Perfektná otázka. Takže ak neexistuje viera ktorá sa dá dokázať dôkazom tak asi logické je povedať že všetky viery sú bullshit.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
vladenko007
VIP
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
lukske
Toto ma stále dojme. Viera je dar. To znamená, že ten kto nebol obdarovaný vierou neuverí, aj keby že ho do kostola prilepíš. Áno, pekne si to napísal hlboké vnútorné presvedčenie. To tiež znamená, že človek k tomu musí dospieť sám, za základe svojho bádania, rozhodnutia, poznania. Vodenie detí do kostola od predškolského veku im k viere nepomôže. K viere musia dospieť samé, ak boli obdarované, tak ju nájdu, ak nie, tak veriť nebudú. Či tento dar sa dá naučiť?
tak ale krestanstvo neprinasa len vieru ale aj sposob zivota a moralku ... a to musim deti naucit ... az vieru deti sa mozem akurat modlit... viera je sice dar (proste a dostanete) ... ale v pisme je posolstvo lasky .. tam je cesta a zivot (teraz si kopne steju
nas odbornik na amoralie v pisme)
Toto ma stále dojme. Viera je dar. To znamená, že ten kto nebol obdarovaný vierou neuverí, aj keby že ho do kostola prilepíš. Áno, pekne si to napísal hlboké vnútorné presvedčenie. To tiež znamená, že človek k tomu musí dospieť sám, za základe svojho bádania, rozhodnutia, poznania. Vodenie detí do kostola od predškolského veku im k viere nepomôže. K viere musia dospieť samé, ak boli obdarované, tak ju nájdu, ak nie, tak veriť nebudú. Či tento dar sa dá naučiť?
tak ale krestanstvo neprinasa len vieru ale aj sposob zivota a moralku ... a to musim deti naucit ... az vieru deti sa mozem akurat modlit... viera je sice dar (proste a dostanete) ... ale v pisme je posolstvo lasky .. tam je cesta a zivot (teraz si kopne steju
Jedina viera ktora to vie je moslimska. Nevie dokazat pritomnost boha ale aspon jeho "proroka" ak mozme mohamada tak nazvat dokazat vie, resp je jeho zivot podstatne vierohodnejsie zachyteny v historickych analoch...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nepleťte dokopy vieru a náboženstvo. Ja verím sám v seba. To je napríklad vedecky dokázané že niečo čo si zaumienim je možné zvládnuť, lebo to zvládlo veľa ľudí predo mnou. To len náboženstva sú založené na viere v nedokázateľné a často imaginárne veci
ked si clovek uvedomuje co vsetko nevieme ... je dost odvazne tvrdit ze existuje LEN tento realny zivot... (co ak je to len matrixLuksKE napísal:Jozef Koval
Ty. Nič ako nebo, peklo a naveky neexistuje. Ale tento reálny život existuje, žiješ ho. Ak ho premrháš iný už nebude.
Čo by si chcel robiť večnosť v nebi? Byť s bohom? A to si ako predstavuješ? Vieš si vôbec predstaviť pojem večnosť, rozmer tohto pojmu?
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 13:45)
mas v tom trochu misuge...miki690 napísal:Aj to Len na slovensku. V Cesku totiz prikazane sviatky neexistuju. Su len "odporucane" a ked nepojdes do kostola tak za to nemas hriech. Ale na Slovensku je to tazky hriech. Ako si vysvetlujes tuto skutocnost, ze "Boh" ma ine naroky na Slovakov a Cechov ?
takze ani u nas neexistuje tzv prikazany sviatok...
liturgia sa rozlisuje na sviatok, slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka
cize ludovo prikazany sviatok je len sviatok
neprikazany sviatok = slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka
ale to su cikrevne prikazania ... rovnako dvolezite pre zivot cloveka ako bozie ... (hriech je v pyche, lenivosti neangazovani sa na spolocnem nabozenskom zivote, atd....nie v tom ze nebol v kostole ... tak ale ano deti ucime ze v nedelu a prikazane sviatky sa musi clovek zucastnit clej svatej omse .... dospely krestan by uz mal chapat preco a mal by ist z radostou bez nejakych prikazov ) v kostole sa cvakacky nevedu ...
A toto ma dojima. Uvediem priklad. Vediem rovnaky zivot ako pravy katolik. So vsetkym okrem toho ze som ateista, takze ziadne omse v nedele atd atd, ziaden boh. Zomriem, a aha, mylil som sa a posmrtny zivot s nebom a peklom existuje, pridem pred sv petra a on mi povie "nanestastie, aj ked tu mas dlhy zoznam dobrych skutkov, snazil si sa zit cestne ako to len slo, do neba ta nepustim. Trosku divne....
A napadla ma aj takato myslienka, ked sa nemozem dostat do neba lebo v neho neverim, tou istou logikou by som sa nemal dostat do pekla nie? Asi by mi najviac vyhovovalo bludit po svete a strasit babky ficovolicky...
A napadla ma aj takato myslienka, ked sa nemozem dostat do neba lebo v neho neverim, tou istou logikou by som sa nemal dostat do pekla nie? Asi by mi najviac vyhovovalo bludit po svete a strasit babky ficovolicky...
bullshit povie len ignorant ... preto existuje ten termin viera ...vladenko007 napísal:
Perfektná otázka. Takže ak neexistuje viera ktorá sa dá dokázať dôkazom tak asi logické je povedať že všetky viery sú bullshit.
inac tych bullshististov je potom 99 percent populacie ...
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 13:58)
moslimovia veria v presne toho isteho boha ako mi .... dokonca maju vo viere rovnakych predkov... krestania aj moslimovia vychadzaju z judaizmu ...Polo-X napísal:Jedina viera ktora to vie je moslimska. Nevie dokazat pritomnost boha ale aspon jeho "proroka" ak mozme mohamada tak nazvat dokazat vie, resp je jeho zivot podstatne vierohodnejsie zachyteny v historickych analoch...
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 14:03)
to comu ty veris nie je viera .... skusim anglicky tvoja viera je believe nabozenska viera(vnuknutie, vnutorne presvedcenie) religion a nabozenstvo ako nauka o bohu je creedaudiotrack napísal:nepleťte dokopy vieru a náboženstvo. Ja verím sám v seba. To je napríklad vedecky dokázané že niečo čo si zaumienim je možné zvládnuť, lebo to zvládlo veľa ľudí predo mnou. To len náboženstva sú založené na viere v nedokázateľné a často imaginárne veci
-
audiotrack
VIP
ale majú iné zákon. Muslim sa nechá vyhodiť do vzduchu a zabije 20 ľudí, lebo nie sú muslimovia. A bude ich súdiť rovnaký boh ako vás? A pôjdu rovnako do neba, lebo spravili všetko čo po nich ich boh a náboženstvo chceli? Vidíš to, rovnaký boh, dva metrestrapaty napísal:
bullshit povie len ignorant ... preto existuje ten termin viera ...
inac tych bullshististov je potom 99 percent populacie ...
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 13:58)
moslimovia veria v presne toho isteho boha ako mi .... dokonca maju vo viere rovnakych predkov... krestania aj moslimovia vychadzaju z judaizmu ...
..len boh ma pravo sudit ... nik nemoze povedat ze ten ci onen skonci v pekle...Balvorn napísal:A toto ma dojima. Uvediem priklad. Vediem rovnaky zivot ako pravy katolik. So vsetkym okrem toho ze som ateista, takze ziadne omse v nedele atd atd, ziaden boh. Zomriem, a aha, mylil som sa a posmrtny zivot s nebom a peklom existuje, pridem pred sv petra a on mi povie "nanestastie, aj ked tu mas dlhy zoznam dobrych skutkov, snazil si sa zit cestne ako to len slo, do neba ta nepustim. Trosku divne....
1. co je to podla teba peklo?? ... (podla katolickej viery je to nepritomnost boha, a v takom stave dusa strasne trpi ... ak nebudes teraz zit bohom myslis ze posmrti to dokazes??)
2. co je podla teba hriech ... (lebo podla katolickej viery je to prekazka medzi clovekom a bohom ... ked je ta prekazka v zavaznej veci je to tazky hriech ked v lahkej je to lahky hriech .. )
Ak je nejaka dusa, ak je nejaky posmrtny zivot... Hriech ktory by bol prekazkou som definoval jasne, celkovo mam pocit ze som to napisal jasne tak neviem preco taketo omacky dostanem ako odpoved.
ale ani muslimovia nie su rovnaky ... su rozne vetvy ... kazdemu cloveku zapisal bozi zakon boh do srdca (duse) a ma sa podla neho zit ... neviem ci pojdu do neba alebo nie .... ale ti co zobrali meno bozie nadarmo a zneuzili ho na sfanatizovanie ludi ktory ublizuju inym ... tym by bolo lepie keby sa nenarodili ...audiotrack napísal:ale majú iné zákon. Muslim sa nechá vyhodiť do vzduchu a zabije 20 ľudí, lebo nie sú muslimovia. A bude ich súdiť rovnaký boh ako vás? A pôjdu rovnako do neba, lebo spravili všetko čo po nich ich boh a náboženstvo chceli? Vidíš to, rovnaký boh, dva metre
aj oni maju desatoro....
Strapaty ja pisem o prorokovi, citaj poriadne
Ja viem z coho vyvhadza, Len ze je to imho jedina viera s niecim preukazatelnym, aj ked prorok co sa Sam vyhlasi a neboji sa zabijat a kradnut... Nuz co veriaci to musia prehltnut ako mnoho inych veci v nabozenstve a ich viere
Ja viem z coho vyvhadza, Len ze je to imho jedina viera s niecim preukazatelnym, aj ked prorok co sa Sam vyhlasi a neboji sa zabijat a kradnut... Nuz co veriaci to musia prehltnut ako mnoho inych veci v nabozenstve a ich viere
-
audiotrack
VIP
oni neberú meno božie nadarmo, ani nefanatizujú ľudí. To je v ich náboženstve, doslova sa v koráne píše "Len bojovníci, ktorí padli na Božej ceste (arab. سبيل اﷲ sabíl Alláh), idú do raja priamo"strapaty napísal:
ale ani muslimovia nie su rovnaky ... su rozne vetvy ... kazdemu cloveku zapisal bozi zakon boh do srdca (duse) a ma sa podla neho zit ... neviem ci pojdu do neba alebo nie .... ale ti co zobrali meno bozie nadarmo a zneuzili ho na sfanatizovanie ludi ktory ublizuju inym ... tym by bolo lepie keby sa nenarodili ...
aj oni maju desatoro....
Dakujem pekne takeho boha co im do duse napisal aby vrazdili koli viere.
neviem co sa ti zda namojich otazkach omackovite...
ked zomries nebude tam ziaden sv peter .... tvoja dusa sa oddeli od tela a ak si zil s bohom tak budes v tom pokracovat ak si nezil neuvidis boha ... ak budes s bohom vecna blazenost, naplnenie ak nebudes s bohom vecne utrpenie...
hoc by si mal jedinu krivdu tak bez milosti bozej ju nedokazes zmyt a bude ju prezivat vecne ... vecne budes citit ako ten clovek trpel a ake doseldky mali tvoje skutky ... bude prekazkou medzi tebou a bohom ..
jedine bozia milost dokaze zmyt nase previnenia ... v lahkej veci lutostou .... v tazkej veci lutostou a sviatostou zmierenia ... samozrejme v kazdom pripade napravou ... cize ak ukradnes vratit... pripadne nahradit ... aj tym co boli hriechy odpustene budu prezivat vsetky nepravosti co sposobili ale pritomnost boha tu bolest bude zmiernovat az uplne pominie(ocistec)
... kristus zomrel pre vsetkych aj pre neveriacich .... byt dobry je standart ... v pisme je napisane : kto uveri a bude ma nasledovat bude spaseny ... cize to je istota ... ostatne cesty su dost neisty ponik.... s neistym vysledkom ...
ak sa mylim prezijem pekny zivot,, moralny .. bez ublizovania druhym... a rozplyneim sa v prazne
ak sa nemylim budem spaseny a budem zit navyeky stastny ...
tak ci tak zivot prezijem dobre ... a tak ako chcem
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 14:35)
aj krestanky mucenici idu do raja ... to neznamena ze mozu prekrocit 6. prikazanie .. a tiez bojuju za krista ... su bozi bojovnici...
dokonca sa hovori krv mucenikov je semenom krestanov....
ked zomries nebude tam ziaden sv peter .... tvoja dusa sa oddeli od tela a ak si zil s bohom tak budes v tom pokracovat ak si nezil neuvidis boha ... ak budes s bohom vecna blazenost, naplnenie ak nebudes s bohom vecne utrpenie...
hoc by si mal jedinu krivdu tak bez milosti bozej ju nedokazes zmyt a bude ju prezivat vecne ... vecne budes citit ako ten clovek trpel a ake doseldky mali tvoje skutky ... bude prekazkou medzi tebou a bohom ..
jedine bozia milost dokaze zmyt nase previnenia ... v lahkej veci lutostou .... v tazkej veci lutostou a sviatostou zmierenia ... samozrejme v kazdom pripade napravou ... cize ak ukradnes vratit... pripadne nahradit ... aj tym co boli hriechy odpustene budu prezivat vsetky nepravosti co sposobili ale pritomnost boha tu bolest bude zmiernovat az uplne pominie(ocistec)
... kristus zomrel pre vsetkych aj pre neveriacich .... byt dobry je standart ... v pisme je napisane : kto uveri a bude ma nasledovat bude spaseny ... cize to je istota ... ostatne cesty su dost neisty ponik.... s neistym vysledkom ...
ak sa mylim prezijem pekny zivot,, moralny .. bez ublizovania druhym... a rozplyneim sa v prazne
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 14:35)
len vyklad tej vety je rozny....audiotrack napísal: oni neberú meno božie nadarmo, ani nefanatizujú ľudí. To je v ich náboženstve, doslova sa v koráne píše "Len bojovníci, ktorí padli na Božej ceste (arab. سبيل اﷲ sabíl Alláh), idú do raja priamo"
aj krestanky mucenici idu do raja ... to neznamena ze mozu prekrocit 6. prikazanie .. a tiez bojuju za krista ... su bozi bojovnici...
dokonca sa hovori krv mucenikov je semenom krestanov....
toto pls vysvetli Jozkovi, nech prestane strasit Satanom bezny pospolity ludstrapaty napísal:ak sa mylim prezijem pekny zivot,, moralny .. bez ublizovania druhym... a rozplyneim sa v prazne
este sa vratim k tomuto:
ano, da sa naucit, vola sa to indoktrinaciaVodenie detí do kostola od predškolského veku im k viere nepomôže. K viere musia dospieť samé, ak boli obdarované, tak ju nájdu, ak nie, tak veriť nebudú. Či tento dar sa dá naučiť?
prave preto veria deti v Somalsku v Alaha, deti v Izraeli v Jahveho, deti v Indii vo Visnu a deti na Slovensku v krestanskeho Boha
-
miki690
Medium Professional
Precitaj si prosim pitonov prispevok a moju reakciu na neho v perdoslej stranke . Potom si precitaj svoj vlastny a vysvetli mi ako mozes napisat v jednej vete ze ani u nas neexistuju prikazane sviatky a v druhej, ze ucime deti aby dhodili v prikazane sviatky do kostola. Ved si sam odporujes. Neviem kto v tom ma viac misugestrapaty napísal:
mas v tom trochu misuge...
takze ani u nas neexistuje tzv prikazany sviatok...
liturgia sa rozlisuje na sviatok, slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka
cize ludovo prikazany sviatok je len sviatok
neprikazany sviatok = slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka
ale to su cikrevne prikazania ... rovnako dvolezite pre zivot cloveka ako bozie ... (hriech je v pyche, lenivosti neangazovani sa na spolocnem nabozenskom zivote, atd....nie v tom ze nebol v kostole ... tak ale ano deti ucime ze v nedelu a prikazane sviatky sa musi clovek zucastnit clej svatej omse .... dospely krestan by uz mal chapat preco a mal by ist z radostou bez nejakych prikazov ) v kostole sa cvakacky nevedu ...
-
Jozef Koval
Medium Star
strapaty
Chlape nestrácaj vieru z tvojho písania už cítim mierulinké pochybnosti.
1. Načo ma cituješ, keď mi aj tak neodpovieš? Nie že by som to od teba čakal...strapaty napísal:suhlasim ..veiraci vie ze neexistuje dokaz ze boh existuje ale aj tak je presvedceny ze existuje ... preto sa to vola viera v boha ... inac by to bol fakt a nie viera ...
Ktora viera vie dokazat svoje tvrdenie ??? relevantym dokazom![]()
2. Každá viera sa zakladá na niečom reálnom, to len ty si v svojej malosti myslíš, že si môžeš vymyslieť ľubovoľný nezmysel, dať na neho nálepku "viera" a spraviť ho tým nedotknuteľným a nespochybniteľným. Na vieru musí byť nejaký dôkaz, nejaký dôvod prečo práve túto vieru mať, a inú nie. A 99% veriacich tieto veci aj má (resp si myslí, že má), ale ty si vzácne fanatická výnimka, kompletne zbavená logiky.
Nie, veriacich nie je 99% populácie, nevymýšľaj si vlastné faktystrapaty napísal: inac tych bullshististov je potom 99 percent populacie ...
Nie, nekopnem, jednak do invalidov (duševných alebo fyzických) nekopem, druhak načo by som to tu písal desiatykrát? Keď to niekto doteraz nepochopil, je to jeho smolastrapaty napísal: (teraz si kopne stejunas odbornik na amoralie v pisme)
neviem z coho si to vydedukoval....Jozef Koval napísal:strapaty
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 18:59)
miki690 napísal:Precitaj si prosim pitonov prispevok a moju reakciu na neho v perdoslej stranke . Potom si precitaj svoj vlastny a vysvetli mi ako mozes napisat v jednej vete ze ani u nas neexistuju prikazane sviatky a v druhej, ze ucime deti aby dhodili v prikazane sviatky do kostola. Ved si sam odporujes. Neviem kto v tom ma viac misugeNaviac to ze ani u nas niesu prikazane sviatky teraz vidim prvykrat za cca 20 rokov co som chodil do kostola som nikdy nic v ani len v podobnom zmysle nepocul (teda na Slovensku). A rozdiely ktore si popisal v uvode dobre poznam a este raz sa odkazujem na svoj prispevok na predoslej strane kde hovorim o konkretnom sviatku, ktory je u nas prikazany a v cechach nie.
je to len slovickaranie ... v cechach sa ked nepojdes do kostola vo sviatok je to hriech ....unas ked nepojdes v prikazany sviatok
..................................v cechach ked nepojdes do kostola v slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka nemas hriech .... u nas ked nepojdes v neprikazany sviatok nemas hriech
................................liturgia nepozna pojem prikazany neprikazany sviatok .... pozna len sviatok, slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka... v sviatok sa vyzaduje ucast na celej sv. omsi ... liturgii...
ale normalnemu krestanovi netreba prikazovat aby chodil do kostola ...
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 19:02)
steju
podla mna je ich 99
ateisti su vynimka ktora potvrdzuje pravidlo ...vacsinou su to len sklamany veriaci ... lepsie povedane sklamany vo veriacich ...