Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:tvrdil to niekto?
Vy to tvrdíte tým že si nechcete priznať vyššiu inteligenciu ako sme my ľudia.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

lebo jej existencii nič nenasvedčuje
to že niektoré veci nevieme vysvetliť neznamená zákonite že je tu vyššia inteligencia. Narozdiel od vás ale aspoň hľadáme odpovede, kým vy všetko zvalíte na tú vyššiu inteligenciu
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Alebo toto

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2014, 19:24)
audiotrack napísal:lebo jej existencii nič nenasvedčuje
to že niektoré veci nevieme vysvetliť neznamená zákonite že je tu vyššia inteligencia. Narozdiel od vás ale aspoň hľadáme odpovede, kým vy všetko zvalíte na tú vyššiu inteligenciu
Lenže vy hľadáte odpovede vo všetkom možnom okrem Boha my veriaci sa pozeráme na vedecké ale aj na vyššie pohľady. V dokumente čo som poslal vyššie sú aj vedci ktorí veria vo vyššiu inteligenciu. Problém je že ste zarytí vo svojich presvedčeniach že nič také ako Boh nemôže exitovať lebo si to neviete ani predstaviť a preto si to nechcete ani pripustiť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplne ako ty, len naopak :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:Malá drobnosť pre vás neveriacich aby ste vedeli že ani vaša dokonalá veda nevie všetko vysvetliť
Keby to bola pravda bolo by to na nobelovku a jeden milion dolarov pre toho co to dokaze http://www.pouzimerozum.sk/2012/02/16/j ... -1m-vyzva/

PS: tyto podvodnici ani nevedia co znamena slovo dimenzia :D
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

Jozef Koval napísal:Malá drobnosť pre vás neveriacich aby ste vedeli že ani vaša dokonalá veda nevie všetko vysvetliť
Ani vedci si nemyslia, že veda je dokonalá. Prinajmenšom je to ale zatiaľ najlepší nástroj na poznávanie sveta okolo nás, určite lepší ako nekritické preberanie názorov z neozdrojovaných youtubových videí alebo od nejakej náboženskej autority, či už živej alebo písomnej.

A medzery v poznaní nemôžu poukazovať na existenciu niečoho - trebárs neľudskej vyššej inteligencie. Medzery v poznaní poukazujú iba na neexistenciu určitého poznania v mozgovniach.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal: Keby to bola pravda bolo by to na nobelovku a jeden milion dolarov pre toho co to dokaze http://www.pouzimerozum.sk/2012/02/16/j ... -1m-vyzva/

PS: tyto podvodnici ani nevedia co znamena slovo dimenzia :D
Hlavne že ty to vieš ty génius čudujem sa že nobelovku ešte nemáš ty.

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2014, 19:43)
avijja napísal:
Ani vedci si nemyslia, že veda je dokonalá. Prinajmenšom je to ale zatiaľ najlepší nástroj na poznávanie sveta okolo nás, určite lepší ako nekritické preberanie názorov z neozdrojovaných youtubových videí alebo od nejakej náboženskej autority, či už živej alebo písomnej.

A medzery v poznaní nemôžu poukazovať na existenciu niečoho - trebárs neľudskej vyššej inteligencie. Medzery v poznaní poukazujú iba na neexistenciu určitého poznania v mozgovniach.
Lenže tie videa z youtube boli odvysielané aj v televízii a čomu potom veríš keď neveríš ani vedeckým dokumentom?

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2014, 19:47)
Páni s vami sa fakt nedá vám aj keby veriaci neviem aký dôkaz poskytol tak poviete že je to blbosť lebo ste fanaticky presvedčení o svojej pravde. My veriaci neodmietame vedu ak je niečo podložené príjmeme to v pohode len tvrdíme že to stvoril Boh. No vy ateisti ste presvedčení len o svojej pravde veď vy by ste mali založiť sektu alebo také niečo fanatickejší ľudia ako ste vy ateisti asi ani nemôžu existovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:
Hlavne že ty to vieš ty génius čudujem sa že nobelovku ešte nemáš ty.
Ziadne argumenty, len urazky, pojdes do pekla.
Za to, ze to viem nedostanem nobelovku, tebe by tiez neuskodilo trosku vzdelania a vedomosti, mozem ich vrelo odporucit.
Jozef Koval napísal: Lenže tie videa z youtube boli odvysielané aj v televízii a čomu potom veríš keď neveríš ani vedeckým dokumentom?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To ma rozosmialo.
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

Jozef Koval napísal:My veriaci
Prosím, nehovor za všetkých veriacich. Niektorí by sa mohli uraziť, že ich asociuješ so sebou.

A čo sa týka vedeckých zdrojov - tak napr. knihy alebo vedecké články napísané vedcami. Rozličné populárno-náučné videá sú k skutočným vedeckým publikáciám asi v takom pomere ako šlabikáre k Dostojevskému.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal: Ziadne argumenty, len urazky, pojdes do pekla.
Za to, ze to viem nedostanem nobelovku, tebe by tiez neuskodilo trosku vzdelania a vedomosti, mozem ich vrelo odporucit.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To ma rozosmialo.
Len sa smej veď namyslení ľudia ako ty nevedia na niečo čo nevedia pochopiť reagovať inak. To že si myslíš že si zjedol všetku múdrosť sveta nato prídeš časom aký si bol hlúpi a zaslepený. Myslíš si že keď si tu dáš fotku dr. Housa tak to z teba robí najmúdrejšieho človeka že? Tak ako ty žiadaš argumenty aj ja ich žiadam od teba daj mi dôkaz ktorý bol potvrdený a uznaný pred celým svetom že Boh neexistuje to nikto nemôže dokázať a ani to nikto nikdy nedokáže lebo pravda sa vyvrátiť nedá. Choré obmedzené a hlúpe je naopak tvrdiť že vesmír a všetko vzniklo len tak veľkým treskom z ničoho nič pre pána ľudia zamyslite sa aké je toto tvrdenie obmedzené a hlúpe. Ako môže niečo tak neskutočne zložité ako vesmír a všetko v ňom len tak z ničoho nič vzniknúť? Viete aké je všetko neskutočne zložité a dokonalé zoberte si len ľudské telo neskutočne zložitý organizmus z ktorého veda pozná možno 10%. jeden výrok hovorí za všetko NAŠE VEDOMOSTI SÚ LEN KVAPKOU V MORI. Tak ako môžete tvrdiť niečo s takou istotou keď si tým nemôžete byť istý?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

po neviem koľkýkrát opakujem, že sa nedokazuje neexistencia, ale existencia. Ak ste si niečo vymysleli, musíte to dokázať. Nie že vy si vymslíte a my vám to máme vyvraciať. To je hlúposť. To každý deň príde niekto s nejakým náboženstvom. Jeden bude veriť rozprávajúcim fazuľkam, druhý lietajúcim lentilkám a veda nebude nič iné robiť, len vyvraciať tieto hovadiny, nie?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:jeden výrok hovorí za všetko NAŠE VEDOMOSTI SÚ LEN KVAPKOU V MORI.
Poprosím zdroj, kto niečo také povedal.
Jozef Koval napísal:ľudské telo neskutočne zložitý organizmus z ktorého veda pozná možno 10%.
Zdroj?
Jozef Koval napísal:Tak ako môžete tvrdiť niečo s takou istotou keď si tým nemôžete byť istý?
Ako môžeš tvrdiť s takou istotou, že existuje vymyslená postavička v oblakoch?
Jozef Koval napísal:Ako môže niečo tak neskutočne zložité ako vesmír a všetko v ňom len tak z ničoho nič vzniknúť?
Keby si mal dostatočnú mozgovú kapacitu, videl by si vo Vesmíre a fyzikálnych zákonoch nádhernú jednoduchosť.
Jozef Koval napísal:Tak ako ty žiadaš argumenty aj ja ich žiadam od teba daj mi dôkaz ktorý bol potvrdený a uznaný pred celým svetom že Boh neexistuje to nikto nemôže dokázať a ani to nikto nikdy nedokáže lebo pravda sa vyvrátiť nedá.
Ako náš dôkaz, ktorý nemôžeš vyvrátiť je to, že Boha nikto nikdy nevidel ani nepočul, ani žiadne zázraky, nič. Pokiaľ teda odmyslíme všetky tie schizofrenické "videnia" a podobné mentálne choroby alebo len obyčajná nevedomosť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:
Len sa smej veď namyslení ľudia ako ty nevedia na niečo čo nevedia pochopiť reagovať inak. To že si myslíš že si zjedol všetku múdrosť sveta nato prídeš časom aký si bol hlúpi a zaslepený. Myslíš si že keď si tu dáš fotku dr. Housa tak to z teba robí najmúdrejšieho človeka že? Tak ako ty žiadaš argumenty aj ja ich žiadam od teba daj mi dôkaz ktorý bol potvrdený a uznaný pred celým svetom že Boh neexistuje to nikto nemôže dokázať a ani to nikto nikdy nedokáže lebo pravda sa vyvrátiť nedá. Choré obmedzené a hlúpe je naopak tvrdiť že vesmír a všetko vzniklo len tak veľkým treskom z ničoho nič pre pána ľudia zamyslite sa aké je toto tvrdenie obmedzené a hlúpe. Ako môže niečo tak neskutočne zložité ako vesmír a všetko v ňom len tak z ničoho nič vzniknúť? Viete aké je všetko neskutočne zložité a dokonalé zoberte si len ľudské telo neskutočne zložitý organizmus z ktorého veda pozná možno 10%. jeden výrok hovorí za všetko NAŠE VEDOMOSTI SÚ LEN KVAPKOU V MORI. Tak ako môžete tvrdiť niečo s takou istotou keď si tým nemôžete byť istý?
Ja sa nesmejem dokazom, ale tvojmu uzasnemu argumentu s televizou, je pbsolutne absurdny, v TV ti odvysielaju kazdu volovinu, hlavne ze bude sledovana, je to este horsie ako argument at populum.

Ja viem, kde su moje hranice poznania, vie to aj veda, co je presny protiklad nabozenstiev.

Spravme dohodu, ak mi dokazes, ze nejstvuje lietajuci jednorozec, ktory sa mi vcera zjavil v mojej izbe a zvestoval mi prichod Untilogie, tak potom ti ja dokazem neexistenciu krestanskeho boha.

Ludsky organizmus ani zdaleka nie je dokonaly (pečeň nebolí)a ani nas svet (nas hlavny zdroj svetla sposobuje rakovinu).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

harrison314 napísal: Spravme dohodu, ak mi dokazes, ze nejstvuje lietajuci jednorozec, ktory sa mi vcera zjavil v mojej izbe a zvestoval mi prichod Untilogie, tak potom ti ja dokazem neexistenciu krestanskeho boha.
pri ňom sa púšťať do takého challengu nie je dobrý nápad. Povie že ten jednorožec existuje, a zjavil ti ho boh lebo ti chcel niečo zvestovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal: pri ňom sa púšťať do takého challengu nie je dobrý nápad. Povie že ten jednorožec existuje, a zjavil ti ho boh lebo ti chcel niečo zvestovať.
Preto spominam Untilogiu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval napísal:
Ty sa počúvaš? Ty povieš že neveríš alebo je málo pravdepodobné že všetko vzniklo treskom a potom sa miliardy rokov vyvíjalo. Ano? Ale prikloníš sa k tomu že všetko vzniklo tak že to stvorila nejaká vymyslená postavička za týždeň?? Áno? Tak mi povec kto je tu viac na prášky.

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2014, 21:39)
Jozef prečo je toto tvrdenie aj tu http://www.hojko.com/post2077688.html#p2077688
Takže to píšeš po celom svete? :D :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Jozef Koval napísal:
Vies o tom, ze velky tresk ma priamy dokaz? http://www.cfa.harvard.edu/news/2014-05 (vsimol si si ako som pouzil konstrukciu "mam dokaz" a nie "dokaz, ze velky tresk nebol"? Aj ked mam 100 chuti Ta o to poziadat aby si videl aka debilna logika to je.)
Si na rade aby si prisiel s niecim podobnym o Bohu.
Jozef Koval napísal:Tak ako môžete tvrdiť niečo s takou istotou keď si tým nemôžete byť istý?
Samotny fakt, ze velky tresk ma celu sadu nepriamych a ako si mohol vidiet vyssie uz aj priamy dokaz hovori o tom, ze neexistencia Boha je nieco cim si mozeme byt podstatne istejsi ako to, ze existuje. Ale keby som sa chcel s Tebou bavit na Tvojej urovni tak Ty nemozes Boha dokazat o nic viac ako my ho vieme vyvratit. Ale napriek tomu mas pravo skalopevne tvrdit, ze mas pravdu a my sa mylime?

Btw. to, ze Ty si obmedzeny chapat vedecke suvislosti a vo svojej naivite nemas potrebu vzdelavat sa hlbsie este neznamena, ze ostatni sa mylia.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

gogo956 napísal:Medzi hmotou a energiou nie je ziaden rozdiel,jedine v tom na akej frekvencii "vibruju".
Hmota sa za urcitych podmienok moze zmenit na energiu a energia na hmotu.
chudak materialista musi byt z toho riadne zmäteny ...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

oni to velmi dobre vedia .... sak na tom su zlozene vsetky ich tvrdenia ::D

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2014, 19:09)
gogo956 napísal:Medzi hmotou a energiou nie je ziaden rozdiel,jedine v tom na akej frekvencii "vibruju".
Hmota sa za urcitych podmienok moze zmenit na energiu a energia na hmotu.
ja verim ze je tu este nieco viac ako energia a hmota.... dusa boh duchovne bytosti nespadaju ani do jednej definicie ... aj ked mozu... mozno preto ich nevieme merat...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a mozno preto, ze neexistuju
Napísať odpoveď