Psychologicka

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Psychologicka

Príspevok od používateľa jorg22 »

Vie mi niekto odporucit nejaku dobru psychologicku v Bratislave? Nechcem ist nahodne k hocikomu lebo neviem ci su ty ludia v tom dobry. Najlepsie keby mi poradil niekto kto presiel tazkym rozchodom a chodil k nejakej dobrej psychologicke.

Tiez si niesom isty ci mi to pomoze. Aky mate na to nazor?

Nedavno sa mi skoncil takmer 5rocny vztah a ja som bol cely cas zaslepeny laskou az do poslednej chvile. Teraz som stratil takmer vsetko aj chut do zivota. Ale presli si tym aj iny a zvladli to tak to dufam zvladnem aj ja.

Mozte mi aj poradit co pomaha na depresiu. Mam len dvoch kamaratov a neviem sa zaclenit velmi do spolocnosti takze vyrozpravat sa mozem len im dvom a to mi nepomaha. Vsetkych ostatnych co som poznal boli z partnerkynej strany. S jej rodinou som velmi dobre vychadzal. Niekedy som tam bol aj cely vykend, cakal som kym pride z prace a rozpraval sa s jej rodicmi a pomahal im. Bola to pre mna uz ako rodina.

Tiez som rozmyslal nad antidepresivami ale neviem kedy to predpisuje doktorka. Nemam cas sa z toho dostavat, mam toho vela v skole a ja nedokazem pohnut ani prstom. Zaludok mam stiahnuty, nedokazem jest a vsetko mi pripomina partnerku. Z lekarne som si kupil prirodne antidepresiva bez predpisu ale tie nepomahaju.
qwerty-xyz

Re: Psychologicka

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

fucking hopeless ....

na TOTO ti psychologicku netreba, ver tomu.

kup si knihu ako zbalit zenu, 1 tku a 2 ku, ... precitaj si a nauc sa iste kapitoly z nej, extremne presne, ... zacni sportovat, odporucam bicykel, a PRESTAN brat zeny tak vazne, musis sa voci nim OBRNIT a nikdy rozumej nikdy nedovolit aby akakolvek z nich narusila tuto obranu, ked to dokazes, budes citovo troska otupenejsi, ale tym viac ta dalsia zena s ktorou budes bude chciet, a ty si budes vediet drzat zdravy odstup vo vztahu, pre pripadny rozchod.

a psychologicku ti treba taku mladu, taku 25 rocnu mrdacku (v BA take su, ... och co ja by som dal za tu bloncku vysoku, ... ), ktoru opries o dvere, a poriadne si to rozdate, juj, .... to budu psychologicke sedenia na nezaplatenie a budes hned prelieceny,
letri
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa letri »

Ahoj,
no, ja si osobne myslím, že by si to mal skúsiť prekonať sám najskôr a ak to neprejde po dlhšej dobe, tak až potom vyhľadať pomoc. Pretože u psychológa sa len vyrozprávaš, možno ti predpíše nejaké lieky, ale nič iné ti neporadí.. myslím, že väčšia opora by v tom boli tí kamaráti, ak sú to tvoji naozajstní priatelia, tak by ťa mali podržať, ale hovoríš, že ti ani to vyrozprávanie s nimi nepomáha, a u psychologičky nič iné nenájdeš. Druhá strana veci, že dopovať sa liekmi tiež nie je dobré.
Najlepšie na rozchod je robiť to čo ťa baví, koníčky, nejak si zamestnať hlavu, napr. aj tým učením a postupom času na to zabudneš ani nebudeš vedieť ako a kedy.
Hlavne myslieť na to, že asi to nebolo teda to pravé orechové a čaká na teba vo svete vhodnejšia partnerka. A všetko je tak ako má byť.
Presne ako hovoríš, zvládli to iní, zvládneš to aj ty, len treba prekonať prvé začiatky.
Držím palce.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

skus sa sam seba spytat tieto dve otazky:

1. keby niekto za tebou prisiel s tym ze sa rozisiel, co by si mu povedal keby si bol stale s nou / teraz
2. keby si siel za psychologickou, co by si sa jej spytal, a co by si cakal ze ti na tvoju otazku odpovie

ked nieco mozes napisat SS.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

qwerty-xyz napísal: kup si knihu ako zbalit zenu, 1 tku a 2 ku, ... precitaj si a nauc sa iste kapitoly z nej, extremne presne, ... zacni sportovat,
Ak na to potrebuješ knihu, tak ti môžem povedať len dve veci. Babu si nezaslúžiš a ani ju nezbalíš ;)

Psychológii som nikdy veľmi nedôveroval, vlastne to hádžem do jednej škatuľky s exorcizmom a veštením. Posledný klinec bol, keď mi doktorka povedala, že som sociopat. To som ju vysmial a odišiel som. Psychologička ti nepovie nič, čo by nezvládol ktorýkoľvek človek so štipkou zdravého rozumu. Nerobí zázraky, ty jej povieš čo sa stalo a ona ti poradí objektívne kroky ako sa z toho dostať, keďže ty v tomto stave racionálne uvažovať nevieš. Prášky ti však napíše len psyciater, ten sa ale nebude nijak zvlášť zaoberať tvojim stavom. Povieš mu ako ti je, on posúdi aké silné antidepresíva "potrebuješ", vypíše ti recept a dovidenia. Nepovažuj antidepresíva za nejaké pilulky šťastia. Hrajú sa s rovnováhou neurotransmiterov v mozgu (pokiaľ viem, dnes fičia serotoninové antidepresíva), trvá dlho kým zaberú a po ich vysadení sa môže pokojne stať, že tvoje telo už nebude zvyknuté na tvorbu serotoninu bez pomoci, čo znamená, že budeš tam kde si začal. Okrem toho majú milión iných (dlhodobých) vedľajších účinkov. Ak už chceš byť od niečoho závislý, tak omnoho zdravšou voľbou je nikotín, či už v podobe klasickej alebo elektronickej cigarety. Tiež dokáže krátkodobo uvoľniť serotonin a ako bonus máš dopamín a endorfín, ktoré pri "liečbe" depresie niesu na škodu.

Tak či tak, to všetko sú len odrby, ktoré ti uľahčia prežitie nadledujúcich dní/týždňov/mesiacov. Čas je to jediné, čo ťa z depky dostane na 100%. Otázka je, či to zvládneš prežiť sám, alebo potrebuješ barličky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Po rozchode je najlepšie
1. začať aktívne športovať. Ideálne je to beh, kludne aj box proste to co z teba vyplaví endorfíny. Aby si nepociťoval uzskosť, depresiu atd.
2. Priatelia- spomínal si že máš 2 kamarátov. Skus si nájsť aj nové kontakty na nových kamošov prípadne nové ženy.
3. Okrem športu by som tam zaradil aj nejaké hobby pri ktorých zamestnáš mozog.
4. Iná žena. Možno hned nenatrafíš na novú frajerku, ale ked si medzi ženami rozšíriš známosti ju určite nájdeš. Len treba zmeniť myslenie. Na negativne vyžarovanie nezbalís žiadnu. Usporiadaj si to venuj sa tomu čo som spomínal a dostaneš sa aj z depiek.
Ešte k tej psychologičke...škoda tvojich peňazí. Len co do teba naondí nejaké antidepresíva a nemusí to mať želaný úžitok. Ako vravím venuj sa pohybu, ludom a nejakému hobby a nebude ti treba ani psychologička :wink:
Unkown
Medium Star
Medium Star

Hej, to je pravda... Zabudol som, že šport tiež uvoľňuje endorfíny a dokonca ani nieje návykový :D To by si mohol skúsiť ako prvé.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

S tym, ze nie je navykovy si dovolim nesuhlasit. Ja som dost vyrazne zavisly na endorfinoch a po 2-3 dnoch zacinam mat regulerny "abstak", ale to bude asi extremny pripad. Je to svojim sposobom inspiracia/motivacia, stale na svojej fyzicke pracovat, pretoze ma jednoducho telo samo prinuti k aktivite. Cize idealny liek pre tych s depresiami. Problem bude, ze kym sa do takehoto stavu dostanu, tak to (obzvlast s depresiami, ked clovek nema naladu sa ani napit/najest/ist na zachod) potrva hrozne dlhu dobu.
Unkown
Medium Star
Medium Star

To je ale len psychická závislosť. Podvedomie každého núti, aby bol šťastný. Šťastie vyvolajú endorfíny. Ty endorfíny vyplavuješ športom, čiže si "závislý" lebo chceš byť šťastný. Je to napísané až veľmi jednoducho, ale ide o pointu. V podstate ide o ten istý princíp ako napr. pri závislosti na PC hrách atď. Psychickú závislosť síce podceňovať netreba, ale dá sa zvládnuť. Ja som myslel skôr závislosť fyzickú, ktorú človek neprekoná len úsmevom a optimizmom. To som ale moc OT.

Každopádne šport bude určite škodlivý oveľa menej než iné návykové veci, ktoré mu pomôžu sa z toho dostať. A tiež sa nepredávkuje... :D Lenže pokiaľ viem (som športové drevo, takže vlastnú skúsenosť veľmi nemám), tak sa endorfín začne uvoľnovať až po pomerne veľkej námahe. Bolo by dosť blbé, keby sa mu nepodarilo dostať sa až tam a skončil by s depresiou a ešte k tomu unavený. Ale ísť si zabehať je určite dobrý nápad, keď už nič iné, tak aspoň príde na iné myšlienky.
bucuresti
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bucuresti »

Tak aký máš Ty problém tak to doverne poznám. Dokopy jeden kamarát, ostatní majú už rodiny a jednoducho nechodia moc vonku, v súčasnej dobe, teda ak si starší / ja mám 28/ hľadať si kamošky ako ženskú spoločnosť a nedajbože frajerku je v súčasnej dobe dosť veľký problém. U mňa to je takto asi okolo 3 rokov, čo som sám. Chodím aj po vonku, skúšam na social. sieťach ale nedarí sa. Skúšal som aj prečítať knižky, čo Ti odporúčal qwerty-xyz, není to zlé, ale na to človek musí byť aj povaha tak jednať pri zoznamovaní. Ako Ti radia aj iní šport, nejaké tie koníčky, napríklad ja posilujem + box + učím sa angličtinu, čo mi zaberie dosť času keď som doma/ inak makám v robote/. Ale Tá depka príde tak či onak, keď sa popozeráš, že kolo Teba samí párik a pod. Prajem veľa štastia
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Kriste pane bucuresti, co je natom ťažké pochopiť, že treba sa o svoj vyzor starat, byť sám sebou (aj ked pri randení treba ukazovať najmä kladné stránky) v pohode sa obliecť a byť SEXUALNY pri žene? Cez net sa dá dohodnuť stretko, aj zbaliť baba. Všade kam prídeš su ženy a daju sa zbaliť ked máš niečo pritažlivé na sebe aj v sebe.
bucuresti
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bucuresti »

Blastbit - si baľ čo chceš
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Blastbit - áno jasné, takých hrdinov milujem... Každý by vedel čo a ako má robiť, len to nerobí. Pretože to vyzerá ľahko, ale také easy to vôbec nie je a človek bez "praxe" je vlastne odpísaný. Síce máš pravdu, žien je plno a takisto ako si my hľadáme slečny, tak ony chlapcov... To ale nemení nič na tom, že sa jej musíš páčiť fyzicky a ptm. jej musíš mať čo ponúknuť (nemyslím len finančne :D ) Šaty sú good, ale to ti moc nepomôže... Šaty zavážia iba ak by to bol extrém, čiže smrdel, bol špinavý, otrhaný atď. inak je dôležitý face a s tým nič nespravíš... Nás matka príroda moc neobdarila. A v druhej časti musíš žene ukázať, že ty si ten s kým má byť... Človek ako ja jej nemá čo ponúknuť a tým pádom neviem prečo by si mala vybrať mňa a nie 50 ročného suseda. Holt smola - ak s tým nemáš problém pokladaj sa za šťastnejšieho človeka. Ale to som OT

Autorovi témy: Chceš aby z teba spravili zeleninu ? Ty nemáš žiadny problém, len sám si sa uzavrel pred svetom. Pamätaj, že slunce nesvíti pro jednou kýti. Začína už podľa počasia leto, tak vyber bike, korčule a choď niekam, alebo prechádzka. Ptm. gitara, klavír, fitko atď. je veľa miest kde môžeš niekoho spoznať a na takých miestach stretneš ľudí s rovnakým záujmom, takže nemusíš začínať otrepanou frázou, že aké je vonku počasie. Tak neseď doma na riti, ale niečo rob. Inak ti nič nepomôže. Jeden známy tiež išiel za psychológom a len mu predpisujú lieky na všeličo možné a nemá to žiadny význam. Prekonať to musíš jedine ty sám. Viem ako sa cítiš, aj keď 5 rokov je dosť, musela to byť riadna je*lina, keď vymenila taký vzťah kvôli niekomu / niečomu čo možno ani nepozná...

// A knihy ti viac menej tiež moc nepomôžu. Všetko tam je v globále a to vôbec nemusí zapôsobiť na isté typy a ešte k tomu musíš mať takú povahu. Veľa ľudí vie, že v prvom rade sa treba ozvať, stačí "ahoj" a aj tak sa neozvú, tak môžu mať prečítaných aj 100 kníh. A neuraz sa ale podľa mňa ty nie si taký typ, žeby si sa s každým dal do rečí...

Veľa šťastia
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za povzbudzujuce prispevky. Ja som tie lieky chcel riesit hlavne preto aby som dokoncil skolu. Takze potrebujem nieco co rychlo zaberie a je mi jedno ci to zo mna spravi chodiacu mrtvolu. V pondelok mam zapoctovku ak ju nedam tak opakujem rocnik. Som v poslednom rocniku a keby som zasa predlzoval tak dalsich 800 eur prec, ktore ani neviem ci zozeniem. A bude nenavratne prec este k tomu aj 4 roky co som travil v skole.

Dnes mi k tomu este pridal aj pri*** kamos. Pisal si snou. Na FB si vraj zmenila status na zadana a uz sa stihli rozpravat aj o tom kedy si pride pre svoje veci. Cely zivot sa mi uplne obratil naruby a uz neviem comu mam verit. Taketo nieco ma vzivote ani nenapadlo. Vzdy ked sa zobudim tak ma obleje pot a citim vnutorny tlak ze do coho som sa to zase zobudil. Ako najhorsi sen z ktoreho sa neviete prebrat a neviete co je realita.
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Avijja ty asi nevies o com hovoris. Som bol 3 dni v liehu a mal som ovela horsiu naladu. Na alkohol nemozem ani mysliet. Cigarety mi celkom pomahaju, ale uz som si od nich odvykol a zasa budem zavisli na cigagretach ako pred stirmi rokmi. Aj ked na spanok by alkohol mohol pomoct. Musim sa zbavit aj snov. Stale sa mi o nej sniva a po prebudeni sa citim presne ako v moment rozchodu.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Lieky ti nepomozu, iba ti ulahcia trapenie, ktore ajtak musis prekonat a nakoniec mozes este zostat na nich zavisly... Zbalit zenu nemusi byt az taky problem, pokial sa o seba staras, ako bolo popisane vyssie, ale znova sa zalubit to je uz horsie, aspon v mojom pripade po dlhdobom vztahu, kedy som tiez zistil s prekvapenim, co su niektore zeny zac... Vlastne po rozchode som si zacal viac uzivat, nemal som problem zbalit dokonca vydate, co bola v podstate druha facka po rozchode, kedy som si uvedomil, ze laska je vymysleny ideal a ze najlepsie je spoliehat sa sam na seba a neverit nikomu. Mal som moznost si zacat vztah, ale hovorim si, budem priebercivy a je mi jedno kolko zien sklamem, odmietnem, zranim, ak najdem taku, ktora mi bude vyhovovat, tak o nu zabojujem, ale zase odtial potial... Pokial ta zena lubi, tak nepotrebujes ju o tom presviedcat, nepotrebujes vynalozit vela usilia na to, aby si si ju udrzal, staci naozaj malo, lebo laska je ajtak slepa... Niezeby som niekoho odradzal od vztahu, ale proste je to realita, ktoru treba akceptovat, ze ak chces zit vo vztahu, ten druhy ta jedneho dna zrani, sklame, opusti... Ak toto prekonas, tak je pravdepodobne, ze budes menej citlivy, ze rozchod uz s tebou nikdy takto nezamava, na jednu stranu stratis nejaku mozno "dobru" vlastnost, ale ostanu ti spomienky na to, ake to bolo, ked si este veril v lasku... Teraz ide uz len o to, dostat sa z toho a najst taku, ktora nebude podobne skazena, ako tie ostatne
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

jorg - nie, alkohol, cigy a lieky nie sú riešenie. To školou máš oveľa ťažšie, tak sa zameraj hlavne teraz na tie zápočty a všetko ostatné vypusť z hlavy. Viem vraví sa mi to ľahko, ale ani inú možnosť nemáš. Trávil si s ňou veľa času a zrazu, keď s ňou nie si nemáš čo robiť - nuda, strata chuti na všetko. Len si musíš nájsť niečo čo ťa napĺňa, ale s tým ti už nikto nepomôže, sám musíš vedieť čo ťa baví / bavilo pred tým a začať sa tomu znovu a hlavne naplno venovať. Buď rád, že si sa s ňou rozišiel, veď to je jebilina... Po piatich rokoch mohla aspoň tým ti to uľahčiť, žeby sa rozišla s tebou až po tom čo skončíš školu, určite o tom vedela aké dôležité je to pre teba...
letri
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa letri »

Jorg22, ver mi, že čas všetko zahojí.. hlavne sa sústreď najviac ako vieš na tú školu, prinúť sa, je to všetko len o psychike.. povedz si, že proste musíš, lebo ako hovoríš, 4 roky stratených a to nie je málo.. sadni si nad knihy, ponor sa do učenia a keď urobíš ten zápočet, až potom sa choď opiť od radosti a zároveň aj od smútku. Ale hlavne nebudeš ešte vo väčšej depresii, ak tú školu nedokončíš.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

neviem či to tu bolo spomenuté ale mne veľmi pomáhala hudba, tá má účinok a lepší ako alkohol :) s hudbou sa môžeš vybrať všade a skombinovať to s inými aktivitami, teraz máš možno aj zatienené myslenie ale ono sa to posunie, časom, deň čo deň, týždeň, mesiac, sa ti bude vyjasňovať, uvidíš že to bude lepšie ale hlavne by som ti fakt odporučil spoznať niekoho, tešiť sa s maličkostí, či už niekomu pomôžeš, starčekovi do busu, babičke s igelitkou, teš sa z toho, ako bolo aj spomenuté, čo ťa nezabije to ťa posilní aj keď si to neuvedomíš tak tvoje telo ostane "spevnené" hlavne po tej psychickej stránke, písal si že si z BA, choď do Petržalky sa prejsť popri Chorvátskemu ramenu, je tam fajne a pri Draždiaku sa zdržiava kopec ľudí, možno o niekoho zakopneš ty alebo niekto o teba a spoznáš zasa dakoho nového..

...len nechoď psychologičke alebo psychiatričke, psychologička má u riti, ťa ešte viac zdeptá a psychiatrička ti urobí tými liekmi brainwash :nono:
Napísať odpoveď