Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

zeky
Star
Star

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa zeky »

Už som tu nato dokonca postoval známy vtipný screen. Zdá sa, že ani nečíta.
Prílohy
facebookgenius.jpeg
facebookgenius.jpeg (45.68 KiB) 1234 zobrazení
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Ok nechajme to už tak to nemá zmysel každý ma svoju pravdu uvidí sa po smrti kto mal pravdu ok? My veriaci aspoň na rozdiel od vás nemáme čo stratiť no ak Boh existuje tak vy toho potom stratíte strašne veľa vlastne všetko.
Ako Ježiš povedal kto chce uverí vo mňa kto nie tak nie.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Došli argumenty Jožko? Či treba sa na písomku z náboženstva učiť?
Vy veriaci strácate tento život. Pretože ak boh neexistuje, tak celý tento život si prežil v klame a zbytočne si sa obmedzoval dogmami a strácal čas v kostole, či modlením, ktorý si mohol využiť lepšie.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal:Došli argumenty Jožko? Či treba sa na písomku z náboženstva učiť?
Vy veriaci strácate tento život. Pretože ak boh neexistuje, tak celý tento život si prežil v klame a zbytočne si sa obmedzoval dogmami a strácal čas v kostole, či modlením, ktorý si mohol využiť lepšie.
Na tie tvoje trápne urážky ani nebudem reagovať áno ak Boh neexistuje tak som to robil zbytočne ja som si to uznal ale ak Boh existuje tak budeš horieť v pekle naveky kto má viac čo stratiť?
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

Jozef Koval napísal:Ok nechajme to už tak to nemá zmysel každý ma svoju pravdu uvidí sa po smrti kto mal pravdu ok? My veriaci aspoň na rozdiel od vás nemáme čo stratiť no ak Boh existuje tak vy toho potom stratíte strašne veľa vlastne všetko.
Ako Ježiš povedal kto chce uverí vo mňa kto nie tak nie.
Prílohy
tumblr_n0j6nfVTN41qgojsxo1_500.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jozef Koval napísal:
Na tie tvoje trápne urážky ani nebudem reagovať áno ak Boh neexistuje tak som to robil zbytočne ja som si to uznal ale ak Boh existuje tak budeš horieť v pekle naveky kto má viac čo stratiť?
a ty si si isty, ze nebudes? Ved ty nepoznas Boziu volu, co ak teba bude chciet uvrhnut do ohna pekelneho?
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval
Ty. Nič ako nebo, peklo a naveky neexistuje. Ale tento reálny život existuje, žiješ ho. Ak ho premrháš iný už nebude.
Čo by si chcel robiť večnosť v nebi? Byť s bohom? A to si ako predstavuješ? Vieš si vôbec predstaviť pojem večnosť, rozmer tohto pojmu?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal:Jozef Koval
Ty. Nič ako nebo, peklo a naveky neexistuje. Ale tento reálny život existuje, žiješ ho. Ak ho premrháš iný už nebude.
Čo by si chcel robiť večnosť v nebi? Byť s bohom? A to si ako predstavuješ? Vieš si vôbec predstaviť pojem večnosť, rozmer tohto pojmu?
Vieš neviem aký máš ty pojem o kresťanoch ale my nesedíme každý deň v kostole stačí raz do týždňa v nedeľu a v prikázané sviatky potom aspoň raz do roka sa vyspovedať a aspoň raz denne sa pomodliť otče náš a zdravas to je všetko čo od nás Boh chce neuveriteľné že? Také niečo od nás žiadať..

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2014, 15:56)
t0m4s3 napísal: a ty si si isty, ze nebudes? Ved ty nepoznas Boziu volu, co ak teba bude chciet uvrhnut do ohna pekelneho?
Ok možno aj ja ja sa tomu nebránim.
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Vieš neviem aký máš ty pojem o kresťanoch ale my nesedíme každý deň v kostole stačí raz do týždňa v nedeľu a v prikázané sviatky potom aspoň raz do roka sa vyspovedať a aspoň raz denne sa pomodliť otče náš a zdravas to je všetko čo od nás Boh chce neuveriteľné že? Také niečo od nás žiadať..
Takže ak budem chodiť v nedeľu a všetky sviatky do kostola, raz do roka sa vyspovedám a denne sa budem modliť, môžem vraždiť koľko chcem a aj tak pôjdem do neba?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ok možno aj ja ja sa tomu nebránim.
Otrocká kresťanská morálka v priamom prenose.
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval napísal:Vieš neviem aký máš ty pojem o kresťanoch ale my nesedíme každý deň v kostole stačí raz do týždňa v nedeľu a v prikázané sviatky potom aspoň raz do roka sa vyspovedať a aspoň raz denne sa pomodliť otče náš a zdravas to je všetko čo od nás Boh chce neuveriteľné že? Také niečo od nás žiadať..
O tom kto a koľko sedí v kostole hovor za seba, ty nie si všetci. Stále však ide o to, že strácaš viac ako si myslíš.

A tie otázky si si nevšimol? Zopakujem ti ich.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Yogi19 napísal:
Takže ak budem chodiť v nedeľu a všetky sviatky do kostola, raz do roka sa vyspovedám a denne sa budem modliť, môžem vraždiť koľko chcem a aj tak pôjdem do neba?
Áno samozrejme môžeš byť aj jak Hitler...........! Keďže sú tu asi aj menej chápavý radšej napíšem že to je myslené ironicky.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

To je super co si napisal, ze ak boh neexistuje tak vsetko robis zbytocne :) to je zvratene aj na veriaceho cloveka. Som ateista, ale nikdy nepoviem ze ak sa budem spravat ludsky a budem pomahat ludom okolo seba ze je to zbytocne ak zato nepojdem do neba. Ateisti nestratia nic, pokrytecki krestania vela. My si prezijeme zivot a po smrti nic, rozpadneme sa. A ak budete mat pravdu, a pojdem do pekla len preto ze som sa zriekol boha a prestal som chodit do kostola (mam aj prve svate aj birmovku) skoncim v pekle, tak tam skoncim s ludmi s ktorymi som prezil zivot tu a s whiskey.... aj ked za ladom mi bude luto. A ako raz povedal jeden kamarat, radsej v pekle opekat steaky ako v nebi jest jogurty, ved kto by im tam varil pre dvoch...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal: Vieš neviem aký máš ty pojem o kresťanoch ale my nesedíme každý deň v kostole stačí raz do týždňa v nedeľu a v prikázané sviatky ...
Aj to Len na slovensku. V Cesku totiz prikazane sviatky neexistuju. Su len "odporucane" a ked nepojdes do kostola tak za to nemas hriech. Ale na Slovensku je to tazky hriech. Ako si vysvetlujes tuto skutocnost, ze "Boh" ma ine naroky na Slovakov a Cechov ? :roll:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

presne toto som sa chcel spýtať, ktoré tie sviatky sú prikázané, keď ich stanovuje štát. Niektoré vznikli relatívne nedávno, niektoré sa zrušili.. v podstate vianoce a veľká noc sú asi sviatky z biblie. Ostatné ako sedembolestná panenka maria a podobne sú už len výmysel papalášov.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

audiotrack, to snad nemyslis vazne? ktoreze cirkevne sviatky ustanovuje stat? nemylis si tak trochu cirkevne a statne sviatky?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem, možno že :) Sviatok je pre mňa to, čo je v kalendári červenou
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

tak, prepac, uznavam ta, povazujem ta za inteligentneho cloveka a sikovneho programatora, ale rozumny clovek vie kedy sa ma vyjadrit a kedy ma radsej mlcat... Bohuzial v tejto teme sa podla mna trosku zhovadzujes :(

Jeden z mojich oblubenych vyrokov:
L. Wittgenstein:
O čom nevieme nič povedať, o tom by sme mali mlčať.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to moje tvrdenie o štáte vyplynulo z toho čo písal miki: "Aj to Len na slovensku. V Cesku totiz prikazane sviatky neexistuju." a čo som našiel na webe ako zoznam prikázaných sviatkov, kde je písané "V súčasnosti sú na Slovensku pre rímskokatolíkov prikázané tieto sviatky..."
Keďže je to v rôznych krajinách, kde síce funguje rovnaká rímskokatolícka cirkev rôzne, tak som predpokladal že sa do toho štát nejako zapája. V biblii väčšinu tých sviatkov nenájdeš. Nájdeš tam sviatky ktoré boli zrušené a súčasné "novodobé" sviatky sú zase pokresťančené pohanské zvyky (veľká noc a pod.):
O biblických sviatkoch sa dočítame v Starej zmluve, v 23. kapitole 3. knihy Mojžišovej. Sú to Šabat, Pesach, Sviatok prvotín, Letnice, Pamiatka trúbenia, Deň zmierenia a Sviatok stánkov. Ďalším sviatkom, ktorý má svoj pôvod v knihe Ester, je Púrím. Na základe príbehu deuterokanonických kníh Makabejcov vznikol ešte sviatok Chanuka.
Hore opísané sviatky môžeme označiť ako biblické, lebo sú v Biblii ustanovené a opísané. Kresťanstvo v čase svojho zrodu bolo hebrejské a prvá cirkev tieto sviatky slávila. Žiadne čisto kresťanské sviatky neexistovali. Prví kresťania slávili Pesach a Letnice, lebo našli naplnenie v osobe Mesiáša a bolo to práve počas nich, kedy Ježiš z Nazareta priniesol obeť za našu spásu a zoslal na cirkev svojho Svätého Ducha. Len čo však došlo k helenizácii kresťanstva a jeho oddeleniu od hebrejských koreňov, dokonca i tieto dva sviatky boli oddelené od biblických. Kresťanstvo sa začalo správať voči Židom nepriateľsky a zrodil sa kresťanský antisemitizmus. Zmenili sa termíny sviatkov, z Pesachu sa stala Veľká noc a Letnice prestali byť identické s biblickým Šavuótom. Všetky ostatné sviatky vznikli iba „pokresťančením“ starých pohanských sviatkov – to sa týka predovšetkým Vianoc a Sviatku všetkých svätých.
http://www.milost.sk/logos/clanok/bibli ... ich-vyznam
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

miki690 napísal:Aj to Len na slovensku. V Cesku totiz prikazane sviatky neexistuju. Su len "odporucane" a ked nepojdes do kostola tak za to nemas hriech. Ale na Slovensku je to tazky hriech. Ako si vysvetlujes tuto skutocnost, ze "Boh" ma ine naroky na Slovakov a Cechov ? :roll:
3. Božie prikázanie
Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni!

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2014, 15:59)
piton napísal:tak, prepac, uznavam ta, povazujem ta za inteligentneho cloveka a sikovneho programatora, ale rozumny clovek vie kedy sa ma vyjadrit a kedy ma radsej mlcat... Bohuzial v tejto teme sa podla mna trosku zhovadzujes :(

Jeden z mojich oblubenych vyrokov:
L. Wittgenstein:
O čom nevieme nič povedať, o tom by sme mali mlčať.
To si dobre vystihol.

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2014, 16:03)
audiotrack napísal:to moje tvrdenie o štáte vyplynulo z toho čo písal miki: "Aj to Len na slovensku. V Cesku totiz prikazane sviatky neexistuju." a čo som našiel na webe ako zoznam prikázaných sviatkov, kde je písané "V súčasnosti sú na Slovensku pre rímskokatolíkov prikázané tieto sviatky..."
Keďže je to v rôznych krajinách, kde síce funguje rovnaká rímskokatolícka cirkev rôzne, tak som predpokladal že sa do toho štát nejako zapája. V biblii väčšinu tých sviatkov nenájdeš. Nájdeš tam sviatky ktoré boli zrušené a súčasné "novodobé" sviatky sú zase pokresťančené pohanské zvyky (veľká noc a pod.):
http://www.milost.sk/logos/clanok/bibli ... ich-vyznam
Áno presne tak sviatky sú prebraté od pohanských tradícii a aj celé náboženstvo s takými teóriami tu prišli zarytý ateisti ako vy. Tu sa hodí výrok od pytona

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2014, 16:06)
Balvorn napísal:To je super co si napisal, ze ak boh neexistuje tak vsetko robis zbytocne :) to je zvratene aj na veriaceho cloveka. Som ateista, ale nikdy nepoviem ze ak sa budem spravat ludsky a budem pomahat ludom okolo seba ze je to zbytocne ak zato nepojdem do neba. Ateisti nestratia nic, pokrytecki krestania vela. My si prezijeme zivot a po smrti nic, rozpadneme sa. A ak budete mat pravdu, a pojdem do pekla len preto ze som sa zriekol boha a prestal som chodit do kostola (mam aj prve svate aj birmovku) skoncim v pekle, tak tam skoncim s ludmi s ktorymi som prezil zivot tu a s whiskey.... aj ked za ladom mi bude luto. A ako raz povedal jeden kamarat, radsej v pekle opekat steaky ako v nebi jest jogurty, ved kto by im tam varil pre dvoch...
Áno samozrejme v pekle sa budeš mať super ja už ani neviem čo k tomu dodať keby v pekle bolo dobre nevolalo by sa to peklo. Boh stvoril peklo satanovi a padlým anjelom ako miesto večného utrpenia len idiot si myslí že tam je dobre.
Napísať odpoveď