Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

ked dieta ohrozuje zivot zeny je to rovnaka hodnota ... vtedy ma pravo zena sa rozhodnut ci to riskne alebo si bude chranit zivot .... aj v jednom aj v druhom rozhodnuti by som ju podporil... ale tu sa nebavime o dietati ktory ohrozuje priamo zivot matky ... ale o potratoch deti ktore su nepohodlne... cize zabijane kvoli pohodliu zeny alebo jej manzela....

clovek ma pravo chranit si zivot pred druhym clovekom ked mu ho chce vziat aj za cenu ze on ho zabije ak nie je ina moznost....
ako si pisal aj matka ma pravo na zivot aj dieta ...

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 14:37)
co sa tyka tych dani nic ine som netvrdil...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=2079251#p2079251] napísal: Ale stále nerozumiem načo cirkev vlastní pozemky? Teda lesy, úrodnú pôdu, stavebné pozemky a podobne. K čomu im to je?
A ty naco vlastnis pozemky? K comu ti to je? Zostatnime nie? To tu uz bolo :)
A ako pise strapaty, nehovori sa tu o detoch, ktore priamo ohrozuju zivot matky.
// k detskym domovom a adopciam sa mozno vyjadrim vecer, ked bude cas...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

strapaty napísal:ked nema dost zodpovednosti nema co tr*at... sex je pre dospelych nie pre prerastene 35 rocne deti ...
to je ako by si povedal co s clovekom co jazdi nezodpovedne a niekoho zabije na ceste ...
Takyto argument som ocakaval. Nemyslim si vsak ze je to uplne vhodne prirovnanie.

Este sa budem dalej pytat. Keby to zakony neumoznovali ten potrat a tvoja (hypoteticka) dcera sa pren rozhodne, ako sa zachovas ?
Inak, aky nazor ma na to tvoja manzelka ?

Myslis si ze tvoje dieta je stastne ? Bude stastne aj ked tu uz ty nebudes a nebude sa mat o neho kto postarat ako o postihnuteho ?

javatar - nechcel som znova rypat, ale aj na teba by som mal otazku: Aky nazor na potraty ma tvoja frajerka ? Ako by si sa zachoval keby chcela ist na potrat ?

IMHO som presvedceny o tom ze Kali ako zastanca eugeniky pocita s tym ze ked sa rozseka na aute, tak je to pre neho svojim sposobom koniec, to je zakon dzungle.

piton - vzhladom na to ze cirkev hlasa skromnost, tak vlastnenie majetkov vyznie prinajmensom smiesne.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ked sa tak rozhodne je slobodny clovek ...zakon jej to umoznuje ... musim to respektovat... urcite by ma to velmi bolelo a rozmyslal by som v com som ju tak zle vychoval ze dokaze bez mihnutia oka zabit svoje dieta...

moja manzelka som mnou zdiela rovnaky nazor...

moje deti su podla mna stastne ... aspon robim vsetko preto...
co sa tyka postihnuteho syna, snazim sa ho rovnako pripravit na zivota ako aj ostatne deti ... take dieta je niekedy vacsi dar ako zdrave ... ale to clovek ktory nezazil nepochopi... dufam ze sa surodenci o neho postaraju ...
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Teraz si napisal ze to zakon umoznuje a respektoval by si to... tka preco to nemozte respektovat tak ako to je? ale chcete nanutit aby to zakon zakazoval... tomu nechapem
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nad zdravie nedokazem nic vyssie uz polozit. Ale dobre.

Si teda zastancom teda toho aby zakon potrat neumoznoval, ze ? A co teda v takom pripade ze by sa (znova hypoteticka) dcera rozhodla pre potrat (zabitie) ? Udal by si ju za trestny cin ?

Co ak sa surodenci nebudu chciet postarat o postihnuteho ?
Vada na zdravi, ktora cloveka sprevadza cely zivot - kto nezazil, nepochopi.
kali520 napísal:Je mozne sa s tebou bavit tak aby si ma usetril tychto sentimentalnych vylevov a pokusil sa nejak vecne argumentovat?
On sa tym tak nejak chcel spytat, ze co budes robit ked sa rozsekas na aute a budes, napr. beznohy alebo bezruky.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

strapaty napísal:kali520

tak tebe uz chyba len hakovy kriz.... len aby ta raz sila tvojich ramien nesklamala ... a nebol by si sam objektom eugeniky... staci jedna blba autonehoda a si postihnuty.... a potom sa uvidi co bude silnejsie ci tvoj pud sebazachovy alebo nejaka priblbla teoria... ja sam mam postihnute dieta a chranil by som ho vlastnym zivotom ...
Je mozne sa s tebou bavit tak aby si ma usetril tychto sentimentalnych vylevov a pokusil sa nejak vecne argumentovat?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty:
Čítal si vôbec ten blog? Pochopil si, že tá veta sa dá vysvetliť dvojako? To ti ho tu mám celý citovať aby si ho prečítal?

Ešte raz zdôrazním to, že je to rozhodnutie každej jednej ženy zvlášť. Ak s tým ona dokáže žiť, tak je to jej vec. Jej život, jej chyba, jej problémy. Teba osobne sa to nijak netýka. Prečo do toho pcháte nos? Aj do afrických detí pcháte nos? Aj do azijských detí, ktoré otročia pcháte nos?

Je podľa teba pohodlie ak sa žena rozhodne, ísť na potrat lebo si uvedomuje, že ďalší hladný krk vo svojej rodine neuživí? Radšej by si bol, ak by dala dieťa do decáku? Teraz si tu argumentoval, že je ich tam veľa a nežijú tam plnohodnotný život. Pozri sa ako to vyzerá v cigánskych osadách, takto by to vyzeralo všade ak by ste si vy presadili zákaz interrupcií a k tomu aj zákaz antikoncepcie (keďže aj proti tomu sa pochodovalo v KE)

piton:
:) ..Ja vlastním pozemky pre osobný prospech. Aby som si na nich postavil dom, aby som ich daroval deťom, aby som ich predal za dobrú cenu a mal peniaze, ktoré použijem podľa svojho svedomia.

Aj cirkev vlastní pozemky pre osobný prospech? Aby ich potom popredávala a namasila si vrecká? To nie je správne. Ak by to boli malé stavebné pozemky kde sa v budúcnosti dá postaviť kostol či fara, oka, ale lesy, či úrodná pôda kdesi medzi Hornou Dolnou a Ľavou Pravou?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

avijja napísal:
Len pozbieral rôzne príbehy, s vedeckou štúdiou to nič nemá. Dokonca ani keby tí ľudia chceli svedčiť na súde, tak by im to neuznali - nikto by sa vážne nezaoberal svedectvom z doby, keď je mozog neokysličený a umiera, podobne ako by sa nebrali ako dôkaz svedectvá z delíria tremens alebo psychotickej epizódy - kvôli narušenej rozpoznávacej funkcii.

Mimochodom - Indovia vidia počas zážitkov z klinickej smrti hinduistické božstvá, kresťania Ježiša, deti Santa Clausa. To aby si začal veriť vo všetkých bohov a ešte aj postavy z rozprávok.
Rozmýšľaš vôbec čo píšeš? Ako môžeš byť taký povýšenecký? Ten človek je tisíckrát mudrejší ako ty a má miliónkrát viac skúsenosti ako ty nehorázne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tie skusenosti nemaju vedecky zaklad, preto su pre logicky zmyslajuceho cloveka irelevantne

skus nieco ozajstne
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:tie skusenosti nemaju vedecky zaklad, preto su pre logicky zmyslajuceho cloveka irelevantne

skus nieco ozajstne
Pozeral si o ňom niečo alebo si ho odsúdil hneď keď som ti napísal že už je veriaci?

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 18:52)
avijja napísal:
Ad hominem, odporúčam reagovať na príspevok, nie na moju osobu. Ešte nezabudni napísať, že odtiaľto odchádzaš. Nech je viac dôvodov na smiech.
K smiechu si jedine ty takých namyslených ľudí mam najradšej myslíte si o sebe že ste neviem čo ale pritom ste obyčajne nuly všetci sme rovnocenní aj keď si to napr. ty nemyslíš.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 19:11)
avijja napísal:
Ad hominem, odporúčam reagovať na príspevok, nie na moju osobu. Ešte nezabudni napísať, že odtiaľto odchádzaš. Nech je viac dôvodov na smiech.

Bla bla. Zase nič k veci.
Áno bla bla to je jediné čo vieš choď do škôlky aj tam tak hovoria.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 19:13)
beardie
Kedy pochopíš že Boha nejde dokázať keby sa dalo už by to nebola viera ale fakt.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Andi_Cibula napísal:javatar - nechcel som znova rypat, ale aj na teba by som mal otazku: Aky nazor na potraty ma tvoja frajerka ? Ako by si sa zachoval keby chcela ist na potrat ?
nerypes, pytas sa, to sa v diskusiach robi

momentalne frajerku nemam ale ak si dobre spominam na nazor poslednej tak aj ked potraty odsudzovala a sama na ziadnom nebola tak nebola za ich zakon zakazom

a prezenme trosku - postavim sa do situacie kedy by mi cca mesiac po rozchode poslala magicku spravu "som tehotna". Ono to tak trosku hrozilo takze nad tvojou otazkou som uz uvazoval v inych rozmeroch (mat dieta s clovekom s ktorym byt nechces). Prijal by som zodpovednost za svoje ciny. Tzn. podla moznosti by som pomohal s dietatom, financna a materialna pomoc by bola samozrejmost. Na potrat by som ale neprispel a ak by sa tam rozhodla ist tak by moju podporu nemala. Fyzicky by som jej ale nebranil, psychicky a emocinalne by som ju nevydieral. Jej rozhodnutie by som respektoval, aj ked by bolo zrejme velmi bolestne (napriek velmi zlozitej situacii a mnozstvu problemov v pripade volby nechat si dieta).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal: Kedy pochopíš že Boha nejde dokázať keby sa dalo už by to nebola viera ale fakt.
hneď potom ako si ty uvedomis, že tvoja viera je len indoktrinovanie prostredím, v ktorom žiješ :-)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn napísal:Teraz si napisal ze to zakon umoznuje a respektoval by si to... tka preco to nemozte respektovat tak ako to je? ale chcete nanutit aby to zakon zakazoval... tomu nechapem
to ze taky zakon vobec kedy existoval je strasne ... je to ako by som mal suhlasit s holokaustom ... lebo niekto urcil ze niekto druhy nepohodlny nie je clovek

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 20:21)
Andi_Cibula napísal:Nad zdravie nedokazem nic vyssie uz polozit. Ale dobre.

Si teda zastancom teda toho aby zakon potrat neumoznoval, ze ? A co teda v takom pripade ze by sa (znova hypoteticka) dcera rozhodla pre potrat (zabitie) ? Udal by si ju za trestny cin ?

Co ak sa surodenci nebudu chciet postarat o postihnuteho ?
Vada na zdravi, ktora cloveka sprevadza cely zivot - kto nezazil, nepochopi.

On sa tym tak nejak chcel spytat, ze co budes robit ked sa rozsekas na aute a budes, napr. beznohy alebo bezruky.
nechcem tu moc rozpitvavat moje sukromne veci ....
zakony a tresty riesia urady na to urcene .... mne skor zalezi na stasti mojej dcery ... ci na tomto alebo onom svete ... ked si mnohokrat ludia na tomto svete dokazu vrazdu ospravedlnit na druhom svete to ospravedlnit nejde ... lebo clovek bude zit v pravde ... stretne sa tam s tym dietatom ... ziaden zakon ho neospravedlni ... len predstava ze ako rodic pociti bolest ze zabil vlastne dieta ... uvedomi si o co vsetko prisiel...

je to velka obeta .... urcite budem surodencov motivovat aby sa o neho postarali ...

ja sa ta nieco opytam ... keby ze cakate dieta a tesili by ste sa nan vyberali by ste mu meno kocik postielku a zena by spontane potratila v 11 tyzdni a 6 dni a prisla by za tebou s placom .... bol by si ju schopny zvozit ze co rumazga sak to bol len zluk buniek.... ??? (u nas su interupcie povolene inac do 24 tyzdna ...pri genetickych vadach pri psychickych problemoch zeny 16 tyzden ... cize vtedy je uz jedno ze dieta emocne vnima ... uz sa to moze ...)

ked o tom pisem je mi z toho na grc

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 20:34)
LuksKE napísal:strapaty:
Čítal si vôbec ten blog? Pochopil si, že tá veta sa dá vysvetliť dvojako? To ti ho tu mám celý citovať aby si ho prečítal?
myslim ze je to v tom zakone jasne ... co je ta vynimka dane neplatia ostatne platia... to ze tonejaka hus na skoleni zle vysvetlila ... :sly:

tu nejde o nejaku afriku ale o slovensko ... a kazdy moze spravit chybu preco by mal preto cely zivot trpiet ... zakony maju byt hlavne prevenciou pred ludskym utrpenim az potom represivne... moze sa to stat aj mojej dcere ze ju niekto k tomu dozenie ... napriklad partner....
ja inac neverim ze to ani tie zeny nerobia celkom slobodne ... vacsinou im k tomu pomozu dobri partneri rodicia doktori susedia "priatelia"

presadili zákaz interrupcií a k tomu aj zákaz antikoncepcie (keďže aj proti tomu sa pochodovalo v KE)
zena nikdy nebrala hormonalnu antikoncepciu ... ani nikdy nebola na potrat... mame 3 deti z toho 2 cisarskym ...cize dalsie nam neodporucili ... riesime to prirodzenym planovanim rodicovstva (cize plodne a neplodne dni ) dceraka bude mat teraz 5 rokov cize nam to funguje bezchybne uz 5 rokov... bez toho aby si zena nicila zdravie a zabijala nam deti ... a v neposlednom rade zadarmo ...ak by mal niekto zaujem tu je toho viac http://www.lpp.sk/

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 20:39)
kali520
nemozem vecne argumentovat lebo ludia a deti nie su vec .. a mam aj emocie preto ich obcas vylievam...
okrem nietcheho by si si mal precitat aj napriklad RUR ... tam mas pekny priklad kde to vedie ked sa vynechaju emocie a pouziva sa len logika... ked clovek chce stvorit nieco viac ako je clovek ...
prave tie emocie nas robia silnymi ... to ze si vieme jeden druhemu pomoct ... kazda silna paza raz zostarne a oslabne ... a kto mecom zabija mecom hynie ...

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 20:44)
javatar napísal:
zlozita situacia prejde v momente ked ta prvy krat obcika a pritom sa sarkasticky zasmeje
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Pozrite si toto toto vám už musí otvoriť oči

A ak chcete o tom diskutovať pozrite si to celé
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval napísal:Kľudne kde a kedy? :D
napríklad tu http://www.hojko.com/ukazete-niekto-svo ... 40618.html

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 21:37)
Jozef Koval napísal:
No vy budete mať šancu sa ťuknúť na čelo a budete mať nato celú večnosť.. Jedine vy zomriete sprostý zomriete v presvedčení že všetko končí ale keď sa zrazu ocitnete pred Bohom bude to pre vás ako keby vám niekto dal po papuli. Potom si všetko uvedomíte.
Jedine život ktorý žiješ teraz, ti môže dať po papuli.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 21:57)
Všetci ste múdry jak Šalamúnova kniha. Pritom trt baraní viete čo prežíva žena pri tehotenstve. Chcel by som vás všetkých vidieť alebo počuť vaše stanovisko, keby ste boli v role ženy ktorá dieťa nechce. To by už nebol svet ružový.
Všetky následky za takýto čin ponesie žena, ktorá chce podstúpiť interupciu a nie vy.
Tu machruje nejakými číslami a nech by ich bolo aj 20000 ročne. A čo? Si predstavte že by tie všetky ženy nemohli ísť na interupciu. Koľko by sme mali teraz detí v deckom domove? Alebo koľko detí by žilo v neúplnej rodine alebo na pokraji chudoby prípadne ako by sa im žilo s matkou ktorá má len 16 a je tiež len dieťa? Vy a váš záujem o život. Ste si adoptovali niekedy nejaké dieťa z deckého domova aby ste pomohli? Treba mať činy a nie tu mudrovať a skutek utek.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 22:04)
Jozef Koval napísal:
Áno sú tisícky možno až miliónov prípadov duchov paranormálnych aktivít alebo posadnutia diablom... Niekto dokonca aj na trochu zomrel videl to a vrátil sa späť. Klinická smrť ale to ste už označili za blbosť ako všetko čo sa bráni logike len tak pre zaujímavosť čeknite si doctor Raymond Moody je to neveriaci človek ktorý sa zaoberal životom po živote a sám tomu uveril po čase.

To je ako keby som povedal že sa mi snívalo, že som skočil zo strechy a prežil som. A to je vlastne dôkaz že to je možné ano??
To že niekto bol v klinickej smrti že niečo videl je len výplod jeho mozgu. Je to ako sen.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 22:32)
Jozef Koval napísal:
Rozmýšľaš vôbec čo píšeš? Ako môžeš byť taký povýšenecký? Ten človek je tisíckrát mudrejší ako ty a má miliónkrát viac skúsenosti ako ty nehorázne.
Niekedy ťa počúvam a mám pocit že tomu ani neveríš čo povieš. Povieš že mi ateisti sme fanatici. A pritom najväčší fanatik si tu ty. Ty si človek ktorému stačí málo aby uveril kadejakej blbosti.
Nepožičiaš mi 10000€? Pri poslednom súde ti ich vrátim. Však vieš kde. Tam ako sa bude rozdvojovať cesta a naľavo bude do neba a napravo do pekla. Jožko vieš ako zistíš že trepeš? Sa pozrieš do zrkadla a niečo povieš a keď zbadáš že sa ti hýbu pery tak to je dôkaz že trepeš.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:
napríklad tu http://www.hojko.com/ukazete-niekto-svo ... 40618.html

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 21:37)

Jedine život ktorý žiješ teraz, ti môže dať po papuli.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 21:57)

Všetci ste múdry jak Šalamúnova kniha. Pritom trt baraní viete čo prežíva žena pri tehotenstve. Chcel by som vás všetkých vidieť alebo počuť vaše stanovisko, keby ste boli v role ženy ktorá dieťa nechce. To by už nebol svet ružový.
Všetky následky za takýto čin ponesie žena, ktorá chce podstúpiť interupciu a nie vy.
Tu machruje nejakými číslami a nech by ich bolo aj 20000 ročne. A čo? Si predstavte že by tie všetky ženy nemohli ísť na interupciu. Koľko by sme mali teraz detí v deckom domove? Alebo koľko detí by žilo v neúplnej rodine alebo na pokraji chudoby prípadne ako by sa im žilo s matkou ktorá má len 16 a je tiež len dieťa? Vy a váš záujem o život. Ste si adoptovali niekedy nejaké dieťa z deckého domova aby ste pomohli? Treba mať činy a nie tu mudrovať a skutek utek.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 22:04)

To je ako keby som povedal že sa mi snívalo, že som skočil zo strechy a prežil som. A to je vlastne dôkaz že to je možné ano??
To že niekto bol v klinickej smrti že niečo videl je len výplod jeho mozgu. Je to ako sen.

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 22:32)

Niekedy ťa počúvam a mám pocit že tomu ani neveríš čo povieš. Povieš že mi ateisti sme fanatici. A pritom najväčší fanatik si tu ty. Ty si človek ktorému stačí málo aby uveril kadejakej blbosti.
Nepožičiaš mi 10000€? Pri poslednom súde ti ich vrátim. Však vieš kde. Tam ako sa bude rozdvojovať cesta a naľavo bude do neba a napravo do pekla. Jožko vieš ako zistíš že trepeš? Sa pozrieš do zrkadla a niečo povieš a keď zbadáš že sa ti hýbu pery tak to je dôkaz že trepeš.
Ty ma musíš riadne nenávidieť že píšem o Bohu že? Ty sám svojím správaním potvrdzuješ jeho existenciu. Vysvetli mi prečo tomu uveril napríklad taký Raymond Moody? Je to psychológ fylozof a ateista.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

To ze niekto uveril nieje argument... existuje xy ludi s IQ v oblakoch co neveria, ale to pre teba nieje argument tak preco by pre nas mal byt argument ze nejaky moody tomu uveril?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Nikdy som nepovedal že ťa nenávidím. Len mi ťa je strašne ľúto. Uveriť za tak krátky čas toľkým rozprávkam je odvaha. Ach ach :?
Napísať odpoveď