Sluchátka + prehrávač (DAC) do 400-500eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Vitaaa
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sluchátka + prehrávač (DAC) do 400-500eur

Príspevok od používateľa Vitaaa »

Ahoj,

zvažujem kúpu comba prehrávač + sluchátka na domáci ale aj nedomáci posluch. Prehrávač by mal spĺňať funkciu externého DAC.

Najhorúcejší kandidát je Fiio X3, ktorý by som pravdepodobne mal možnosť kúpiť aj pod 150e. Zánovný

Zvažujem aj kúpu Fiio X5, čo je horúca novinka. Aj keď poriadne neviem v čom je oproti X3 rozdiel. Kvalita zvuku? Prehrávanie videa? neviem či stojí za ten príplatok.

Sluchátka zvažujem už iba Sennheiser HD25-II alebo Sennheiser HD25 Aluminium. Tu je príplatok menší, ale počul som hrať iba tie plastové.

Ak by mi mohol niekto skúsenejší poradiť, bol by som vďačný. Ak by boli nejaké iné - lepšie nápady tak sem s nimi.

Vopred vďaka. :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Sluchátka + prehrávač (DAC) do 400-500eur

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

On ten X5 je lepsi takmer vo vsetkom, kazdopadne daleko rozumnejsie z hladiska zvuku je kupit lacnejsi X3 a viac penazi investovat do sluchadiel.
Pri tom rozpocte mozes mat podstatne lepsie sluchadla ako HD25.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

no len HD25 sú vlastne úplný strop čo sa týka veľkosti, čo som ochotný nosiť po vonku. budem ich využívať ako doma tak aj "na prechádzke". X3 stoji cca 200eur + HD25 aluminium, ktoré majú podľa recenzií lepší zvuk ako štandardné stoja 210eur sa mi akurát vojdu do rozpočtu. Zvažoval som BD DT1350 (čo je podľa recenzií priamy konkurent pre HD25) ale tie su na CZ/SK dosť drahé.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Preco ale potom volis cestu najvacsieho odporu s jednymi "univerzalnymi" sluchadlami? Tisickrat rozumnejsie je kupit si dvoje sluchadla. Na von nejake lacnejsie spunty (ktore aj tak budu hrat podobne alebo aj lepsie ako HD25) a na doma nejake riadne domace sluchadla.
To mi dava vacsi zmysel ako obmedzovat sa vo zvuku kvoli velkosti.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja viem ze ist cestou univerzalnosti sa nejaví ako najlepšia cesta. Časom plánujem práve aj kúpu poriadnych domácich slúchadiel a HD25 by mi zostali ako prenosna nahrada za moje doterajšie PX100. Na domáci posluch teraz nemám nič, iba nejaké logitech 2.1, ktoré hrajú vyslovene strašne. Ale repro neriešim ani nechcem.

Takže aby som to upresnil - potrebujem prenosne sluchadla a prehravac (dac) do vyssie uvedenej sumy. Štuple nechcem, vadí mi to, mám malé ucho, skúšal som plnú *iť tých gumových nadstavcov k jedným štuplom. Veľké sa mi do ucha nevojdu a malé mi zas padajú. Chvilu ich vyuzijem na domaci posluch a na jesen by prišli sluchadla urcene na domaci posluch.

Moja otázka znie. Sú lepšie hrajúce prenosné sluchátka do sumy 250eur ako HD25 Aluminium/HD25-1 II? Preferovanú značku nemám.

Zatiaľ obrovská vďaka. :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano su. Napr. aj spominane dt 1350. V-moda M80, M100, Audio-Technica ATH-ESW9... Plus X dalsich kde uz je to ale ina velkost resp. niektore supraauralne domace ktore su relativne lahsie prenosne (zlozitelne, kratky kabel...). ATH-M50, Ultrasone HFI-..., Beyeri Custome pro, Shure SRH940 atd. U takych by si mal poriesenu aj tu univerzalnost keby si upustil od poziadavk na velkost. Ono ani tie hd 25 nie su prenosne sluchadla.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

jednoducho nejde ani tak o skladnosť... samozrejme to že sú skladacie je výhoda. ide o veľkosť. nechcem chodiť po vonku ala princezna leia zo SW.

audio-technica ATH-ESW9 (zaujali ma) ani V-moda na SK/CZ asi nekúpim. síce objednávam často z ebay ale veci tak do 30e. ale 200e+ vec z ebay - to sa mi pravdepodobne riešiť nechce :? záruka, prípadné clo, dovozné náklady.

http://sluchadla.heureka.sk/audio-technica-ath-es700/ s touto alternativou by som si nepomohol? :) vyzerajú dobre, skladne aj prenosne ale skúseností po internete alebo porovnaní s inými som našiel málo.

Ešte žánre ak to nejak pomoze - počúvam rock, synth rock (teda to som našiel na internete ako štýl hudby danej skupiny), pop, sadcore (aj ked nie som žiadny hipster :D ) väčšinou volím z rokov 90.,
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na rockovu muziku budu vhodnejsie tie Beyeri, HD 25 maju o dost viac basov hodia sa skor na tanecnejsiu muziku. Najlepsia volba bude aj tak M80 resp. M100.
Na nakupe zvonku nevidim problem, aj s pripadnym clom a dph to vychadza v 90% pripadov vyhodnejsie ako v EU. U seriozneho predajcu nie je problem ani zaruka, skor naopak. Vacsinou je to sice len 1 rok ale riesi sa to bez kecov vymenou kus za kus, ziadne spekulovanie ako u nasich predajcov.

ES700 su fajn, ale lepsie ako HD 25 nebudu.
Napísať odpoveď