AMD alebo Intel [desktop]

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

AMD alebo Intel [desktop]

Príspevok od používateľa usefull »

Viem ze je to otazka asi ako ps vs xbox, ale nemam v tom vobec prehlad a zaujimalo by ma dake objektivne zhodnotenie

napr ked mam 100eur na procak tak ci za to kupim vykonejsi procesor od AMD alebo od Intelu. Dake +/- oboch
brm
Darca
Darca

Re: AMD alebo Intel [desktop]

Príspevok od používateľa brm »

Rieš to radšej komplexne.. daj si dokopy, aké financie vieš dať dokopy na nákup celého kompu a čo od toho kompu očakávaš.. a potom určite v spolupráci s inými k niečomu dospeješ.

:)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Za 100€ u AMD dosiahnes viac muziky za menej penazi, ale je tam drobny hacik ktory stoji za zvazenie:, povedzme ze si kupis za 100€ slabsi Intel i3 procesor v päticke 1150 a stale mas moznost relativne jednoducho upgradnut CPU o par mesiacov ked bude treba (alebo nasetris alebo cokolvek) az do i7 kdezto u AMD high-end procesory su na urovni beznych i5 a teda ist vyssie by pri volbe AMD znamenalo zmenu aj dosky.
Panoramix
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Panoramix »

Ber do úvahy aj to, že AMD sa viac zahrieva ako INTEL.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

za rovnakú cenu kúpiš výkonnejšie AMD, za stovku kúpiš momentálne 6 jadro (na sockete AM3+) ak neskôr budeš chcieť, upgrade-uješ na 8 jadro (na sockete AM3+) čiže dosku môžeš použiť rovnakú (8 jadro zoženieš už teraz z druhej ruky za stovku s 2 ročnou zárukou

osobne však očakávam lepší vývoj procesorov na sockete FM, a teda už aj investíciu zvažujem skôr týmto smerom ako AM3+, uvidí sa tento rok

hegy:
1. ak si teraz namiesto i3 kúpi 6 alebo 8 jadro, asi nad upgrade-om nebude až tak uvažovať ako pri i3 :)
2. kam ísť vyššie pri AMD, keď sám tvrdíš, že sú to high-end procesory?
LENOVO_man napísal:Ber do úvahy aj to, že AMD sa viac zahrieva ako INTEL.
presne tak, ber to do úvahy a za ušetrených 60-100€ si kúp nejaký chladič, ak máš nízky rozpočet, tento za 25€ ti bohate postačí http://www.alza.sk/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
:smt006
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

sorry, tam mali byt uvodzovky pri tych AMD "high-end" procesoroch, respektive ide o high-end v kontexte pre danu znacku AMD ale vo vseobecnosti AMD nema modelovu radu procesorov, ktora by dokazala konkurovat i7, takze som iba chcel povedat, ze v pripade ze zatuzi este po vyssom vykone ako dokaze top model od AMD poskytnut, bude nutna vymena dosky, a s tym spojdene nejake ine interakcie kdezto smerom Intel sa vela veci zjednodusuje.
Osobne sa vsak v 100€ limite priklanam FX6300.
BTW AMD sa nezahrieva viac ako Intel hlavne posledne intely ktorym sa moc nedari drzat "teploty" v klude je toho plny internet.
(Moje FX6350 pretaktovane na 4,25 GHz s box chladicom ide na 35-70°C)
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

Momentalne neplanujem kupovat, len ma to tak zaujimalo. cize ked nechcem daku top high end zostavu je lepsie kupit AMD, a v desktope sa to prehrievanie da zvladnut. a ked som sa teraz len tak pozrel ze najlacnejsia i7 stoji 240e, tak je podla mna lepsie kupit amd za 120 a o 2 roky mozem upgradnut a stale budem mat schopny procak.
sob3k
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sob3k »

Osobne som riesil tuto dilemu, za procak som chcel dat zhruba ako ty. Rozhodol som sa pre FX-6300 a mozem povedat, ze staci. MBcku mam od Asusu, ak je v klude/pozeram internet tak si ho podtaktne tak na 1,4-1,9 a tym padom sa trosku podarilo vyriesit spotrebu a zahrievanie. Jediny problem moze byt s tym updateom, nakolko je dost mozne, ze AMD sa vyberie cestou plnej integracie s ATI a uz sa nedockame high end CPU. Usudzuju, ze PC trh upada, APU mozu tlacit aj do konzol a na tohtorocnej roadmape AMD sa nahrada FX neobjavila a podla anonymneho zdroja zvnutra ani v roku 2015. Je dost mozne, ze AMD s CPU do "gaming pc" sekne a pojde cestou APU. Do notebooku by to mohla byt zaujimava volba (uvidime co ukazu najnovsie A10 cipy) a do kancelarskeho pc to uplne staci a ma to priatelnu cenu a spotrebu.
Ak to mam podciarknut: Myslim si, ze FX6300/FX 8XXX ti bude na najblizsiu dobu stacit, prinajhorsom to trosku pretaktnes. Nakolko konzoly maju tusim 8 jadier, optimalizacia by sa mohla zlepsit a tym padom by sa FX6xxx a 8xxx dostali na uroven, alebo mozno aj nad uroven i5iek. Uvidime no, v kazdom pripade 6kove ci 8ckove AMDcka by ti mohli na najblizsich par rockov stacit + udajne chce AMD pri Mantle odbremenit CPUcko, tak sa uvidi. (http://wccftech.com/amd-mantle-demo-gam ... -cut-2ghz/)
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Ja by som bral amd pomer cena/vykon ale na hry intel core i5
Sorko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorko »

Pomer cena/výkon pri AMD je taký "fakeový".. Oni síce majú 4GHz osemjadro s obrovskou cache za 150 eur, ale výkon toho procáku je na úrovni štvorjadrového 3.5GHz Intelu.. Výkon na jedno jadro je nizší ako má celeron za 35 eur. Ak to človek plánuje používať na rendering a nevadí mu vyššia spotreba tak je fajn, inak to je slabota. :)
Napísať odpoveď