Modelovanie databázy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pentrax
Novice
Novice

Modelovanie databázy

Príspevok od používateľa Pentrax »

zdravím páni, chcel by som sa spýtať či tu máme nejakého odborníka na databázy ktorý by mi pomohol s dokončením modelu, treba tam už len malé úpravy, teda ak nejaké treba, mám to prvý semester a moc sa v tom nevyznám. Za každú pomoc dakujem, nižšie prikladám zadanie a screen existujúceho modelu.
zadanie.png
Prílohy
milacik.png
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Modelovanie databázy

Príspevok od používateľa audiotrack »

Je tam viacero chyb. Pozrem detailnejsie v praci, teraz som cez mobil ale tak v rychlosti co som si vsimol mas viacero chyb v kardinalite. Napriklad tam dole, servis a serisne opravy urcite nebude 1:N, ved jeden seris robi viacero oprav, a taktiez jedna oprava je robena viacerymi servismi /vymenu oleja ti spravia v kazdom servise/. Mal by to byt vztah M:N. Vozidlo - evc bude zase 1:1, ved jedno vozidlo moze mat iba jednu znacku, a jedna znacka moze byt pouzita iba na jednom vozidle.
Dalej, niektore atributy zo zadania ti chybaju, napriklad ci ide o fyzicku alebo pravnicku osobu.
Pentrax
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pentrax »

ok vdaka, niektoré veci som zmenil, malo by to byť lepšie, chcem sa spýtať či by si nevedel alebo či sa vôbec dá, v tej entite EVC mám dva PK id_EVC to predstavuje prvú časť špz ZA, PP a pod, potom id_EVC_numbers to prestavuje koniec špz nevieš ako to dám nejak dokopy alebo ako to spraviť lepšie ? vddaka
Prílohy
milacik.png
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

myslím že by to kľudne mohlo byť vkope, ako jeden atribút ktorý bude PK. V zadaní nemáš nikde že treba evidovať aj do ktorého okresu patrí. Navyše sú značky zahraničné, ktoré majú iný tvar ako slovenské. Ja by som to nechal spolu, a nerozdeloval to na dve časti. Je to jeden atomický údaj, netreba z neho robiť dva

tie kardinality si pomenil, ale nie tak ako som písal. Teraz sa mi zdá že tam je ešte väčší bordel. Napríklad auto - papiere nie je 1:N. K jednému autu máš iba jedny doklady. A jedny doklady neplatia na dve autá. Tam bude 1:1. Zase naopak bude M:N pri servisoch a STK a EK. Každý servis takých kontrol robí viacero. A tiež, ty si môžeš EK dať raz u jedneho, raz u druhého... robí ich veľa servisov. Auto - model tam nebude nulová možnosť. Každé auto je nejaký model.
Napísať odpoveď