Ahojte.
V sucasnosti vlastnim hudobny prehravac Creative ZEN s 2GB pamatou a 16GB SDHC kartou. Hladam za neho alternativu s kvalitnym zvukovym vystupom, vydrzou aspon 30h a kapacitou aspon 32GB. V pripade mensej kapacity musi mat prehravac slot na pamatovu kartu. Preferujem prehravace s aspon 2,5" displejom.
Mate nejake navrhy pre mna? Nejako pozeram, ze ponuka kvalitnych prehravacov je u nas v SK/CZ biedna. Najviac ma prekvapila slaba ponuka od Creative. Stiahli z trhu takmer vsetky prehravace a neviem preco. Kedysi som pokukoval po Creative ZEN X-fi s 30h vydrzou a uz ho nemozem najst v ziadnom obchode, co je skoda.
Nasiel som prehravace FiiO X5 a X3, ktore vyzeraju super, ale s tak velkou kapacitou baterie by moj ZEN vydrzal asi 100h a nie slabych 7-9. Navyse su na moj vkus prilis hrube...
Za kazdu odpoved vopred dakujem.
Kvalitny mp3 prehravac s dlhou vydrzou
-
manager666
Star
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kvalitny mp3 prehravac s dlhou vydrzou
To preto ze tie X3 a X5 nie su obycajne mp3 prehravace. To su zaroven aj prevodniky a sluchadlove zosilovace pre ine zariadenia (zvukova karta pre pc atd.), vedia prehravat aj HD audio formaty a hlavne zvuk je o galaxie vzdialeny od beznych mp3 prehravacov ako ipody, Creativy atd. Je tam vysoky vypocetny vykon procesora, preto taka vydrz. A pretoze sa daju pouzit univerzalnejsie je tam kopa vstupov a vystupov, vela suciastok velka bateria a tie potrebuju miesto, preto je to hrube.
V pripade X3 je na to co ponuka ta jeho cena smiesna.
Z tych beznych prehravacov maj velku vydrz Cowony. A zvuk je tiez na vysokej urovni. Pokial sa uskromnis s malickym displejom tak vyborny prehravac je Clip Sport. A usetris kopu penazi.
V pripade X3 je na to co ponuka ta jeho cena smiesna.
Z tych beznych prehravacov maj velku vydrz Cowony. A zvuk je tiez na vysokej urovni. Pokial sa uskromnis s malickym displejom tak vyborny prehravac je Clip Sport. A usetris kopu penazi.
-
manager666
Star
Vdaka za radu.
Clip Sport vyzera fajn, ale na sportove ucely. Myslim si, ze by to nebol krok vpred a jeho kupou by som si nepolepsil.
Pokukujem po ipode nano 7. generacie, ale, bohuzial, ma iba 16GB pamate a na to, ze je to ipod, som cakal krajsie graficke rozhranie.
Pacia sa mi aj walkmany od sony rady 800, ale maju zbytocne funkcie (wifi, ...), za ktore nemienim zbytocne platit. Je to velka bieda s ponukou. Keby sa mi aspon podarilo najst novy Creative ZEN X-Fi (16GB, idealne 32), tak by som bol maximalne spokojny.
Clip Sport vyzera fajn, ale na sportove ucely. Myslim si, ze by to nebol krok vpred a jeho kupou by som si nepolepsil.
Pokukujem po ipode nano 7. generacie, ale, bohuzial, ma iba 16GB pamate a na to, ze je to ipod, som cakal krajsie graficke rozhranie.
Pacia sa mi aj walkmany od sony rady 800, ale maju zbytocne funkcie (wifi, ...), za ktore nemienim zbytocne platit. Je to velka bieda s ponukou. Keby sa mi aspon podarilo najst novy Creative ZEN X-Fi (16GB, idealne 32), tak by som bol maximalne spokojny.
-
Ryan Giggs
VIP
To sa s Clipom mylis. Aj napriek cene patri k najlepsie hrajucim prehravacom na trhu. V pomere cena/kvalita zvuku (vsetky generacie) je to bezkonkurencny prehravac. Oproti Creativu to hra lepsie a ani ipody nie su o nic lepsie. O nieco lepsie hraju Cowony hlavne vdaka vykonnejsiemu vystupu.
Sony su funkcne fajn ale s vynimkou tych top modelov zvuk za vela nestoji.
Samozrejme podmienkou toho aby si rozoznal rozdiely vo zvuku su nejake schopnejsie sluchada.
Sony su funkcne fajn ale s vynimkou tych top modelov zvuk za vela nestoji.
Samozrejme podmienkou toho aby si rozoznal rozdiely vo zvuku su nejake schopnejsie sluchada.
ja mám Ipod classic 160 GB a uplna spokojnosť
aj keď jje to MP4 v podstate ale nabiť mi ho stačí raz do týždňa a je to pecka vec, či už kvalita zvuku alebo výdrž baterky respektíve kapacita hdd 
Ja ti radim tento http://mp3-a-mp4-prehravace.heureka.sk/sony-nwz-e585/. Pekne a kvalitne spracovanie, po zvukovej stranke tiez kvalitny, 16GB si myslim ze uplne staci, vydrzi 77 hodin prehravania hudby, prehrava aj FLAC, prehravanie z foldrov nie ako u Apple a dalsich. Ak chces aby ten mp3 prehravac vydrzal nejake tie roky tak urcite tento.
-
Ryan Giggs
VIP
Clip hra lepsie a stoji polovicu. Akurat nema taku vydrz. Cowony (iaudio 10) su za podobne peniaze a zvuk maju podstatne lepsi. Ten Sony naozaj nie je ziadna vyhra. A nevie to ani bezstratove formaty. A to nehovorim o tom ze pokukuje po X3 a X5.