Prezidentské voľby 2014
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prezidentské voľby 2014
Mensie zlo je pre teba mat napojenu jednu velku mafiu aj na poste prezidenta? Zaujimave.
-
vladenko007
VIP
Si to povedal tak ako keby po zvolení Fica za prezidenta, SMER odišiel z parlamentu.uNfEiL napísal:Veľa ľudí je spokojných s výsledkom volieb, lebo ich vyhral Kiska. A najhoršie na tom je, že si myslia, že si vybrali menšie zlo a že bude lepšie a lepšie, ale opak je pravdou...
Prečo?
No odpoveď je jednoduchá... Lebo Fico ostáva vo funkcii premiéra. Keď nad tým tak pouvažujete, tak všetky dôležité rozhodnutia nerobí prezident, ale práve spomínaný premiér. V prípade, že by bol novým prezidentom Fico, tak by bol zvolený aj nový premiér a VTEDY si myslím že by to "menšie zlo" konečne prišlo. Nad tým asi len málokto pri voľbách uvažoval... No čo... Už sa nedá nič robiť, ľudia si zvolili, ľudia majú.
Mňa udivuje, že si niekto naivne myslí, že keby sa Fico dostal do prezidentského kresla, že by sa dištancoval od strany a jej pôsobenia. Ani náhodou. Možno jedine tak formálne. Aj tak by šlo všetko ďalej podľa plánov sponzorov a nový premiér by sa musel riadiť tým, čím teraz Fico. Dosť možno aj pod jeho priamou kontrolou, keďže by to bol následujúci SMERák, ďalší v poradí v ich hierarchii.
Myslíš si že tým by sa niečo zlepšilo? Čo? Veď Robertko by mal tak či ona vplyv na "svoju" stranu. Ba naopak.. Zhoršilo by sa to. Nehovorím že teraz na Slovensku bude nové Švajčiarsko, ale keby vyhral Fico tak by to bolo veľmi zle..uNfEiL napísal:Veľa ľudí je spokojných s výsledkom volieb, lebo ich vyhral Kiska. A najhoršie na tom je, že si myslia, že si vybrali menšie zlo a že bude lepšie a lepšie, ale opak je pravdou...
Prečo?
No odpoveď je jednoduchá... Lebo Fico ostáva vo funkcii premiéra. Keď nad tým tak pouvažujete, tak všetky dôležité rozhodnutia nerobí prezident, ale práve spomínaný premiér. V prípade, že by bol novým prezidentom Fico, tak by bol zvolený aj nový premiér a VTEDY si myslím že by to "menšie zlo" konečne prišlo. Nad tým asi len málokto pri voľbách uvažoval... No čo... Už sa nedá nič robiť, ľudia si zvolili, ľudia majú.
uNfEiL : No tak v prípade Fica by to vyzeralo asi tak, že Maďarič alebo Kaliňák by boli dosadení do premiérskeho kresla a začal by bábkový systém, kedy by sa zdalo, že krajinu neriadi premiér ale prezident, podobne ako je to na štýl Medvedev-Putin, až na to že oni to hrajú na štýl svetového hráča (ruského medveďa), zato my by sme to hrali na štýl slovenskej myšky.
Nakoniec sám hranol to povedal na jednom z posledných rozhovorov pre médiá, že rola prezidenta by mohla byť do budúcna oveľa dôležitejšia ako je úloha premiéra, no a to sú jeho slová...
Áno, Kiska zatiaľ nič neurobil, len rozprával, tak ako všetci čo tam prišli pred ním, tak si radšej nechajme to konštatovanie po prvých rokoch v paláci, veď prezidentom je ešte stále Ičo.
Nakoniec sám hranol to povedal na jednom z posledných rozhovorov pre médiá, že rola prezidenta by mohla byť do budúcna oveľa dôležitejšia ako je úloha premiéra, no a to sú jeho slová...
Áno, Kiska zatiaľ nič neurobil, len rozprával, tak ako všetci čo tam prišli pred ním, tak si radšej nechajme to konštatovanie po prvých rokoch v paláci, veď prezidentom je ešte stále Ičo.
-
Makovnik
Medium Professional
Hranol utrel pysk
Kazdopadne sa mi pacil jeho prejav na mikrotlacovke; cakal som typicke tliachanie, ze za vysledok mozu mimozemstania, ci ine nadpozemske sily; ale toto chlapske a priame gesto ma prekvapilo.
Ak by bol Hranol prezidentom, ziadne triestenie KSSmer by nezacalo, na to zabudnite. Boli by oslavne reci; aj keby vyhral o 0.1%; ako si ludia vazia jeho pracu, co vsetko pre nich urobi a zaviedli by totalitu, kedze premierom by bol automaticky Kalimafian alebo iny pandrlak zo strany.
Naopak, prave tento vysledok je riadny kopanec
Ale netrep, kebyze sa Fico stane prezidentom, mal uz pripravenych svojich vernych zastupcov a premierov, ktori si uz brusili zuby na premierske kreslo, predstav si takeho Kalinaka alebo nedajboze Kazimira vo funkcii lidra smeru a Ficka ako prezidenta, ved to by bola ta najhorsia moznost co by mohla nastat.uNfEiL napísal:Veľa ľudí je spokojných s výsledkom volieb, lebo ich vyhral Kiska. A najhoršie na tom je, že si myslia, že si vybrali menšie zlo a že bude lepšie a lepšie, ale opak je pravdou...
Prečo?
V sucasnej situacii mu aspon Kiska nedovoli tak lahko dosadzat svojich ludi do dolezitych funkcii,a to hlavne justicie, ktora sa za posledne roky tak zhovadila, prave vdaka dosadzanim zradcov skorumpovanych ludi zo Smeru.
Všetky dôležité rozhodnutia robia sponzori, premiér je tam len na populistické získavanie hlasov a to môže robiť aj Kali(gula) alebo niekto iný, oblbovať babky demokratky nie je ťažké. Už pred pár rokmi mu predpovedali, že aby sa ešte chvíľu udržal na výslní, bude musieť v roku 2014 kandidovať za prezidenta (hoci vyhlasoval, že už v politike nebude), inak už by bol opozeraný a po 8 rokoch nečinnosti a korupcie to začne dochádzať aj skalným a pritúlia sa k inému populistovi (alebo nastúpi nová generácia dôchodcov) - predpovede sa vyplnili. Aj taký Gašparovič by už bol dávno zabudnutý aj s tým jeho HZD, takto sa ešte udržal ako kuriozita.uNfEiL napísal:Veľa ľudí je spokojných s výsledkom volieb, lebo ich vyhral Kiska. A najhoršie na tom je, že si myslia, že si vybrali menšie zlo a že bude lepšie a lepšie, ale opak je pravdou...
Prečo?
Uz aj ti psi maju intuiciu a vycitia, co za spekulanta tam vyprava do rozhlasu
-
Makovnik
Medium Professional
Dokonca, a co je nezvycajne, aj Schutz napisal dobry komentar http://komentare.sme.sk/c/7153345/debakel.html To sa mu casto nestava.
Mne začal byť Kiska sympatický od chvíle, kedy sa v istom rozhovore po prvom kole prezidentských volieb bránil proti Ficovi jasnými argumentami a nebál sa odpovedať jasne a stručne na všetky jeho otázky. Kdežto keď Kiska položil Ficovi nejakú otázku, tak on sa oháňal len tým, že je iba 9 hodín ráno, že on nespal, že na to nebude odpovedať, a dôvod aby sme ho volili je ten, že on má kontakty v zahraničí a dlhodobú prax...Traktorista napísal:takze takto aspon prezident nebude jeho partak (ako bol gaspo) a v niektorych veciach bude moct minimalne stazit fickovi cestu
Takže súhlasím s tebou, že Kiska si nenechá kadiť na hlavu tak ako Gašparko. Tu nám však ostáva len dúfať, že si ho Fico neobmotá okolo prsta a nezmanipuluje...
-
vladenko007
VIP
No keď si ho za 2 roky nedokázala omotať okolo prsta žiadna strana a snahy boli, tak jeho hlavný nepriateľ ho asi ťažko zmanipuluje.
asi tak a hlavne Kiska ma naozaj dost vela penazi, myslim, ze az 11 milionov eur podla toho co priznal, takze nema potrebu sa nechat opijat rozkom.
-
xH4wK
Mne sa pacil tento komentar, troska pritiahnuty za vlasy ale nech 
http://komentare.sme.sk/diskusie/226560 ... l#21651495
http://komentare.sme.sk/diskusie/226560 ... l#21651495
este ad romska problematika: Opat som bol v romskom okrsku a ucast bola miziva cca 20%. Samozrejme jasne vyhral Fico.
Len tak cez volby som sa pytal par ciganov, ze koho idu volit a najlepsia odpoved bola asi tato: "No Fica, neeee? Sak Kiska by nas pozaviral."
Len tak cez volby som sa pytal par ciganov, ze koho idu volit a najlepsia odpoved bola asi tato: "No Fica, neeee? Sak Kiska by nas pozaviral."
-
vladenko007
VIP
Ja keby som bol zvolený za prezidenta tak čo sa týka amnestie tak jedinú ktorú by som vyhlásil by bola Dlhová amnestia. Neviem či to môže vyhlásiť prezident ale proste a jasno by som za štátne peniaze oddlžil Slovákov od všetkých úverov a pôžičiek. Keď sa môžu banky za štátne peniaze prečo nie ľudia.
A hlavne preto aby sa Slovenskému občanovi lepšie dýchalo, lebo toto čo sa tu deje nemá obdoby.
A hlavne preto aby sa Slovenskému občanovi lepšie dýchalo, lebo toto čo sa tu deje nemá obdoby.
Myslím, že to by si ako prezident sám nezmákol. 
Aha takže, keď moja rodina nemá žiadny úver, tak by som z mojich daní splácal pôžičky iných ľudí?
vladenko007 napísal:Ja keby som bol zvolený za prezidenta tak čo sa týka amnestie tak jedinú ktorú by som vyhlásil by bola Dlhová amnestia. Neviem či to môže vyhlásiť prezident ale proste a jasno by som za štátne peniaze oddlžil Slovákov od všetkých úverov a pôžičiek.
No to by bolo dost blbe, ludia si beru uver na kazdu hovadinu aj ked ju nepotrebuju, aj ked najdu sa aj vynimky, co nemaju inu moznost, ale riesenie by to bolo blbe.
Inac unas Fico v prvom kole 35 hlasov a v druhom 70, Kiska v prvom 48 a v druhom 170.
Inac unas Fico v prvom kole 35 hlasov a v druhom 70, Kiska v prvom 48 a v druhom 170.