Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Tak odsudzuješ či neodsudzuješ? 
Hej, keby každý považoval život za bezvýznamnú prípravku na večnosť, bolo by tu krajšie.
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mozes prosim napisat, co take zle robia vsetci ktori ti tu oponuju ? Cim robia tento svet horsi ? A poprosim presnejsie specifikuj, preco ti je z nas zle.Jozef Koval napísal:Vy ste naozaj strašní neodsudzujem vás ale je mi z vás zle nečudujem sa že je tak vo svete keď sú všetci ako vy.
Aj ked si niesom isty ci to zase nebudes ignorovat, ako moje posledne prispevky smerovane Tebe.
jozi a ty vari nevies ze najmasovejsi vrah v historii ludstva od pociatku ci uz tvojho alebo toho realneho je nabozenstvo?
ono totiz ci chces ci nie aj nabozenstvo prechadza svojou "evoluciou" ale pevne verim ze to vies
ono totiz ci chces ci nie aj nabozenstvo prechadza svojou "evoluciou" ale pevne verim ze to vies
-
Jozef Koval
Medium Star
Tu nejde o oponovanie mne vy oponujete Bohu a ignorujete ho to je najhoršie ak chcete dôkaz Božej lásky k nám tak je to to že svet ešte existuje pri takej bezbožnosti aká je dnes vo svete. Tu je dôkaz ako nás Boh miluje aj napriek svinstvám ktoré sa na svete dejú. No aj Bohu raz dôjde trpezlivosť.miki690 napísal:Mozes prosim napisat, co take zle robia vsetci ktori ti tu oponuju ? Cim robia tento svet horsi ? A poprosim presnejsie specifikuj, preco ti je z nas zle.
Aj ked si niesom isty ci to zase nebudes ignorovat, ako moje posledne prispevky smerovane Tebe.
opat vyvrazdi celu civilizaciu? pokolkykrat to bude teraz?
-
vladenko007
VIP
Dnes som mal zaujimavý rozhovor z maminou.
Bol som dnes podpísať zmluvu do nového zamestnania a keď som sa vrátil mamina mi hovorí. Že vraj preto ma prijali lebo sa za mňa modlila.
Ja jej vravím že nie, že je to preto lebo som šikovný, pretože uchádzačov bolo veľa ale som ukázal že som dobrý. Ona že nie lebo ona sa modlila a boh to tak chcel. Vravím jej že za koľko vecí si sa už modlila a nestali sa. Ona na to vraj boh to tak chcel tak preto sa nestali. No ale potom sa nemusíš modliť. Načo sa modlíš keď si aj tak boh robí po svojom.
No ale už som sa rúhal
tak prestal s ňou na tú tému diskutovať.
Takže veriaci sa za niečo modlia a keď sa to vyplní tak to má na svedomí boh a keď nie tak to tak boh chcel.
Ale to je jaké prefíkané.
Inak Jožko vitaj v kolektíve si vstal z mrtvých nejak skoro.
Bol som dnes podpísať zmluvu do nového zamestnania a keď som sa vrátil mamina mi hovorí. Že vraj preto ma prijali lebo sa za mňa modlila.
No ale už som sa rúhal
Takže veriaci sa za niečo modlia a keď sa to vyplní tak to má na svedomí boh a keď nie tak to tak boh chcel.
Ale to je jaké prefíkané.
Inak Jožko vitaj v kolektíve si vstal z mrtvých nejak skoro.
celu nie inac by si tu nebol, a vari mas nieco lepsie ako v mene toho tam hore sa vyvrazdilo viac ludi?beardie napísal:opat vyvrazdi celu civilizaciu? pokolkykrat to bude teraz?
treba citat historiu, nie pocuvat ferka prveho
vladenko to je taka ista situacia ako ked pri operacii doktorovi zomrie pacient, tak zato moze doktor, ak opreaciu prezije a uzdravi sa, moze zato boh... hold byt doktorom sucks
-
audiotrack
VIP
to je dôkaz za všetky drobné. Rovnaký dôkaz môžem použiť na jeho neexistenciu. Keďže neexistuje, tak sa do nás nikto nestará a nezničí našu zem, aj pri takej bezbožnosti aká tu je.Jozef Koval napísal:
Tu nejde o oponovanie mne vy oponujete Bohu a ignorujete ho to je najhoršie ak chcete dôkaz Božej lásky k nám tak je to to že svet ešte existuje pri takej bezbožnosti aká je dnes vo svete. Tu je dôkaz ako nás Boh miluje aj napriek svinstvám ktoré sa na svete dejú. No aj Bohu raz dôjde trpezlivosť.
všetky kresťanské dôkazy sú subjektívne zamerané. Pritom sa dajú otočiť o 180 stupňov a stále sú rovnako hodnoverné a pravdivé. To je práve preto, že sa neopierajú o žiaden fakt. A tým pádom to nie sú dôkazy, len tvrdenia
-
t0m4s3
Admin
Uz aj moja mama cim je starsia, tak zacina byt viac a viac veriaca. Zacalo to smrtou starej mamy pred rokom. Zacala citat knizky a dostavat znamenia "zhora". Pokracovalo to sestrinym pohovorom do prvej prace, modlila sa za nu a preto tu pracu dostala. Otec bol cez vianoce na operacii, tak dostala uz pred operaciou znamenie, ze vsetko dopadne dobre a dopadlo. Navyse ju v tychto veciach utvrdzuju veci ako, ze jej doktor povie, ze sa im podaril "maly zazrak", ze sa to hoji perfektne atd. Proste sugescia ako vysita, najlepsie cely princip to vystihuje film Cislo 23 Jednoducho, cim je clovek starsi, tak ma viac casu na premyslanie nad roznymi veciami a premysla tak dlho, az zacne nachadzat suvislosti v nahodnych javoch. Ja som "prisny ateista" (pozdravujem sudruha Fica) a preto jej vobec nijak neoponujem, jej to evidentne pomaha a prinasa klud, akorat priatelka to nevie prehltnut, pre nu su to nabozenske kecy.
audiotrack
preto je to viera ze sa to neda dokazat ... inac by to bol fakt ...nie????
-
audiotrack
VIP
ale aspoň na nejakých faktoch by tá viera byť založená mohla byť
To čo sa stane (večný život a pod.) kľudne nechajme na vieru, že veríte že daný jav nastane. Ale to čo sa stalo (ježiš, jeho zázraky) by ste mali byť schopní dokázať.
To čo sa stane (večný život a pod.) kľudne nechajme na vieru, že veríte že daný jav nastane. Ale to čo sa stalo (ježiš, jeho zázraky) by ste mali byť schopní dokázať.
-
miki690
Medium Professional
Posledne ked som sa pozeral, tak tu Boh nediskutoval, ale diskutoval si tu TyJozef Koval napísal: Tu nejde o oponovanie mne vy oponujete Bohu a ignorujete ho to je najhoršie ak chcete dôkaz Božej lásky k nám tak je to to že svet ešte existuje pri takej bezbožnosti aká je dnes vo svete. Tu je dôkaz ako nás Boh miluje aj napriek svinstvám ktoré sa na svete dejú. No aj Bohu raz dôjde trpezlivosť.
Ked rozmyslam o tvojom vyjadreni ze Bohu dojde trpezlivost tak, vazne zacinam verit tomu ze mas od Boha splnomocnenie. Boh predsa dal prislub Noemu, ze uz taketo katastrofy nebude robit - riesilo sa to par stranok do zadu. V "plane" je apokalypsa, to je pravda, ale nikde sa nepise o tom ze bude ked panovi "lupnu nervy" ako to tu ty prezentujes. Tvrdis ze sme skazeni, zli a ze sa ruhame. Ale pri tom robis to iste a este sa vyvysujes a posielas nas do pekla. Uvedom si ze sa spravas ako obycajny farizej. Sedis v prvych radoch. Tvrdis ze vies co Boh chce a ze poznas jeho volu. Tvrdis, ze vies kto bude ako tvojim Panom sudeny a odsudeny na vecne trapenie. Tvrdis ze mame byt pokorny a milovat Boha. Ale sam nejdes prikladom. Lebo sam Jezis hovori o tom, ze mame milovat svojich nepriatelov ale ty tobis presny opak. Jediny kto je tu strateny pripad si Ty a aj podla tvojich vlastnych standardov ! Spamataj sa a prestan robit hanbu ozajstnym krestanom !
Jozef Koval tu zacal hovorit o dokazoch a audio len poukazal na absurditu toho pseudo dokazovania.strapaty napísal:audiotrack
-
Jozef Koval
Medium Star
Áno samozrejme lebo vtedy boli kamery a nakrúcali Ježiša pri zázrakoch špeciálne pre vás. Ako chceš dokázať niečo z pred 2014 rokov? A ešte k tomu po Ježišovej smrti sa farizeji snažili zničiť všetky dôkazy.audiotrack napísal:ale aspoň na nejakých faktoch by tá viera byť založená mohla byť![]()
-
audiotrack
VIP
ty si nekukal ten dokument, že nie? Boli tam vypísaní historici ktorí v tom čase žili. Ani jeden sa nespomína ani pol slovom o ježišovi. Myslíš, že keby niekto behá po vode a robí zázraky, že by sa o tom nikto nezmienil? Prvé a posledné zmienky sú až v biblii, ktorá vznikla stovky rokov po jeho smrti
Zhruba v roku 30 žila kleopatra. O nej je stovky zmienok. Všetci tí faraoni, ktorí žili tisíce rokov pred ježišom. O nich je kopec zmienok. O ježišovi ani pol slova, v žiadnom spise mimo biblie.
Na farizejov to neválaj, vatikán mal vždy osobitné postavenie. Nikdy nebol vo vojne, nikdy sa v ňom nepálili knihy.. a všetko náboženské sa uchovávalo a sústredilo tam. Určite by sa tam zachovali iné knihy, spisy a kroniky. Vatikánske múzea sú najväčšie na svete, a nič. Dokonca ani zmienka o tom, že niečo existovalo ale bolo zničené.
Zhruba v roku 30 žila kleopatra. O nej je stovky zmienok. Všetci tí faraoni, ktorí žili tisíce rokov pred ježišom. O nich je kopec zmienok. O ježišovi ani pol slova, v žiadnom spise mimo biblie.
Na farizejov to neválaj, vatikán mal vždy osobitné postavenie. Nikdy nebol vo vojne, nikdy sa v ňom nepálili knihy.. a všetko náboženské sa uchovávalo a sústredilo tam. Určite by sa tam zachovali iné knihy, spisy a kroniky. Vatikánske múzea sú najväčšie na svete, a nič. Dokonca ani zmienka o tom, že niečo existovalo ale bolo zničené.
-
Jozef Koval
Medium Star
Hmm zaujímavé preto že sa snažím šíriť evanjelijum ma označíš za Boha? Ty sa spamätaj rúhaš sa akurát ty ja som nikdy nepovedal že poznám Božiu vôľu a už duplom nie že som jeho hovorca skade ťaháš tie nezmysli? A kde som vás poslal do pekla? Kde som napísal že vás nenávidím? Kde som napísal že som vám príkladom? Ja poznám len pár vecí čo chce Boh a to z biblie tak sa spamätaj a prestaň trepať nezmysli.miki690 napísal:Posledne ked som sa pozeral, tak tu Boh nediskutoval, ale diskutoval si tu TyTeda pokial niesi sam Boh, alebo Ta Boh osobne nepoveril za jeho splnomocneneho hovorcu, tak oponujeme Tebe a nie jemu. A este raz Ta prosim daj mi konkretny priklad toho co take zkazene tu zastavame. Hovoril tu niekto s tebou ze codi denne obetovat panny satanovi ? Alebo uz si pocul niekedy niekoho povedat: "Boh neexistuje, preto mozem zabijat, znasilnovat a kradnut a nic sa mi nestane" ?
Ked rozmyslam o tvojom vyjadreni ze Bohu dojde trpezlivost tak, vazne zacinam verit tomu ze mas od Boha splnomocnenie. Boh predsa dal prislub Noemu, ze uz taketo katastrofy nebude robit - riesilo sa to par stranok do zadu. V "plane" je apokalypsa, to je pravda, ale nikde sa nepise o tom ze bude ked panovi "lupnu nervy" ako to tu ty prezentujes. Tvrdis ze sme skazeni, zli a ze sa ruhame. Ale pri tom robis to iste a este sa vyvysujes a posielas nas do pekla. Uvedom si ze sa spravas ako obycajny farizej. Sedis v prvych radoch. Tvrdis ze vies co Boh chce a ze poznas jeho volu. Tvrdis, ze vies kto bude ako tvojim Panom sudeny a odsudeny na vecne trapenie. Tvrdis ze mame byt pokorny a milovat Boha. Ale sam nejdes prikladom. Lebo sam Jezis hovori o tom, ze mame milovat svojich nepriatelov ale ty tobis presny opak. Jediny kto je tu strateny pripad si Ty a aj podla tvojich vlastnych standardov ! Spamataj sa a prestan robit hanbu ozajstnym krestanom !
Jozef Koval tu zacal hovorit o dokazoch a audio len poukazal na absurditu toho pseudo dokazovania.
//autoeditácia príspevku (28 Mar 2014, 14:42)
Ježiš robil zázraky len pred tými čo v neho verili ale hlavne pred jeho apoštolmi. Určite Ježiš nerobil zázraky pred takými neveriacimi ako ty.audiotrack napísal:ty si nekukal ten dokument, že nie? Boli tam vypísaní historici ktorí v tom čase žili. Ani jeden sa nespomína ani pol slovom o ježišovi. Myslíš, že keby niekto behá po vode a robí zázraky, že by sa o tom nikto nezmienil? Prvé a posledné zmienky sú až v biblii, ktorá vznikla stovky rokov po jeho smrti
//autoeditácia príspevku (28 Mar 2014, 14:43)
Áno lebo starí ľudia si už začínajú uvedomovať že sa blíži smrť a tak niektorí dostanú rozum a spoznávajú Boha.t0m4s3 napísal:Uz aj moja mama cim je starsia, tak zacina byt viac a viac veriaca. Zacalo to smrtou starej mamy pred rokom. Zacala citat knizky a dostavat znamenia "zhora". Pokracovalo to sestrinym pohovorom do prvej prace, modlila sa za nu a preto tu pracu dostala. Otec bol cez vianoce na operacii, tak dostala uz pred operaciou znamenie, ze vsetko dopadne dobre a dopadlo. Navyse ju v tychto veciach utvrdzuju veci ako, ze jej doktor povie, ze sa im podaril "maly zazrak", ze sa to hoji perfektne atd. Proste sugescia ako vysita, najlepsie cely princip to vystihuje film Cislo 23 Jednoducho, cim je clovek starsi, tak ma viac casu na premyslanie nad roznymi veciami a premysla tak dlho, az zacne nachadzat suvislosti v nahodnych javoch. Ja som "prisny ateista" (pozdravujem sudruha Fica) a preto jej vobec nijak neoponujem, jej to evidentne pomaha a prinasa klud, akorat priatelka to nevie prehltnut, pre nu su to nabozenske kecy.
-
audiotrack
VIP
ani kleopatru veľa kronikárov nepoznalo osobne, a napísali o nej. Z počutia, čo sa v tej dobe vyprávalo. O ježišovi nie je ani zmienky. Nevravím že to museli vidieť na vlastné oči aby to spísali, ale žiaden kronikár tej doby a tesne po jeho smrti žiadneho ježiša neregistroval. Ani z vyprávaníJozef Koval napísal:
Ježiš robil zázraky len pred tými čo v neho verili ale hlavne pred jeho apoštolmi. Určite Ježiš nerobil zázraky pred takými neveriacimi ako ty.
Okrem toho, to že robil zázraky len pred veriacimi nie je pravda. Znova si prečítaj bibliu
Spoiler
1 Na tretí deň bola v Káne Galilejskej svadba. Bola tam aj Ježišova matka. 2 Na svadbu pozvali aj Ježiša a jeho učeníkov. 3 Keď sa minulo víno, povedala Ježišovi jeho matka: "Nemajú vína." 4 Ježiš jej odpovedal: "Čo mňa a teba do toho, žena? Ešte neprišla moja hodina." 5 Jeho matka povedala obsluhujúcim: "Urobte všetko, čo vám povie!" 6 Stálo tam šesť kamenných nádob na vodu, ktoré slúžili na očisťovanie, ako bolo zvykom u Židov, každá na dve až tri miery. 7 Ježiš im povedal: "Naplňte nádoby vodou!" A naplnili ich až po okraj. 8 Potom im povedal: "Teraz načrite a zaneste starejšiemu!" A oni zaniesli. 9 Keď starejší ochutnal vodu premenenú na víno - on nevedel, skade je, ale obsluhujúci, čo načierali vodu, to vedeli -, zavolal si ženícha 10 a vravel mu: "Každý človek podáva najprv dobré víno a horšie až potom, keď si hostia upili. Ty si zachoval dobré víno až doteraz." 11 Toto urobil Ježiš v Káne Galilejskej ako prvé zo znamení a zjavil svoju slávu. A jeho učeníci uverili v neho.
+tomášovi sa zjavil po smrti a dal mu skúsiť diery v jeho rukách po klincoch, aby uveril že vstal z mrtvych. Odvtedy sa používa spojenie "neveriaci tomáš"46 Prišiel teda znova do Kány Galilejskej, kde premenil vodu na víno. Bol tam istý kráľovský úradník, ktorý mal v Kafarnaume chorého syna. 47 Ako počul, že Ježiš prišiel z Judey do Galiley, vybral sa k nemu a prosil ho, aby šiel uzdraviť jeho syna, ktorý už umieral. 48 Ježiš mu povedal: "Ak nevidíte znamenia a divy, neveríte." 49 Kráľovský úradník mu hovoril: "Pane, poď, kým mi dieťa neumrie!" 50 Ježiš mu povedal: "Choď, tvoj syn žije!" On uveril Ježišovmu slovu a šiel. 51 Ešte bol na ceste, keď mu prišli sluhovia naproti a hovorili že jeho dieťa žije. 52 Pýtal sa ich, koľko hodín bolo, keď sa mu uľavilo. Povedali mu: "Včera o jednej popoludní mu prestala horúčka." 53 Tu otec poznal, že to bolo práve v tú hodinu, keď mu Ježiš povedal: "Tvoj syn žije." A uveril on i celý jeho dom. 54 Toto bolo už druhé znamenie, ktoré urobil Ježiš, keď prišiel z Judey do Galiley.
nepriamo napríklad tu:Jozef Koval napísal:A kde som vás poslal do pekla?
Jozef Koval napísal:Al choď už do riti s tými vedeckými kecami tie vedecké keci šíria takí fanatickí ateisti ako ty. Keby existoval spôsob ako sa nám vysmiať po smrti? Tebe sa budú smiať démoni ktorí ťa budú v pekle mučiť aký si bol na svete sprostý a slepý.
Po jeho smrti podľa Matúša vstávali svätci z hrobov a chodili po meste. To by si asi všimli aj iní, ako jeho nasledovníci - "Keď stotník a tí, čo s ním strážili Ježiša, videli zemetrasenie a všetko, čo sa dialo, veľmi sa preľakli a povedali: Toto bol naozaj Boží Syn!"Ježiš robil zázraky len pred tými čo v neho verili
dobre dobre jozi dajme tomu ze uverime evanieliam, prisom udajne to prve bolo napisane 80 rokov po jezisovej smrti, oprav ma ak sa mylim..
co znamena 3 generacie po jeho smrti, cize ludia co ho v zivote nevideli, ale budiz
ako potom vnimas evoluciu?
ono vies tieto bludy este pred cca 200 rokmi mohli mat silu pretoze nemali silneho konkurenta a tato rozpravka sa zdala byt toj najasnejsiou teoriou ako to cele bolo, lenze za poslednych 200 rokov zacina veda strielat faktami ktore nabozenstvo ani cirkev nedokaze vyvracat ani celit, ba naopak
veris na adama a evu? ak ano ak by aj mali deti a tie deti by sa milovali a mali deti neboli by tie deti tak trochu dementne? ak je boh a je milosrdny k akemu ucelu sluzi hladomor v afrike ci otrocka praca v azii? preco robi z knazov pedofilov, chces mi povedat ze to je bozia vola aby sa ukajali na malych chlapcoch? ked vsetko na svete je bozia vola? alebo to ako vsetko zvalis na satana, coz ked je boh stvoritel vsetkeho stvoril aj satana... potom nechapem ucel naco ho stvoril atd atd...
co znamena 3 generacie po jeho smrti, cize ludia co ho v zivote nevideli, ale budiz
ako potom vnimas evoluciu?
ono vies tieto bludy este pred cca 200 rokmi mohli mat silu pretoze nemali silneho konkurenta a tato rozpravka sa zdala byt toj najasnejsiou teoriou ako to cele bolo, lenze za poslednych 200 rokov zacina veda strielat faktami ktore nabozenstvo ani cirkev nedokaze vyvracat ani celit, ba naopak
veris na adama a evu? ak ano ak by aj mali deti a tie deti by sa milovali a mali deti neboli by tie deti tak trochu dementne? ak je boh a je milosrdny k akemu ucelu sluzi hladomor v afrike ci otrocka praca v azii? preco robi z knazov pedofilov, chces mi povedat ze to je bozia vola aby sa ukajali na malych chlapcoch? ked vsetko na svete je bozia vola? alebo to ako vsetko zvalis na satana, coz ked je boh stvoritel vsetkeho stvoril aj satana... potom nechapem ucel naco ho stvoril atd atd...
audio: snazis sa spochybnit, ze Jezis zil? To, ze o nom nie je nikde ani zmienka (okrem Biblie) je blud, neviem skade to mas...