alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa Header »

Z alzy som nakupoval 3x (autonabíjačku na telefón, pamäťovú kartu a plazmovú TV). Pri poslednej položke mi prišla v krabici spolu s TV nálepka toho zeleného čuráka.
Inak z mojej strany spokojnosť, akurát na TV som čakal cca 2 týždne ale bolo to ospravedlniteľné, keďže to bolo tesne pred Vianocami.
A inak to rizoto je pecka, kamoš si odtiaľ objednával nedávno tiež niečo a bol vyjavený dobre ked mu to došlo.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ma niekto skusenosti s vratenim penazi za vrateny tovar do 7 dni? Poslali mi dlhopis spolu s dalsim pustupom (vytlacit,dopisat cislo OP a uctu, naskenovat a poslat). Poslal som im to tam 2x a stale ma maju u riti. Presiel uz skoro mesiac, mali na to 15dni.. Kontakt na stranke tiez nic. Ako nesuri mi to, ale aj toto mi pride ako ignoracia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

najlepsie bude ked zajdes osobne na pobocku a zurgujes to, ja som s tym nemal problem
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

S reklamaciami som tam mal problemy skratka furt... Po dlhej dobe som dal zase Alze sancu ako Apple premium resellerovi som potreboval nejakych 100 iPadov tak som si nechal spravit CP aj u nich, odpoved pobavenia-hodná :-) Alza nesklamala.
Tak ma napadlo, ci to nieje tym typicky Slovenskym pristupom tak som kontaktoval cez sestersku spolocnost v CR ktori od Alzy tiez (kedysi) odberali a bez srandy, som dostal CP od TOHO ISTEHO CLOVEKA (comu som sa chcel vyhnut, ale nevadi) a este z horsimi "cislami".
Hotova komedia cela Alza. (cosi som ale tusil ked som si pytal kontakt a dostal som ho v sprievode slov "no vis co ale Alza uz tak nejak neni co byvala, poslu ti I jiny kontakty..." :D )
Header
Professional
Professional

Alza je dobrá v tom, že majú obrovský sortiment vecí. Nie je nutne najlepšia, ale má skoro všetko. To v iných shopoch nemáš celkom bežne.
Moja čerstvá skúsenosť s reklamáciou je taká, že zatiaľ priamo Alzu hodnotiť nemôžem, lebo som tovar (TV Samsung) reklamoval cez autorizovaný servis.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

kukiak napísal:Ma niekto skusenosti s vratenim penazi za vrateny tovar do 7 dni? Poslali mi dlhopis spolu s dalsim pustupom (vytlacit,dopisat cislo OP a uctu, naskenovat a poslat). Poslal som im to tam 2x a stale ma maju u riti. Presiel uz skoro mesiac, mali na to 15dni.. Kontakt na stranke tiez nic. Ako nesuri mi to, ale aj toto mi pride ako ignoracia.
takze u mna ziadny posun, volal som tam, pisal 2x cez kontakt na stranke s prislubom ze peniaze mam do 3 dni na ucte.. a hovno.

//ti debili to poslali na zle cislo uctu.. Dneska na to prisli, som zvedavy, kolko si este pockam..
Header
Professional
Professional

Hošani, tak stala sa mi taká ošemetná situácia, kúpil som monitor z alzy na firmu, ale po kúpe som zistil hneď v prvý deň (dnes), že stojan je proste totálne na H. Celý monitor sa neskutočne chveje, pri písané na klávesnici cítiť jemné chvenie a to až tak, že to registrujem, teda mi to neskonale vadí. Čítal som aj recenzie, bolo tam pár komentov na to, ale nezdalo sa mi to nejak dôležité (chyba). Rozmýšlam ešte či to nejak nepodložiť, ale zase, mám záruku na to.
Ako mám postupovať pri reklamácií resp. výmene za iný kus z ich ponuky do tých 7 dní. Je iný postup pri výmene a iný pri vrátení peňazí? Platí tá lehota 7 dní aj pre firmy alebo iba FO? Dik
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

plati, odnes im ho
Header
Professional
Professional

Odnesiem na pobočku Alzy a poviem že chcem vymeniť za iný kus z ich ponuky ? Nedá sa to riešiť poštou? Aj keď osobne je to sto a jedno. Nechcem odstupovať od zmluvy a dostať dobropis, iba vymeniť tovar. Čítal som niekde že sa to dá riešiť tak, že cenu toho vráteného tovaru mi dobijú na alzácky účet a za to si ja kúpim niečo iné. Len vôbec neviem ako je tu o firiem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

idealne budes ked sa tam zastavis a pracovnik ti povie moznosti..teda ak to nemas extra daleko
Header
Professional
Professional

Musí byť iba v BA v centrále či aj v iných mestách na pobočkách (výdajniach) ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to je jedno kam to odnesies, zoberu ti to vsade
Header
Professional
Professional

Akurát už som sa dočítal na stránkach alzy. Takže zajtra tam behnem. Dik

//inak, taká otázka do plena trochu pomimo. Prechádzam zo starého 17 CRT, takže možno neviem to chvenie posúdiť úplne a porovnať s inými, ale vidí sa mi to fakt moc. Čo pozerám, všetky tie nové LCDčka majú také stojany že :evil: To každý sa tak trepe? Chveje sa niekomu monitor keď ťuká do klávesnice?
Jeden známy má starší Acer (alebo Asus) 19´ a ten má stojan úplne na parádu.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

mám na stole dva monitory a nejaké chvenie nepozorujem. ale sú to stojany masívne, povedal by som. a stôl tiež nemám z papiera :D
rovnako v práci nie je problém a tam sú lacnejšie monitory :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Bud si kupil s tych lacnejsich a tam je low end stojan samozrejmost. Niekde sa setrit musi. Alebo mas rozhegany stol.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Header to sa ti ten LG tak velmi chveje? Sam ho mam na sklenenom stole na vyvysenej policke, ale take nieco aby sa triasol ked pisem to mi veru nerobi. To ma fakt mrzi, kedze som ti ho dost odporucal.
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Ako casto alza kontroluje platby? Kupoval som vcera vecer nieco. Sposob platby som zvolil prevodom na ucet (csob->csob). Vnutrobankovy prevod by mal byt okamzity, takze som cakal, ze uz rano zacnem citat knihu, no stale sa objednavka javi ako nezaplatena. Cislo uctu aj VS som skontroloval a su v poriadku.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Reklamomval som HDD. Reklamaciu mi uznali, prisiel mi doborpis...
Pre hotovostné preplatenie, prosím, navštívte našu pobočku alebo centrálu.
Pre preplatenie na účet vytlačte tento dobropis, napíšte naň číslo Vášho OP, číslo bankového účtu, podpíšte a naskenovaný pošlite na [email protected].
Podla druhej moznoti som si ho vytlacil, napisal nan OP, ucet, podpisal, preskenoval a poslal. Neviete do kolkych dni posielaju peniaze? Tusim, ze zo zakona na to maju 15 dni, ci som zle pocul? :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

niekedy to trva fakt dlho. nepamatam si kolko dni presne, ale tiez som reklamoval book a posielal scan a cu a pockal som si na peniaze nejaku chvilku. nakoniec vsak prisli :D
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Mne peniaze prišli hneď v ten deň, ako som im číslo účtu zaslal, zaváži teda aj čas prevodu z banky do banky. Vtedy malo ČSOB, teraz TB.
Napísať odpoveď