Nejak vela tych EU miest za sebou nemam ale pred par hodinami som sa vratil z Krakova a musim povedat ze je to nadherne mesto. Motal som sa tam dva dni v kuse po vsetkych moznych pamiatkach ale stalo to za to. Velmi uz taketo veci nemusim ale toto sami pacilo. Stare mesto je plne zaujimavych veci a mesto uplne zilo na kazdom roku niecim inym . Mozme len odporucit
Len sa pripájam - Krakow je fantastické mesto, určite najkrajšie, ktoré som doteraz navštívil. Boli sme tam zo školy, ale prakticky sme sa tak ani nesprávali, mali sme povolený "výjazd do nočných ulíc Krakowa" a bola to rozprávka.. Všade kopa ľudí, žiadne bitky na každom rohu ako napr. tu v Snine alebo iných mestách, kopa dobrých kaviarničiek a obchodov, ľudia priateľskí, dievčatá krásne hehe.. Samozrejme, nedá mi nespomenuť pouličných breakdancerov a hlavne skvelých černochov (Rómov?) pri ich elektrizujúcej capoeire. Okrem toho samozrejme obrovské množstvo pamiatok a zaujímavých miest (či už to hrad Wawel, okolie rieky Visla, desiatky kostolov či katedrál, centrum mesta) a obrovským plusom nášho pobytu tam bolo ubytovanie - bývali sme v zariadení zvanom Free Hostel (asi 15. min. chôdze od centra mesta) - boli to vlastne prerobené a spojené byty, kde majiteľka teraz zvykne ubytovávať študentov a pod. - bolo to malé, ale veľmi zaujímavé, hneď dole ziež pri vchode pizzeria s dobrými cenami.. Takže ak má niekto chuť na "sightseeing" - jednoznačne odporúčam Krakow!
Brašov, a celkovo oblast severne od Karpat mi ucarovala
do Edinu som sa vratil zit, ten sa kusocek opozeral
Kotor si u mna ziskal specialne miesto
Mostar a Sarajevo vyniknu historiou ale dolezitejsi je ich odkaz toho nedavneho...
Benatky-otrasne preplnene mesto.-teda tie hlavne casti.Zopar peknych casti ale inak tak trosku sklamanie pre mna.(4dni a prejdena podstatna cast mesta)
Graz-pekne akurat ma mrzi ze som videl malicko.pekny zamok.
toto nie je mesto ale oblast -Worthersee -toto je skutocne krasa.cistota vsade(ulice,voda,hotel..)
Ja som konečne videl naše hlavné mesto Stare mesto je pekne, ale celkový dojem sa stráca ked clovek vidi lezat bezdomovca na tej lavicke s Napoleonom a švedski dochodcovia na to kukaju, pričom od nich žobre cigánka s dietatom na rukach. To nerobi velmi dobry obraz Slovensku