaju ze ich vlastne zmysli ich mozu klavat ... ze to co overia a zmeraju nemusi byt pravda ...
-
94jakub
Guru wannabe
Reliktné žiarenie, červený posun, nedávny objav polarizácie gravitačných vĺn v reliktnom žiarení, ktorý nám pravdepodobne dovolí nahliadnuť ešte bližšie k vzniku vesmíru.strapaty napísal: cize s urcitostou nie je ten stav co vidime ... vacsina tych hviezd uz ani neexistuje ... cize ako dokazeme aky je vesmir je velky .. ked nikdy nedovidime na koniec vesmiru ... vzdy vidime len minulost vesmiru.. ....
Stačí tak?
tych 100€ moc vazne neberte ..je to len slovickarenie ...
Steju
takze ty netvrdis ze boh neexistuje ???
Unkown
mas pravdu vecny zivot bez boha je to najhorsie co moze byt ... hovori sa tomu peklo ... aj bez kotlov aj bez certov ... aj padly anieli su v pekle ... ale skor si myslim ze peklo nie je miesto ale stav bitosti ...
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 22:47)
94jakub az tak dobre sa tomu nerozumiem ... robim v inom odvetvi
Steju
takze ty netvrdis ze boh neexistuje ???
Unkown
mas pravdu vecny zivot bez boha je to najhorsie co moze byt ... hovori sa tomu peklo ... aj bez kotlov aj bez certov ... aj padly anieli su v pekle ... ale skor si myslim ze peklo nie je miesto ale stav bitosti ...
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 22:47)
94jakub az tak dobre sa tomu nerozumiem ... robim v inom odvetvi
-
94jakub
Guru wannabe
1. Je to ľudské mäso a krv, na tom nie je žiadny zázrak. Kosť na archeologickom nálezisku tiež patrí človeku a neprisudzuješ to Bohu.Jozef Koval napísal: 1. eucharistický zázrak v Lanciane
2. zjavenia v Medžugorii
3. veľa obrátených neveriacich ktorí sa vďaka zážitku s Bohom obrátili a otvorili sa im oči
4. zázraky
2. Tak ako zjavenia mimozemšťanov, Bigfoota a Lochneskej príšery.
3. To nie je dôkaz ale zbožné prianie.
4. Myslíš všetky tie preukázané podvody?
Ešte niečo?
Boh na filozofii večného života nič nemení. Predstav si, že máš nekonečno peňazí, nekonečno potravy pre hladujúcich, nekonečno čohokoľvek. Akú cenu by potom mala časť toho nekonečna? Keď je niečoho neobmedzene veľa, je to bezcenné.
-
Jozef Koval
Medium Star
Veď to som hovoril že je nekonečný ale len pre smrteľníkov za vesmírom je posmrtný svet.94jakub napísal:Toto len dokazuje, že o logike nevieš skoro nič. Ja to tvrdím preto, že ty si tvrdíš, že si ich požičal ale očividne to nevieš nijako podložiť. Ešte aj prezumpcia neviny hovorí, že musíš dokázať, že si mi ich ty požičal.
Veď ich už konečne poskytnite. Ani si nevieš predstaviť aký by som bol šťastný ja a všetci vedci, keby si dokázal aspoň časť z toho, čo tvrdíš. Vesmír je nekonečný(pravdepodobne) a dá sa to dokázať na základe fyzikálnych výpočtov. To, že sú tie výpočty pre niekoho zložité a bolí ho hlava len keď ich vidí, nezmení na tom nič. Ale chápem, že pre niekoho je ľahšie ísť si oddýchnuť od toho do kostola ako sa snažiť vede pochopiť.
99 percent su to len predpoklady ... len 00,000000nic je meranie a su dohady ...Steju napísal:strapaty, strapaty, že ty ani netušíš, ako si se*ieš do huby.. ja viem že nie, to bola len rečnícka otázka
Veda nepoužíva zmysly, keďže my veci vieme dokázať pomocou presne meraných veličín, nemusíme sa spoliehať na oklamateľné zmysly. Na druhú stranu výlučne na zmysly sa predsa spoliehajú veriaci, že?
Jozef Koval: sklamem ťa, ale nič z toho nie je dôkaz. Zázraky si predsa privlastňujú aj iné náboženstvá, a vieme, že všetky pravdu mať nemôžu. A nie, nesmerujú k tomu istému bohu, keby to náhodou niekto chcel po 1001. spomenúť.
strapaty: nie, netvrdím to so 100% istotou. Ale podľa všetkého čo vieme, tušíme, že neexistuje. Tak isto ako tušíme, že neexistujú draci alebo jednorožce, presne na tej istej úrovni tušenia. Neexistencia jednorožcov sa nedá dokázať, tak isto ako neexistencia boha. Ale ak by som sa mal začať zaujímať o jednorožcov, najprv by niečo muselo naznačovať, že je tu tá existencia. To pri jednorožcoch aj bohoch chýba. Blbé. A prosím, opäť do toho nepleť fyziku alebo matematiku, lebo týmto vedám vôbec nerozumieš a porovnávať ich s nejakými bájkami je úplne smiešne.
strapaty: nie, netvrdím to so 100% istotou. Ale podľa všetkého čo vieme, tušíme, že neexistuje. Tak isto ako tušíme, že neexistujú draci alebo jednorožce, presne na tej istej úrovni tušenia. Neexistencia jednorožcov sa nedá dokázať, tak isto ako neexistencia boha. Ale ak by som sa mal začať zaujímať o jednorožcov, najprv by niečo muselo naznačovať, že je tu tá existencia. To pri jednorožcoch aj bohoch chýba. Blbé. A prosím, opäť do toho nepleť fyziku alebo matematiku, lebo týmto vedám vôbec nerozumieš a porovnávať ich s nejakými bájkami je úplne smiešne.
-
Jozef Koval
Medium Star
Vidíš? Práve si sa priznal nevieš si to predstaviť a preto si to nechceš priznať. My smrť tiež akceptujeme ale po smrti to pokračuje ďalej len trochu inak ako tu. Nikto si nevie predstaviť večný život nato je náš mozog krátky. Aj ja som sa sám seba pýtal či tam nebude nuda alebo čo tam budeme večne robiť ale my si nevieme predstaviť ako nádherne je v nebi a čo pre nás Boh nachystal teda len pre tých ktorí sa tam dostanú (do neba).Unkown napísal:My sa nebojíme, my akceptujeme smrť ako fakt, konečnú, posledný súd, spravodlivosť, niečo, čo neminie nikoho, čomu sa nik nevyhne. To vy sa bojíte prísť sami o seba, preto sa držíte myšlienky, že tu ostanete aj po smrti. Osobne si neviem predstaviť nič horšie ako večný život. Život má cenu práve preto, že je obmedzený, že jedného dňa pominie. Akú cenu by pre mňa mal, ak by som žil večne?
takze ide len o predstavy?
Krásny, ale ako vravím, totálne bezcenný. Radšej budem žiť tu a teraz, vážiť si život a byť zmierený s jeho koncom, než ho znevažovať vierou v jeho nepodstatnosť v porovnaní s večnosťou.Vidíš? Práve si sa priznal nevieš si to predstaviť a preto si to nechceš priznať. My smrť tiež akceptujeme ale po smrti to pokračuje ďalej len trochu inak ako tu. Nikto si nevie predstaviť večný život nato je náš mozog krátky. Aj ja som sa sám seba pýtal či tam nebude nuda alebo čo tam budeme večne robiť ale my si nevieme predstaviť ako nádherne je v nebi a čo pre nás Boh nachystal teda len pre tých ktorí sa tam dostanú (do neba).
je vela veci ktore nedokazeme pochopit ... napriklad virtualne pary vo vesmire kde nic nie je ... chvilu su tam a chvilu niesu ... napriek tomu nemozeme tvrdit ze neexistuju ale ani ze existuju ...
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 23:00)
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 23:00)
vierou mozes zivot len zhodnotit ...Unkown napísal:
Krásny, ale ako vravím, totálne bezcenný. Radšej budem žiť tu a teraz, vážiť si život a byť zmierený s jeho koncom, než ho znevažovať vierou v jeho nepodstatnosť v porovnaní s večnosťou.
-
94jakub
Guru wannabe
Occamova britva again...Jozef Koval napísal:Veď to som hovoril že je nekonečný ale len pre smrteľníkov za vesmírom je posmrtný svet.
Ja môžem tvrdiť, že sa hranicou nekonečného vesmíru(WTF?) tancujú zelený šmolkovia spolu s Gargamelom. Kedže to ale očividne nie je možné dokázať a nijako to neovplyvňuje náš časopriestor, tak môžeme predpokladať, že tam žiadny šmolkovia nie sú.
Kedže Boh do nášho časopriestoru zasahuje cez zázraky je nutne dané aby tento zásah bolo možné zaznamenať pomocou hocičoho a nie len ľudského oka.
Podľa tohto tvrdenia sú tvoje znalosti o vede 0.0000 nič.strapaty napísal:99 percent su to len predpoklady ... len 00,000000nic je meranie a su dohady ...
Kvantová teória bola odvodená z meraní a rovníc, ktoré sa v určitých prípadoch "pokazili." Všetko je to však založené na funkčných základoch. Dá sa to veľmi jednoducho pochopiť keď sa chce.strapaty napísal:je vela veci ktore nedokazeme pochopit ... napriklad virtualne pary vo vesmire kde nic nie je ... chvilu su tam a chvilu niesu ... napriek tomu nemozeme tvrdit ze neexistuju ale ani ze existuju ...
Počul si už o Zimbabwskom dolári? Snáď to nemusím rozpisovať ďalej, chcelo by to veľa dlhých súvetí...