Cesta po Europe v lete (co najlacnejsie)
-
ktozesomja
Medium Star
Cesta po Europe v lete (co najlacnejsie)
Ahojte. Chceli by sme ist s kamosom v lete niekde do zahranicia, len tak na vylet. Navstivit krajinu, pozriet nejake pamiatky a nejake pekne miesta. Najskor sme chceli ist za pracou, ale nakoniec sme sa rozhodli, ze pojdeme len na vylet. Jedna kamoska mi odporucila Couchsurfing.com, aby som si tam nasiel ubytovanie. Zaregistroval som sa tam, a aj ked sa toho kusok obavam, isiel by som do toho a par noci by som prespal pri niekom, pri najhorsom by sme spali aj v stane niekde vonku.
Co ma ale zaujima, je samotna cesta. Nech to mame uplne, ze lacno. Uvazovali sme, ze by sme mohli skusit ist stopom. Existuje nejaka stranka podobna couchsurfingu, kde pisu ludia, kedy kam cestuju autom, a ak maju volne miesta, ze by vedeli zobrat niekoho ? Alebo mame ist surovo niekde k ceste stopovat ? Myslite, ze by nas niekto zobral ? Dvoch chalanov ? Alebo radsej si mame zaplatit cestu napr. vlakom alebo busom ?
Krajinu este vybratu nemame, ale chceli by sme ist niekde na zapad.
Co ma ale zaujima, je samotna cesta. Nech to mame uplne, ze lacno. Uvazovali sme, ze by sme mohli skusit ist stopom. Existuje nejaka stranka podobna couchsurfingu, kde pisu ludia, kedy kam cestuju autom, a ak maju volne miesta, ze by vedeli zobrat niekoho ? Alebo mame ist surovo niekde k ceste stopovat ? Myslite, ze by nas niekto zobral ? Dvoch chalanov ? Alebo radsej si mame zaplatit cestu napr. vlakom alebo busom ?
Krajinu este vybratu nemame, ale chceli by sme ist niekde na zapad.
Re: Cesta po Europe v lete (co najlacnejsie)
Skús pozrieť http://www.stopar.sk/ - http://www.autostop.sk/
A možno bude nápomocné aj toto vlákno: http://www.hojko.com/eurotrip-cestovani ... 12279.html
A možno bude nápomocné aj toto vlákno: http://www.hojko.com/eurotrip-cestovani ... 12279.html
podla mna je najlepšia aj najzaujímavejšia kombinácia všetkého .. teda stopu, aj couchsurfingu, nejaký lacnejší hostel, autobus/vlak ..
Súhlas s DEVZYO1G. Stopovanie má svoje čaro, ale napr Švajčiarsko, alebo iné časti pod Alpami, by som prešiel vlakom. Kľudne by som zaplatil aj nejakú peknú plavbu loďou. Autobus by som riešil ako poslednú možnosť.
Kamaráti prešli stopom snáď celú Európu (dole juh - Chorvátsko, Srbsko, Rumusnko, Taliansko atď a aj hore škandináviu a pobaltie), ja zatiaľ len veľkú časť SR a ČR. Dá sa to, ak máte odvahu a nevadí vám spať niekde v lese, keď sa náhodou nič iné nenájde, tak do toho. Určite zážitok na celý život.
Všeobecne platí, že keď ide pár muž-žena, zastaví auto skôr, ale ak nevyzeráte ako masoví vrahovia, tak je to tiež v pohode. Hlavne stopujte v svetlom oblečení
Kamaráti prešli stopom snáď celú Európu (dole juh - Chorvátsko, Srbsko, Rumusnko, Taliansko atď a aj hore škandináviu a pobaltie), ja zatiaľ len veľkú časť SR a ČR. Dá sa to, ak máte odvahu a nevadí vám spať niekde v lese, keď sa náhodou nič iné nenájde, tak do toho. Určite zážitok na celý život.
Všeobecne platí, že keď ide pár muž-žena, zastaví auto skôr, ale ak nevyzeráte ako masoví vrahovia, tak je to tiež v pohode. Hlavne stopujte v svetlom oblečení
-
ktozesomja
Medium Star
Tie stranky stopar a autostop su praveze take, ako som nechcel ... ze tam chcu ludia peniaze zato, ze zvezu niekoho .. a tam sa straca ta prava podstata stopovania, kde by to malo byt zdarma. Cize ak niekto cestuje sam na sluzobku napr. a nechce sa mu ist samemu, tak vezme niekoho a podobne. No nasiel som taku stranku kde su na mape vyznacene spoty, kde sa najlepsie stopuje, tak aspon to pomoze.
Inak, v zahranici si mozem kupovat studentske listky ked mam ISIC ?
Inak, v zahranici si mozem kupovat studentske listky ked mam ISIC ?
ktozesomja
myslis ze sa najde vela ludi co si natrepu do auta dvoch cudzich chlapov a budu ich zadarmo vozit?
Klasicke stopovanie zadarmo tak ako si ho tym predstavujes uz dnes velmi nefunguje a ked uz tak skor u sympatickych dievcat
myslis ze sa najde vela ludi co si natrepu do auta dvoch cudzich chlapov a budu ich zadarmo vozit?
Klasicke stopovanie zadarmo tak ako si ho tym predstavujes uz dnes velmi nefunguje a ked uz tak skor u sympatickych dievcat
-
ktozesomja
Medium Star
No jasné, že veľa takých asi nebude a som si vedomý toho, že skôr zastanú peknej babe ako dvom chalanom. Ale myslím si, že vyzeráme celkom mierumilovne, nie ako nejakí masoví vrahovia, tak za pokus to stojí. Veď vyskúšali by sme, keby nám nikto nezastal tak by sme zmenili plány.
ale ano, klasicky stop este fici, to zasa nie ze nie, ale rozluc sa s tym, ze niekto zoberie oboch naraz. budete sa musiet rozdelit, na to sa priprav.
Akože by nie, dvaja sú práve najlepší počet.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Couchsurfing ako aj online autostop je tu v Nemecku velmi oblubeny, este som nepocula nikdy, zeby niekto zle dopadol, nevratil sa alebo pod.ktozesomja napísal:Ale myslím si, že vyzeráme celkom mierumilovne, nie ako nejakí masoví vrahovia
Okrem toho su na nete aj stranky Slovakov a Cechov v zahranici, mozes si vyhladat jednotlivu krajinu a na fore sa spytat, ci by vas niekto na par noci ubytoval. To je tiez jedna moznost.
- Prílohy
-
- ted-bundy-in-court_picnik.jpg (18.18 KiB) 1484 zobrazení
-
Waagbistritz69
King
pryjin obrázok, zlaté
bárs odporúčam grietine blogy o stopovaní:
1. ako sa správať, keď zistíte, že šofér má v aute zbraň
2. čo s hygienou
3. čo jesť
4. stratili ste sa, a?
5. kde vlastne stopovať
6. o šoféroch
bárs odporúčam grietine blogy o stopovaní:
2. čo s hygienou
3. čo jesť
4. stratili ste sa, a?
5. kde vlastne stopovať
6. o šoféroch
-
Andi_Cibula
Addict
Dafuq have I just read ?Waagbistritz69 napísal:bárs odporúčam grietine blogy o stopovaní: