ktory komponent upgradnut

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
RazR08
Light Expert
Light Expert

ktory komponent upgradnut

Príspevok od používateľa RazR08 »

Zdravim. Mam tento PC: Rad by som si nechal poradit, ktory komponent je najslabsim clankom a hodil by sa vymenit, prip. doporucit iny komponent. Dakujem.

Procesor:Pentium dual core cpu E5700 3.00 GHz
Ram:4GB
Grafika:GeForce GT430,HDMI
Doska:Asus LX2 SERIES
Zvukovka 5.1 Via HD
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: ktory komponent upgradnut

Príspevok od používateľa Gothar »

V tomto pripade mozem bez srandy povedat, ze najlepsie bude vymenit cely PC. Zda sa mi, ze je ako-tak vyvazeny, takze keby si napriklad kupil lepsiu graficku, nestihal by procesor, keby si tam dal este lepsi procesor, bude malo RAM. Nehovoriac o tom, ze vdaka starsej doske tam uz velmi dobry procesor nedas.
RazR08
Light Expert
Light Expert

dakujem za radu.
cely PC sa mi moc nechce menit. Rozhodol som sa ze by som rad vylepsil aspon graficku kartu + dokupim RAM.
Moc sa nevyznam, preto by som bol rad keby ste mi odporucili kartu, ktora bude aspon o 50% vykonnejsia, ale zas v rozumnej cene. kludne i bazarova. Dakujem

P.S.:Chapem ze su tu ludia, ktory zastavaju co najvacsi vykon, ale snazte sa pochopit ze nepotrebujem max. vykon. Obcas si zahram nejaku hru, film atd. Vykon chcem za rozumny peniaz zvysit hlavne kvoli hram. Nepotrebujem vnajvyssie detaily ani AA.....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja ta chapem, sam mam PC, ktory nie je najlepsi, ale dolezite je, aby boli komponenty vyvazene. CPU a GPU spolupracuju a o fps v hrach rozhoduje CPU aj GPU. Preto nevidim velky potencial v tom, aby si teraz kupoval graficku, ktora ti v konecnom dosledku nemusi pomoct tolko ako by si chcel, lebo ta bude brzdit procesor. Este posetri a bez bedne, diskov a zdroja dokazes poskladat o dost lepsiu zostavu za 400-450 €. Ceny su priblizne taketo - doska 80, RAM 60, CPU 150, GPU 180 a nove hry si zahras s prehladom na strednych detailoch + vdaka novej doske budes mat priestor pre dalsi upgrade.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

suhlasim s gotharom.

napr. grafika GTX 285 alebo GTX 460
http://pc.bazos.sk/inzerat/35978474/Gig ... TX-285.php
http://pc.bazos.sk/inzerat/35342990/MSI ... 1GD5OC.php

50e

musis ratat ale s tym ze je "bazarova" tj. urcite vypecena pasta, vydrate loziska, nemusi to byt zla kupa ale v 90% macka vo vreci ktoru nemas kde reklamovat.

karta bude sice 50% vykonejsia, ale celkovy vykon bude tak +10%.

potom si zober ze k novej karte budes potrebovat novy zdroj 40e,
http://www.alza.sk/seasonic-ss-400et-t3-d457198.htm
kupovat zdroj z bazaru je ako vyhodit prachy von oknom.

takze vychadza to skoro 90e... s tym ze ako pisal Gothar, teraz ti grafiku bude brzdit cpu, disk a ramky.
zober si ze si sa ti moze v blizkej dobe daco na starom pc skor pokazit dajme tomu ze dalsie investiicia 50e...

100e je 1/6 noveho priemerneho pc. Takze radsej ako investovat do stareho sa to oplati setrit na novy.
RazR08
Light Expert
Light Expert

zdroj mam uz 420W. tak snad nebude potrebny novy.
dakujem teda za rady
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

GTS/250-450, GTX260 (alebo ekvivalent od Ati/AMD) maximalne na ten procesor. Zdroj ti staci.
Napísať odpoveď