Ako vyhubit zivy plot pri chodniku?
Ako vyhubit zivy plot pri chodniku?
Cim vyhubit zivy plot pri chodniku, nevidiet na cestu pri jazde z domu a teraz zacinaju jazdit cyklisti, tak je to nebezpecne. Potrebujem vyhubit asi tak 2 metre, zvysok by som ostrihal krovinorezom co si poziciam. Nieco na sposob Travexu, Roundup alebo nieco take, len na zivy plot? Dakujem.
Re: Ako vyhubit zivy plot pri chodniku?
A keby ho proste len vykopeš?
to by potreboval maly bager
Alebo pol dna kopat 
A nemôžeš aj tie dva metre len orezať krovinorezom do takej výšky, aby bolo vidieť cyklistov? Taký 1m bude v pohode stačiť, si myslím.
Prípadne ešte pílka? a píliť niekde pri koreňoch - závisí, z čoho sa ten živý plot skladá.
Prípadne ešte pílka? a píliť niekde pri koreňoch - závisí, z čoho sa ten živý plot skladá.
no ked sa ho chces zbavit, tak vyrezat pri zemi a na odrezane miesta namazat nejake svinstvo co ten zivy plot zabije... to by ti mali poradit v zahradkarstve
Ako pise piton, tiez mame zivy plot a sam som ho ''skracoval'', najlepsi sposob je tesne nad zemou s noznicami alebo s pilkou to odfiknut. No daj si pozor, zivi plot ma tendenciu rychlo rast, takze mozes zobrat aj viac nez si planoval, on to rychlo dorastie.
To mi chcete povedať že je problém nejaký živý plot vykopať? Jaký bager.....
Ach šak ak to ide ošmikať krovinorezom tak to pôjde aj vykopať. Zase netreba vykopať všetky korienky. Stačí ak vykopeš všetko do hĺbky cca 25cm a máš pokoj....
A nehovorte mi že to potrvá pol dňa. Pol dňa to potrvá tomu kto nedržal v živote v ruke lopatu alebo rýľ...
Ach šak ak to ide ošmikať krovinorezom tak to pôjde aj vykopať. Zase netreba vykopať všetky korienky. Stačí ak vykopeš všetko do hĺbky cca 25cm a máš pokoj....
A nehovorte mi že to potrvá pol dňa. Pol dňa to potrvá tomu kto nedržal v živote v ruke lopatu alebo rýľ...
Heker, za pivo ti to spravi tuna Zelo_005.
Nemas za co, rad poradim, ked viem
Nemas za co, rad poradim, ked viem
Za prve, je to zivy plot pred susedovym plotom, ktory mi zavadzia a tak nemozem kopat pred jeho domom pocas dna. Za druhe som ho prosil, ale odmietol ho odstranit. Za tretie mi teda ostava moznost to niecim poliat, aby som aspon ten meter az dva znicil, ostatne ho uz ukecam na strihanie krovinorezom, pripadne bude appelovat na poslancov mestskej casti, aby sa obratili na komunalne sluzby.
-
twardykamen
Medium Professional
fukni tam nejaky totalny herbicid.
FONDO a mozno bude fungovat aj Roundup...investicia par €
Staci postriekat listy a rastlina by mala vyschnut az do korena...
Staci postriekat listy a rastlina by mala vyschnut az do korena...
OK, zbehnem kupit ten Roundup.