Pomaly PC (dvoj jadro)
Pomaly PC (dvoj jadro)
Ahojte, chcel by som sa spýtať, čo može tak veľmi spôsobovať spomalovanie PC. Niekedy kým mi otvorí tento pc alebo tak.. trvá to aj 5s. HDD seekuje. Obávam sa že to bude malou ram (2x1 GB 667MHz DDR2 kingston v dual-channel) Windows nainštalovaný na tom 76GB Hitachi IDE HDD
PC specs. (Speccy)
http://speccy.piriform.com/results/dnEI ... DvjYZxFo1W
Tak isto aj BF3, ma problem ist na low 720p (20-30FPS max) .. GPU je vyuzivana na cca 48-55%(GT220 752Core/1650Shader/1035MEM).. CPU samozrejme na 100. čo by som čakal, že ten processor na 3.0GHz taktnuty zvládne lepšie. GTA IV. Išlo s velkymi problemami na medium. pritom na notebooku s Turionom X2 P520 2.3GHz + 5730m (HD5570 desktop) mi to ide na high/very high bez problemov. Je Doska bottleneck.. alebo je ten processor až tak vážne slabý?. Neočakávam žiadne zazraky zo stareho 2 jadroveho CPU. Ale toto som vážne nečakal.
PC specs. (Speccy)
http://speccy.piriform.com/results/dnEI ... DvjYZxFo1W
Tak isto aj BF3, ma problem ist na low 720p (20-30FPS max) .. GPU je vyuzivana na cca 48-55%(GT220 752Core/1650Shader/1035MEM).. CPU samozrejme na 100. čo by som čakal, že ten processor na 3.0GHz taktnuty zvládne lepšie. GTA IV. Išlo s velkymi problemami na medium. pritom na notebooku s Turionom X2 P520 2.3GHz + 5730m (HD5570 desktop) mi to ide na high/very high bez problemov. Je Doska bottleneck.. alebo je ten processor až tak vážne slabý?. Neočakávam žiadne zazraky zo stareho 2 jadroveho CPU. Ale toto som vážne nečakal.
Re: Pomaly PC (dvoj jadro)
Ten Hitachi disk má koľko rokov? Skús otestovať jeho rýchlosť napr. cez HD tune a tiež pozrieť SMART hodnoty. Len tak vyskúšaj zo srandy vypnúť swap, reštartuj PC a potom odmeraj, za ako dlho Ti otvorí Tento počítač. Ak to bude určite rýchlejšie, problém bude hlavne v starom a pomalom disku.
Taktiež by som skúsil Ccleaner a defragmentáciu.. a povypínať nejaké nepotrebné procesy.
Taktiež by som skúsil Ccleaner a defragmentáciu.. a povypínať nejaké nepotrebné procesy.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nebezi na pozadi nejaky virus ???
-
typek61
Darca
od toho 2 jadra nic viac necakaj,nechapem ako tam mozes hrat take hry
na otvaranie zloziek a suborov,videi by ti mal stacit a nesekat.ako sa pise vyssie skus stiahnut hd tune novu verziu a otestovat
To bude najskôr diskom. Otec má rovnaký problém. Ten pc som niekoľkokrát rozobral, testoval jednotlivé komponenty na inom stroji a všetko išlo. Osobne som to považoval za zbytočné, ale nechcelo sa mi počúvať "Platíme ti IT školu, tak s tým niečo urob!". Nakoniec vždy skonštatujem, že by tam mohol dať disk, za ktorý by v technickom múzeu nedostal značnú sumu peňazí a nechám to tak.
suborov pri starte mam vazne minimum.. nakolko nemam ani antivirus kvoli malemu mnozstvu RAM, a teoreticku velmi slabemu HDD.
Vsetky HDD som defragmentoval pred mesiacom. Defragmentujem znova kludne kym pojdem si zajazdit na motorku.
resulty z HD Tune vam hodim zachvilu. ked sa mi niečo doinštaluje. Programov mam dosť malo nainštalovanych.. kvoli registrom. aj vačšinou som používal portable verzie.. PS: to čo vyzerá ako vírus v startupe. tak tie subory som potom ručne cez safe mode vymazal.
Vsetky HDD som defragmentoval pred mesiacom. Defragmentujem znova kludne kym pojdem si zajazdit na motorku.
resulty z HD Tune vam hodim zachvilu. ked sa mi niečo doinštaluje. Programov mam dosť malo nainštalovanych.. kvoli registrom. aj vačšinou som používal portable verzie.. PS: to čo vyzerá ako vírus v startupe. tak tie subory som potom ručne cez safe mode vymazal.
Defragmentacia ti spravi mozno percento vykonu, to nemusis ani robit. Nainstaluj antivirus, nieco na spyware, prebehni tym pc a odinstaluj kvoli ramke.
-
hrban
Addict
Njn to nebude ani diskom i ked mozno je pomaly ale zavireny pc
Z mojich osobných skúseností sa takto správa pomalý disk.. odskúšané na viacerých kompoch. Väčšinou systém stále čaká, kým prečíta potrebné údaje zo swapu, ktorý je uložený na starom a pomalom disku - ten akoby neustále seekoval. Na týchto kompoch som stále zaznamenal pekné zrýchlenie práve vypnutím swapu, systém sa neobracal s každou somarinou do pomalého swapu a stal sa o poznanie svižnejším, pretože si vystačil sám so svojou rýchlou ramkou. Preto som mu odporučil skúsiť vypnúť swap - má až 2GB ramky, to mu vystačí aj na 7ku. Určite tam má 3GB swap, čo je 3% z kapacity disku. Veď keď sa len pozrieš na kapacity tých diskov - určite ani jeden z nich nemá menej ako 10 rokov - sú staré, pomalé a ktovie koľko majú chybných sektorov, prípadne iných chýb, kvôli ktorým musia skákať hore dolu, kým niečo prečítajú.

Ale samozrejme, za kontrolu antivírom tiež nič nedá..
Ale samozrejme, za kontrolu antivírom tiež nič nedá..
-
hrban
Addict
hej len jemu točí BF na low detailoch CPU 100%
hej ono by pomohlo rýchlejší disk ale tak pri hrách keď je vlastne všetko loadnuté v ramke to taký efekt nemá, max na čas loadingu ale určite nie rapídne FPS dropy.
hej ono by pomohlo rýchlejší disk ale tak pri hrách keď je vlastne všetko loadnuté v ramke to taký efekt nemá, max na čas loadingu ale určite nie rapídne FPS dropy.
Si myslíš, že hra sa nahodí len do ramky a do swapu nie? Nebol by som si tým taký istý.. 
-
hrban
Addict
viacmenej áno, ak je ramky dostatok, pozri ako keby to brzdí disk, hra by sekala vždy, nehľade na to aké má detajly, lenže akonáhle to začne sekať pri vytiahnutí detajlov hore, znamená to, že buďto CPU alebo GPU nezvláda, v tomto prípade je to CPU lebo beží na 100%
plus smart hodnoty diskov sú dobré a už len v start-up má jeden neidentifikovateľný program, čo žnamená zavírený PC, full scan cez MBAM a Eset online scanner a môže to ísť trošku lepšie.
Výmena disku vyrieši max to 5s čakanie na otvorenie PC (i keď aj to môže byť zapríčinené vírmi) ale na hry to efekt nemá, sám som mal dodrbkaný starý disk s chybnými sektormi a hrať sa s 2GB RAM dalo, max BSOD.
plus smart hodnoty diskov sú dobré a už len v start-up má jeden neidentifikovateľný program, čo žnamená zavírený PC, full scan cez MBAM a Eset online scanner a môže to ísť trošku lepšie.
Výmena disku vyrieši max to 5s čakanie na otvorenie PC (i keď aj to môže byť zapríčinené vírmi) ale na hry to efekt nemá, sám som mal dodrbkaný starý disk s chybnými sektormi a hrať sa s 2GB RAM dalo, max BSOD.
Tiež je možné, že v tom "seku" chce hra niečo vybrať zo swapu alebo z disku.. 
-
hrban
Addict
Plus nepoužíva antivírus, takže si koleduje o zavírený PC
TESTY HDD
Idem zapnúť Eset Online scanner na vašu požiadavku, tie virusy čo tam boli som samozrejme ručne odstranil a idem vam dohodiť hodnoty diskov..
Swap moc vypinať nemožem, lebo stáva sa že keď mám napr 5 tabov v IE (kludne aj v chrome, ale žere mi neskutočne HDD miesto) tak mám cca 89-90% zaplnenej ram a počujem HDD seekovať
Swap moc vypinať nemožem, lebo stáva sa že keď mám napr 5 tabov v IE (kludne aj v chrome, ale žere mi neskutočne HDD miesto) tak mám cca 89-90% zaplnenej ram a počujem HDD seekovať
Aj tak skús vypnúť ten swap.. kým Ti nebude PC hlásiť, že málo pamäte, tak by malo byť všetko OK. Ako vidíš, tie disky sú dosť pomalé (môj starý systémový disk WD6400AAKS má priemerný transfer rate 95MB/s, burst rate 170MB/s). Navyše tam máš nejaké chyby v SMARTe..
-
hrban
Addict
na tú zostavu je to adekvátna rýchlosť, Môj HDD na staršom PC dostahuje max 80 average 65-70. Dropy sú tam minimálne, tie mám aj ja a nelaguje mi nič.
Eset Online scanner.. nenašiel žiadne ine virusy.. okrem apkciek ako netspoof,potom "rageagainstthecage" na rootovanie, jeden trainer,injector na trainer.. a to je všetko.. prehladane všetký HDD. Ono ja na tom hram občas nejake staršie hry.. ktore potrebuju to množstvo RAM, takže asi nebude dobra volba vypnuť swap. ale spravim to pre zistenie, že aký je v tom rozdiel.