Alebo či to mozem spravit aj takze hned kupim 8GB DDR 1666MHz.
Pomoc pri kúpe RAM-ky
Pomoc pri kúpe RAM-ky
Potreboval by som poradit mám Asus K53SV a je tam RAM DDR 4GB 1333MHz a teda chcel by som tam este jednu 4GB pridat treba aby bola original pre Asus a mala 1333Mhz alebo moze mat aj 1666MHz a nemusi to byt pre Asus.
Re: Pomoc pri kúpe RAM-ky
Otázka znie, či si s 1666MHz bude rozumieť procesor. Je dobré, keď sú ramky rovnaké, ale vážny problém by to byť nemal. Pokiaľ ide o 2x4GB vs 1x 8GB, tak to netuším. Podľa mňa je to jedno, ale môžem sa mýliť.
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2014, 14:28)
http://ark.intel.com/products/53450/Int ... o-3_00-GHz
Tak 1666MHz ti budú nanič
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2014, 14:28)
http://ark.intel.com/products/53450/Int ... o-3_00-GHz
Tak 1666MHz ti budú nanič
ok, čiže podstatné je aby to bola DDR 1333MHz a na znacke už nezaleží? Bude to do toho slotu pasovať ? 
Keď to je DDR3, pasovať bude. Ale nebudem ti klamať s tou značkou, niesom si istý či na nej záleží... Je možné, že dve rôzne ramky budú mať nejaké konflikty, alebo čo.. Počkaj kým sa k tomu vyjadrí dakto skúsenejší.
ešte otázka čo znamená ECC, SODIMM a registred ?
"registred" je že to nie je univerzálne na hocijaké notebooky ale len určitý druh ?
A aké parametre sú dôležité pri kúpe RAMky: na notebook mi ide ako už bolo vyššie napísané 1333MHz a ďalej ?
"registred" je že to nie je univerzálne na hocijaké notebooky ale len určitý druh ?
A aké parametre sú dôležité pri kúpe RAMky: na notebook mi ide ako už bolo vyššie napísané 1333MHz a ďalej ?
ECC a registered sú vlastnosti, ktoré sú podstatné pre stroje stavané na veľkú záťaž (server, mimoriadne náročná práca s grafikou....), čiže tebe sú na 2 veci. SO-DIMM je po lopate povedané rozmer ramky a práve tento je určený pre notebooky. Tebe úplne stačí tá najjednoduhšia, najzákladnejšia ramka s ľubovolnou kapacitou a frekvenciou 1333MHz.
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 15:02)
Určite by sa našla nejaká ideálna ramka presne pre tvoj ntb, ale rozdiel oproti iným by bol zanedbateľný a chcelo by to veľa googlenia a čítania.
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 15:02)
Určite by sa našla nejaká ideálna ramka presne pre tvoj ntb, ale rozdiel oproti iným by bol zanedbateľný a chcelo by to veľa googlenia a čítania.
tou prácou s grafikou, vyššiu RAMku by som chcel hlavne kôli softu ADOBE AFTER EFFECT CC (keďže pracujem s videom) - najnovšia verzia video editora, ktorej je doporučená RAM až 8GB, ale neviem môj notebook tušim to ECC nepodporuje.
Pokiaľ nepracuješ so 4K videom a nerenderuješ v reálnom čase, tak ti stále stačí 8GB úplne obyčajnej ramky 
pracujem len s full HD zatiaľ, 4K sa ani nechystám, ale RENDUJEM 
Proste tieto vymoženosti ramky vôbec nerieš. Spolužiak ťiež robí s premierou a after effects na normálnej ramke. Dokonca aj v jednom televíznom štúdiu, kde mali odhadom tak 20 Mac Pro spojených optikou na zdieľanie výkonu, používali klasické ramky (aspoň podľa toho čo sa mi podarilo zistiť). Ako vravím, aby si také niečo využil, musel by si pracovať fakt s extrémne obrovským množstvom dát a aj vtedy by to nebolo nevyhnutné.
Skúšal som aj k mojej 4GB pridať ďalšie 4GB a RAMka zaťažená skoro na 85%, čo sa mi zdalo veru dosť na osmičku, preto či netreba vyššiu ( ide mi len o tú kapacitu)
hlavne si pred kupou zisti, aku maximalnu kapacitu RAM tvoj notas podporuje
Tak pri práci s videom (a grafikou všeobecne) nieje ramky nikdy dosť. Kľudne to môžeš upgradnúť aj na 16, ale nemyslím si, že to nejako zaváži. Pokiaľ ti nepíše, že má nedostatok operačnej pamäte, tak to nemá zmysel riešiť.
Ak chceš dostať poznateľnú zmenu vo výkone, tak ti ostáva len kúpiť niečo s výkonnejším procesorom a SSD diskom.
Ak chceš dostať poznateľnú zmenu vo výkone, tak ti ostáva len kúpiť niečo s výkonnejším procesorom a SSD diskom.
16GB vraj, hore je to v odkaze len neviem či na oba sloty alebo jeden ale asi oba.
Výmena procesora asi drahá zaležitosť, či to sa ani nedá ?
Výmena procesora asi drahá zaležitosť, či to sa ani nedá ?
Nikdy som nepočul o výmene CPU v ntb
Na to ti treba komp s intel I7 s architektúrou ivy bridge resp. haswell a aspoň 250GB SSD na ktorom budeš mať len veci potrebné pre aktuálny projekt. So spomužiakom máme +-tú istú zostavu, lenže ja mám starší sandy bridge CPU a nemám SSD. Jemu rovnaká práca trvá aj o viac ako tretinu menej.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
prečo si na render nekupite radsej komp?