Auto neťahá. Turbo?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Auto neťahá. Turbo?
Mám 1.8t AEB Passat B5 110kw a všetko bolo ok. No už dlho mi ide slabo, veľmi slabo. Kúpil som budík turba a zistil som že tlak je 0,1. Problém bude tam. Najskôr som myslel že N75. Ten je ok. Tak som dnes vybral turbo a wastegate je ok čo ma potešilo no potom som zistil že oska ma vôlu. Neviem povedať milimetre. No do strán by som povedal že je to dosť. No vôlu má aj dozadu-dopredu. Raz som mal zlú skúsenosť s poľským výfukom. Upchal sa v momente montáže a naštartovania a po chvíle jazdy mi vytrhlo hadicu prednú z turba - tu ktora nasáva vzduch. Je možné že to je poškodené týmto ? Dovtedy som turbo nepočul a auto išlo. Od tohoto incidentu som turbo počul pískať a po pár mesiacoch to začalo neísť. Máte ešte nejaký nápad kde by mohla byť chyba ? Ak treba riešiť turbo čo by ste robili na mojom mieste ? Repas ? Na ebay.de sa dajú kúpiť od 250€. No značkové nové za milión nechcem. Ďakujem
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Auto neťahá. Turbo?
ja si myslim, ze to bude ono, aj tie predchadzajuce priznaky tomu napovedaju... co sa tyka dielu, tak urcite repas kus za kus, bude ich dost...
Co na to povedala diagnostika VAG?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
17965 - Charge Pressure Control
P1557 - 35-10 - Positive Deviation - Intermittent
P1557 - 35-10 - Positive Deviation - Intermittent
na tvojom mieste by som tam nedaval povodnu K03.. ak tam mas K03, co podla mna aj hej... ak repas, tak jedine cechy alebo madarsko.. na slovensku je kopec smelinarov, co okolo turba ani nesli a posielaju do polska za par korun a zhrabnu cisty zisk...
co ten zapchaty vyfuk? ako bol zapchaty? respektive cim?
toto je chyba len ze plniaci tlak presiahol maximalnu hranicu a kydlo ta do nudzaku. ale 0,1 tlak ani nie je. chcelo by to nalogovat turbo cez VAG, ze co to vlastne robi... nudzakov ja mam na svojom 1,8T kopec, ale hodi ma do nudzaku trebars pod plnym plynom na 2-ke, dam 3-ku a auto zase taha ako blbe..
pri tlaku 0,1 ma napada len to, ze by si mal wastegate stale otvoreny.. ale tazko povedat..
co ten zapchaty vyfuk? ako bol zapchaty? respektive cim?
toto je chyba len ze plniaci tlak presiahol maximalnu hranicu a kydlo ta do nudzaku. ale 0,1 tlak ani nie je. chcelo by to nalogovat turbo cez VAG, ze co to vlastne robi... nudzakov ja mam na svojom 1,8T kopec, ale hodi ma do nudzaku trebars pod plnym plynom na 2-ke, dam 3-ku a auto zase taha ako blbe..
pri tlaku 0,1 ma napada len to, ze by si mal wastegate stale otvoreny.. ale tazko povedat..
-
hojko
Site Admin
Prve bude asi turbo, vid. screen.
Druha chyba bude sposobena vahou vzduchu. Pozor, nedotykaj sa tej kovovej casti, ktora je na vahe vzduchu, ak by si to vytahoval. Su na to cistice, pripadne to niekto cistil len tlakom vzduchu, niekto kontoxom, niekto WD40 pohladat na nete. Pozri kable, konektory, prestrekni konektory kontoxom (mozu byt zoxidovane), hladat nejaku netesnost.
Druha chyba bude sposobena vahou vzduchu. Pozor, nedotykaj sa tej kovovej casti, ktora je na vahe vzduchu, ak by si to vytahoval. Su na to cistice, pripadne to niekto cistil len tlakom vzduchu, niekto kontoxom, niekto WD40 pohladat na nete. Pozri kable, konektory, prestrekni konektory kontoxom (mozu byt zoxidovane), hladat nejaku netesnost.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
To ze ho upchalo znamena ze v tom polskom stredovom dielci boli "vlasy". To je nejaka vypln co sa dava do lacnych vyfukov a tlmi. A tieto vlasy sa mi dostali do koncoveho a upchali ho. Tuto poruchu mam uz hadam aj pol roka. Riesil som to vseliako. Raz mi auto stalo asi dva dni a po nastartovani islo na tri valce. nechapal som. Tak som sa nastval dal som auto do garaze a zacal som rozoberat. Nasiel som deravu hadicu z airboxu do turba, dalej hadicu odvetrania klukovej skrine a jeden ventil. tyzden som cakal na diely, po prichode a poskladani som nemohol nastartovat. nastval som sa a dal som to kamaratovi. na druhy den mi odovzdaval auto s tym ze sa do neho zamiloval ake je uzasne rychle a ja som bol mimo. vycistil skrtiacu klapku a na diagnostike vymazal adaptacne hodnoty. Par dni islo dobre !!! aj turbo. no po par dnoch zase nic. jazdil som na tom takto zase par mesiacov. teraz som si objednal aj ja kabel hex aby som spravil nejaky log a vymazal adaptacne hodnoty. Pred par dnami mi prisiel. Mal som este problemy zo zapalovacim modulom. RJ zapalovania ci ako sa to vola. zase mi to chodilo na 3 valce. Dal som nove sviecky a RJ zapalovania a auto islo uz pekne na 4. No zase slabo. Skusil som vymazat adaptacne hodnoty. A chvilu islo citelne lepsie. Ja neviem. Vobec ma to nehadze do nudzaku takeho ze na dvojke ide na trojke nie. ani ze vypnem zapnem a ide. Uz aj ja mam z toho gulas a logicky sa snazim prist na to co by to mohlo byt ked to po vymazani adaptacnych hodnot ide lepsie. Dufam ze toto niekto pochopi lebo ani ja sam to nechapem
vymaz adaptacne hodnoty, nastartuj na 5 min (nechaj volnobeh), vypni na chvilku, znovu 5 min, zase iba volnobeh, nicoho nechytat, a potom 10 min... samozrejme aspon sviecky vycistit, lebo predpokladam, ze su totalne zahadzane... na VAGu hadam aj pozri, ci lambda udava dobre hodnoty (ci sa na nej periodicky meni hodnota)... ak mas vsetko ostatne ok, tak toto by mohlo pomoct...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
bol som ho zaniest do NR-Janikovce /odporúčam/ kde repasuju turba a mal som povoleny obtok. Ventil bol pootvoreny. Pošteloval. Tak som namontoval a ide lepšie. Ale nie ako má. Zajtra sa skúsim pohrať s VAGom. Som rád že mám auto v kope a nejdem do roboty autobusom 
-
RATZINGER666
Darca
zoidberg: v tej Nitre myslis SB-Turbo? robia to tam priamo alebo to posielaju prec?
to som ti aj pisal...Ing.Zoidberg napísal:...a mal som povoleny obtok. Ventil bol pootvoreny. Pošteloval. Tak som namontoval a ide lepšie...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Ano sb-turbo. Kamarat mechanik mi to odporucil. Vsetky auta ze dal robit im ked bolo treba a nikdy problem. Myslim ze to robia tam.
Fuxxo vidis mal si pravdu. Ja som to nepostrehol. Bola to drobna odchylka
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 15:29)
tlak turba necelých 0,2. pred "opravou" 0,1. A je to citelne cize co to bude ked sa mi podari dostat pozadovanych 0,85
Fuxxo vidis mal si pravdu. Ja som to nepostrehol. Bola to drobna odchylka
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 15:29)
tlak turba necelých 0,2. pred "opravou" 0,1. A je to citelne cize co to bude ked sa mi podari dostat pozadovanych 0,85
neviem ci mas mat tlak zrovna 0,85 baru.. ja mam na 154kw-atoch plniaci tlak 0,9 baru..., tvoj tlak by sa mal hybat okolo 0,5 baru
///a teraz, ako som o tom zacal viac citat, tak pri tvojom motore je poruchova hlavne vaha vzduchu a to som ani dlho nehladal.. cize najst kamarat, co ma funkcnu vahu s tym istym motorom, prehodit vyskusat...
///a teraz, ako som o tom zacal viac citat, tak pri tvojom motore je poruchova hlavne vaha vzduchu a to som ani dlho nehladal.. cize najst kamarat, co ma funkcnu vahu s tym istym motorom, prehodit vyskusat...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Ja citam uz pol roka
kupil som si hex-can tak ked pridem na to ako spravim log
neviem ci spravis log, kedze podla toho co som cital ja, tak AEB nema cidlo tlaku v sacom potrubi 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
a cidlo tlaku treba na vahu vzduchu ? ja ze iba vysiela nejake impulzy a tie sa zobrazuju. no este ma napadlo skusit ju odpojit. ak by to islo lepsie mala by byt zla
takto.. zase, co som sa len docital, podotykam docital, tak udajne tlak turba pre riadiacu jednotku motora u tvojho motora AEB si pocita udajne podla hodnot vahy vzduchu a lambdy. ci to je pravda, to netusim... ja snimac tlaku v sacom potrubi mam. za dalsie. vaha vzduchu a lambda su 2 najpotrebnejsie cinitele pre riadiacu jednotku, podla ktorych ti pocita bohatost a chudobnost zmesi.. ale teoreticky mas pravdu.. za odpojenie nic nedas..
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
auto je hotove. bol upchaty katalyzator. zrejme mi pri tom protitlaku z polskeho stredneho dielu rozpolilo kat a jedna pokla zostala cela a druha vyrila az sa rozbila a uplne presne zapchala cely otvor na vystupe z katu. cudujem sa ze to ten motor prezil tak dlho nedychat. neskutocne fakt. kat som vykuchal a skoro som si zlomil krk ked som mu dal podlahu. asi sa do par dni zabijem. je to fakt brutalne auto a brutalny motor
som velmi spokojny teraz. takto to neslo ani do tejto poruchy. zrejme ten ventil obtokovy ako bol pootvoreny tak netlacilo vtedy tak ako teraz. dik za rady
Mas 110kW motor a pises to ako keby si mal raketu z NASA, omg!
nie kazdy ma hned 169kw a nie kazdy kupi auto v 100% stave.. cize bez urazky, ale to si si mohol odpustit..heker napísal:Mas 110kW motor a pises to ako keby si mal raketu z NASA, omg!