Zákaz sťahovania v EU

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ateista
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zákaz sťahovania v EU

Príspevok od používateľa ateista »

Zdravím,

Čo si myslíte o tom, že EU vydala nariadenie, ktoré už definitívne trestá ľudí za sťahovanie?
Musím uznať, že tej EU ide naozaj karta:

http://androidportal.zoznam.sk/2014/04/ ... st-3-roky/
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákaz sťahovanie v EU

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Treba naplniť väznice. :D
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Ak by som mal voľnú ruku, tak by som v tom EU parlamente osobne "navrhol" pár zmien a to veľmi radikálnym spôsobom. Takže oni ako úplne vážne idú buzerovať ľudí, ktorí po väčšine prežívajú z mesiaca na mesiac, kvôli stiahnutým filmom, ale s mafiánmi chodia na kávičku a ich decká nechajú voziť sa mestom bez vodičáku takmer trojnásobkom maximálnej povolenej rýchlosti? Jednoducho na to nemám vhodné slová. Skutoční zločinci majú v celom tomto predposratom európskom spolku v podstate voľnú ruku, ale z bežných občanov idú spraviť kriminálnikov za absolútne banality. Majú slúžiť ľudu, no robia presný opak. Už len čakám, kedy si nejaký "úspešný podnikateľ" a tiež kamarát nejakého papaláša patentuje fotosyntézu a budú od nás pýtať prachy aj za dýchanie.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To už dávno máme.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Som zvedavý, kto bude zarábať na dôchodcov, keď všetkých mladých pošlú do basy!
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To by tie basy najprv museli postavit :D Nic normalka. Sem tam niekoho obvinia ako odstrasujuci pripad a na rok klud.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

raz to bude fungovat ako policajne radary.. na internete urobis preslap a na fakture od operatora ti pride pokuta.
.
nasrat im..namiesto kina dame radsej prechadzku a znizim aj tak male investicie do zabavneho priemyslu (aspon aky taky osobny protest)
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

sestrin kamoš z Dánska už mal z toho súdne po*eby, že niečo utorrentil :lol: u nás pochybujem, že bude nejak echt fungovať vymáhanie toho zákona..
201201wkm.jpg
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Takýto nejaký názor na to mám. Myslím, že všetci ostatní taktiež neprestanú. :)
Prílohy
džek.jpg
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Kým nebude novelizovaný aj Autorský zákon tak môžte zatiaľ veselo sťahovať :wink: "Kto neoprávnene zasiahne do zákonom chránených práv k dielu, umeleckému výkonu, zvukovému záznamu alebo zvukovo-obrazovému záznamu, rozhlasovému vysielaniu alebo televíznemu vysielaniu alebo databáze, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky." Neviem prečo uviedli, že 3 roky, keď max tam je 8 rokov.
BF4-MC
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BF4-MC »

Dá sa povedať, že sťahovanie filmov a pesničiek je krádež ale zaujímalo by ma, či ma fakt dajú do basy / pokutu zato, že som majiteľ int. prípojky kde ju ani nevyužívam ja, lebo som mimo domova .

Niekto sadne za vaše vozidlo, zrazí opilca a na vine je majiteľ ? Nie ale u sťahovaní kto bude vinník ? Ak u aute je to jasné ale kto sťahoval to určite nie je jasné . Takže ak mi fakt dajú pokutu či basu tak to tu bude ako na ukrajine o pár dní .

Navyše len tak kontrolovať tok údajov ved to je kua moje súkromie, len tak sa v ňom šprtať ? Čo ak do pi*e uploadnem video ktoré som spravil na dovolenke, to teraz každý ch*j si ho prezrie ale no do pi*e
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nepotrebuju davat do basy a ani to pre nich nebude priorita. Jednoducho iba domov poslu pokutu a na dotycnom bude ci sa pusti do sudneho procesu s velmi neistym koncom alebo rovno zacvaka. Na Zapade /Nemecko,Fancuzsko a pod/ to uz tak aj v praxi funguje, na zaklade logov ip-ciek posielaju dost vysoke pokuty. V kazdom pripade skoncila doba volneho stahovania, za tie problemy to nestoji.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...len aby si mal odkiaľ sťahovať...myslím, že ak sa upraví Slovenský zákon, tak všetky tie československé portály ulozto atp. zavrú krám a môžme sťahovať akurát tak zo zahraničných serverov...prinajhoršom sa vrátime k praktikám z predmiléniových rokov, kedy sa všetko získavalo na dátových nosičoch od známych a kamarátov...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. alebo lokálne FTP v rámci jednej siete.. zlaté foogle časy.. asi oprášim svoje foogle dievča! :D
BF4-MC
Amateur
Amateur

Dovoľte sa mi zasmiať .
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tu sa ukazuje v praxi, že ani miliónové zárobky nestačia..proste, treba viac a viac a viac. Stále viac.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Grim napísal:ak sa upraví Slovenský zákon, tak všetky tie československé portály ulozto atp. zavrú krám a môžme sťahovať akurát tak zo zahraničných serverov
pokiaľ viem, tak uložto má serverovňu v Kazachstane, či kde to..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to je jedno, ale majiteľ je Slovák alebo Čech...každopádne máš pravdu...poskytovanie filmov na stiahnutie doteraz postihované nebolo aj keď to bolo protizákonné a trestné...tento zákon mieri na sťahovačov...
BF4-MC
Amateur
Amateur

Nech si nás Rusko pripojí tak ako Krym .
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Mňa by zaujímalo:

1) Ako a kto to bude riešiť? Celý národ asi nepozatvárajú. A za to, že spravím škodu "1000€" za stiahnutie jedného filmu autorom, ktorí by mali 3€ možno z toho, keby som si to kúpil, príde slovenská vláda a bude ma živiť v base ? :D Tie pokuty sú pravdepodobnejšie, ale tiež ich budú dávať len vyvoleným?

2) Ako budú riešiť to, že niekto zadarmo pozerá filmy online na stránkach, ktoré na to nemajú licenciu? A taktiež keď niekto počúva hudbu cez youtube, na ktorú nemá uploader povolenie?

3) Ako budú riešiť to, keď si niekto z eBayu kúpi neoriginálne CD ( ale aj iné stránky to ponúkajú - dajú cenu, ktorá je tretina z originálnej a predavajú to ako originál - obal a CD vyzerajú ako originál )? Zvačša to predávajú Číňaci, ale kľudne aj Európania. Budú si pýtať od Číny vydanie občana ? :D

Body 2,3 by s tým zákonom nemuseli mať nič spoločné, ale tiež v nich ide o to, že mám prístup k nelegálnemu obsahu...
Napísať odpoveď