Ako na odstránenie druhého OS

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Ako na odstránenie druhého OS

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Dúfam, že mi viete pomôcť..

Problém je nasledovný. Mám 1TB HDD rozdelený na 150GB kde som mal Windows tj. na D: a ostatný priestor bol pre hry, hudbu, filmy atď. tj. na C:
Stala sa mi nasledovná vec, že omylom som pri Acronis Disk Director zaškrtol zlú vec pri premiestňovaní priestoru sa mi nejak podarilo systémové súbory prehodiť (ale len časť) na C: a pri pracovaní mi to vyhodilo rôzne chyby a pri reštarte mi systém nenabootoval.

Bol som mega zaneprázdnený a ako riešenie som urobil to, že na C: kde som mal pôvodne filmy a veci nainštaloval Windows, dal do poriadku priestor, premiestnil som si veci atď. ale na starom HDD priestore mi ostali priečinky Windows, Program Files, Program Files (x86), a áno, odstrániť ich žiaľ nie je možné lebo mi vypisuje, že je tam ochrana TrustedInstaller.
Skúšal som už návody z YT ako si tie práva prideliť no ani tak sa mi tie priečinky nepodarilo odstrániť.

Je nejaká možnosť cez niečo tieto veci odstrániť? V systéme som odstránil ten druhý Win ručne, čiže pri bootovaní sa ma nepýta na 2 OS.
Videl som rôzne možnosti napr. že jediná možnosť formátovania je vložím znova Windows inštalačné DVD a pri inštalovaní si zvolím na ktorý HDD ho chcem dať a dám formátovať, lenže nechcem prísť o tie moje súbory, lebo 1TB prenosný HDD žiaľ nemám, inak by som nemal problém s týmto, chcem tie veci dať proste preč.

Situácia je skratka taká, že na C: mám teraz Windows 7 + nejaké programy čo potrebujem, zvukovka, grafická karta a pod.
Na D: mám tie veci starý Windows atď čo chcem odstrániť + hudbu, filmy, videá, inštalačky hier atď. (viz. prílohu)
Prílohy
Untitled.jpg
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ako na odstránenie druhého OS

Príspevok od používateľa strapaty »

...1 ked to das zmazat co ti to vyhlasi ????
skus live cd nejakej linux distiribucie .... nabutuj ... a v linuxe by ti ot uz malo ist zmazat...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Ako pise strapaty, nabootuj linux a zmaz to pomocou neho alebo co sa tyka toho TrustedInstalleru, tak je mozne niekde nastavit tvrdo prava, aby si s tym ako uzivatel mohol pracovat, robil som to uz, ale neviem Ti to tak z brucha povedat a nemam prave cas too googlit.
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

vytvor si na tej particii zlozku windows.old.. presun tam tie zlozky.. a potom použi start -> disk cleanup.. tam si vyber clean up system files.. das na ktorej particii to je.. a mas :)
Napísať odpoveď