Notebook Kúpa

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

Notebook Kúpa

Príspevok od používateľa ToLJoU »

Dobrý deň chcem si kúpiť nový NB prevažne na hranie ( tie najnáročnejšie hry ) ale aj do kanclu a na možno častejšie denné nosenie

vyberám medzi dvoma notebookmi cena okolo tých 730

http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-772g- ... 484248.htm
http://www.alza.sk/acer-aspire-v5-573g- ... .htm#popis
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Notebook Kúpa

Príspevok od používateľa hojko »

Notebook nie je na hranie a vykonovo sa nikdy nevyrovna desktopovemu PC v tej cene, dokonca myslim, ze aj keby si priplatil dalsich 1000 eur, tak nebude mat herny vykon pocitaca v tej cene 730 eur.

Tvoj vyber je taky, ze oba maju rovnaky procesor, 8GB RAM a rovnaku graficku kartu. Rozdiel je akurat tak vo velkosti a type displeja, takze si vyber to co ti viacej vyhovuje.
Sorko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorko »

Na prenášanie jednoznačne 15" displej. Je to IPS panel, to je obrovské +. Za mňa druhý všetkými desiatimi :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

co mate s tym prenasanim ze 15 je dobra na to?co mate slabe ruky ci co? :lol: bral by som tento uz len kvoli velkosti 17´
Acer Aspire V3-772G Black
Sorko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorko »

Prenášanie 17" NB je ako prenášanie 6" mobilu - dá sa to ale je to menej pohodlné. :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja taketo veci neriesim ale zaujimavy nazor
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sorko napísal:Prenášanie 17" NB je ako prenášanie 6" mobilu - dá sa to ale je to menej pohodlné. :)
O kolko je ten notebook vacsi, o 4cm v uhlopriecke, teda asi 3cm na sirku, asi 2cm na vysku a ma o 200 gramov viacej, to je neprakticke alebo nepohodlnne?
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

prípadne som našiel ešte toto

http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-y510p-2-1640

tiež sa mi páči + dá sa tam dať aj SSD :) čo poviete alebo ešte

http://www.alza.sk/dell-inspiron-7537-d ... heureka.sk

vraj DDR3 v grafických kartách strašne brzdia výkon Grafickej a tie obidva acere majú DDR 3 na grafike
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Na prenasanie je nepohodlny uz aj 14" notas. Na prenasanie je podla mna ideal 12". Ale tak ja nie som gamer :)
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

joooj chlapi ja nemám ruky s papieru :D tým prenášaním som myslel aby to nebol dajaký shit že sa mi rozpadne nie aby bol mali ľahky ale aby bol kvalitny že keď ho je*** v robote na stvol a doma na stvol každý deň tak sa mu nič nestane :P
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

osobne mám teraz 17'' a spočiatku sa mi zdal obrovský, ale teraz po 3 rokoch sa na 15'' ani len neviem pozrieť. To či je*** 15'' alebo 17'' laptop je úplne jedno, ak ich budeš denno denne ''je*ať'' na stôl tak sa pokazí...
k tomu prenášaniu, ak je niekto trtko a nekúpi si ''brašňu'' tak hej zle sa nosí aj 17'' aj 14'' a hej vtedy je ideálne 10'' hovno, ale to si radšej kúpim tablet ako 10'' mini notebook alebo netbook. ak chce niekto plnohodnotný notebook tak proste 15'' až 17''. Plus, posledne som riskol s acerom a som spokojný. Vtedy keď som ho kupoval na ten acer dávali 3 ročnú záruku a 2 ročnú celoeurópsku a dobre som spravil, zatiaľ frčí parádne. Kľudne ber ten 17'' acer. Ja na neho nemôžem povedať krivého slova ako posledne na asus alebo HP, a v dell som sa tiež sklamal. Ešte do úvahy pripadá to lenovo čo poslal kolega vyššie.

edit
@toljou: kde si vzal, že v tých aceroch je ddr3 na grafike a že to strašne brzdí výkon ? a aký je kur*a rozdiel medzi GT 750 v aceri a GT 750 v tom dell-i ?
btw rozmyslel som si to, to lenovo ma tiež sklamalo, stačilo mi prečítať, že sa dá dokúpiť druhá grafika a dať do SLI, to už aj lenovo sa znížilo na tú úroveň, že marketingové ťahy ala SLI v notebooku... veď ale to nemá reálne využitie už ani v PC nie to ešte v NB a stým spojené problémy ... nie kdekoľvek je možnosť SLI u notebookoch je to prepadák ...vyhnúť sa tomu ...
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

no obidva tie aceri majú DDR3 to lenovo alebo dell ma DDR5 a vraj to brzdí výkon až o 15-20 % tento rozdiel v DDR pričom môže ísť o takú istú grafiku
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

presne, to vraj je dôležité, grafika GT750M je grafika rovnaká všade, rovnako pôjde na acer-i, dell-i, asus-e alebo hocijakom inom laptope. rozdieli výkonu môžu byť pár percent 1-5% podľa chladenia.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Osobne som mal 17 HP a za 3,5 roka som ho asi 700 krát preniesol v brašni do práce a naspäť.
Napriek nekvalitnému šasi ktoré HP DV7 má (plasty), sa mi nikdy nepoškodil. Samozrejme ale prenášal som ho v aute nie v autobuse, vlaku. Ale tak skúste si cca 1400 krát odpojiť a zabaliť notebook do brašny a 1400 krát vybrať a zas zapojiť. Našťastie ja som mal kvalitnú brašnu. Ktorú už nepotrebujem lebo mám 15-stku notebook.
http://www.hojko.com/p-taska-na-noteboo ... 85931.html

A ja mám zas úplne inú skúsenosť ako hrban. Ja som sa roky pozeral do 17-stky. Teraz mám 15-stku a vôbec nepociťujem nejaké obmedzenie veľkosťou. :) Je to podľa mňa vec zvyku.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hej, hej, verím tomu, že keby si o5 kúpim 15'' tak ten ošiaľ z malej obrazovky trvá len možno prvé 2 mesiace kým si nezvyknem, ale aj tak, teraz mám 17'' a budem kupovať ďalší tiež 17''. Je to len vec zvyku a brašňa mi príde ako nutnosť pri prnášaní NB hlavne kvôli počasiu. A v tom prípade je úplne jedno, či máš 15'' alebo 17'', proste zavesíš na plece a ideš.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ved to by sa dalo vyriesit aj tak, ze by si notebook dal do ruksaku ci? :) ked niektore herne notebooky maju zhruba 5 kg
Napísať odpoveď