Oculus Rift, Samsung VR, HTC VR a ine

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
i-Cube
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Oculus Rift, Samsung VR, HTC VR a ine

Príspevok od používateľa i-Cube »

Ok, divim sa, ze tu este nie je ziadna tema o Oculuse.

Co si myslite o Rifte? http://www.oculusvr.com/
Mate DK1 (developer kit)? Planujete kupit DK2 ?

Ja som skusal DK1 a bola to dost spica. Rozhodujem sa, ci predobjednam DK2, alebo pockam na E3, ci neoznamia datum CV (consumer version). Zatial je lahke neobjednat, ale ked mi dojde o tyzden vyplata, tak bude velmi tazke neodolat :D

Rad by som aj zakupil UE4 a zacal sa v tom pomaly ucit. Rad by som vyrabal nejake zaujimave prostredia do VR, ak mi nieco napadne ...
Naposledy upravil/-a Gothar v 01 mar 2015, 20:23, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: zmena nazvu na vseobecny
Sorko
Light Expert
Light Expert

Re: Oculus Rift

Príspevok od používateľa Sorko »

Tiež som si skúšal Oculus Rift, je to super ale nad kúpou zatiaľ neuvažujem. Nedal by som toľko peňazí na prototyp ktorý bude možno o pár mesiacov nepoužiteľný..

K UE4: určite si ho nekupuj, ostaň s free verziou UE3 alebo Cryenginu 3. To že pri UE4 pýtajú peniaze aj za nekomerčné použitie je nehorázne svinstvo.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

20 dolarov (a potom zrusenie predplatenia) mi neprijde ako nehorazne svinstvo, ale ako dobry deal.
Sorko
Light Expert
Light Expert

A ked zrušíš predplatenie tak ti náhodou nezrušia aj SDK?
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie. mozes vyvijat dalej. iba nebudes dostavat updaty a nemozes vydat platenu hru. ale free ano.
Sorko
Light Expert
Light Expert

Aha, tak to je potom o inom. Tiež si ho potom kúpim. :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Inak ako je to s objednávkou DK2 ? Čítal som, že sa to posiela z UK, tým by sme vynechali clo ... Alebo objednával niekto už DK1 predtým ?
Sorko
Light Expert
Light Expert

Tak to neviem čo si mám od toho myslieť.. Facebook sa orientuje na tie "šupácke online hry", neviem čo sledujú odkúpením Oculus VR. Radšej by som bol keby Oculus šiel k Nvidii.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Už to vidim v barvách. Před připojením do hry se budu muset zalogovat na svůj FB účet. Začnu hrát, zabiju prvního nepřítele. Hra se zastaví: "Přeješ si sdílet svůj herní úspěch?" - odkliknu NE. "Skutečně si nepřeješ sdílet svůj herní úspěch?" - znovu odkliknu NE. Procházim temnou chodbou, slyšim kroky - najednou se hra zastaví: "Uživatel Xerxes si aktualizoval svůj status. Přeješ si navštívit profil uživatele Xerxes?". Otráveně odkliknu potvrzení, že informaci beru na vědomí, ale profil si navštívit nepřeju. Udělám další 2 kroky a hra se zastaví: "Právě jsi ve hře strávil svoji první hodinu, přeješ si změnit status a podělit se o svůj herní úspěch s přáteli?". Znovu odklikávám NE a pohybuju se dál temnou chodbou, když najednou na mě vyskočí potvora. Hra se zastaví "Líbí se ti tato hra? Olajkuj ji". Nas*aně zahazuju Oculus do kouta.
:D
Uvidime co z toho bude, no zacinam sa trochu bat.

Notch tiez nevyzera nadsene:
Prílohy
face.jpg
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No skoda, ale tak 2 miliardy su 2 miliardy nemusi robit uz do konca zivota. Myslim, ze oculus je pochovany. keby to kupil aspon google co sa venuje technickym veciam, ale take hnusne fb, co ani stranku si nevedia poriadne spravit. Ak to vobec dokoncia, tak to bude nejaka mainstream kravina a podla mna nic uzasne. Skoda vyvojarov, co stym zabili cas iplementovanim do hier.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zalezi na tom ako su postavene zmluvy a ci vyvojari budu mat stale hlavne slovo. Ak z toho bude mainstream, tak to nebude na skodu, pretoze sa skor dockame OR verzie mainstreamovych hier. Na druhej strane to moze skoncit aj velmi zle, ale Facebook to ma ako investiciu, takze na tom urcite nebudu chciet prerobit.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zhrniem teda palmerove vyjadrenia :
We have not gotten into all the details yet, but a lot of the news is coming. The key points:
1) We can make custom hardware, not rely on the scraps of the mobile phone industry. That is insanely expensive, think hundreds of millions of dollars. More news soon.
2) We can afford to hire everyone we need, the best people that fit into our culture of excellence in all aspects.
3) We can make huge investments in content. More news soon.
You will not need a Facebook account to use or develop for the Rift.
We promise we won't change. If anything, our hardware and software will get even more open, and Facebook is onboard with that.
I won't change, and any change at Oculus will be for the better. We have even more freedom than we had under our investment partners because Facebook is making a long term play on the success of VR, not short-term returns.
A lot of people are upset, and I get that. If you feel the same way a year from now, I would be very surprised.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Uvidime ake to bude v skutocnosti. Radsej si pockam na realitu a nie na Palmerove vyjadrenia.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Skôr sa divím, že sa tu objavilo až potom čo ho kúpil facebook... :slap: sám o sebe je známy viac ako dosť.
Gothar
Moderátor
Moderátor

To je len zhoda okolnosti, OR evidujem uz o dost dlhsie, ale DK1 som nechcel kupovat kvoli rozliseniu. Nad DK2 som uvazoval, ale teraz si radsej pockam na to ako sa to vyvinie v suvislosti s FB. A i-cube sa vyjadril v podobnom duchu, akurat sa to teraz ozivilo, kedze kupa spolocnosti je celkom dolezita sprava.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Bol som dosť prekvapený, že to predali práve facebooku... ale hádam vedia čo robia.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Ja sledujem OR od vtedy, ako mali Kickstarter kampan. Sam som bol zvedavy co to prinesie, dokonca som chcel aj V1 devkit, ale nakoniec som sa rozhodol, ze pockam. Rovnako to bude aj teraz, rozhodne to nehadzem do kosa, len som zvedavy ako sa to v suvislosti s FB vyvynie. Mozno budeme moct citat statusy a kukat fotky v 3D :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Budeme sa prechadzat po virtualnej casovej osi a citat statusy co budu vyzerat takto nejako :D
Prílohy
3D_Text_Scene.jpg
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sarger napísal:Skôr sa divím, že sa tu objavilo až potom čo ho kúpil facebook... :slap: sám o sebe je známy viac ako dosť.
Temu som zalozil este predtym, nez oznamili to odkupenie.
Chcel som ju spravit ovela skor, ale nejako sa mi nechcelo
Napísať odpoveď