zaplatis normalne ,prides na kontrolu ,ak auto neprejde tak ti povedia co vsetko treba vymenit ,vratia ti polovicu z ceny s tym ze mas myslim 15 dni na odstranenie zavad ,prides naspat s opravenymi zavadami a doplatis spatne tu polovicku co ti vratili a prejdes opakovane kontrolou ,tot vseM4rek napísal:jedna taka mozno hlupa otazka, ale chystam sa na STK a este som tam nebol, kedze auto som kupil len asi rok dozadu a STK este stale plati. Plati sa za kontrolu aj ked auto neprejde ? Ci zaplatim len ak prejde ?
Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?
-
Grim
Darca
...u nás žiadnu polovicu nevracajú...len za opakovanú platíš menej...ešte keď auto prejde, tak si musím ísť znova do pokladne doplatiť za nálepky a protokol...
NN nemam bmw ale mas v podstate pravdu. Ibaze, kym bezny clovek je v servise tak 1x za rok ja sa v aute montujem kazdy druhy vikend, a konkretne k tejto teme som mal na mysli napr brzdy z Volva S60 ktore ma 400k (2x viac) a je tazsie, tudiz tieto brzdice niesu ani tak namahane a absolutne stacia na to aby som ovela skorej zastavil s autom. Podvozok, polyuretanove silentbloky, nizsie tuhsie pruziny, nizsie tazisko, stabilnejsie auto vo vacsich rychlostiach aj nerovnostiach. V aute sa vozim takze nikdy by som neletel na niecom o com niesom na vysoku mieru presveceny ze je v spickovej kondicii.. A hoci aj novej fabii ci thalii by som bol daleko vykakanejsiHeader napísal:Noobsz DJ: presne tak. Kamery neriešia vôbec nič. Iba na oko. Mechanici idú po peniazoch a vždy sa nájde spôsob, takže hodiť prachy do popolníka a pred kontrolou povedať mechanikovi kuk potom popolník, zvládne každý.
Hegy: niekedy s tvojimi príspevkami aj celkom súhlasím, niekedy to má hlavu a pätu, ale toto prosím ta nemyslíš vážne že ? Ty si ten čo má tu e46 či to nebola tvoja ? Pretože ak máš jazdenku (hocijakú) nechceš nám tu dúfam tlačiť do hláv, že je absolútne ultra tuti fruti..pre teba je to možno naddimenzovaný prostriedok vymakaný po všetkých stránkach, pre iného je to blbá X ročná jazdenka, na ktorej (aj keď si myslíš že je všetko ok) sa môže každú chvíľu niečo posrať.
Chcem opýtať.. platí toto aj pri EK, ak neprejdem na prvýkrát?cORP. napísal:zaplatis normalne ,prides na kontrolu ,ak auto neprejde tak ti povedia co vsetko treba vymenit ,vratia ti polovicu z ceny s tym ze mas myslim 15 dni na odstranenie zavad ,prides naspat s opravenymi zavadami a doplatis spatne tu polovicku co ti vratili a prejdes opakovane kontrolou ,tot vse
-
audiotrack
VIP
áno, len s tým rozdielom, že ti nepovedia čo treba vymeniť. Nie preto že by ti nechceli, ale preto, že to je ťažko určiť. Nie je to ako pri STK - ak nebrzdí v rozashu, sú zlé brzdy. Ak nesvieti tam kde má, sú zle nastavené svetlá... tu ak máš vysoké CO tak môže byť zlý katalizator, môže byť chyba vo výfukovom systéme, zlé sviečky, zlá lambda... Dajú ti protokol s hodnotami aké namerali, ale ťažko povedať čo treba spraviť aby si mal hodnoty správne.brm napísal:Chcem opýtať.. platí toto aj pri EK, ak neprejdem na prvýkrát?
Veď samozrejme.. ide mi o to, že pred 2r som bol na EK, všetko v pohode.. mesiac na to som bol na bežnej servisnej prehliadke a v servise mi povedali, že treba pred najbližšou EK vymeniť výfuk, bo mi to neprejde cez kontrolu. Oznámil som im, že pred mesiacom som prešiel, tak sa čudovali. No a akurát niekedy budúci týždeň sa mi končí EK, tak reku či mám ísť do servisu, nech mi to opravia a zároveň spravia aj EK (samozrejme nič nebudem spomínať, ale beriem riziko, že mi budú chcieť vymeniť výfuk) alebo dám si teraz len EK a ak prejdem, do servisu pôjdem obmesiac (momentálne som mal väčšie finančné výdavky, potrebujem sa nadýchnuť). Cez víkend som menil kolesá, som si pozrel aj výfuk.. no pekné dierky mám v ňom.. a keď je studený motor, strašne smrdí.
Čiže skúmam alternatívy..
Čiže skúmam alternatívy..
-
audiotrack
VIP
ak smrdí a sú v ňom dierky, tak je šanca že prejdeš dosť malá. Neviem v akom stave bol pred dvoma rokmi, keď si prešiel
-
Grim
Darca
...zapchaj ho a keď budeš cítiť tlak na ruke, tak je ešte ok...ak ti to prefúkne inakade, tak si v riti...
...výmene sa nevyhneš...
-
audiotrack
VIP
to je vysoko sofistikované riešenieGrim napísal:...zapchaj ho a keď budeš cítiť tlak na ruke, tak je ešte ok...ak ti to prefúkne inakade, tak si v riti......výmene sa nevyhneš...
No ste ma prehovorili.. dám to do servisu a nech si to servis vydiskutuje s EK.... nech nežerem, ale nech miláčik je v poriadku! 
Pokiaľ výfuk nie je tak poškodený, že ti auto hučí ako tank tak by si EK mal prejsť, problém by mohol byť skôr na TK keď ti zdvihnú auto a pozrú spodok. Pokiaľ máš spotrebu v pohode tak aj emisie by mali byť ok (neviem čo máš za auto), každé auto môže smrdieť, keď ide na studeno. Tlmiče bývaju viac pláštové, takže ak máš zhnitú jednu vrstvu, je to ešte v pohode. Ja som mal deravý výfuk, nehučalo to, ale v určitých otáčkach rezonovalo, ani som nevedel, že to robí výfuk, EK úplne v pohode na 20 ročnom aute.
Je to Fabia I, ročník 2001, klasika 1.4 MPI. Dnes som s tým bol v servise, spravili mi bežnú servisnú obhliadku a ešte aj vybavili EK. Výfuk sa im zdal byť dobrý, je síce zvonka trochu deravý, ale že to nemá vadiť, vraj robili aj spomínaný test, že zapchali výfuk a pozerali, či niečo niekde neuteká, tak všetko bolo v poriadku, ale na EK sa vraj technik okúňal, tak mu museli pomôcť. Údajne dnu vo výfuku môže byť niečo poškodené. Neviem, nevyznám sa do toho.. dôležité je, že mám na rok pokoj, potom ma čaká STK.