Bezdrotove sluchadla do 50eur
Bezdrotove sluchadla do 50eur
Zdravim,
vedeli by ste mi poradit bezdrotove sluchadla k HTPC/TV.
Kedze poriadne 5.1 kino kvoli susedom nechcem ani vyuzivat a zbytocne drazdit.
Rozmyslal som medzi tymito:
http://sluchadla.heureka.sk/sony-mdr-rf810rk/
Alebo oplati sa priplatit za tieto ?
http://sluchadla.heureka.sk/akg-k912-e/
pripadne pozeram, ze je su tu skoro rovnake, ale K912? Aky je medzi nimi rozdiel, lb neviem ho nasjt.
http://sluchadla.heureka.sk/akg-k-912/
Alebo nejaky iny napad ?
vopred diky
vedeli by ste mi poradit bezdrotove sluchadla k HTPC/TV.
Kedze poriadne 5.1 kino kvoli susedom nechcem ani vyuzivat a zbytocne drazdit.
Rozmyslal som medzi tymito:
http://sluchadla.heureka.sk/sony-mdr-rf810rk/
Alebo oplati sa priplatit za tieto ?
http://sluchadla.heureka.sk/akg-k912-e/
pripadne pozeram, ze je su tu skoro rovnake, ale K912? Aky je medzi nimi rozdiel, lb neviem ho nasjt.
http://sluchadla.heureka.sk/akg-k-912/
Alebo nejaky iny napad ?
vopred diky
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Bezdrotove sluchadla do 50eur
Prečo nie kablove? Bezdrôtove budu veľky kompromis čo sa zvuku tyka. Kablove budu hrať podstatne lepšie.
Navyše aj tak budeš musieť prepajať kable pokiaľ to chceš použivať s 2 zariadeniami. Jedine že kupiš nejake bezdaty, kde bude mať zakladňa viac vstupov. To ale bude stať viac ako 50 eur.
Navyše aj tak budeš musieť prepajať kable pokiaľ to chceš použivať s 2 zariadeniami. Jedine že kupiš nejake bezdaty, kde bude mať zakladňa viac vstupov. To ale bude stať viac ako 50 eur.
Ohladom tych susedov. Ake mate steny? Ja mam poctivu tehlu a pre domace kino sa zatial nikto nestazoval a to sa v hlasitosti moc neobmedzujem 
Ryan Giggs: to mi je jasne, ale s home hifi moc skusenosti nemam, ale s auto hifi a moc sa mi lubi zvuk JL Audio hlavne W6-W7 rada, robia aj home hifi.
Ale k teme, planujem to pripojit k Rapsberry (neskor mozno aj usb zvukovku) s OpenElec (verzia XBMC) a tam viem prehravat cez airplay aj z iphonu a pod. Alebo len pripojim k telke.
Rozmyslam aj nad kablovymi, kedze to budem pouzivat len doma a to na hudbu a filmy. Ale potreboval by som mozno 2-3 metrovy kabel ako predlzeni a stale by vadil atd.
Cize priorita su bezdrotove, pripadne az by kablove boli 5x lepsie za tu cenu. Tak vtedy by sa to oplatilo.
wladas: nemam to rad ked to robia susedia a preto to nebudem robit ani ja, hlavne ked si chcem vecer o 22tej pozret film. Domace kino asi az potom do domu..
Ale k teme, planujem to pripojit k Rapsberry (neskor mozno aj usb zvukovku) s OpenElec (verzia XBMC) a tam viem prehravat cez airplay aj z iphonu a pod. Alebo len pripojim k telke.
Rozmyslam aj nad kablovymi, kedze to budem pouzivat len doma a to na hudbu a filmy. Ale potreboval by som mozno 2-3 metrovy kabel ako predlzeni a stale by vadil atd.
Cize priorita su bezdrotove, pripadne az by kablove boli 5x lepsie za tu cenu. Tak vtedy by sa to oplatilo.
wladas: nemam to rad ked to robia susedia a preto to nebudem robit ani ja, hlavne ked si chcem vecer o 22tej pozret film. Domace kino asi az potom do domu..
-
Ryan Giggs
VIP
Kablove budu hrat podstatne lepsie a tie domace modely maju standardne 3 m kabel. Takze predlzovacku nepotrebujes, ak to teda nechces este dlhsie.
Kazdopadne ak ale trvas na bezdrotovych, tak nejako vela toho okrem tych 2 nemas. Tie AKG existuju uz X rokov takze cas ich dostatocne preveril.
Kazdopadne ak ale trvas na bezdrotovych, tak nejako vela toho okrem tych 2 nemas. Tie AKG existuju uz X rokov takze cas ich dostatocne preveril.
ok, nechali ste ma prehovorit.
Tak aka by bola alternativa v pripade kablovych ale s limitom 35-40e ?
Tak aka by bola alternativa v pripade kablovych ale s limitom 35-40e ?
-
Ryan Giggs
VIP
Otvorene, uzavrete?
po precitani tych vyhod a nevyhod. By som povedal, ze OTVORENE dik
Kód: Vybrať všetko
Otvorená konštrukcia
Otvorená konštrukcia znamená, že vonkajšia stena mušle je posiata väčšími, alebo menšími dierami, umožňujúcimi výmenu vzduchu a teda aj určité vyrovnanie tlaku a to medzi zadnou stranou membrány a okolím. Tátokonštrukcia umožňuje dosiahnuť prirodzeného zvuku vo všetkých frekvenčných pásmach, preto je využívaná aj pri všetkých audiofilských modeloch. Zvuk totiž nenaráža na žiadne prekážky a môže sa voľne šíriť do priestoru. Čím otvorenejšie mušle sú, tým jednoduchšie je dosiahnuť prirodzenosť reprodukcie.
Otvorené slúchadlá sú charakteristické mimoriadne transparentným zvukovým prejavom a malým skreslením. Slúchadlá umožňujú poslucháčom vychutnať si aj tie najmenšie detaily hudby. Tieto vlastnosti ich predurčujú na posluch komornejšej hudby a pre malé hudobné telesá. Nie sú veľmi vhodné pre poslucháčov elektronickej a tanečnej hudby kvôli ich príliš vzdušnému charakteru reprodukcie veľmi nízkych frekvencií (basy). Jedinou skutočnou nevýhodou otvorenej konštrukcie je prenikanie zvuku do okolia poslucháča, čo môže byť obmedzujúce.
Uzavretá konštrukcia
Uzavreté slúchadlá majú vonkajšie strany mušlí tvorené nepriechodným materiálom, najčastejšie plastom (používa sa aj drevo, kov). Táto konštrukcia má vynikajúce izolačné schopnosti. Ich výhodou je, že poslucháčovi poskytujú dostatok zvukového súkromia, ale za cenu neutrálnej reprodukcie predovšetkým stredných a vyšších frekvencií (hlas, husle, činely...). Basy sú prednášané s oveľa väčším dôrazom a tým väčším skreslením ako pri otvorených modeloch.
Táto konštrukcia má dve podstatné nevýhody: nereprodukuje zvuk len smerom k uchu, ale aj na opačnú stranu – smerom von. V tomto prípade nemá možnosť voľného šírenia sa v priestore, odrazí sa od nepriechodnej prekážky a vracia sa späť. Pri lacných typoch uzavretých slúchadiel sa to prejavuje ako nežiadúce skreslenie zvuku. V prípade drahších modelov sa snažia výrobci odstrániť tento nedostatok, ale je to pomerne nákladné. Druhou nevýhodou je úbytok basov, ktorý je spôsobený neschopnosťou dostatočného vychýlenia membrány. Toto sa dá kompenzovať malým otvorom, ktorý zabezpečí „dýchanie“ slúchadiel. Uzavreté slúchadlá sú ideálne najmä do štúdií a pre DJ´s. Sú vhodné najmä pre poslucháčov techna, popu a iných štýlov, ktoré si nevyžadujú od poslucháča absolútnu sústredenosť. Pre DJ sú jedinou možnou voľbou, inak by nič nepočuli. Je samozrejmé, že kvalitné, teda aj cenovo drahšie uzavreté slúchadlá budú hrať podstatne lepšie ako lacné otvorené.-
Ryan Giggs
VIP
To su len vseobecne, abstraktne, o nicom nevypovedajuce informacie. Rozhodne to nema absolutnu platnost. Nejde o vyhody a nevyhody, kvalita s tym nesuvisi. Ide o to ci potrebujes izolovat alebo nie.
poviem to takto, nepotrebujem odizolovat. Kedze to budem pouzivat len doma
-
Ryan Giggs
VIP
V tom pripade Samson SR850, Superlux HD 668, HD 681 alebo najlepsie ale aj narocnejsie na zdroj Superlux HD 330.
Bezpochyby by som bral tieto http://sluchadla.heureka.sk/koss-porta-pro/
Pri tej cene sú podľa mňa (a ďalších X ľudí) najkvalitnejšie slúchadlá na trhu a povedal by som, že sú ešte kvalitnejšie ako iné drahšie. A tá cena za takú kvalitu je až priam smiešna (v dobrom slova zmysle).
Ani sa nečudujem, že sú TOP 1. na heureke... najkvalitnejší zvuk aký som kedy počul, veď si stačí prečítať recenzie. Dajú sa zložiť a dostaneš k tomu aj koženkovú kapsičku, takže nie je problém ak niekam ideš. A myslím, že keď si priplatíš nejaké to euro, tak máš doživotnú záruku.
Ja ich osobne používam a sú fantastické... Už ich mám pár rokov, tak mám trošku ošúchaný ľavý náušník, ale vôbec nič to nemení na kvalite zvuku... hrajú rovnako, ako keď som ich kúpil pred X rokmi. Ak sa stane, že mi odídu, tak si ich kúpim určite znova. Ale už pôjdem asi do tých s mikrofónom http://sluchadla.heureka.sk/koss-porta-pro-ktc/
Pri tej cene sú podľa mňa (a ďalších X ľudí) najkvalitnejšie slúchadlá na trhu a povedal by som, že sú ešte kvalitnejšie ako iné drahšie. A tá cena za takú kvalitu je až priam smiešna (v dobrom slova zmysle).
Ani sa nečudujem, že sú TOP 1. na heureke... najkvalitnejší zvuk aký som kedy počul, veď si stačí prečítať recenzie. Dajú sa zložiť a dostaneš k tomu aj koženkovú kapsičku, takže nie je problém ak niekam ideš. A myslím, že keď si priplatíš nejaké to euro, tak máš doživotnú záruku.
Ja ich osobne používam a sú fantastické... Už ich mám pár rokov, tak mám trošku ošúchaný ľavý náušník, ale vôbec nič to nemení na kvalite zvuku... hrajú rovnako, ako keď som ich kúpil pred X rokmi. Ak sa stane, že mi odídu, tak si ich kúpim určite znova. Ale už pôjdem asi do tých s mikrofónom http://sluchadla.heureka.sk/koss-porta-pro-ktc/
Kossy možno boli spička pár rokov dozadu, teraz už určite niesu..
Tak mi prosím ťa ukáž slúchadlá v rovnakej zvukovej ako aj cenovej kvalite ako kossy.Sorko napísal:Kossy možno boli spička pár rokov dozadu, teraz už určite niesu..
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ryan Giggs napísal:V tom pripade Samson SR850, Superlux HD 668, HD 681 alebo najlepsie ale aj narocnejsie na zdroj Superlux HD 330.
a s mikrofónom do rovnakej zvukovej kvality a cenovej hladiny?Ryan Giggs napísal:V tom pripade Samson SR850, Superlux HD 668, HD 681 alebo najlepsie ale aj narocnejsie na zdroj Superlux HD 330.
-
Ryan Giggs
VIP
V prvom rade neexistuje ziaden rozumny dovod preco kupovat na doma k PC ci TV akekolvek prenosne, supraauralne sluchadla. Po druhe Porty su uz davno zvukovo prekonane mnohymi aj lacnejsimi sluchadlami. Po tretie ta ich nova verzia hra podstatne horsie ako starsia verzia, nehovoriac o kvalite konstrukcie. A po stvrte, ze je nieco na nejakej heureke v top rebricku je iba meritkom popularity, nie kvality.
ktore z tychto ak zdroj signalu bude bez externeho zosilnovaca ? iPod, regular PC zvukovka (mozno upgradnem na daku externu), telka, S Galaxy S4. Pozeram ze HD330 je narocnejsia na zdroj signalu.Ryan Giggs napísal:V tom pripade Samson SR850, Superlux HD 668, HD 681 alebo najlepsie ale aj narocnejsie na zdroj Superlux HD 330.
Predpokladam, ze vybrat sluchadla s najvacsiou citlivostou ? Ktore z tychto vzhladom na zdroj signalu ?
-
Ryan Giggs
VIP
Aj HD 330 by mohli byt ale s TV ci nejakym telefonom by to nemuselo hrat dostatocne nahlas. Zo zvysnych 3 ale ktorekolvek. Aj ked ono uz z principu domace sluchadla sa nekupuju k telefonom a pod.
Rozhodoval by som sa medzi 681 a 668B. Volal som do muzikeru a povedali mi, že oboje verzie sú stále vypredané, lebo je o ne strašne veľký záujem. Medzi nimi nejaký extra rozdiel nehľadaj, jedine ak by si mal naozaj veľmi dobrý muzikantský sluch. Tam si ale daj pozor, pretože pri HD-681 je verzia 681B, 681F a 681 (bez písmena). Verzia bez písmena je vraj najviac basová, B je ako balanced, teda vyvážená verzia (síce v muzikeri mi povedali že B je Bass
) a F je tuším najmenej basová.