Formatovanie streamu
Formatovanie streamu
Ahojte, nejak sa neviem dopracovat ani na internete k jednej veci. Potrebujem upravit stream resp vymazat nuly ak su na zaciatku. Rozhodol som sa teda prekonvertovat to do stringu a tam to upravit, no teraz mam zas problem dat to streamu, poradil by mi niekto? Dakujem.
Re: Formatovanie streamu
Poradil, ale vôbec netuším čo a v čom robíš.
No tak skusim to napisat presnejsie, mam pretazeny operator >> kde nacitavam vstup do streamu is a potom ho aj vraciam. Problem vsak je, ze moze tam byt napr 00045 a ja chcem vratit len tu 45. Kedze som nevedel ako na to, prekonvertoval som to do stringu, tam som tie nuly vyhodil, lenze teraz zas neviem ako to dat do toho streamu spat. Nasiel som nieco taketo
Ale potom sa mu nepaci ten return, pretoze tam ma byt istream. Dakujem ti velmi pekne.
Kód: Vybrať všetko
ostringstream ss;
ss << temp;
return ss;
Tak nevytváraj o/istringstream, ale jednoducho stringstream. S tým vieš pracovať ako chceš.
Hmm, nejak mi aj tak divne funguje ten prevod do stringu, neviem to nejak vyparsovat priamo v tom streame?
V prvom rade vôbec netuším, čo furt stváraš s nejakým "streamom". Ak máš string v stringstreame, získaš ho metódou str(). A so stringom si potom rob čo chceš. Trebárs si ho aj daj zase do stringstreamu, ak ti to robí dobre 
myClass b
istringstream s
s . str ( "04568" );
is >> b;
Ak tam bude furt číslo s nulami na začiatku, môžeš to prehodiť do čísla a zase do streamu
Tak nejak?
stringstream s;
s.str( "04568" );
int num;
s >> num;
stringstream s2;
s2 << num;
cout << s2.str();Re: Formatovanie streamu
No napriklad, dakujem