Ahojte,
kúpil som si SSD Disk (samsung evo 840 120gb), myslel som si že keď ho vymením, kúpim si box na HDD čo mi ostane a budem to používať ako externý. Po otvorení NB sa mi naskytla super vec, že v NB mám miesto aj na jeden aj na druhý disk. SSD som normálne spojaznil a nainštaloval OS. Len keď pripojím HDD nechce mi ho zobraziť. Viem že sa nejako musí prepnať medzi master a slave. Vedeli by ste mi poradiť? Poprípade aj kde by som kúpil sánky na druhý disk. Ďakujem
Výmena HHD za SSD - spojaznenie
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Výmena HHD za SSD - spojaznenie
Na sata diskoch sa nenastavuje master a sláve stačí ten druhý disk povoliť v biose, a duplikovať kúpiš hocikde napríklad v alze
super dakujem, idem ho tam nahodiť. Len jeden problém, nemôžem sa dostať do biosu (stlačal som od F1 po F12, delete tab a všetko) vidím iba ASUS a rovno mi načíta windows. Nejaký typ ako by som sa tam dostal? (pred nainštalovaním osmičky mi to išlo v pohode cez tab tuším)
-
Traktorista
Guru
ja len odporucim ze pokial notas vyuzivas na bateriu tak je lepsie nechat len SSD, lebo ma nizsiu spotrebu ako povodny disk
Jasne diky za radu, ale ja s NB hýbem iba ked cestujem zo školy a to je raz za tri mesiace... Nejaký typ ako sa dostať do tho biosu?
(nevedel som že to pri osmičkefunguje inak, už som to našiel. Ide vyskúšať. Dakujem za rady
(nevedel som že to pri osmičkefunguje inak, už som to našiel. Ide vyskúšať. Dakujem za rady
-
typek61
Darca
to je blbost ze sa ti neda dostat do biosu, ked si si dal iny windows.windows s tym nema absolutne nic spolocne.napis aky mas typ notebooku,popripadne si cekni manual tam by to malo byt napisane
-
Chalesnik
Medium Professional
Skús pozrieť v googli aký typ kláves máš stláčať na tvojom modely