Nenarocny tablet do 160€
Nenarocny tablet do 160€
Ahoj. Uvažujem nad kúpou tabletu (hoc nie som veľký fanúšik). Táto myšlienka vznikla z toho, že som pôvodne chcel len ebook reader, avšak potrebujem pracovať s PDF knihami (odborné knihy), s ktorými mávajú čítačky zväčša problémy. Mám síce laptop, ale pomohlo by mať aj mobilný pc, ktorý nie je tak veľký a ťažký, slúžil by najmä ako taký pracovný pomocník. Okrem pdf by bolo využívané aj občasné písanie do textového dokumentu, teda určite by som šiel do púzdra s integrovanou klávesnicou (predpokladám, že väčšina tabletov má možnosť pripojenia usb). Veci ako fotoaparát či 3G sú úplne zbytočné, nevyužíval by som to. Určite žiadne hry a pod. veci. Myslím že nejaké 4-jadrové procesory sú v tomto smere taktiež nanič. Jednou z tých dôležitejších vecí je určite veľkosť displeja, min. 8" a max. 10". Samozrejme by bolo fajn ak by to bolo čosi lepšie ako TFT a to rozlíšenie min. 1024x768 (i keď na takto menšom displeji môže byť aj tých 800x600 fajn - nevidel som osobne). Cena je taktiež podstatná, max. 150-160eur. Na bazosi som nasiel pouzivane tablety v tejto cenovej relacii, napr. ASUS Memo Pad, Galaxy Tab a podobne, tie sa mi celkom pozdávali. V technike síce nie som úplné nemehlo, avšak tých tabletov je tak veľké množstvo, že si to vyžaduje kvantum času na preštudovanie. Nechcem zasa čokoľvek najlacnejšie, len aby to bolo...zistil som, že aj tých výrobcov je veľké množstvo. Do Asusu, Samsungu, Prestigia a pod. by som sa nebál ísť. Chcel by som Vás teda poprosiť o radu, príp. podelenie sa o vlastnú skúsenosť. Btw. témy týkajúce sa tabletov som už tu na fóre čítal, avšak žiadna nebola zameraná na tieto špecifické požiadavky. Vďaka
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Nenarocny tablet do 160€
4 jadrovy tablet nie je pre tvoje potreby sice nutny, ale za tie peniaze už taky bezproblemov kupiš. 10" už je na hranici prenosnosti, skôr by som sa asi držal 8". Je to taky dobry kompromis medzi prenosnosťou a dobrou čitateľnosťou textu. Na značke veľmi nezaleži, ono je to väčšinou po HW stranke to iste.
Napr. Lenovo IdeaTab A8, Acer Iconia A1
Napr. Lenovo IdeaTab A8, Acer Iconia A1
Acer Iconia A1-830 je paradicka a to aj podla odozvy predajcov
Jediny dovod, preco ho este nemam je, ze cakam na vyssie rozlisenie.
A1-810 sla cenou dole - tiez je to podareny kusok, ale ked raz chytis do ruky jeho nastupcu, tak si radsej priplatis (tensie kovove telo - taky iPad mini s androidom)
A1-810 sla cenou dole - tiez je to podareny kusok, ale ked raz chytis do ruky jeho nastupcu, tak si radsej priplatis (tensie kovove telo - taky iPad mini s androidom)
-
Ryan Giggs
VIP
Vyssie rozlisenie je vcelku hlupost. Realne to neprinesie takmer nic. Len za to clovek priplaca a viac to zerie baterku.
Nie je uz v dnesnej dobe 1Gb ram malo?nebude tablet zasekany?
nie a nebude
a 2gb do 160 please
tam je bud 200€ nexus alebo gpad
a 2gb do 160 please
tam je bud 200€ nexus alebo gpad
-
Ryan Giggs
VIP
Čo to znamena v dnešnej dobe? Aplikacie ktore existovali pred 2 rokmi su stale tie iste ako teraz a išli bez problemov aj na štvrtinovej ram. A ani system nie je "o nič" naročnejši. A hry na tom hrať neplanuje.