Caute,
dnes sme si s kamosom na byte nainstalovali cisty ubuntu server, plus sme tam dali sambu, vsetko nastavili atd... sme na byte styria a vsetkym okrem mna sa na sambu da bez problemov pripojit, vsetci mame Win7.
Mne to konkretne pise "System nemoze ziskat pristup k \\NAZOV_SERVERA"
skusal som googlit, nasiel som ze to moze sposobovat jedna aktualizacia, ale ani jej odinstalovanie nepomohlo
viete niekto co s tym? nejake rady?
z win7 sa neda pripojit na sambu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: z win7 sa neda pripojit na sambu
Poradit ti neviem, kedze so Sambou som tiez mal nedavno u kamarata problemy a nevedno kde bol problem, pomohol len reinstall celeho pocitaca z ktoreho sa neslo pripojit.
Chces to na zdielanie suborov alebo co??? Preco to nevyriesis radsej FTP serverom???
Chces to na zdielanie suborov alebo co??? Preco to nevyriesis radsej FTP serverom???
ide nam len o zdielanie suborov, skusali sme co sa s tym da robit a serie ma ze len na mojom kompe to nejde
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nepouzival si trebars TuneUp Utilities alebo iny tweakovaci program, ktorym by si zmenil nastavenie WINS/NetBios??? Pripadne nenastavoval si to v nastaveni sietovej/wifi karty???
pouzival som tune up a aj connectify, ktory mohol nastavovat nieco so sietovkou
prave som zistil ze ked idem cez IP adresu servera... \\xxx.xxx.xxx.xxx tak to ide bez problemov, nejde to len cez nazov servera
prave som zistil ze ked idem cez IP adresu servera... \\xxx.xxx.xxx.xxx tak to ide bez problemov, nejde to len cez nazov servera
na com je zalozena autentifikacia .. mas PC v rovnakej skupine ako ostatny ??? problem moze byt v primarnom DNS (alebo inyn nainstalovany prekladac IP napr WINS NetBios)....
mas vsetky zaplaty na system??
tu je nejake riesenie ale nemam to overene http://tmatejicek.blogspot.sk/2010/02/w ... samba.html
mas vsetky zaplaty na system??
tu je nejake riesenie ale nemam to overene http://tmatejicek.blogspot.sk/2010/02/w ... samba.html
mam vsetky zaplaty, vsetci sme v rovnakej workgroup-e, link s navodom ktory si poslal som nasiel uz aj predtym ale win7 home premium bohuzial tuto (secpol.msc) bohuzial nema
netBios a WINS ani neviem co je a tiez neviem na com je zalozena autentifikacia, ako to zistim?
netBios a WINS ani neviem co je a tiez neviem na com je zalozena autentifikacia, ako to zistim?
kedze je to home autentifikacia je jasna... sietove nastavenia/zmenit sietove nastavenia/pravim mysi vlastnosti/1.porovnaj si s kamaratmi ci mas rovnake sluzby a protokoly.... 2. tcp/ipv4 pravym mysi valstnosti /spresnit/ a tam mas zalozky DNS a WINS .... Netbios je protokol ten ak pouzivate je zobrazeny vo vlastnovtiach sietoveho nastavenia..
neviem ja nie som extra linuxak ... ale urcite by som este na tu linuxovu masinu nainstaloval DNS server a DHCP server a mas po starostiach ...
neviem ja nie som extra linuxak ... ale urcite by som este na tu linuxovu masinu nainstaloval DNS server a DHCP server a mas po starostiach ...