Nazor na tento vztah na dialku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nazor na tento vztah na dialku

Príspevok od používateľa iWin »

Velmi nerad postujem do tejto temy ale nemam velmi to s kym poriesit, takze idealny pomocnik = hojko.

V 14 som sa zoznamil s babou v nemocnici, na ktoru som uplnou nahodou narozil na fb pred 2 rokmi... odvtedy sme znova v kontakte, dost si rozumieme vo vela veciach... plot twist prestahovala sa 3000km mimo Svk :) Za tie 2 roky sme sa stretli len raz a padla len pri rozlucke jedna pusa. Veci sa maju tak, ze ma ma velmi rada a nechcem jej ublizit a keby tam nie je ta dialka tak nemam ani nad cim uvazovat a bol by som s nou ale takto jediny kontakt mame cez facebook na ktorom je ona pomerne casto, comu fakt pri vsetkych jej aktivitach nerozumiem, a ja na druhej strane nedokazem toho vela spravit ked to mam otvorene a ani ma to tam inak nejako netaha.

Minuly tyzden sa vsak stala taka vec, ze som bol dlhsie s byvalou a padlo zopar bozkov a dost ma to irituje, pretoze neviem ako sa mam zachovat. ak by som sa dal znova dokopy s byvalou (sam ked to citam tak si hovorim ake to je pathethic) tak by som musel zmenit pristup k tej babe co je mimo SVK, fakt nemam zaujem mat jeden vztah tu a jeden na dialku, problemom vsak je, ze keby ta baba, ktora je mimo svk bola tu a mam si vybrat tak by som bol zrejme s nou. Lenze sanca, ze bude na SVK dlhodobo je prakticky nulova z toho hladiska, ze obaja sme este studenti a financne zavisli od rodicov. Opacna alternativa, teda ta, ze by som siel dlhodobo ja za nou je pre mna (momentalne) tiez neprijatelna z toho dovodu, ze idem na VS a miesto kde teraz zije je na horsej urovni ako Slovensko.

Nechcem ublizit ani jednej z nich a fakt neviem ako by som mal postupovat..
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Re: Nazor na tento vztah na dialku

Príspevok od používateľa danodrevo »

Myslím, že tej babe na nete určite neublížiš, pretože vzťah nemáte. Pokojne a s čistým svedomím si nájdi frajerku (nie však bývalú - aj keď záleží na dôvode rozchodu) a na tamtú sa vykašli. Budeš takto uvaźovať pri každej žene, ktorú stretneš, že čo mi na to povie hentá na nete ? No nebuď smiešny. venuj sa reálnemu životu.
iWin
Light Professional
Light Professional

Suhlasim s tebou, ze tam ten vztah nie je. Avsak ide o ten fakt, ze mi na nej zalezi a viem, ze keby sme na jednom mieste tak by sme boli spolu a ona je z toho dost mimo ked sa jej dlhsie neozvem... to je na tom dalsi neprijemni faktor pre mna, na jednej strane mi to je luto no na druhej strane nemam chut cely den presediet na fb... Dakujem za nazor vo vacsej casti s tebou suhlasim s vynimkou toho ublizenia :)

Som zvedavy aj na dalsie nazory ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak sa nevieš rozhodnúť medzi dvoma ženami, tak nie si zaľúbený ani do jednej a vzťah ani s jednou z nich nemá potenciál. Z racionálneho hľadiska taktiež nemá ani jeden potenciál - s bývalou nebudeš šťastný (lebo je tu žena ktorú máš radšej, navyše je to bývalá takže má chybu ktorá vám predtým vadila natoľko, že to zlyhalo), s cestovateľkou nebudeš šťastný, lebo mať vzťah bez fyzického kontaktu (nemyslím sex, ale stačí objatie, pusa, pohľad do očí, osobný rozhovor, spoločné zážitky...) nie je vzťah ale virtuálne kamarátstvo.

Príde mi to tak, že chceš vzťah. Potom ber ex. Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Hlavne ak je tá strecha 3000 kilometrov od teba. Zapodievať sa tým, aby si ju neranil je dosť vtipné, keď si sa s ex už aj tak bozkával. To jej chceš tajiť do smrti a trápiť tým seba?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ďalšie názory budú podľa mňa podobné tomu danodrevovmu. Tam nemáš veľmi nad čím váhať. Vzťah na diaľku je ako hrať na rozbitú gitaru... nikdy to nebude to pravé orechové. Si vo veku, kedy so svojou frajerkou potrebuješ tráviť spoločné chvíle a spoznávať sa navzájom a k tomu potrebuješ s tým človekom byť aj v osobnom kontakte.
iWin
Light Professional
Light Professional

asi mas pravdu unfeil, rovnako ako aj audio. uvidim ako sa to vyvinie ale zrejme dam na vas.. skor ci neskor :)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Polož si otázku, čo najhoršie sa môže stať ? Ak si na to odpovieš a nič hrozné to nebude, tak eliminuj kontakt s tou baboz z ďaleko. Podľa mňa to najhoršie, čo sa môže stať je, že budeš pár dní smutný ona možno tiež a potom si uvedomíš, že existuje kopec iných a lepších a hlavne reálnych žien a budeš šťastný a spokojný :-) Je pekné, že tamtá ti vyhovuje, ale možno len na nete a v skutočnosti, by to bolo o ničom. Netreba sa vôbec upínať na ňu, mať ju ako takú kamošku na nete je fajn, pár krát jej niečo napísať ale pomaly to eliminovať. Zbytočne máš kotvu, čo ťa brzdí.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Na tvojom mieste by som to tej internetovej holke všetko pekne vysvetlil v zmysle že si ešte mladý a potrebuješ si užívať a naberať skúsenosti v oblasti vzťahov. A jej by som odporúčal to isté. No a potom by som ti radil s ňou úplne prerušiť kontakt alebo aspoň obmedziť na minimum. Pretože ak k nej prejavuješ nejaké tie city, aj keď len "internetové" (lebo v dnešnej dobe zaľúbiť sa cez internet nie je nemožné), tak to budeš mať ťažké ak budeš chodiť s nejakým iným dievčaťom. To si neviem predstaviť... budeš s dievčaťom na rande v kine a budeš pritom myslieť na tú internetovú? To je absurdné. Proste buď ostať len veľmi dobrí kamaráti, alebo ju úplne vymazať zo života a zabudnúť na ňu. Ak si k nej niečo cítil, radil by som to druhé, pretože ostať po "rozchode" dobrí kamaráti, je ako keď ti skape pes a ty si ho necháš (aj keď v mojom prípade to vyšlo, s mojou ex sme výborný priatelia). Takže vyber si menšie zlo, držím palce. Daj vedieť ako si sa rozhodol.
iWin
Light Professional
Light Professional

nebudem pisat cely kontext nasej spravy ale toto je jedna zo sprav, ktoru som od nej dostal v priebehu tohto vecera

"si to najlepsie co ma v zivote stretlo" co si o tom myslite? Je sice pravda, ze si piseme takmer kazdy den, no stretli sme sa 2x v zivote osobne z toho raz pred 5 rokmi v nemocnici... :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Čo mi hneď napadlo, tak nedal si jej nejaký cenný darček pri tom stretnutí, napr. ten noťas cez ktorý komunikujete, keďže ti toto napísala? :D
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Toto som povedal kamošovi, keď mi doniesol pivo z chladničky, lebo som bol lenivý vstať od Xboxu. Toľko asi k tomu.
Keď si chceš ubližovať, tak doporučujem odpísať jej to isté a namotať sa ešte viac. Dajte sa na FB do vzťahu a pridávajte spoločné fotomontáže, lebo spoločnú fotku nikdy mať nebudete a strašne sa milujte.
Alebo maj rozum, ber to z rezervou, ber ju ako kamarátku, vysvetli jej to, maj vlastný život, eliminuj ju.
iWin
Light Professional
Light Professional

unfeil, praveze som nic take neurobil! :D
danodrevo: ja som sa nenamotal na tie reci a ani som jej na to neodpisal, ze ona je tym najlepsim co ma v zivote stretlo a jasne, racionalne ked sa na to pozrieme tak to bude prebiehat tak ako si to odpisal.. Ja som to, co mi napisala postol preto aby ste mali aku taku predstavu, ze ako to vlastne je.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

A možno ťa len chce vodiť za nos tak ako to robí asi 70% dievčat. (či to som napísal málo?)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Autor témy- Kolko máš rokov vlastne?
1. vztah na dialku 3000 km nikdy nerieš. Ked výjdes VS, budes mat 25 a dovtedy uz mozes mať iné dievča.
2. a s bývalou sa mozes dat dokopy, ak ste nemali nejaké velké problémy. Inak sa hovorí 2 krát nevstup do tej istej rieky.Tak aj o tom popremýšlaj, či ti to zato stojí.
3. najdi si iné dievča, tam kde bývaš alebo na okolí sú isto nejaké slobodné.
iWin
Light Professional
Light Professional

Blastbit: 19
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Takze 19. No tak kašli na vztah na dialku proste tento prípad na 100% nebude fungovat.
Vztah s bývalou sa dá pokial to bol rozchod z nevyhnutnosti, ak tam boli vážne dovody a nejako sa na seba zase namotávate, kašli nato.
Ideálne je nájsť inú ženu mimo týchto dvoch.
letri
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa letri »

Ahoj,

ja mám tiež vzťah na diaľku, nie je to bohvieaká diaľka NR = TT, no je to tak či tak cítiť pri niektorých situáciách. Ja by som ti radila určite si nerobiť plané nádeje s tou internetovou, pretože 3000 km je naozaj veľa. Na 100 % by to nefungovalo, ani keby sa ľúbite až za hrob. Myslím si, že najlepšie by bolo ako aj ostatní spomenuli, troška sa "odmotať" od nej, brať ju naozaj len ako kamarátku, možno bútľavú vŕbu, ale nič viac, pretože ťa bude brzdiť vo všetkých iných vzťahoch.

Ďalej tá bývalá..určite nie. Som za to, že keď sa s niekým rozídem, preruším všetky kontakty, pretože keď prišiel ten koniec, tak bol asi niekde kameň úrazu a len málo vzťahov, ktoré prežili rozchod a vrátili sa k sebe vydržali. Už je to vždy len buď, že lepšie ak sú spolu, pretože im to v niečom vyhovuje alebo nejaké zvyšky/pozostatky lásky, ale to tak či tak skončí rozchodom.

Určite by som si na tvojom mieste radšej našla novú známosť, nové zážitky, nové "oťukávanie", 19 rokov celé vrece so ženami ešte pred tebou. :)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Vzťah na diaľku je podľa mňa blbosť. Keby ste sa videli aspoň raz do týždňa, tak by to šlo, ale takto určite nie. Možno som prízemný a neschopný udržať stály vzťah len ja, ale vyhnúť sa stereotypu je problém aj keď máš mnoho možností, nie len obyčajný chat.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že väčšina príspevkov bude podobných, neber ani jednu ani druhú. Proste je to diaľka s veľkým D, to sa nedá prekonať. Môj "priateľ" (boha, ja som tiež "vhodný" darca rád, kedy ani neviem, či chalan, s ktorým sa stretávam je môj priateľ :D ) mal priateľku z Austrálie. Ťahali to spolu skoro dva roky, dokonca ona sa začala kvôli nemu učiť nemecky (on je Nemec) a hľadala si tu robotu a nakoniec to aj tak stroskotalo. Videli sa dva razy do roka, ona začala byť žiarlivá, v kuse mi vyvolávala, či jej je verný a takto nadiaľku je ešte ťažšie niekoho "presviedčať", že keď nezdvihneš hneď telefón, si verný.
No a o obnovovaní vzťahu s bývalou-bývalými tu boli popísané strany a strany.

Proste si myslím, že si vo veku, kedy si hľadáš babu, cítiš, že ti niečo chýba a najbližšie sú tieto dva, pričom ani jedna nebude tá pravá. Nemusíš s nimi hneď rušiť kontakty, pokiaľ si vieš udržať odstup a nemyslieť si resp. neplánovať niečo viac.

Dievčatá porozprávajú vecí a vecí. Sorry za úprimnosť, ale to je realita.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ale tak su aj svetle priklady. v sobotu som bol na pive s kamoskou a jej priatelom. su spolu vyse dvoch rokov s tym, ze ona zije v Skotsku a on v Cechach. sice sa stretavaju dva-tri krat do roka su spolu stastni...
Napísať odpoveď