Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Laster
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Laster »

Čo by ste odporúčili kúpiť toto http://www.stillmass.eu/hydromass-ii/ alebo toto http://www.namaximum.sk/kategoria/gainery/gainer-gold/.
S tým, že cvičím asi tri mesiace predtým polroka thai-box. 181 cm/65kg/21rokov. Potreboval by som nabrať, tak 10 kg. Potom sa chcem zas vrátiť na thajský.
A ešte čo hovoríte na tento plán.
1.deň
pullover 3x10, drep zadný 1x20, 8x5, 1x20, bench 1x20, 6x5 a bradlá(triceps) 8x5,1x20
2.deň
pullover 3x10, mrtvý ťah 1x20, 8x5, 1x20, tlak v stoji(ramená) 1x20, 8x5, 1x20, biceps v stoji 1x20, 8x4, 1x20

vďaka
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten plán je jak z ako z inej planéty, totálny nezmysel.

A kúp si radšej proteín + glukózu.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Bench 20x? Mrtvý ťah 20x? To čo ich chceš robiť len s tyčou a 5kg závažiami? Opakovaní stačí v rozmedzí 5 až 10. Počet sérií 3 až 4. Podľa toho ako to tebe viac vyhovuje. V posilňovaní musíš najmä počúvať svoje vlastné telo a čo tebe najviac vyhovuje. Musíš si nájsť cviky, pri ktorých cítiš že rastieš. Buď objemom alebo silou. To už je na tebe. A najmä sa sústrediť na komplexné cviky s voľnými váhami (dlhá tyč/krátka tyč a závažia)
hughito
Redeemer
Redeemer

Zas pre nováčika nie je dobrá takáto voľnosť, treba si vybrať plán, ktorý je vhodný. Stačí si prelistovať pár posledných strán, viackrát tu boli rôzne tipy spomínané.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

zdravim neviete na ktorej web stranke sa da poskladať takýto plan?
Prílohy
Bez názvu.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Laster napísal:Čo by ste odporúčili kúpiť toto http://www.stillmass.eu/hydromass-ii/ alebo toto http://www.namaximum.sk/kategoria/gainery/gainer-gold/.
S tým, že cvičím asi tri mesiace predtým polroka thai-box. 181 cm/65kg/21rokov. Potreboval by som nabrať, tak 10 kg. Potom sa chcem zas vrátiť na thajský.
A ešte čo hovoríte na tento plán.
1.deň
pullover 3x10, drep zadný 1x20, 8x5, 1x20, bench 1x20, 6x5 a bradlá(triceps) 8x5,1x20
2.deň
pullover 3x10, mrtvý ťah 1x20, 8x5, 1x20, tlak v stoji(ramená) 1x20, 8x5, 1x20, biceps v stoji 1x20, 8x4, 1x20

vďaka
-naberanie svalov nie je ani zdaleka tak otazkou dokonaleho cvicebneho planu ako otazkou dostatocne kvalitneho stravovania. Ak budes poriadne jest tak vaha a objem pojdu nahor aj keby si cvicil iba par zakladnych cvikov. Pri tejto prilezitosti som si spomenul na "borcov" co cvicia pravidelne v posilke kazdy druhy den aj 90minut vsetky mozne cviky, len po cele tie roky co ich vidim vyzeraju stale viac menej rovnako-vsetko je o jedle..
hughito
Redeemer
Redeemer

japaja napísal:zdravim neviete na ktorej web stranke sa da poskladať takýto plan?
Pre tvoje dobro dúfam, že sa to nikdy nedozvieš.
-naberanie svalov nie je ani zdaleka tak otazkou dokonaleho cvicebneho planu ako otazkou dostatocne kvalitneho stravovania. Ak budes poriadne jest tak vaha a objem pojdu nahor aj keby si cvicil iba par zakladnych cvikov. Pri tejto prilezitosti som si spomenul na "borcov" co cvicia pravidelne v posilke kazdy druhy den aj 90minut vsetky mozne cviky, len po cele tie roky co ich vidim vyzeraju stale viac menej rovnako-vsetko je o jedle..
Ako áno, strava je základ, ale dá sa to ja obrátiť. Sú borci, ktorí jedia v poriadku, ale vzhľadom na zlý tréning sa ten ich progres na začiatku (ktorý vždy je) úplne spomalí až zastaví.

Čiže, ide o to dobre jesť, ale ja trénovať a takisto myslieť na regeneráciu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Páni, potrebujem radu. Už dlhšie cvičím TBT. Na začiatku som si dával 6-7 cvikov, 4 komplexné a ostatné izolované. Postupne som k tomu začal pridávať viac cvikov a momentálne idem tak 10 cvikov, niekedy aj viac. Cviky sa snažím obmieňať, takisto ich poradie atď. Vôbec sa však necítim unavený. Regenerujem úplne v pohode. Tréning mám každý druhý deň. Idem z posilky a rozmýšľam, či si dám ešte bicykel alebo pôjdem behať. Kolega skúšal odcvičiť to čo ja a na druhý deň nevedel chodiť, lebo mal svalovicu na celom tele a ja úplne v pohode. Dávam si supersérie, skúšam všetko možné, ale stále mám pocit, že som cvičil málo a ťahá ma to cvičiť každý deň. Myslíte, že takéto cvičenie môže byť kontraproduktívne, alebo skôr využiť tento stav, ktorý je možno krátkodobý a cvičiť s väčšou intenzitou, pokiaľ to telo dovoľuje?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

skušal si tie cviky robiť pomalšie?
hughito
Redeemer
Redeemer

Asi málo zvyšuješ váhy. :)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Mam otazku.. na tom statickom bicykli mi ukazuje okrem vselicoho aj tep srdca a nakolko rad bicyklujem nastavil som si najtazsi program lenze mi zacalo ukazovat tep nad 170 a zo zeleneho to cislo preslo na cervene ako keby kriticka hodnota. Tak sa chcem spytat do akeho tepu by som sa mal vmestit resp aky neprekrocit pocas namahy. Pochybujem ze by to meralo zle lebo ked som si chytil srdce tak to ozaj vyzeralo ze mi ide vyskocit. Inak zalezi to od kondicie? Napr taky Sagan by mal na tom istom programe nizsie tep ako ja?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Je normalne, ze pokial nemas kondicku tak ti tep vyleti. Preto sa snaz drzat nizsie, okolo 135-150. Takto "z hlavy" tie cisla nemusia sediet s tym ake su tvoje skutocne aerobne a anaerobne prahy, ale zo zaciatku radsej menej ako viac. Dost o tvojej kondicii napovie aj kludovy tep.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Sportovci maju tusim nizsi kludovy tep ak sa nemylim.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

PhYs0c napísal:Sportovci maju tusim nizsi kludovy tep ak sa nemylim.
Ano a prave podla toho aspon priblizne poznas ako moc si "fit". Pokial mas kludovku napr 70, tak je jasne, ze uz pri lahkej zatazi ti to vyleti na 160 a vyssie.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

a pokial kondicku nemas a chces ju zacat trenovat, tak by si nemal chodit nad aerobny prah (ten nizsi), ten si zistis celkom jednoducho amatersky tak, ze je to maximalna zataz, pri ktorej mozes normalne suvislo komunikovat bez nutnosti prerusovat vety na nadychnutie a "dobehnutie" dychu (su aj vselijake rovnice ale to vsetko dava velke tolerancie)
a inac 170tepov v zatazi je normalne cislo, okolo 170 mam ja anp, a vacsinu kopcov ktore nejdem lenivo a oddychovo idem okolo tohto prahu, potom uz zalezi len ci trenujem (idem na max teda blizsie k 180 az nad 180 niekedy) alebo idem lenivo a "oddychujem" (teda skor 150-160)

ale urcite ak nemas natrenovane by som to nehrotil, neprospeje to ani tym ze rychlejsie kondicku naberies, ani zdraviu
pinco
Darca
Darca

Čo sa týka toho zvyšovania váhy, tak samozrejme sa snažím ísť s váhou stále hore. Veď o čom by to potom bolo, keby som bol stále na rovnakom.

Mne ide len o to, či je dobré takéto trénovanie, alebo to môže mať skôr opačný efekt a rastu svalov to neprospieva.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vahy treba postupne stale zvysovat,lebo inac si sval na zataz zvykne a nema dovod dalej hypertrofovat.
Sval pri spravnej zatazi a strave moze rast prakticky bez obmedzeni,vecsinou ale clovek narazi na svoje hranice pre bolest klbov a šliach- pri vysokych vahach- aspon to je moja skusenost.
Pinco ty mozes trenovat skoro hocijako tvrdo a dlho, pretoze si este velmi mlady a tym padom mas dobru regeneraciu.
pinco
Darca
Darca

Mladý síce som, ale žeby veľmi mladý, to asi až tak nepreháňajme. Mám 28.
hughito
Redeemer
Redeemer

pinco napísal:Mladý síce som, ale žeby veľmi mladý, to asi až tak nepreháňajme. Mám 28.
Len vieš, keď vyslovene píšeš, že po tréningoch si totálne v pohode a máš chuť ešte neviem čo všetko robiť, tak mi napadli prvé tie váhy. Každopádne na tom nie je určite nič zlé, že sa necítiš po každom tréningu ako zbitý pes, to je mýtus.

Keď sa tak nad tým zamyslím, tak aj ja sa cítim po tréningoch v pohode, skôr taký nabudený, ako zničený.
pinco
Darca
Darca

Mne ide len o to, že by som chcel trochu pridať, teda chodiť cvičiť častejšie. Možno aj každý deň. Neviem však, či je to dobré a či ma to posunie ďalej, alebo práve naopak, to spomalí rast. Cítim sa, že by to bolo v pohode, s regeneráciou problém nemám absolútne, čo sa mi ešte nestalo a takto nabudený som ešte asi nebol. Uvedomujem si, že práve v období regenerácie sval rastie a práve preto mám pochybnosti, či je dobré takéto častejšie cvičenie. Alebo sa ešte pohrávam s tým, že by som chodil každý druhý deň, ale v tréningový deň dvojfázovo. Má to zmysel, alebo je to blbosť, podľa vás?
Napísať odpoveď