čím čistiť - hliník
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
čím čistiť - hliník
čafte borci, čím by ste najlepšie vyčistili túto časť na motore?
je to akoby zaoxidované
diks
je to akoby zaoxidované
diks
Re: čím žistiť - hliník
najkvalitnejsie pieskovackou ale to by si musel rozobrat motor 
-
easton
Professional
Re: čím žistiť - hliník
dakujem, ale ja to chcem čistiť tak ako to je teraz 
-
undertaker35
Expert
Re: čím čistiť - hliník
A je to vôbec hliník? Nieje to náhodou nejaká zliatina?
-
easton
Professional
je to určite hliník ten kryt na alternator aj valce su farbené, ale tamto je určite hliník, podarilo sa mi to kúsok vyčitiť petrolejom, ale mam pocit ,že tomu pomože len pasta na hliník 
easton, teraz si nerobim srandu, ale skus coca colu. za pokus nic nedas a mam to od kamarata, ze to naozaj funguje na zoxidovany kov. potom sem kludne pridaj foto pred a po.
aby si veril tak pridavam aj fotky od kamarata, ze to naozaj funguje. (jeho tvar a SPZ auta som dal prec)
postup:
Vychladeny motor polejeme Colou, nechame posobit, po par min aplikovat wapkou sampon na cely priestor, nechat posobit a potom to cele oplachnut vapkou s cistou vodou.
Samozrejme to nie je len cele o Coca Cole, pouzity bol aj cistic na motor, ale len na miesta kde to bolo najviac zamastene, no ta Cola je super hlavne na kov. Dalej boli pouzite aj pripravky na plasty atd.
aby si veril tak pridavam aj fotky od kamarata, ze to naozaj funguje. (jeho tvar a SPZ auta som dal prec)
postup:
Vychladeny motor polejeme Colou, nechame posobit, po par min aplikovat wapkou sampon na cely priestor, nechat posobit a potom to cele oplachnut vapkou s cistou vodou.
Samozrejme to nie je len cele o Coca Cole, pouzity bol aj cistic na motor, ale len na miesta kde to bolo najviac zamastene, no ta Cola je super hlavne na kov. Dalej boli pouzite aj pripravky na plasty atd.
-
vladenko007
VIP
Coca Cola pracuje na báze kys. fosforečnej. Väčšina WC čističov ju obsahuje...teda, že by ti bolo ľúto Coly.
Vidis begbeee, dik za info, to som nevedel
mozno nejaky WC cistic bude lepsie ucinkovat, pretoze tam bude vyssi koncentrat kys. fosforecnej. nemas nejaky tip na vhodny WC cistic?
-
easton
Professional
Dikes hosi o cole som uz dlhsie vedel/pocul. Mne sa osvedcilo handricka a petrolej a ide to dole. Len tie nedostupne miesta sa robia o hubu 
-
Makovnik
Medium Professional
Na baze kyselin je kopa pripravkov, niektore druhy Savo, Domestos, Pulirapid, Limescale remover (z lidla) atd... Precitaj si zlozenie. (niektore pripravky maju kys. octovu, kys. citronovu, kys. fosforecnu, kys. mliecnu, kys. amidosirova a i. ... ktore ako) S nimi vsak opatrne, nie vsetky tesnenia z toho budu nadsene.
Colu by som tam urcite nelial; mat auto polepene od cukru je dost na hlavu, ale ked dakto chce citit zapekajuci sa karamel....
Colu by som tam urcite nelial; mat auto polepene od cukru je dost na hlavu, ale ked dakto chce citit zapekajuci sa karamel....
nafta a udajne este lepsia varianta petrolej...