Modelovanie databázy
Modelovanie databázy
zdravím páni, chcel by som sa spýtať či tu máme nejakého odborníka na databázy ktorý by mi pomohol s dokončením modelu, treba tam už len malé úpravy, teda ak nejaké treba, mám to prvý semester a moc sa v tom nevyznám. Za každú pomoc dakujem, nižšie prikladám zadanie a screen existujúceho modelu.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Modelovanie databázy
Je tam viacero chyb. Pozrem detailnejsie v praci, teraz som cez mobil ale tak v rychlosti co som si vsimol mas viacero chyb v kardinalite. Napriklad tam dole, servis a serisne opravy urcite nebude 1:N, ved jeden seris robi viacero oprav, a taktiez jedna oprava je robena viacerymi servismi /vymenu oleja ti spravia v kazdom servise/. Mal by to byt vztah M:N. Vozidlo - evc bude zase 1:1, ved jedno vozidlo moze mat iba jednu znacku, a jedna znacka moze byt pouzita iba na jednom vozidle.
Dalej, niektore atributy zo zadania ti chybaju, napriklad ci ide o fyzicku alebo pravnicku osobu.
Dalej, niektore atributy zo zadania ti chybaju, napriklad ci ide o fyzicku alebo pravnicku osobu.
ok vdaka, niektoré veci som zmenil, malo by to byť lepšie, chcem sa spýtať či by si nevedel alebo či sa vôbec dá, v tej entite EVC mám dva PK id_EVC to predstavuje prvú časť špz ZA, PP a pod, potom id_EVC_numbers to prestavuje koniec špz nevieš ako to dám nejak dokopy alebo ako to spraviť lepšie ? vddaka
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
myslím že by to kľudne mohlo byť vkope, ako jeden atribút ktorý bude PK. V zadaní nemáš nikde že treba evidovať aj do ktorého okresu patrí. Navyše sú značky zahraničné, ktoré majú iný tvar ako slovenské. Ja by som to nechal spolu, a nerozdeloval to na dve časti. Je to jeden atomický údaj, netreba z neho robiť dva
tie kardinality si pomenil, ale nie tak ako som písal. Teraz sa mi zdá že tam je ešte väčší bordel. Napríklad auto - papiere nie je 1:N. K jednému autu máš iba jedny doklady. A jedny doklady neplatia na dve autá. Tam bude 1:1. Zase naopak bude M:N pri servisoch a STK a EK. Každý servis takých kontrol robí viacero. A tiež, ty si môžeš EK dať raz u jedneho, raz u druhého... robí ich veľa servisov. Auto - model tam nebude nulová možnosť. Každé auto je nejaký model.
tie kardinality si pomenil, ale nie tak ako som písal. Teraz sa mi zdá že tam je ešte väčší bordel. Napríklad auto - papiere nie je 1:N. K jednému autu máš iba jedny doklady. A jedny doklady neplatia na dve autá. Tam bude 1:1. Zase naopak bude M:N pri servisoch a STK a EK. Každý servis takých kontrol robí viacero. A tiež, ty si môžeš EK dať raz u jedneho, raz u druhého... robí ich veľa servisov. Auto - model tam nebude nulová možnosť. Každé auto je nejaký model.