Ale teraz vážne, čoho sa dopúšta obchodník, ktorý celý mesiac nevydal ani jeden bloček? Nech viem, či mi stojí za to bonzovat niekoho, kto sa rozhodol zdvihnút si ceny o 25%, čo ma teda riadne napálilo minulý mesiac.
Pokladničný doklad č. 0001
-
Solo_Kamen
King
Pokladničný doklad č. 0001
Dnes som mal trochu viac volného času a tak ked som si vyhadzoval bordel z peňaženky, tak som našiel zaujimavú vec. V čínskom obchode s oblečením som si kupoval nohavice a mám odtial pokladničný doklad s číslom 0001 . Som asi prvý zákazník
Tí ostatní predomnou asi dostali handry zadarmo. dátumvyhotovenia dokladu je 26.03.2014, čiže pánko asi nemal moc dobré tržby, kedže som bol jeho prvý zákazník ten mesiac
.
Ale teraz vážne, čoho sa dopúšta obchodník, ktorý celý mesiac nevydal ani jeden bloček? Nech viem, či mi stojí za to bonzovat niekoho, kto sa rozhodol zdvihnút si ceny o 25%, čo ma teda riadne napálilo minulý mesiac.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pokladničný doklad č. 0001
...čo by mu hrozilo?...nič...chceš trestať niekoho za to, že nemá tržby, zákazky, predaj?...
-
Solo_Kamen
King
Asi si zle pochopil moju sarkasticky myslenú čast príspevku... má tam ludí plnú r*t, už je drahší jak značkové obchody s priteplenými obtiahnutými riflami. Nehovorím, keby mi to predá bez DPHčky aby to bolo obojstranne výhodné, ale on proste ryžuje a klame na daniach...
EDIT: ked už poctiví podnikatelia vymreli, nevidím dôvod, prečo to nestažit aj tomu prehnitému zvyšku.
EDIT: ked už poctiví podnikatelia vymreli, nevidím dôvod, prečo to nestažit aj tomu prehnitému zvyšku.
-
Grim
Darca
...možno si ty nepochopil...ale nemáš ako dokázať, že tam ten naprataný obchod produkuje nejaké tržby...ty vlastne ani nemáš ako dokázať, že tam ten obchod naprataný bol...samozrejme môžeš podať podnet na prešetrenie na SOI a oni sa tým už budú zaoberať...
-
Solo_Kamen
King
Ach tak... no, skrytú kameru zabudovatelnú do bundy ešte nemám, takže nemám záznam, ktorým by som to podložil... každopádne ten dátum a číslo dokladu hrozne bijú do očí. 
-
vladenko007
VIP
Možno to má šikmáč iba zle nastavené a na každom bločku má 0001.
pripadne mal pred tym inych 10000 zakaznikov
-
Solo_Kamen
King
To by mal zlaté dlaždice v tom obchode snáď 
Tak podnet som podal a cítim sa byt morálne čistý
dobrú noc.
Tak podnet som podal a cítim sa byt morálne čistý
... takze tam kup este nieco a budeme mudrejsi 
Alebo sa mi to cislo nuluje na dalsi den a tak rano zacina doklad s cislom 1, ci?
-
audiotrack
VIP
aj keby ho natočíš, tak neviem či sa to dá použiť ako dôkaz nakoľko si sa sám dopustil priestupku keďže si ho natáčal bez jeho vedomiaSolo_Kamen napísal:Ach tak... no, skrytú kameru zabudovatelnú do bundy ešte nemám, takže nemám záznam, ktorým by som to podložil... každopádne ten dátum a číslo dokladu hrozne bijú do očí.
to je rovnako zlé ako keby žiadne číslo bločku nemá. Neviem aké sú povinné náležitosti bločku, ale myslím že na čísle bločku vôbec nezáleží (podstatné je DKP aby mal tú pokladnicu registrovanú) a číslo bločku je iba aby si to vedel lahšie spárovať v účtovníctvevladenko007 napísal:Možno to má šikmáč iba zle nastavené a na každom bločku má 0001.
Aj poradové číslo musí byť na bločku, avšak je to poradové číslo od poslednej dennej uzávierky. Takže možno tesne pred Tebou si robil uzávierku.
http://www.podnikam.webnoviny.sk/regist ... ladu/22283

http://www.podnikam.webnoviny.sk/regist ... ladu/22283
-
vladenko007
VIP
Ale ja som nepovedal že to je dobré. Iba som chcel povedať to, že to nemusí znamenať že majiteľ obchodu vytlačil len jeden bloček.audiotrack napísal: aj keby ho natočíš, tak neviem či sa to dá použiť ako dôkaz nakoľko si sa sám dopustil priestupku keďže si ho natáčal bez jeho vedomia
to je rovnako zlé ako keby žiadne číslo bločku nemá. Neviem aké sú povinné náležitosti bločku, ale myslím že na čísle bločku vôbec nezáleží (podstatné je DKP aby mal tú pokladnicu registrovanú) a číslo bločku je iba aby si to vedel lahšie spárovať v účtovníctve
no toto mi moc hlava nebere..preco by niekto taketo podnety vlastne podava? ty si blocek dostal, tak ti to moze byt fuk, ake vztahy ma s ostatnymi zakaznikmi, no nie? podla mna si ta nahodne nevybral ako prveho zakaznika s blockom, skor tam ma chybu a aj keby, tak sa to teba netyka, okrada tak iba stat. koho to trapi, ze tie peniaze skoncia inde ako v obchode nejakeho politika?
-
audiotrack
VIP
no mne teda rozhodne nie je fuk či ma nejaký predajca nepriamo okráda. DPH je jeden z najdôležitejších príjmov štátu. Ak predajcovia okrádajú štát na DPH, okrádajú aj seba aj teba. Štát nebude mať peniaze, a v konečnom dôsledku bude musieť niečo zdražieť takže to že sa nejaký číňanko obohacuje je aj na tvoj úkor. Radšej nech takú prevádzku zavru ako by mal ročne okradnúť štát o neviem aké tisíceM142 napísal:no toto mi moc hlava nebere..preco by niekto taketo podnety vlastne podava? ty si blocek dostal, tak ti to moze byt fuk, ake vztahy ma s ostatnymi zakaznikmi, no nie? podla mna si ta nahodne nevybral ako prveho zakaznika s blockom, skor tam ma chybu a aj keby, tak sa to teba netyka, okrada tak iba stat. koho to trapi, ze tie peniaze skoncia inde ako v obchode nejakeho politika?
Kvôli takýmto podvodníkom stráca štát miliardy každým rokom. To je obrovský peniaz
Očakávané príjmy z DPH v roku 2011 boli vo výške 7,48 miliardy eur, kým do štátnej pokladnice prišlo 4,711 miliardy eur.
iba stat? ved stat si ty a nikto inyM142 napísal:okrada tak iba stat
Ach, pre takéto zmýšľanie ľudí je ten štát tam, kde je
Kto si myslíš, že sponzoruje štát? No predsa ľudia, do štátneho rozpočtu sa tie peniaze nedostanú zo vzduchu, ale hlavne z vybraných daní. Takže áno, keď si nejaký Číňanko okráda štát, nepriamo tým okráda aj TEBA!!!
Kto si myslíš, že sponzoruje štát? No predsa ľudia, do štátneho rozpočtu sa tie peniaze nedostanú zo vzduchu, ale hlavne z vybraných daní. Takže áno, keď si nejaký Číňanko okráda štát, nepriamo tým okráda aj TEBA!!!
-
vladenko007
VIP
Áno všetci máte pravdu. Ale treba si aj povedať ako sa chová štát k malým podnikateľom a živnostníkom.
Nejdem sa zastávať šikmáčov to určite nie. Ale netreba sa diviť že keď štát šlape na krk živnostníkom, tak oni sa snažia potom hľadať rôzne okľuky ako mať vyšší zisk.
Je to presne tak ako z klasickým zamestnancom. Ak ho firma nemotivuje platom, benefitmi, tak zamestnanec má taký prístup aj k práci. Taký zamestnanec potom hľadá, snorí kde by si mohol nejako privyrobiť napríklad krádežou a podobne. Verte mi viem o čom hovorím. Takéto veci sme museli na firme veľakrát riešiť.
Nejdem sa zastávať šikmáčov to určite nie. Ale netreba sa diviť že keď štát šlape na krk živnostníkom, tak oni sa snažia potom hľadať rôzne okľuky ako mať vyšší zisk.
Je to presne tak ako z klasickým zamestnancom. Ak ho firma nemotivuje platom, benefitmi, tak zamestnanec má taký prístup aj k práci. Taký zamestnanec potom hľadá, snorí kde by si mohol nejako privyrobiť napríklad krádežou a podobne. Verte mi viem o čom hovorím. Takéto veci sme museli na firme veľakrát riešiť.
presne tak ako vravi prispevok nado mnou. viem, ze je to dvojsecna zbran a hlavne obycajnym zamestnancom, ktorych firmy platia neumerne vysoke odvody to prekaza. ale poznam zopar prikladov, kde by tito ludia viedli 100% legalnu zivnost, keby im to bolo umoznene. stat im ale hadze polena pod nohy, tak co maju robit? ostat doma a brat podporu? lebo takeho 50 rocneho stolara, ktory je sice velmi dobry vo svojom obore, ale konkurencia ho tlaci dole nikto nezamestna. ok beriem, ze sa to zrovna netyka toho cinana, ale pre toto taketo veci schvalujem..ak stat zacne konecne vytvarat podmienky pre rast takychto ludi a nielen ich tahat dolu, tak nahlasovanie podobnych pripadoch zacnem schvalovat aj ja.