Banská Štiavnica

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
lalalala
Novice
Novice

Banská Štiavnica

Príspevok od používateľa lalalala »

Banská Štiavnica ako mesto si zaslúži vlastnú tému !
Ninx
Star
Star

Re: Re:Banská Štiavnica

Príspevok od používateľa Ninx »

Aj Čabradský vrbovok !
Digital
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

ked už si zaslúži vlastnú tému, tak si mohol prihodiť dajakú zaujmavosť :roll:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Sú tam dva druhy počasia.
Zima a svinská zima.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O Banskej Stiavnici som sa uz vyjadril tu: http://www.hojko.com/post1842472.html#p1842472
lalalala
Novice
Novice

Re: Banská Štiavnica

V skutočnosti som takéto ohlasy naozaj nečakala ... Ako ja do tohto mesta chodím pravidelne každý rok a myslím že ešte stále som nevidela všetko :)
http://www.banskastiavnica.sk/navstevni ... iatky.html
ako príklad slúžia tieto pamiatky mesta :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hojko napísal:O Banskej Stiavnici som sa uz vyjadril tu: http://www.hojko.com/post1842472.html#p1842472
s tým čo si tam písal nesúhlasím, ja som bol v štiavnici na 2 noci (teda tri dni) a vôbec som sa nenudil, ani som nestihol ísť hore na kalváriu. Máš tam krásne námestie (nevadí že je malé, ale je tam čo vidieť), opustená štôlňa (jedna za nejaké smiešne euro na námestí, druhá veľká pod celým mestom), starý a nový hrad, pivovar kde si môžeš kúpiť parádne pivko, botanická záhrada kde je dokonca sekvojovec obrovský (tuším ešte v arboréte v mlyňanoch a neviem či máme ešte niekde na slovensku), zrkadlové bludisko, ak si autom tak kúsok odtiaľ počúvadla (na výber hneď niekoľko), kúsoček kremnica či kaštiel vo svätom antone... Takže rozhodne som sa nenudil a tri dni boli aj málo aby som videl všetko čo štiavnica a okolie ponúkajú.
Reštaurácie sa mi predražené nezdali. Pizza stála ako u nás, jeden obed (rezeň, zemiaky, kofola) tiež rovnaká cena ako u nás v PD. Hotely tiež neboli extra drahé, to je tvoj bordel že si si našiel drahý. Ja som bol tuším v penzion Tomino alebo tak nejako sa volal, kúsoček od námestia, možno 3 minúty pešo. Hneď pri tej reštike čo nejakému politikovi patrí, pri kostole. A ceny úplne v pohode, lacnejšie než v bojniciach, ešte aj parkovanie pred hotelom zadarmo.

toľko k tvojmu príspevku v tej téme :) Ale pointe, prečo má štiavnica samostatnú tému tiež nerozumiem. Máme na slovensku mestá a miesta, kde je toho ešte viac ako v štiavnici.
lalalala
Novice
Novice

audiotrack napísal: s tým čo si tam písal nesúhlasím, ja som bol v štiavnici na 2 noci (teda tri dni) a vôbec som sa nenudil, ani som nestihol ísť hore na kalváriu. Máš tam krásne námestie (nevadí že je malé, ale je tam čo vidieť), opustená štôlňa (jedna za nejaké smiešne euro na námestí, druhá veľká pod celým mestom), starý a nový hrad, pivovar kde si môžeš kúpiť parádne pivko, botanická záhrada kde je dokonca sekvojovec obrovský (tuším ešte v arboréte v mlyňanoch a neviem či máme ešte niekde na slovensku), zrkadlové bludisko, ak si autom tak kúsok odtiaľ počúvadla (na výber hneď niekoľko), kúsoček kremnica či kaštiel vo svätom antone... Takže rozhodne som sa nenudil a tri dni boli aj málo aby som videl všetko čo štiavnica a okolie ponúkajú.
Reštaurácie sa mi predražené nezdali. Pizza stála ako u nás, jeden obed (rezeň, zemiaky, kofola) tiež rovnaká cena ako u nás v PD. Hotely tiež neboli extra drahé, to je tvoj bordel že si si našiel drahý. Ja som bol tuším v penzion Tomino alebo tak nejako sa volal, kúsoček od námestia, možno 3 minúty pešo. Hneď pri tej reštike čo nejakému politikovi patrí, pri kostole. A ceny úplne v pohode, lacnejšie než v bojniciach, ešte aj parkovanie pred hotelom zadarmo..
úplne súhlasím toto mesto má čaro (aj keď v poslednej dobe trošku chátra) :) napriek tomu že je ako mesto malé má oveľa zaujímavejšiu históriu ako mnohé iné väčšie mestá slovenska. Je tu veľa krásnych miest ktoré sa oplatí vidieť. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

čiže aká je pointa toho že má samostatnú tému? :)
Prečo si sa nespýtala napríklad v tej téme čo dal link hojko, nejaké tipy na výlety či ako sa volá?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

raz som tam bol, nepamätám si odtial skoro nič.. a otec tam študúval :)
Napísať odpoveď