vadil by vám nový film v čiernobielom formáte??
otázku musím bližšie špecifikovať: 1.jednalo by sa o nejaký nový hollywoodsky film, s dobrým rozpočtom aj hercami, proste nejaký nový trhák, akurát by tam bola jedna drobnosť- bol by čiernobiely??
vadilo by vám to??
- samozrejme sa tu dá teoretizovať, že ak by bol dobrý prečo by to vadilo...
, ale otázka je skôr smerovaná aký by bol váš prvý dojem, pohlad na to. že keď už máme 3D a 4K+ načo kaziť film čiernobielym formátom, a či by ste to považovali iba za nejakú snahu film nejako odlíšiť= teda zviditeľniť a či by ste kvázi pri hodnotení filmu spomenuli niečo v štýle- ďalšie percentá uberám na zbytočnom prekonvertovaní do čiernobieleho filmu...
P.S.: neviem, ale myslím si, že určite sa aj teraz točia filmy v black and white štýle, ale nenašiel som, že by to boli nejaké svetoznáme, oscarové, hollywoodske filmy... keď tak tak nejaké filmy menších štúdií..
P.S.: nemám ny mysli filmy ako Iron Man a pod. kde by to vyslovene kazilo zážitok, ale filmy ktoré sú super, ale sú bez efektov atď.
otázku musím bližšie špecifikovať: 1.jednalo by sa o nejaký nový hollywoodsky film, s dobrým rozpočtom aj hercami, proste nejaký nový trhák, akurát by tam bola jedna drobnosť- bol by čiernobiely??
vadilo by vám to??
- samozrejme sa tu dá teoretizovať, že ak by bol dobrý prečo by to vadilo...
, ale otázka je skôr smerovaná aký by bol váš prvý dojem, pohlad na to. že keď už máme 3D a 4K+ načo kaziť film čiernobielym formátom, a či by ste to považovali iba za nejakú snahu film nejako odlíšiť= teda zviditeľniť a či by ste kvázi pri hodnotení filmu spomenuli niečo v štýle- ďalšie percentá uberám na zbytočnom prekonvertovaní do čiernobieleho filmu...
P.S.: neviem, ale myslím si, že určite sa aj teraz točia filmy v black and white štýle, ale nenašiel som, že by to boli nejaké svetoznáme, oscarové, hollywoodske filmy... keď tak tak nejaké filmy menších štúdií..
P.S.: nemám ny mysli filmy ako Iron Man a pod. kde by to vyslovene kazilo zážitok, ale filmy ktoré sú super, ale sú bez efektov atď.
Re: vadil by vám nový film v čiernobielom formáte??
A co The Artist? Ciernobiely, takmer nemy film a aky uspech zozal... Ja som ho sice nevidel, tak nemozem sudit, ale z kazdej strany som nanho pocul chvaly..
Takisto Sin City je celkom pozoruhodný čiernobiely skvost .. 
Schindlerov list milujem. A tiež je čb.
//: Nerád by som zmenil topic, lebo taká téma tu už je, ale som presne opačného názoru ako ty. Viac ako čb verzia film kazí 3D.
//: Nerád by som zmenil topic, lebo taká téma tu už je, ale som presne opačného názoru ako ty. Viac ako čb verzia film kazí 3D.
begbeee: osobne 3D neznášam- som za 2D
- ja som to spomenul iba pre príklad, že prečo keĎ je niečo kvázi nové (3D) a moderné, tak prečo používať niečo staré a zastarané (čiernobiely obraz)
dobre, sám som napísal, že určite aj teraz sú nejaké čiernobiele filmy, ja som iba povedal, že o nejakom extra slávnom čiernobielom čo v poslednej dobe obletel kiná po celom svete som nepočul...
Schindlerov zoznam je skvelí film, ale je z 93. čo si myslím, že teraz natočiť film v čb je väčšia päsť na oko než vtedy
tak isto sa mne páči Nolanove Following, ale je z 98.- mne sa jedná o túto dobu 
a Sin City že takzvaný "čiernobiely" film nepovažujem
trochu farby tam predsa bolo 
dobre, sám som napísal, že určite aj teraz sú nejaké čiernobiele filmy, ja som iba povedal, že o nejakom extra slávnom čiernobielom čo v poslednej dobe obletel kiná po celom svete som nepočul...
Schindlerov zoznam je skvelí film, ale je z 93. čo si myslím, že teraz natočiť film v čb je väčšia päsť na oko než vtedy
a Sin City že takzvaný "čiernobiely" film nepovažujem
Artist tu už spomínaný bol. Ak si o ňom nepočul (schválne nenapíšem "nevidel") hovorí to viac o tebe ako o kvalite toho filmu.kerefáček napísal:dobre, sám som napísal, že určite aj teraz sú nejaké čiernobiele filmy, ja som iba povedal, že o nejakom extra slávnom čiernobielom čo v poslednej dobe obletel kiná po celom svete som nepočul...
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...menej farieb filmu neublíži...ide o príbeh, nie o grafiku...ak je rozumne použitý čiernobiely film, tak môže dej ešte zvýrazniť (Schindler´s list)...The Artist som videl...čital som o tom, že pár obmedzených ľudí žiadalo vrátenie vstupného od kina, pretože "film bol čiernobiely a bez zvuku"...ak chceli farby a zvuk, mohli si doma zapnúť svetielka na stromček a pustiť si spievajúceho Santu...ja tiež nepýtam vrátenie vstupného, lebo film nemal dej, bol nudný, alebo nemal happyend...
aj Frankenweenie od Burtona je ciernobiely, aj ked je animovany, a dodalo to pribehu smrnc, mne by to nevadilo ale musel by som si zvyknut
teda k otazke, ak by boli vsetky nove filmy ciernobiele, tak ano - vadilo by mi to, ale ak by bol nejaky novy film ciernobiely, kde by to vyzadovala napr. atmosfera, tak za mna kludne
teda k otazke, ak by boli vsetky nove filmy ciernobiele, tak ano - vadilo by mi to, ale ak by bol nejaky novy film ciernobiely, kde by to vyzadovala napr. atmosfera, tak za mna kludne
Ani nie tak o príbeh ako skôr o navodenie dojmu a požadovanej atmosféry. Napríklad taký Upír Nosferatu naháňa strach aj po vyše 90 rokoch - nikdy som nevidel strašidelnejší film! Mám pocit že ani tento pôvodný som zo strachu nikdy nedopozeral do konca. Keby bol vo farbe, asi by to bola komédia.Grim napísal:...menej farieb filmu neublíži...ide o príbeh, nie o grafiku...
Mne osobne by nevadilo, ja si nepotrpím na 3D počítačové efekty (priznám sa, že som ešte v 3D kine ani nebol a ani ma to vôbec neláka), ja si veľmi rád pozriem aj staré čiernobiele klasiky a v pohode sú aj nové čiernobiele.
-
axxis
Addict
Nechcem skakat do ukvapenych zaverov, ale obavam sa, ze autor trpi syndromom umeleckej teenagerky so zrkadlovkou....cokolvek odfotis je umenie, lebo je to ciernobiele.
Well, cierno biely film len preto aby bol cierno biely je shit. A takto z hlavy ma popravde nenapada ziadny moderny film, u ktoreho si to viem predstavit ako vyhodu. (aj ked u starsich mi to nijako vyrazne nevadi. Killing bol vyborny aj bez farby) Ja osobne preferujem filtre, tie vedia dodat atmosfery az az. (vid True detective, ten bol sialene temny aj bez cierno bielej)
Well, cierno biely film len preto aby bol cierno biely je shit. A takto z hlavy ma popravde nenapada ziadny moderny film, u ktoreho si to viem predstavit ako vyhodu. (aj ked u starsich mi to nijako vyrazne nevadi. Killing bol vyborny aj bez farby) Ja osobne preferujem filtre, tie vedia dodat atmosfery az az. (vid True detective, ten bol sialene temny aj bez cierno bielej)
suhlasim. ako je tu uz napisane, ide o navodenie pocitu. a ciernobiele spracovanie hororu ci psychologickej dramy moze podla mna pomoct. ale zase nie vsetkym zanrombrm napísal:Ani nie tak o príbeh ako skôr o navodenie dojmu a požadovanej atmosféry. Napríklad taký Upír Nosferatu naháňa strach aj po vyše 90 rokoch - nikdy som nevidel strašidelnejší film! Mám pocit že ani tento pôvodný som zo strachu nikdy nedopozeral do konca. Keby bol vo farbe, asi by to bola komédia.![]()
-
audiotrack
VIP
ale veď do kina sa chodí kvôli tomu zážitku. Ak tam nie je zvuk, a je čiernobiely, tak si ho môžem neskôr požičať na dvd a pustiť doma. Do kina idem preto, že je tam taký zvuk a obraz ako doma nedokážem dosiahnúť. Rovnako môžem argumentovať na teba, keď si dal príklad so stromčekom a santom. Ak chceš príbeh a nejde ti o zvuk, prelistuj si káčera donalda. Takže mne osobne by to vadilo, a asi by som na taký film nešiel nech má akékoľvek recenzie. Ak sa raz za čas nejaký taký objaví, beriem to presne ako bolo v prvom príspevku spomenuté, že sa chce niečim odlíšiť. Nevravím že to musí byť na škodu, možno je lepší ako keby bol vo farbe, ale mňa osobne čiernobiele nezaujímajú. To si môžem pozerať filmy pre pamätníkov v noci na stv a nie platiť 7€ za kinoGrim napísal:...menej farieb filmu neublíži...ide o príbeh, nie o grafiku...ak je rozumne použitý čiernobiely film, tak môže dej ešte zvýrazniť (Schindler´s list)...The Artist som videl...čital som o tom, že pár obmedzených ľudí žiadalo vrátenie vstupného od kina, pretože "film bol čiernobiely a bez zvuku"...ak chceli farby a zvuk, mohli si doma zapnúť svetielka na stromček a pustiť si spievajúceho Santu...ja tiež nepýtam vrátenie vstupného, lebo film nemal dej, bol nudný, alebo nemal happyend...
Okrem tých ojedinelých prípadov je to nezmysel. Veď je už aj niekoľko čiernobielych filmov, z ktorých spravili dodatočne farebnú verziu, takže trend je opačný.
na čiernobiely by ma nikto do kina nedonútil ísť. Nevidím zmysel v tom, aby sme v 21. storočí pozerali na čiernobiely film nech je akýkoľvek dobrý. Je to film takže tam ide aj to aby to malo kvalitnú vizuálnu stránku. Ak sa chce niekto odlíšiť tak nech je ten film 4K s kvalitným zvukom a nie čiernobiely! Teda ak sa bavíme o tom, že by som na ten film išiel do kina.
Tento rok napriklad v Amerike vysiel film Nebraska (http://www.imdb.com/title/tt1821549/) tiez ciernobiely. Ciernobiele filmy maju osobitu atmosferu a pri dobrom spracovani aj posobivy vizual, ktory v nicom nezaostava za farebnymi filmami. Casto sa k tomu uchyluju zacinajuci reziseri, lebo sa da lacnejsie docielit ucelenejsi obraz a atmosfera napriec filmom.
-
Waagbistritz69
King
jeden z mojich obľúbených je francúzsky La Haine a "čiernobelosť" mu na kvalite rozhodne neuberá, popravde si ho ani neviem farebný predstaviť 
spomínané Sin City tože, aj keď tam sa občas nejaká farba (u krvi etc.) objaví, ale ani to nie je ku škode veci..
zato 3D nevyhľadávam a ani nechcem
spomínané Sin City tože, aj keď tam sa občas nejaká farba (u krvi etc.) objaví, ale ani to nie je ku škode veci..
zato 3D nevyhľadávam a ani nechcem
To závisí od filmu. Videla som "Veľa kriku pre nič" (http://www.imdb.com/title/tt2094064/?ref_=nv_sr_1) v čiernobielom prevedení a nejaký čas mi trvalo, než som si na to zvykla a ponorila sa viac do deja 
Natočiť kvalitný BW film je omnoho, omnoho náročnejšie než klasický. Bez farieb vynikne každá nedokonalosť štruktúry, zlý tieň, nedokonalosti kompozície. Správnemu námetu môže BW len pomôcť, lenže nájsť správny námet je problém. Napríklad ktorýkoľvek z dnešných akčných trhákov by pôsobil katastrofálne. Ten istý film by ale mohol v BW vyzerať dobre, ak by sa zásadne zmenil spôsob točenia. Sám preferujem prácu s BW či už ide o fotky (pár som zavesil v téme vaše fotografie) alebo videá (tam je to už trocha väčší problém, nemám na to techniku, prostredie, skúsenosti....).
Takže vadil by mi? Nie, BW film s kvalitným námetom, spracovaním a dnešnou technikou by bol bomba. Ale klasický film natočený v BW by bol nanič.
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2014, 19:28)
Okrem toho si dovolím povedať, že ktorákoľvek farebná scéna s dobre zvolenou hudbou nebude nikdy taká pôsobivá ako BW scéna s dobre zvolenou hudbou. Skrátka a jednoducho, kvalitne spracovaná BW tvorba dokáže niečo, čo farebná nie.
Takže vadil by mi? Nie, BW film s kvalitným námetom, spracovaním a dnešnou technikou by bol bomba. Ale klasický film natočený v BW by bol nanič.
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2014, 19:28)
Okrem toho si dovolím povedať, že ktorákoľvek farebná scéna s dobre zvolenou hudbou nebude nikdy taká pôsobivá ako BW scéna s dobre zvolenou hudbou. Skrátka a jednoducho, kvalitne spracovaná BW tvorba dokáže niečo, čo farebná nie.
Jediny novy film, co bol ciernobiely som videl Much Ado About Nothing, a to bolo ciernobiele koli tomu, ze to bolo natocene za 12 dni. Da sa nato zvyknut. Ale ked sa film odohrava v sucastnosti, tak je to trochu cudne.
Nejak nechápem čo má 12 dní spoločné s farbami. To ho akože nestihli vymaľovať?