Pípa mi kontrolka s vodou

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pípa mi kontrolka s vodou

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zdravím,

otec ma 3x upozornil na to že mu pípala kontrolka ohľadom vody v chladení. Ale vraj mu to zapípalo ráno keď odchádzal z garáže no keď odchádzal od kostola tak už nepípla a spravilo mu to 3x z 10 štartov.
Ja som na tom aute jazdil tiež dlho a stalo sa mi to včera prvý krát.

Je to bežné? lebo podľa mňa by to malo pípať pri každom štarte a nie náhodne.

Ps.: auto nechávam v garáži.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Pípa mi kontrolka s vodou

Príspevok od používateľa Gothar »

Skontroluj hladinu chladiacej kvapaliny, ak je niekde pri minime, tak je mozne, ze to pipa iba ked je studeny motor - kvapalina ma vtedy mensi objem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Moze byt ale aj tak pipa to len niekedy. Otcovi to pipalo ked vychadzal z tepleho garazu ale ked ochdadzal s autom co stalo 2 hodiny pred kostolom tak to uz nepipalo.

Ale asi aj tak kupim kvapalinu, spustim staru a napustim novu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nemusis ju vypustat, pokial si tam nelial vela destilovanej vody tak postaci doliat novu kvapalinu. Len ju predtym skontroluj, mozno je jej dost a iba blbne snimac.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hmmm. Tjn destilovanu som tam nelial. Ale nevadi ked sa zmixuju 2 kvapaliny? Viem ze tam mam pre -25°C. Co ked tam dam pre -30°C? Proste sa len rozriedia a bude to fungovat v pohode?
Gothar
Moderátor
Moderátor

No pokial viem, tak do chladenia sa leje iba ruzova alebo modra a zavisi to od toho z akeho kovu mas vyrobeny blok motora. Potom by uz mali byt vlastnosti viacmenej rovnake. Tie hodnoty s minimalnou teplotou sa udavaju hlavne pri kvapaline do ostrekovacov, ale tam to tiez nevadi, pomiesanim sa ta teplota zmeni a nic viac.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

musis tam naliat rovnaky typ kvapaliny (podla zlozenia), ak zmiesas dve, ktore su na odlisnej baze, tak to moze zrobit neplechu (moze sa vyzrazat, penit...)

to, ci je do -30 alebo -25 urcujes ty sam pomerom koncentratu a destilovanej vody
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

presne ako vravi smejo... mne sa to stavalo na rodinnom, ono ked som ho naklonil, tak zasvietila kontrolka... ale to voda bola pod minimom, aj preto... potom uz by som to videl len na snimac
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

aj mne na sluzobnom to robilo bezne ked mi uniakala chladiaca kvapalina cez umele T-čko (rozvod kurenia a chladenia). Ono ked sa pozries na nadrzku, tak mas chladiacej kvapaliny dost, lebo ju tam vidis a este nie je pod minimom. ale snimacu sa samozrejme tato hodnota nepaci. staci len doliat nemrznucu zmes ako pisali chalani vyssie a pipanie urcite prestane ;) snimace v nadrzkach na chladiacu zmes su prakticky nesmrtelne...
Majkoone
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Majkoone »

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či mi neviete poradiť lebo aj mne pípa kontrolka vody a pritom kvapaliny mám habakuk veľa a pípa mi to vždy keď naštartujem a je to otravné a neviem prečo to robí takto mám tam doliatú destilovanú vodu aj môže to robiť aj tým? a či by ste mi nevedeli pomôcť že kde je spínač aj mám novú nádržku teda dúfam že je nová lebo automechanik vymieňal mi teraz a stále mi to robí. Za odpoveď ďakujem
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

este pokial sa jedna o VW Group auta, tak na vyrovnavacke s chladiacou/nemrznucou zmesou je snimac. ked si otvoris nadobku a odsajes chladiacu kvapalinu, tak uvidis ten snimac, su to take 2 koliky trciace vnutri nadobky. obsuchaj ich mosadznou drotenou kefkou, samozrejme o rozmeroch aby si sa ku tym kolikom aj dostal. niekedy staci aj srovbovakom obsuchat a malo by to byt ok..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Snimac alebo oxidacia, bezna vada.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Prebehni tie dva drotiky alebo ten snimac co je vo vnutri nadrzky zubnou kefkou. Ako je spomenute vyssie je to zoxidovave.mne to zacalo robit na dialnici niekde a to som mal este 1000 km pref sebou tak som to poskrabkal klucom od auta a funguje to dodnes.
Napísať odpoveď