Díky
Modul output z 12V na 5V
Modul output z 12V na 5V
Zdravím, vie mi niekto poradiť kde by som našiel taký modul, aby mi z 12V Li-ion baterky, konvertovalo "len" na výstupné napätie 5V ? Browsujem po internete a zatiaľ som nič nenašiel, moc sa tomu nerozumiem preto prosím o radu 
Díky
Díky
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Modul output z 12V na 5V
http://www.ebay.com/itm/New-DC-DC-LM259 ... 58a6d193ea
Funguje spoľahlivo ak sa nepreťažuje. Čo tým má byť napájané ?
Funguje spoľahlivo ak sa nepreťažuje. Čo tým má byť napájané ?
Vo všeobecnosti len maličkosti ako elektromotory .. tento modul sa dá aj nastaviť v rozsahu čiže keby som chcel využiť napr. plných 12V tak nie je problém ? 
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A aké elektromotory ? A akého odberu ? Treba rešpektovať maximálny prúdový odber, ktorý ale v tomto konkrétnom meniči je trochu klamstvo, ... lebo čína. Treba vyskúšať kedy ten IO nebude kúriť jak šialený.
Inak, je to step-down, teda napájacie napätie musí byť vyššie než výstupné, s nejakou tou rezervou, u väčšiny variantov je to 1,5V ale neuškodí ešte viac. Teda pri výstupe 5V treba mať na vstupe aspoň tých 7V.
Zvyšujúci menič sa nazýva step-up a menič ktorý vie hore aj dole by bol omnoho zložitejší a teda aj drahší, ale sú také, ale tým sa treba pre začiatočníkov vyhnúť.
Inak, je to step-down, teda napájacie napätie musí byť vyššie než výstupné, s nejakou tou rezervou, u väčšiny variantov je to 1,5V ale neuškodí ešte viac. Teda pri výstupe 5V treba mať na vstupe aspoň tých 7V.
Zvyšujúci menič sa nazýva step-up a menič ktorý vie hore aj dole by bol omnoho zložitejší a teda aj drahší, ale sú také, ale tým sa treba pre začiatočníkov vyhnúť.
6V elektoromotor napr. (ale s možnosťou pripojenia aj iných vecí ako LED diód a podobne), baterku mám poskladanú a udáva 8.2V, čiže to by tak akurát sedelo, keďže output by som chcel tých 5-6V.