Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa audiotrack »

Balvorn napísal:...
Pan Koval, medzi ateistom a veriacim je jeden zasadny rozdiel a nemyslim tym vieru... Som ateista, ale ak mi ukazete dokaz (myslim relevantny dokaz, nie to, ze obloha je modra tak boh existuje) tak by som si priznal, ze som sa mylil. U veriacich to bohuzial tak nieje.
ale majú aj niečo spoločné - obaja robia svojími argumentami z nerozhodných ľudí ateistov :smt059
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:to ze neveris ze existuje to je tvoja viera
To nie je viera. Maximálne tak neviera. Neprisudzuj tvoje videnie sveta iným.
Jozef Koval napísal:Boh tu bol prvý zo všetkého on nikdy nevznikol ani nezanikne je alfa a omega
Jozef Koval napísal:Vieš všetko musí nejako vzniknúť aj hmota aj atómy čo tu boli pred vesmírom museli nejako vzniknúť ale ako si niekto môže myslieť že to vzniklo len tak?
I am confused.
Jozef Koval napísal:Ty asi nevieš pochopiť čo myslím dobre veľkým treskom vznikol čas ale čo vyvolalo ten veľký tresk a ak to aj vieme odkiaľ sa tie veci zobrali?
To čo ho vyvolalo je tak dobrým námetom na bezpredmetné hypotézy ako Boh, vyspelá civilizácia, gravitačné zrútenie.
Singularitou zanikla akákoľvek informácia o predchádzajúcom časopriestore(pokiaľ zoberieme do úvahy, že nejaký existoval). Je teda úplne irelevantné, čo ho spôsobilo, pretože to nemohlo prepašovať do nášho časopriestoru ani tú najmenšiu informáciu.
Jozef Koval napísal:A už duplom si nemyslím že len nejakým neriadeným pohybom atómov alebo hmoty alebo neviem akými látkami po veľkom tresku by vzniklo všetko to čo vzniklo to je nemožné.
Ten pohyb nie je neriadený. Keby si dával pozor v škole aj na iných hodinách ako náboženstve, možno by si zistil, že existujú prírodné zákony, ktoré to riadia. Predmety ako fyzika, chémia, biológia nič?
Jozef Koval napísal:Biblia sa nezaoberá vznikom sveta Biblia nám hovorí ako máme žiť tu na zemi
Ako vieš? Čo ak je tá časť o vzniku pravdivá a ten zvyšok je písaný symbolicky?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal: Škoda reči s tebou fakt. Ty asi nevieš pochopiť čo myslím dobre veľkým treskom vznikol čas ale čo vyvolalo ten veľký tresk a ak to aj vieme odkiaľ sa tie veci zobrali? A už duplom si nemyslím že len nejakým neriadeným pohybom atómov alebo hmoty alebo neviem akými látkami po veľkom tresku by vzniklo všetko to čo vzniklo to je nemožné.
Ehm, ako mohlo vzniknut s nicoho nic? Pocul si uz o fluktuaciach vakua?

A ako pokracujes s dokazovanim nexistencie mojho untilogickeho jednorozca?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Jozef Koval napísal: Podľa ateistickej teórie pred vesmírom tu bola len temnota nič neexistovalo tak ako mohli z ničoho nič vzniknúť atómy a hmota a všetky tie veci. To nie je možné.
Za prve: To nie je ateisticka teoria. Vela vedcov, ktori to tvrdia su veriaci. (ja som veriaci)
Za druhe: To, ze niekto tvrdi, ze predtym nic neexistovalo je blbost, ktoru si si vymyslel. Moderna fyzika tvrdi jedine to, ze to co bolo pred velkym treskom nie je mozne nijako pozorovat ani dokazat (je to obdobie mimo nas horizont udalosti). Kludne mozes vyhlasit, ze predtym nebola tma ale vesmiru vladli Teletubbies a nikto sa s Tebou o tom hadat nebude. (aj ked mozno povedia, ze je to nepravdepodne)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Jozef Koval napísal:
Ani vedci nevedia odkiaľ sme vznikli prečo a aký má vesmír zmysel. Vedci nato nedokážu odpovedať no veriaci áno. Dobre ty si ma možno nepochopil aj tie protóny a neutróny a quarky sa museli odnekiaľ vziať. Nebola tu temnota? A čo tu bolo pred vesmírom a ak tu aj niečo bolo odkiaľ sa to vzalo? To sú otázky na ktoré neveriaci nikdy nedokáže odpovedať.
Čo majú furt ludia s tým žvástom, že "odkiaľ sme, aky má vesmír/život zmysel" a podobne bláboly. Vesmíru je to niekde, je mu tak hlboooko u riti, či tu sú nejakí ľudia alebo iné konfigurácie častíc alebo nie. To je tak tažké pochopiť, že vesmír sa netočí okolo Vašej prdele?

A ďalšia vec. Prečo by nemohlo vzniknúť niečo z ničoho? Ty vieš čo znamená nič. Ľudský mozog/vnímanie, ktorý/é sa vyvinulo v priestore, kde je niečo si nie je schopný predstaviť nič a ani nevie čo je to nič, maximálne v zmysle absencie niečoho v ponímani toho, čo sa nachádza v našom vesmíre, čo ale aj tak neodzrkadľuje to nič. Možno bullshitna úvaha.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:viera je bozi dar ...je to hlboke vnutorne presvedcenie rovnajuce sa istote....
Toto ma stále dojme. Viera je dar. To znamená, že ten kto nebol obdarovaný vierou neuverí, aj keby že ho do kostola prilepíš. Áno, pekne si to napísal hlboké vnútorné presvedčenie. To tiež znamená, že človek k tomu musí dospieť sám, za základe svojho bádania, rozhodnutia, poznania. Vodenie detí do kostola od predškolského veku im k viere nepomôže. K viere musia dospieť samé, ak boli obdarované, tak ju nájdu, ak nie, tak veriť nebudú. Či tento dar sa dá naučiť?
strapaty napísal:ale minimalne ako pojem exietuje ... ktory je aj zadefinovany co znamena ...
Boh je pojem. Ale ako je zadefinovaný? Čo znamená boh?
Jozef Koval napísal:to že Boh nikdy nevznikol si nevieme predstaviť tak ako si nevieme predstaviť večný život
Tak isto ako si ty nevieš predstaviť, večný vesmír, tak ako si nevieš predstaviť, že život vznikol "len tak", tak ako si nevieš predstaviť, že tento svet nič riadiť nemusí. V čom je rozdiel?
Jozef Koval napísal:Boh tu bol prvý zo všetkého on nikdy nevznikol ani nezanikne je alfa a omega....Vesmír aj všetko stvoril Boh pred vesmírom bolo len nebo Boh a anjeli pred anjelmi bol len Boh.
Vycucané z malíčka? Vesmír tu bol stále, nevznikol ani nikdy nezanikne. Aký je rozdiel medzi tvojím a mojím tvrdením? A samozrejme boh, boh a boh. Ružový slon s modrým chobotom, ružový slon s modrým chobotom a ružový slon s modrým chobotom. Opäť aký je rozdiel? Dokáž, že tam niekde nie je ten slon.
Jozef Koval napísal:ale čo vyvolalo ten veľký tresk a ak to aj vieme odkiaľ sa tie veci zobrali?
Čo keby si aj študoval trošku a prečítal si aspoň teórie o vzniku vesmíru? Čo vyvolalo boha? Odkiaľ sa zobral?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Jozef Koval napísal:Ani vedci nevedia odkiaľ sme vznikli prečo a aký má vesmír zmysel. Vedci nato nedokážu odpovedať no veriaci áno. Dobre ty si ma možno nepochopil aj tie protóny a neutróny a quarky sa museli odnekiaľ vziať. Nebola tu temnota? A čo tu bolo pred vesmírom a ak tu aj niečo bolo odkiaľ sa to vzalo? To sú otázky na ktoré neveriaci nikdy nedokáže odpovedať.
Ty si proste tak sprosty ze si neuvedumujes skutocnost ze nie na vsetko musime mat zakonite odpoved.

"Našu nevedomosť sme nazvali bohom", tento citat tu perfektne sedi.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Balvorn napísal:z poslednych par stran mam uz presne taky pocit ako ked som pozeral diskusiu Ken Ham vs Bill Nye (myslim ze ste tu ju uz aj davali) ... a kazda reakcia pana Kovala mi pripomina reakciu Hama "but there is a book". Kto videl vie o com hovorim... Myslim ze aj Steju s tou jeho otazkou co by otriaslo jeho presvedcenim sa inspiroval v danej diskusii.
Pan Koval, medzi ateistom a veriacim je jeden zasadny rozdiel a nemyslim tym vieru... Som ateista, ale ak mi ukazete dokaz (myslim relevantny dokaz, nie to, ze obloha je modra tak boh existuje) tak by som si priznal, ze som sa mylil. U veriacich to bohuzial tak nieje.
Boha nemožno dokazovať,
Boha možno jedine cítiť v srdci.
(Blaise Pascal)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A si si isty, ze to co citits nie je iba arytmia, selest alebo zaciatok infarktu?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

"Ale akosi situácia je taka, že tí, čo veria, že Boh existuje sú zodpovední za dôkazy o tom, že Boh naozaj existuje"
Krásne to tam hneď na začiatku vystihol
mLuks
Addict
Addict

Jožko máš ešte nejakú nábožensky fanatickú stránku, ktorá potvrdí to čo tvrdíš? Ty vševedko.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Docital som to az k druhemu odstavcu, kde som si precital klasicky bullshit, ktory obletel internet uz milionkrat "Napríklad, ak by zem bola čo len o pár míľ bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný. " a dalej ani netreba pokracovat.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal:Jožko máš ešte nejakú nábožensky fanatickú stránku, ktorá potvrdí to čo tvrdíš? Ty vševedko.
Ty si neskutočný :D to už ani nie je možné nemám slov keby si to prečítal pochopil by si veľa vecí
a mimochodom aj wikipedia je fanatická?
http://sk.wikipedia.org/wiki/D%C3%B4kaz_existencie_Boha
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

"Napríklad, ak by zem bola čo len o pár míľ bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný" :smt043
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wikipedia je otvorená encyklopedia, tam môže písať každý. Aj ty. Aj preto sa wiki ako zdroj v publikáciach (bakalárky, diplomovky...) neakceptuje. Okrem toho, to sú "dôkazy" stredovekých filozofov, ktoré vôbec nič s logikou nemajú lebo vychádzajú z predpokladov, kotré nedokázali ale berú ich ako fakt napriek tomu, že faktami nie sú
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Rozprávka a v nej citáty z rozprávkovej knihy.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:Docital som to az k druhemu odstavcu, kde som si precital klasicky bullshit, ktory obletel internet uz milionkrat "Napríklad, ak by zem bola čo len o pár míľ bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný. " a dalej ani netreba pokracovat.
Aký dôkaz chcete keď na dôkazy hovoríte že sú to kraviny? Ach jaj na vás mi už fakt dochádzajú argumenty lebo vy ste asi posadnutí sami sebou ináč si to neviem vysvetliť.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:
Aký dôkaz chcete keď na dôkazy hovoríte že sú to kraviny? Ach jaj na vás mi už fakt dochádzajú argumenty lebo vy ste asi posadnutí sami sebou ináč si to neviem vysvetliť.
Je ti zname, ze vzdialenost Zeme sa za dobu jedneho otocenia okolo Slnka lisi o 5 milionov kilometrov? Takze ak mi niekto napise, taku kravinu ako to co som citoval, tak nepotrebujem dalej citat co ten clovek pise.
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval napísal:Ty si neskutočný :D to už ani nie je možné nemám slov keby si to prečítal pochopil by si veľa vecí
Čital, teda prebehol som to očami. Prepáč, ale svoj obed druhý krát vidieť nechcem.
wiki ti vysvetlil audio
Jozef Koval napísal:Aký dôkaz chcete keď na dôkazy hovoríte že sú to kraviny? Ach jaj na vás mi už fakt dochádzajú argumenty lebo vy ste asi posadnutí sami sebou ináč si to neviem vysvetliť.
Taký, ktorý sa nezakladá na tvrdeniach z alegorickej rozprávkovej knižky, od neviem koľkých mecenášov. Taký, ktorý sa nedá spochybniť. A hlavne taký, ktorý je LOGICKÝ.

//edit: A nebudeš náhodou ty posadnutý vierou? Čo ak je chyba v tebe?
Napísať odpoveď